Såld

GöTEBORG / SANDARNA - FIXFABRIKEN - FIXFABRIKENS GATA 10

Fixfabrikens gata 10

Snabbfakta - Bostadsrättslägenhet
Utgångspris
3 750 000 kr
Boarea
66 m²
Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Objekttyp
Bostadsrättslägenhet
Antal rum
3 R.O.K.
Förening
Brf Bränneriet
Trea med väldisponerade kvadratmeter och social planlösning, en härlig hörnbalkong mot Sandarnas höjd!

Planlösning

Granne med grönskande Sannaparken, som en del av det nya moderna bostadsområdet Fixfabriken som växer fram i Majorna, ligger Brf Bränneriet och detta ljusa hem! Ett ytterst kvalitativt boende i populära kvarter där stadskärnan eller havet enkelt nås via en kortare cykeltur eller genom kollektivtrafiken. Här möts ni av ett hem med välplanerade kvadratmeter, ett underbart ljusinsläpp och sociala umgängesytor. Hemmets stora hörnbalkong om 12 kvm mot Sandarnas höjd, blir sommartid som ett extra rum att spendera mycket tid på. Här når solen er från tidig eftermiddag till kväll! Det stora rofyllda sovrummet har en hel vägg med klädförvaring bakom skjutdörrar. Det mindre sovrummet nås från hallen och passar utmärkt som barn- arbets- eller gästrum. Rymligt badrum med dusch och tvättpelare.

Här bor ni i mittemellan grönskande, lugna Sandarna och myllrande Kungsladugård, en stadsdel med sina pittoreska och mysiga kvarter med lokala handlare och butiker. Bara några minuter bort finns Mariaplan med sitt rika utbud av kaféer, restauranger och småbutiker. Småstadslivet gör sig påmint genom lokala fiskhandlaren Luckans fisk, charken hittar ni hos Saluhallen Majorna och fredagsblommorna hos Mariaplans florister. Slottsskogen och Sjöbergen ligger nära till hands och likaså älvinloppet där Klippan och Röda Sten är populära promenadområden. Närområdet har en blandad bebyggelse som utgörs av såväl moderna hus som äldre fastigheter från början av 1900-talet.

Fakta

Objekttyp
Bostadsrätt
Utgångspris
3 750 000 kr
Månadsavgift
3 739 kr, Inkl värme. Utöver månadsavgiften tillkommer ett obligatoriskt tillägg om 206 kr/mån för bredband/telefoni/tv. Föreningen har individuell mätning och debitering av vatten och el.
Boarea
66 m² Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Rum
3 R.O.K.
Våningsplan
2/10
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning
843 864 kr.

Interiör

Interiör
Interiör: Ni kommer in i den välkomnande hallen där ni finner avhängning och förvaring direkt till höger i en praktisk skjutdörrsgarderob som inrymmer mycket. Genomgående mattlackad askparkett och ljusa väggar.

Rakt fram efter hallen når ni kök och vardagsrum i en öppen och social disposition. Köket löper längs ena väggen till vänster och är signerat Marbodal. Här är det ljusgrå skåpsinredning, vitt kakel ovan diskbänken i ljus kompositsten. Köket är utrustat med integrerad diskmaskin, mikro, induktionshäll, ugn, inbyggd fläkt, hel kyl och frys, skafferi och städskåp i varsitt högskåp. Matbord för långbord och fest ryms utan problem, här kan ni avnjuta långa middagar i goda vänners sällskap.

I vardagsrummet ryms soffa med tillhörande möblemang och tv-möbel. Från vardagsrummet nås hemmets stora hörnbalkong om hela 12 kvadratmeter. Här finns gott om plats för både sittgrupp och odlingar. Tack vare hörnläget blir soltimmarna många!

Sovrummet ligger i ett tyst läge. Här ryms dubbelsäng med tillhörande sängbord och klädförvaring finns längs med en väggen i en skjutdörrsgarderob, inredd med Elfa-system. Väggar målade i vitt.

Det andra sovrummet nås från hallen och passar utmärkt som barn- arbets- eller gästrum. Väggar i vitt.

Det rymliga och stilfulla badrummet nås från hallen med kaklade väggar i vitt och klinkers i grått. Här finns wc, handfat med kommod och ovanhängande spegelskåp, dusch med glasvägg och tvättpelare med tvättmaskin och torktumlare.

Bostadsfakta

Ekonomi & Drift

Total driftkostnad
757 kr/månad
Elektricitet
414 kr/månad
Kommentar
Detta är endast riktvärden och kan variera beroende på bland annat personlig förbrukning och avtal. Posten övrigt avser ett obligatoriskt tillägg (bredband/telefoni/tv). Föreningen har individuell mätning och debitering av vatten och el.

Byggnad

Byggår
2021
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Uppvärmning
Fjärrvärme
Hiss
Ja
Energiprestanda / Premiärenergital
53

Förening

Namn
Brf Bränneriet
Om föreningen
Brf Bränneriet bildades i mars 2017 och husen stod klara för inflytt under 2021. Föreningen består av 134 lägenheter med adress Fixfabrikens Gata 10-14 och Walter Bengtssons gata 21-39. Föreningen har tecknat kollektiv bostadsrättstilläggsförsäkring samt kollektivt elavtal vilket innebär medlemmarna betalar efter egen förbrukning på avgiftsavin. Ingen beslutad avgiftsändring men en prognos i den ekonomiska planen på en ökning av årsavgiften med 2% per år.
Äger föreningen marken
Ja
Överlåtelseavgift
1 313 kr Betalas av köpare
Pantsättningsavgift
525 kr
Andel Av Årsavgift
0.74141 %
Andel i BRF
0.7414 %
Gemensamma ytor
Föreningens fina innergård blir en samlingspunkt för medlemmarna. Här samsas växtligthet med utemöbler. I föreningen finns också gemensamhetslokal, soprum med källsorterin samt cykel- och barnvagnsförråd i anslutning till samtliga hissar.

Karta

Hör av dig till oss

Julia Albinsson

Fastighetsmäklare

Delägare

Julia Albinsson

Tilde Aurbakken

Fastighetsmäklare

Tilde Aurbakken