Såld

GöTEBORG / GAMLA MASTHUGGET - FJäLLGATAN 9V

Fjällgatan 9V

Snabbfakta - Bostadsrättslägenhet
Utgångspris
2 850 000 kr
Boarea
43.5 m²
Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Objekttyp
Bostadsrättslägenhet
Antal rum
2 R.O.K.
Förening
HSB:s Brf Nybygget

Charmfull tvåa med renoverat kök och bad och balkong i soligt läge!

Drömmer du om brädgolv, högt i tak, en stor balkong och bevarade originaldetaljer? Då kan detta mycket väl vara ditt nya hem!

Planlösning

Charmfull tvåa med renoverat kök och bad och balkong i soligt läge!

En väldisponerad genomgångstvåa belägen högst upp i huset i charmigt landshövdingehus med många vackra originaldetaljer bevarade. Gott om förvaring i två klädkammare och fyra garderober i sovrummet.

Mysig balkong med många soltimmar, som vetter mot den lummiga innergården. Sommartid omgärdas huset av grönska. I detta hem ges ljuset fritt spelrum tack vare fönster i två väderstreck och välplanerade sociala ytor.

Bostaden har genomgående ljusa ytskikt med ljusa väggar och vitmålat brädgolv. Både kök och badrum bjuder på modern funktion.

Fin utsikt mot hamnen och Hisingen från både vardagsrum och sovrum.

Brf Nybygget är en välskött förening i Masthugget som är känd för sina fina lägenheter, härliga gård och välskötta ekonomi.

Flertalet gemensamhetsutrymmen så som relaxavdelning med bastu och övernattningslägenhet.

Förråd på både vind och källare tillhör bostaden.

Optimalt läge 200 meter från Slottsskogen och en backe ner till Linnéstaden.

Fakta

Objekttyp
Bostadsrätt
Utgångspris
2 850 000 kr
Månadsavgift
3 673 kr, Brf har individuell mätning och debitering av el.
Boarea
43.5 m² Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Rum
2 R.O.K.
Våningsplan
3/3
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning
166 903 kr. Beräknad utifrån föreningens senaste årsredovisning 2022.

Interiör

Interiör
Interiör: Högst upp i huset välkomnas ni in i detta underbara hem! I hallen finns gott om praktiskt utrymme för både avhängning och förvaring tack vare både en inbyggd större garderob och en rymlig, bevarad klädkammare. Genom hallens generösa storlek och utformning ges även möjlighet till möblering med hallmöbler. Härifrån nås bostadens samtliga rum. Vita väggar och vitmålat brädgolv är genomgående för hela bostaden.

Till vänster om hallen nås köket som liksom övriga rum har ett generöst ljusinsläpp, med fönster som vetter mot den lummiga innergården. Här har man med hjälp av genomtänkta materialval och god planering skapat en stilfull och trivsam miljö för både matlagning, gemenskap och långfrukost i morgonsolen på balkongen. Köket erbjuder goda förvaringsutrymmen bakom tidstypiska skåpsluckor och lådor i grå nyans. Här får porslin, köksredskap och annat köksmaterial enkelt plats. Arbetsytor på bänkskivan som är i marmorimitation och ovan där sitter vitt kakel i halvstensförband med svart fog. Fullt maskinellt utrustat med rostfria vitvaror så som kyl/frys, ugn, spis(ny 2023), köksfläkt och integrerad diskmaskin.

Via dubbeldörrar nås balkongen där man har ett lugnt läge högst upp i huset mot gårdens grönska. Balkongen ligger i söderläge och här är det sol från morgon till sen eftermiddag. Plats för både sittgrupp och odlingar.

Vidare in i bostaden öppnar vardagsrummet upp sig. Ett större fönsterparti ger rummet rikligt med ljus och det höga fria läget erbjuder en fantastisk utsikt över hamninloppet och Hisingen. Den ljusa atmosfären ger fina möjligheter att möblera helt efter egen smak och skapa harmoniska ljusa sällskapsytor med plats för både soffdel med tillhörande möblemang och en läs- eller arbetshörna.

Sovrummet ligger bredvid vardagsrummet, i rofyllt läge mot husets baksida. Här finns plats för en stor dubbelsäng. Gott om garderobsförvaring i fyra garderober. Samma fina utsikt som från vardagsrummet.

Badrummet nås från hallen och är rymligt och praktiskt inrett med tvättmaskin. Snyggt renoverat i neutrala färger med vita stora kakelplattor och grå klinkers. Här finns duschhörna med vikbara glasväggar, wc, handfat med kommod och golvvärme.

