Snart till salu

GÖTEBORG / SANDARNA - DONSöGATAN 3C

Donsögatan 3C

Snabbfakta - Bostadsrättslägenhet
Utgångspris
3 425 000 kr
Boarea
76 m²
Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Objekttyp
Bostadsrättslägenhet
Antal rum
3 R.O.K.
Förening
Brf Sandarna 4:6 i Göteborg

Modernt renoverad - högst upp i huset med solig balkong!

Modernt renoverad trea med solig balkong!

Planlösning

Modernt renoverad - högst upp i huset med solig balkong!

Väldisponerad trea högst upp i huset med högt läge och utsikt mot Ekebäcks villor! Högst upp i huset hittar ni hem till denna trea med både högt och soldränkt läge. Detta hem har under det senaste åren genomgått en totalrenovering, vilket genomsyrar alla val av såväl färger som material.

Kliv in i hemmet där välplanerade kvadratmeter gör sig påmint i varje hörn. Tack vare genomgångsläget ges ett ljusinsläpp från fönster i två väderstreck och skapar en trivsam atmosfär. Stora fönster bjuder in grönskan i hemmet. Stilfullt och modernt kök där vardagsbestyret tas enkelt hand om vid köksön. Här ryms många middagsgäster. Från det lättmöblerade vardagsrummet tar ni er ut till balkongen som bjuder på eftermiddagssol och ett bra odlingsläge. De större sovrummet rymmer dubbelsäng och erbjuder goda förvaringslösningar i flertalet garderober. Fint renoverat badrum utrustat med tvättmaskin ger en bekväm vardag.

Här bosätter du dig med närhet till restauranger, vinbarer men även hav och fina grönområden. Täta förbindelser till stadskärnan med spårvagn och buss är ett par minuters promenad bort. Mataffär, bageri och skola når du inom några minuter det med.

Fakta
Objekttyp
Bostadsrätt
Utgångspris
3 425 000 kr
Månadsavgift
5 447 kr, Inkl värme och vatten.
Boarea
76 m² Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Rum
3 R.O.K.
Våningsplan
4/4
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning
449 431 kr. Beräknad utifrån föreningens senaste årsredovisning 2022.
Interiör
Interiör : Högst upp i huset ligger detta ljusa och fina hem. När ni stiger in i hallen omsluts ni genast av bostadens inbjudande och hemtrevliga färg och materialval som genomsyrar hela lägenheten. Väggarna är målade, den nedre delen är målad i en gul nyans, medan den övre delen är vit. Golvet består av ljusa brädor som även återfinns i köket.

Till vänster finns avhängningsplats för ytterkläder och längre in i hallen ligger en stor klädkammare, som har en grå heltäckningsmatta och ett praktiskt Elfasystem som erbjuder generösa förvaringsmöjligheter. Väggarna är målade i vitt.

Vardagsrummet, som nås direkt från hallen, är ett inbjudande rum med stora möjligheter till möblering och plats för både vänner och familj. Här är väggarna målade en ljusgrå färg med vita lister som matchar fint med slipat och hårdvaxoljad ekparkett i original. Härifrån når man den ljuvliga balkongen. Balkongdörren, helt i glas, för att maximera ljusets flöde i rummet. Balkongen har ett fantastiskt läge som erbjuder sol och lä under vår, sommar och tidig höst. Under dessa månader kan du njuta av känslan av att vara uppe bland trädtopparna, omgiven av vårens grönska och sommarens lummighet.

Badrummet är elegant kaklat med stilrena hexagonplattor i grafiskt mönster. Här finns en rymlig duschhörna med glasdörr och takdusch, högskåp, wc och rymlig kommod. I duschen finns även en infälld hylla som både är praktisk och stilren. Tvättmaskin skapar komfort i vardagen.

