Såld

GöTEBORG / MAJORNA - FIXFABRIKENS GATA 4

Fixfabrikens Gata 4

Snabbfakta - Bostadsrättslägenhet
Utgångspris
3 295 000 kr
Boarea
37 m²
Areauppgifter enligt ekonomisk plan. Registrerad som 1 rok i ekonomisk plan.
Objekttyp
Bostadsrättslägenhet
Antal rum
1.5 R.O.K.
Förening
Brf Glasbruket i Majorna

Unik lägenhet högst upp i huset med milsvid utsikt

I Brf Glasbruket i Majorna erbjuds detta högklassiga boende högst upp i huset

Planlösning

Unik lägenhet högst upp i huset med milsvid utsikt

Granne med grönskande Sannaparken, som en del av det nya moderna bostadsområdet Fixfabriken som växer fram i Majorna, ligger Brf Glasbruket och detta ljusa hem i gavelläge högst upp i huset med vidsträckta vyer! Ett ytterst kvalitativt boende i populära kvarter där stadskärnan eller havet enkelt nås via en kortare cykeltur eller genom kollektivtrafiken.

Välkommen till denna unika och kvadratsmarta 1,5:a högst upp på våning 14 med en utsikt som många bara drömmer om! Här erbjuds ni väl utvalda materialval och sobra ytskikt vilka är genomgående i hela bostaden. Den inglasade balkongen bjuder på en svårslagen utsikt och med ett läge i väst kan ni njuta av solen större delen av dagen samt stjärnklara nätter. Bostaden är socialt och modernt disponerad med en halvöppen planlösning mellan kök och vardagsrum. Sovrumsdelen inrymmer med enkelhet säng och tillhörande sängbord samt goda förvaringsmöjligheter via skjutdörrsgarderob. Badrummet är stilrent och helkaklat med kombinerad tvättmaskin och torktumlare. Till lägenheten hör ett förråd som är beläget utanför lägenheten. Inflytt i juni-oktober 2023 och här blir ni de första som flyttar in!

Här bor ni i mittemellan grönskande, lugna Sandarna och myllrande Kungsladugård, en stadsdel med sina pittoreska och mysiga kvarter med lokala handlare och butiker. Bara några minuter bort finns Mariaplan med sitt rika utbud av kaféer, restauranger och småbutiker. Småstadslivet gör sig påmint genom lokala fiskhandlaren Luckans fisk, charken hittar ni hos Saluhallen Majorna och fredagsblommorna hos Mariaplans florister. Slottsskogen och Sjöbergen ligger nära till hands och likaså älvinloppet där Klippan och Röda Sten är populära promenadområden. Närområdet har en blandad bebyggelse som utgörs av såväl moderna hus som äldre fastigheter från början av 1900-talet.

Kontakta ansvarig mäklare för mer information, bilder och videos av lägenheten!

Fakta

Objekttyp
Bostadsrätt
Utgångspris
3 295 000 kr
Månadsavgift
2 978 kr, Inkl kallvatten och uppvärmning. Utöver månadsavgiften tillkommer ett obligatoriskt tillägg om 206 kr/mån som avser Tv, bredband och telefoni. Varmvatten och hushållsel avräknas efter förbrukning.
Boarea
37 m² Areauppgifter enligt ekonomisk plan. Registrerad som 1 rok i ekonomisk plan.
Rum
1.5 R.O.K.
Våningsplan
14/14
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning
668 639 kr.

Bostadsfakta

Ekonomi & Drift

Total driftkostnad
833 kr/månad
Elektricitet
400 kr/månad
Försäkring
150 kr/månad
Personer i hushåll
2
Kommentar
Driftkostnaderna är en uppskattad schablon enligt ekonomisk plan och kan variera beroende på bland annat personlig förbrukning och avtal. Posten övrigt avser obligatoriskt tillägg för Tv, bredband och telefoni.

Byggnad

Byggår
2022/2023
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Uppvärmning
Fjärrvärme
Hiss
Ja

Förening

Namn
Brf Glasbruket i Majorna
Om föreningen
Bostadsrättsföreningen Glasbruket i Majorna består av 136 bostadsrättslägenheter. Husen står klara för inflytt under 2023. Till föreningen hör adresserna Fixfabrikens gata 2-6, Walter Bengtssons gata 1-7, Spanjolettgatan 11-13, Lantvärnsgatan 10. Kvarteret utförs med källarplan innehållande garageplatser och förråd samt några få lägenheter i kvarterets nordöstra del. Bostadshusen omger en gård ovan källarplan och ges varierande höjd mellan fyra och 16 våningar. Föreningen tecknar kollektivt elavtal och medlemmarna betalar efter egen förbrukning på avgiftsavin. Juridiska personer är tillåtet att vara bostadsrättshavare endast vid styrelsens godkännande.
Äger föreningen marken
Ja
Överlåtelseavgift
1 313 kr Betalas av köpare
Pantsättningsavgift
525 kr
Andel i BRF
0.4682 %
Parkeringar
Föreningen disponerar 42 garageplatser samt 1 parkeringsplats i fastigheten.
Gemensamma ytor
Föreningen har ingen gemensam tvättstuga. Tvättmaskin och torktumlare alternativt kombimaskin finns i varje bostadslägenhet. Föreningen har även cykelförråd på entréplan och källare, barnvagnsförråd samt soprum. Bilpool finns att tillgå i området och det planeras också för en lastcykelpool.
Gårdplats
Gemensam innergård med grönska och plats för både umgänge och lek.
Tv och Bredband
Telia Triple Play
Övrigt
Uppgifterna i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och årsredovisningen som kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Karta

Hör av dig till oss

Tilde Aurbakken

Fastighetsmäklare

Tilde Aurbakken

Zara Ek

Fastighetsmäklare

Delägare

Zara Ek