Bostadsfakta

Ekonomi & Drift

Total driftkostnad
450 kr/månad
Elektricitet
300 kr/månad
Försäkring
150 kr/månad
Personer i hushåll
1
Kommentar
Detta är endast riktvärden och kan variera beroende på bland annat personlig förbrukning och avtal.

Byggnad

Byggår
1930-1935
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Uppvärmning
Fjärrvärme
Hiss
Nej
Energiprestanda / Premiärenergital
169

Förening

Namn
HSB:s Brf Nybygget
Om föreningen
Föreningen ligger på Fjällgatan 3-9 i Masthugget i Göteborg och består av 145 st bostadsrättslägenheter. Fastigheterna med beteckning Stigberget 34:6 och 34:7 byggdes under åren 1930-1935. Fastigheterna utgör ett gårdskvarter i landshövdingestil med en lummig innergård. Föreningen hade en avgiftshöjning på 6% från 1 januari, men inga planerade renoveringar som det ser ut nu. Föreningen är en HSB-förening så det krävs ett medlemskap för samtliga köpare i HSB Göteborg, för att överlåtelsen ska bli giltig och att ansökan ska skickas vidare till föreningen för godkännande. För mer information besök gärna föreningens hemsida: https://hemsidan.com/hsbnybyggetigoteborg
Äger föreningen marken
Ja
Överlåtelseavgift
1 208 kr Betalas av säljare
Pantsättningsavgift
483 kr
Renoveringar
Gjorda renoveringar:
1985: Byttes samtliga V/A-stammar i kök och badrum och i samband med detta renoverades kök och badrum även tvättstugan renoverades
1993: Målning av fasad, fönster och sockel.
1998: Obligatorisk ventilationskontroll (OVK), Införande av källsortering komposterbart avfall.
1999: Datoriserad fjärrvärmecentral (DUC) och förbättrad ventilation i tvättstugan.
2000: Uppgradering av kabel-tv nät (com hem)
2003: Injustering av värmen.
2004: Målning av fasad, fönster och balkonger, Obligatorisk ventilationskontroll (OVK)
2005: Sopsortering, glas, papper/kartong.
2006: Byte av spiskåpor och fläktar, nya portar mot fjällgatan.
2008: Energibesiktning genomförd. I samband med detta byttes vissa fläktar och spiskåpor ut, butikslokal (Topp tyg) ombyggd till lägenhet.
2009: Renovering av trapphus, Amortering av lån 2.3 milj
2011: Nyproduktion av 5st bostadsrätter. Samtliga lägenheter är nu sålda.
2012: All sophantering samlades till ett återvinningshus på gården, Amortering av lån 3.2 miljoner.
2013: Installation av nytt fastighetsnät för bredband, TV och telefoni av Bredbandsbolaget. Fungerar som komplement till Comhem. Injustering av värmesystem och ventilationen i samband med en OVK-besiktning. Renovering av tvättstuga och bastu.
2014: Nytt cykelhus, tvätt av fasad
2020: Införande av IMD-el
2020-2021: Byte av fönster och balkongdörrar samt renovering av fasaden.
2022: Byte av lägenhetsdörrar samt lås, i samband med detta installerades även postboxar.
2023: Amortering av lån 2.5 miljoner. OVK-besiktning godkänd och klar.
2023 Takbesiktning
2023 Se över belysning i källare och vind

Föreningen utför och planerar följande åtgärder under de närmaste 5 åren:
2024 Tak renovering
Andel Av Årsavgift
0.7226 %
Andel i BRF
0.7226 %
Parkeringar
På norra sidan av huset, Nybyggesgatan, har föreningen 25 st parkeringsplatser för uthyrning till medlemmar. Priset för en parkeringsplats är 600 kr per mån. Förtillfället är det kö till parkeringsplatserna. Garageplats går även vanligtvis att hyra i någon av grannföreningarna. För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Göteborgs Stad. Du kan gå in på Göteborgs Stads hemsida och få mer information samt beställa ansökningshandlingar där: www.goteborg.se.
Tv och Bredband
Föreningen är anslutna till Kabel-TV och bredband via Tele 2 och Bredbandsbolaget.
Övrigt
Uppgifterna i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren, årsredovisningen och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.
Försäkring
Föreningens fastighet är fullvärdesförsäkrad i Trygg-Hansa.

Karta

Hör av dig till oss

Zara Ek

Fastighetsmäklare

Delägare

Zara Ek

Julia Albinsson

Fastighetsmäklare

Delägare

Julia Albinsson