Såld

GöTEBORG / MAJORNA - HARåSGATAN 13

Haråsgatan 13

Snabbfakta - Bostadsrättslägenhet
Utgångspris
4 500 000 kr
Boarea
85.1 m²
Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen.
Objekttyp
Bostadsrättslägenhet
Antal rum
4 R.O.K.
Förening
HSB Brf Ankaret

Familjevänlig fyra med balkong och utsikt över Majornas takåsar!

Välplanerad funkisfyra med härliga umgängesytor och balkong i soligt söderläge mot gården. Vy över Majornas takåsar. Bredband ingår i avgiften.

Planlösning

Familjevänlig fyra med balkong och utsikt över Majornas takåsar!

I hjärtat av Majorna, på lugna, gröna Haråsgatan välkomnas ni till en välplanerad och ljus fyra, två trappor upp, i populära och stabila HSB Brf Ankaret. Här erbjuds ni ett hem i funkisstil där högt i tak och stora fönsterpartier skänker hemmet rikligt med ljus och rymd. Ett charmfullt och ljust kök med gott om förvaringsmöjligheter och stora sociala ytor, tre sovrum i bra storlek och ett stort vardagsrum med utsikt över Majornas takåsar. Hemmets ljuvliga balkong i söderläge vetter mot den välskötta och lummiga gården. Helkaklat badrum med badkar. Bredband ingår i avgiften.

Här bor ni i hjärtat av Majorna men på en lugn återvändsgata i en stabil förening med god ekonomi, fin gård med gemensamma uteplatser och lekplatser för barnen. Mycket trevligt och populärt område med närhet till det mesta såsom Slottsskogen, mataffär, restauranger, bank, apotek samt kommunikationer.

Fakta

Objekttyp
Bostadsrätt
Utgångspris
4 500 000 kr
Månadsavgift
5 497 kr, Inkl värme, vatten, kabel-TV. Utöver månadsavgiften tillkommer ett obligatoriskt tillägg om 125 som avser bredband. Total månadsavgift 5497 kr/mån.
Boarea
85.1 m² Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen.
Rum
4 R.O.K.
Våningsplan
2/4
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning
147 796 kr. Beräknad utifrån föreningens senaste årsredovisning 2022.

Interiör

Interiör
Mitt i hjärtat av Majorna, på lugna återvändsgatan Haråsgatan, välkomnas ni till detta hem som präglas av ljus och funkischarm. Två trappor upp i huset finner ni denna bostad.

Ni kliver in i hallen som har rikligt med förvaringsmöjligheter i den intilliggande klädkammaren. Gott om plats för avhängning. Väggarna är ljust målade och på golvet ligger nyslipad ekparkett.

Om ni följer hallen, uppenbarar sig hemmets ljusa och charmfulla funkiskök till höger. Här bryts vita väggar av med det praktiska laminatgolvet. Ett härligt fönster bjuder in dagsljuset och utanför blickar ni ut över föreningens grönskande och välskötta gård. Perfekt yta för matplats invid fönstret, här får nära och kära plats. Köksdelen av rummet går klassiska färgval, med välbevarade originalskåpluckor som är målade i vitt och vitt kakel med mörk fog bryter av. Den maskinella utrustningen består av kyl och frys, diskmaskin, hällspis, ugn samt fläkt. Förvaring och arbetsyta råder det ingen brist på. Köket blir en social plats för häng vid den gemensamma matlagningen.

Mitt emot köket öppnar vardagsrummet upp sig. En stor och härlig sällskapsyta som präglas av ljus och rymd tack vare den generösa takhöjden och det stora fönsterpartiet. Här får ni med enkelhet plats med soffgrupp med tillhörande möblemang samt tv-möbel. Väggarna är ljusa och en vacker nyslipad fiskbensparkett i original pryder golvet.

Från hallen nås de två mindre sovrummen som idag disponeras som barnrum. Båda vetter mot den grönskande gården. Ljusa väggar möter laminatgolv. Från det första av dessa sovrum nås bostadens rymliga och ljuvliga balkong i soligt söderläge. Härifrån överblickas den lummiga gården och lekplatsen. Söderläget ger många sköna soltimmar. Förutom sittmöbler finns också utrymme för planteringar för den med gröna fingrar.

Bostadens största sovrum nås från vardagsrummet- och har samma fria vy! Förutom dubbelsäng ges också plats för sängbord och praktisk garderobsförvaring. Väggarna är ljusa och på golvet ligger ekparkett. Härifrån nås också den stora klädkammaren, med genomgång mot hallen

Det helkaklade badrummet nås från hallen. Väggarna går här i vitt och på golvet ligger klinker i blått. Här finns kommod med överhängande spegelskåp, wc, handdukstork och ett härligt badkar. Taket är målat i färgglada toner.