Hemmets hjärta är det stora köket med sin härliga köksö som bjuder in till gemenskap. Här finns även plats för stort matbord. Central köksö lockar till kreativitet och matlagning till nära och kära. Målat i creme som smälter samman med de ljusa furuplanken på golvet. Modernt, med personligt kök som känns varmt och inbjudande. Gott om förvaring och arbetsyta. Vitt matt kakel med ljusgrå fog passar perfekt till luckornas varmgrå ton.

Det större av de två sovrummen har gott om plats för dubbelsäng. Förvaringen sköts smidigt med en garderob som erbjuder gott om plats för kläder och tillbehör. Målat i en ljus mintgrön kulör med garderober i en mörkare gröngrå färg som kontrasterar fint.
Ekparkett i original på golvet. Stort fönster med härligt ljusinsläpp, lugnt beläget mot husets lummiga baksida.

Det andra sovrummet är idag kombinerat arbetsrum och gästrum.
En fin grönblå färg som går fint tillsammans med det ljusa brädgolv som även återfinns i hall och kök.
Ett lite avlångt men stort rum med möjlighet för både säng och kontorsdel alternativt lekhörna. Härligt ljus under dagen och en fin platsbyggd sänggavel/hylla. Detta rum vetter mot framsidan av huset.

Samtliga fönsterbräden i sten är original och har bevarats. Lister har bevarats där det varit möjligt, de nuvarande ägarna har renoverat med känsla för att bevara lägenhetens detaljer tillsammans med modern funktion. Men även byggåret i åtanke.

Ett hem som bör besökas, välkommen på visning!
Total driftkostnad
509 kr/månad
Elektricitet
250 kr/månad
Försäkring
259 kr/månad
Personer i hushåll
2
Kommentar
Detta är endast riktvärden och kan variera beroende på bland annat personlig förbrukning och avtal.
Byggår
1938
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Uppvärmning
Fjärrvärme
Hiss
Nej
Övriga byggnader/Utrymmen
Till lägenheten finns både ett källar- och vindsförråd.
Energiprestanda / Premiärenergital
122
Namn
Brf Sandarna 4:6 i Göteborg
Om föreningen
BRF Sandarna 4:6 i Göteborg är en äkta bostadsrättsförening och består av 14 st bostadsrätter, 2 st hyresrätter samt 3 st lokaler med hyresrätt. Föreningen bildades år 2007.
Äger föreningen marken
Ja
Överlåtelseavgift
1 433 kr Betalas av köpare
Pantsättningsavgift
573 kr
Renoveringar
Utförda större renoveringar:
1983 - Genomgick fastigheten en stor renovering. De vertikala vatten- och avloppsstammarna byttes, lägenheterna rustades upp, yttertaket lades om, fönsterna byttes, balkongerna renoverades, ny elinstallation och tilläggsisolering utfördes.
2007 - Radonmätning i fastigheten. Inga mätvärden överstiger gränsvärdet 200 Bq/ m3.
2011 - Renoverades trapphusen
2013 - Installerades nya tvättmaskiner i tvättstugan
2014 - Stamspolning
2015 - OVK-besiktning
2017 - Målning källare, soprum och cykelrum
2018 - Byte av porttelefonerna
2019 - Relining av avloppsstammar
2020 - Radonmätning visade på förhöjda värden. Utredning av källa och åtgärd inleddes.
2021-2022 - Nya ventilationsfläktar på taket och nya friskluftsventiler i samtliga lägenheter.
2022 - Godkänd OVK besiktning
2023 - Nya trapphusportar och renovering av entrétaken
2023 - Ny underhållsplan upprättas

Andel Av Årsavgift
8.50169 %
Andel i BRF
8.01964 %
Parkeringar
Föreningen äger tre parkeringsplatser som de hyr ut till föreningens medlemmar för 300 kr/mån. För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Göteborgs Stad. Du kan gå in på Göteborgs Stads hemsida och få mer information samt beställa ansökningshandlingar där: www.goteborg.se.
Gårdplats
Utanför porten finns en gemensam uteplats, med utställda möbler och grill för föreningens medlemmar att nyttja. Härlig plats att ha middag på under sommarhalvåret då solen ligger på fram till kvällen.
Tv och Bredband
Föreningen är ansluten till kabel-TV och bredband via Tele2.
Övrigt
Föreningen kräver att de som bor i lägenheten står på lägenheten till 100%. Uppgifterna i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och årsredovisningen som kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.
Försäkring
Föreningen har bostadsrättstillägg.

