Såld

GöTEBORG / SANDARNA - FIXFABRIKEN - BRUKSGATAN 37

Bruksgatan 37

Snabbfakta - Bostadsrättslägenhet
Utgångspris
4 475 000 kr
Boarea
81 m²
Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Objekttyp
Bostadsrättslägenhet
Antal rum
3 R.O.K.
Förening
HSB Brf Sannaparken

Härliga umgängesytor

Öppen och social trea med generösa umgängesytor, stort badrum och stor inglasad hörnbalkong i fritt läge!

Planlösning

Härliga umgängesytor

Granne med grönskande Sannaparken, som en del av det nya bostadsområdet Fixfabriken som växer fram i Majorna, ligger HSB Brf Sannaparken. Här välkomnas ni till en fin trea där ni möts av härliga sällskapsytor, ett fint Marbodalkök, två bra sovrum samt ett härligt badrum med tvättavdelning! Stor inglasad hörnbalkong. Hiss och garage.

Klicka på "Bostadsväljaren" på den länkade sidan och välj lägenhet 2023 för att se solstudie och lägenhetens placering.

https://www.hsb.se/sok-bostad/vastra-gotaland/goteborg/projekt/sannaparken

Innergården blir en mötesplats där plats finns för både grillmiddagar i pergolan, lek och odling. Kungsladugård har utvecklats till att vara en av de mest attraktiva stadsdelarna i Göteborg. En levande och charmig stadsdel med skön atmosfär och prunkande trädgårdar. Inom gångavstånd finns Slottsskogen och Botaniska trädgården som bjuder på naturupplevelser, där det även finns möjlighet till olika aktiviteter. Här bor man i en mysig stadsdel med affärer, restauranger runt hörnet, dessutom med direkt närhet till skolor, förskolor och goda kommunikationer. En kort promenad bort kommer man till Linné med dess varierade utbud av restauranger och åt andra hållet nås med lätthet hamnen vid Klippan och älv promenaden mot Nya Varvet.

Fakta
Objekttyp
Bostadsrätt
Utgångspris
4 475 000 kr
Månadsavgift
5 335 kr, Inkl värme. Utöver månadsavgiften tillkommer ett obligatoriskt tillägg om 219 kr/mån för bredband/telefoni/tv. Du betalar för din egen förbrukning av vatten och el via avgiftsavin.
Boarea
81 m² Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Rum
3 R.O.K.
Våningsplan
2/3
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning
1 139 159 kr.
Interiör
Interiör: Ta hissen till våning två och ni välkomnas in i detta hem. I hallen finns först yta för avhängning till vänster följt av tre garderober med fem överskåp som tar hand om alla ytterkläderna. Vitmålade väggar möter en parkett i ek som är genomgående för hela bostaden.

Rakt fram når ni kök och vardagsrum i en öppen och social planlösning. Köket till höger är signerat Vedum och i den L-formade arbetsdelen finns bra arbetsytor och skåpsförvaring. Vita, släta luckor med handtag i brunt läder möter vitt kakel ovan arbetsytan i grå laminat. Här finns hel kyl och frys i vitt, integrerad diskmaskin, induktionshäll, ugn, micro och fläkt. Infällda spotlights med dimmer ger arbetsbelysning efter önskad styrka. Framme vid fönstret har matplatsen för 6-8 personer sin givna plats och binder ihop kök och vardagsrum på ett härligt sätt.

I vardagsrumsdelen ryms soffa med tillhörande möblemang, tv-möbel, bokhyllor och läshörna. Rummet ihop med köket har fönster ner mot vagnhallen vilket skapar ett högt och fritt läge med milsvid utsikt. Härifrån nås också hemmets härliga, inglasade hörnbalkong där morgonsolen värmer gott. Gott om plats för både sittgrupp och odlingar. Inglasningen förlänger användningstiden rejält!

Båda sovrummen nås från vardagsrummet. Det största är väl tilltaget med plats för dubbelsäng med tillhörande sängbord och en hel garderobsvägg med fem garderober med överskåp. Väggar målade i en harmonisk mörkbeige kulör.

Det andra sovrummet ligger intill och passar utmärkt som barn- arbets- eller gästrum. Här finns två garderober.