Välkommen på visning!

Bostadsfakta

Ekonomi & Drift

Total driftkostnad
554 kr/månad
Elektricitet
350 kr/månad
Försäkring
79 kr/månad
Personer i hushåll
2
Kommentar
Driftkostnaderna kan variera beroende på bland annat personlig förbrukning och avtal. Posten övrigt avser obligatoriskt tillägg som avser bredband. Driftkostnaderna är en uppskattad schablon.

Byggnad

Byggår
1959
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Uppvärmning
Fjärrvärme
Hiss
Nej
Energiprestanda / Premiärenergital
87

Förening

Namn
HSB Brf Ankaret
Om föreningen
Bostadsrättsföreningen Ankaret på Haråsgatan ligger i hjärtat av Majorna. Husen är uppförda på en av de allra äldsta delarna av stadsdelen med en vacker utsikt över hamnen och mot Masthuggskyrkan. Föreningen innehar 152 stycken bostadsrätter. Föreningen har en god och stabil ekonomi. Policyn är att upprätthålla en god, stabil och långsiktig ekonomi. Föreningen har en underhållsplan. Föreningen äger sin egen mark och påverkas därför inte av eventuell höjning av tomträttsavgälden. Föreningen har en god ekonomi med 2 248 kr i lån/kvm(enligt senaste årsredovisning) trots flera större och renoveringar utförda. Föreningen har under en längre tid höjt avgifterna med 1 - 3 % per år och kommer troligtvis fortsätta på samma spår. Föreningen är en HSB-förening så det krävs ett medlemskap för samtliga köpare i HSB Göteborg, för att överlåtelsen ska bli giltig och att ansökan ska skickas vidare till föreningen för godkännande. https://blimedlem.hsb.se/index.html Fastighetsförvaltare & administrativ förvaltning via HSB. Fastighetsskötsel/trädgårdsskötsel av MBA fastighetsservice. Lokalvård sköts av Ada Service partner. Samtlig information finns på föreningens mycket informativa hemsida: www.brfankaret.se
Äger föreningen marken
Ja
Överlåtelseavgift
1 433 kr Betalas av säljare
Pantsättningsavgift
573 kr
Renoveringar
Under senaste åren har bland annat följande genomförts:

1999: Takrenovering

2002 - 2003: Relining av avloppsstammar

2009 - 2011: Delar av fasaden renoveras

2013: Trapphusen renoveras

2018: Reling av avloppsstammar i bottenplattan samt byte av vattenledningar i garage och källare. Ny primäranslutning för fjärrvärme till B-huset.

2019: Renovering och utökning av tvättstugorna.

2020: Nytt passagesystem, installation av elbilsplatser.

2021: Fasadrenovering, översyn av balkonger samt förbättring av ventilation i A-huset (västra huset)

2022: Fasadrenovering, översyn av balkonger samt förbättring av ventilation i B-huset (östra huset).

Fastigheterna är i gott skick.
Stambyte ligger som nästa punkt i underhållsplanen. Detta arbete kommer tidigast att påbörjas 2025.
Andel Av Årsavgift
0.8337 %
Andel i BRF
0.8337 %
Parkeringar
I föreningen finns 29 garageplatser, 75 parkeringsplatser (varav 8 är gästparkeringar och 2 är 30 minuters-parkeringar) samt 11 garageplatser för motorcykel. Föreningen har nyligen försett ca 20 av dessa parkeringsplatser med laddstolpe för elbil. P-plats 215:-/månad. Garageplats 443:-/månad. MC-plats 85:-/månad. 14 st laddplatser för elbil ute, 317kr/mån + elkostnad och 4st inne med laddbox, 546 kr/mån + elkostnad samt gästparkering utomhus.
Gårdplats
På den lummiga innergården finns egen lekpark med gungor, rutschkana och sandlåda samt flera grupper av utemöbler. Föreningen har två permanenta (murade) grillar
Tv och Bredband
Bredband och TV levereras via ett gruppavtal från Telenor (250 MB hastighet).
Övrigt
Uppgifterna i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och årsredovisningen som kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Karta

Hör av dig till oss

Zara Ek

Fastighetsmäklare

Delägare

Zara Ek

Tilde Aurbakken

Fastighetsmäklare

Tilde Aurbakken