Karta

Om Sandarna

Antagligen är du redan förälskad i Majorna och Västra centrum. Vi klandrar dig inte, för som en av Göteborgs äldsta stadsdelar ligger området perfekt inbäddat mellan älven och den lummiga Slottsskogen. Men trots sin ålder har de gamla landshövdingehusen vackert bevarats – där en ny generation “Majbor” låtit kreativiteten och entreprenörskapet flytta in i gatuplan. Efter bara en kort promenad i området hittar du nämligen ett stort utbud av mysiga kaféer, spännande restauranger, små konceptbutiker och ett rikt kulturliv.
Men, måste man vara en hipster för att passa in? Inte alls. Livet här präglas snarare av en avslappnad och bohemisk miljö där mottot är att alla ska få vara sig själva. Det ger en härlig mix av sprudlande liv och rörelse i kombination med en lugn atmosfär. Och kanske är det just detta varma välkomnande som får området att snabbt kännas som hemma — oavsett vem du är eller var du kommer ifrån.
Som din senaste sökning på Hemnet redan avslöjat är Majorna populärt. Det som tidigare varit en traditionell arbetarstadsdel med flerbostadshus och små lägenheter har idag blandats upp med smakfullt ritade nyproduktioner. Har du barn finns också närliggande förskolor, grundskolor och vårdcentral att välja bland. Och så snart du lärt dig gatorna hittar du enkelt förbindelser med buss och spårvagn som snabbt tar dig till centrum för jobb eller ett kvällsdopp ute vid Saltholmen.
Alla gillar fika, och i Majorna hittar du flertalet caféer som håller hög nivå. För att nämna några favoriter som är värda ett besök finns den ekologiska bakverkstan Cum pane, det skönt inredda Kafé Gapet och lite längre bort ligger Matería – som med sina gröna växter blir en välkomnande oas vid Mariaplan.
Även i restaurangväg finns flera guldkorn, men för dig som finsmakare är kanske Hoze ett ställe som sticker ut lite extra. Hit vallfärdar såväl matfantaster som stjärnkockar för att få smaka på José Cerás perfekt komponerade sushibitar. I samma kvarter hittar du även vegetariska Ilse Grøn Krog och Moreno som råkar vara världens största pizzeria.
Är du snarare hungrig på kultur finns det alltid något att se, göra och uppleva. Varför inte besöka nyrenoverade Sjöfartsmuseet? Eller gå på utställning i Röda Sten eller en vernissage hos någon av områdets konstnärer? Varje helg spelar aktuella indieband på Oceanen, och gillar du vad du hör kan du säkert köpa deras första album tvärs över gatan på legendariska Bengans.
Området har även flertalet lummiga parker och grönområden. I öster kommer du snart in i Slottsskogen som med sina härliga picknickplatser, fina promenad- och löpstråk och sin mysiga djurpark passar göteborgare i alla åldrar. Inte långt från Stigbergstorget hittar du den vackra Gathenhielmska parken med anor från 1700-talet. Och borta vid Djurgårdsgatan ligger den Söderlingska trädgården som har en underbar lekplats för de små.

Vi tror det räcker så för stunden, men om det ändå är något du undrar över är det bara att höra av dig till någon av våra områdesexperter. Välkommen hem, till ditt Majorna.

Hör av dig till oss

Zara Ek

Fastighetsmäklare

Delägare

Zara Ek

Julia Albinsson

Fastighetsmäklare

Delägare

Julia Albinsson

Intresseanmälan

Här kan du anmäla intresse för detta objekt.

*” anger obligatoriska fält

Hidden
*