Badrummet nås från hallen och är även detta smakfullt inrett. Vita kakelplattor i halvstensförband möter klinkerplattor i grått. Här finns dusch med vikbara glasväggar, wc, handfat med kommod och ovanhängande spegelskåp samt en praktisk tvättavdelning med tvättmaskin, torktumlare, bänkyta ovan, två förvaringsskåp samt vägghängd klädtork. Elburen komfortvärme värmer frusna tår om morgonen.
Total driftkostnad
219 kr/månad
Personer i hushåll
2
Kommentar
Övrigt avser informationsöverföringsbelopp. Kostnaderna för el och varm- och kallvatten är schablonsiffror ur den ekonomiska planen. Dessa varierar beroende på personlig förbrukning.
Byggår
2022
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Uppvärmning
Fjärrvärme
Hiss
Ja
Övriga byggnader/Utrymmen
Till bostaden hör ett källarförråd.
Energiprestanda / Premiärenergital
57
Namn
HSB Brf Sannaparken
Om föreningen
HSB Brf Sannaparken i Göteborg bildades 2017 och husen står klara för inflytt under hösten 2022. Föreningen består av 135 lägenheter. Föreningen tecknar kollektivt elavtal och medlemmarna betalar efter egen förbrukning på avgiftsavin. Föreningen är en HSB-förening så det krävs ett medlemskap för samtliga köpare i HSB Göteborg, för att överlåtelsen ska bli giltig och att ansökan ska skickas vidare till föreningen för godkännande. På grund av ökade kostnader sedan föreningens ekonomiska plan sattes så kommer avgifterna höjas i två steg. Från 2023-03-01 höjs den en första gång (applicerad i den avgift som marknadsförs) nästa gång den höjs är 2024-09-01. HSB flaggar dock för att den senare höjningen endast sker OM det finns behov då. Se mer info och nya avgiftsnivåer i dokumentet "Information om avgiftshöjning".
Äger föreningen marken
Ja
Överlåtelseavgift
1 313 kr Betalas av säljare
Pantsättningsavgift
525 kr
Andel Av Årsavgift
0.90863 %
Andel i BRF
0.92728 %
Parkeringar
Föreningen har ett garage med 50 platser, samtliga utrustade med laddstolpe för 1250kr/mån.
Gemensamma ytor
I Brf Sannaparken finns en gemensam tvättstuga, en övernattningslägenhet och en härlig innergård. Gården pryds av grönskande växtlighet, en pergola, spaljéer och en paviljong vilket gör gården till en mötesplats för medlemmarna men ger också plats för egen tid om så önskas.
Tv och Bredband
Föreningen har tecknat avtal med Telia avseende bredband/TV/tele.
Övrigt
Uppgifterna i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren, årsredovisningen och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.
Försäkring
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad. Enskilda medlemmar tecknar enskilt bostadsrättstillägg.

Karta

Om Sandarna - Fixfabriken

Antagligen är du redan förälskad i Majorna och Västra centrum. Vi klandrar dig inte, för som en av Göteborgs äldsta stadsdelar ligger området perfekt inbäddat mellan älven och den lummiga Slottsskogen. Men trots sin ålder har de gamla landshövdingehusen vackert bevarats – där en ny generation “Majbor” låtit kreativiteten och entreprenörskapet flytta in i gatuplan. Efter bara en kort promenad i området hittar du nämligen ett stort utbud av mysiga kaféer, spännande restauranger, små konceptbutiker och ett rikt kulturliv.
Men, måste man vara en hipster för att passa in? Inte alls. Livet här präglas snarare av en avslappnad och bohemisk miljö där mottot är att alla ska få vara sig själva. Det ger en härlig mix av sprudlande liv och rörelse i kombination med en lugn atmosfär. Och kanske är det just detta varma välkomnande som får området att snabbt kännas som hemma — oavsett vem du är eller var du kommer ifrån.
Som din senaste sökning på Hemnet redan avslöjat är Majorna populärt. Det som tidigare varit en traditionell arbetarstadsdel med flerbostadshus och små lägenheter har idag blandats upp med smakfullt ritade nyproduktioner. Har du barn finns också närliggande förskolor, grundskolor och vårdcentral att välja bland. Och så snart du lärt dig gatorna hittar du enkelt förbindelser med buss och spårvagn som snabbt tar dig till centrum för jobb eller ett kvällsdopp ute vid Saltholmen.
Alla gillar fika, och i Majorna hittar du flertalet caféer som håller hög nivå. För att nämna några favoriter som är värda ett besök finns den ekologiska bakverkstan Cum pane, det skönt inredda Kafé Gapet och lite längre bort ligger Matería – som med sina gröna växter blir en välkomnande oas vid Mariaplan.
Även i restaurangväg finns flera guldkorn, men för dig som finsmakare är kanske Hoze ett ställe som sticker ut lite extra. Hit vallfärdar såväl matfantaster som stjärnkockar för att få smaka på José Cerás perfekt komponerade sushibitar. I samma kvarter hittar du även vegetariska Ilse Grøn Krog och Moreno som råkar vara världens största pizzeria.
Är du snarare hungrig på kultur finns det alltid något att se, göra och uppleva. Varför inte besöka ett av områdets olika museum? Eller gå på utställning i Röda Sten eller en vernissage hos någon av områdets konstnärer? Varje helg spelar aktuella indieband på Oceanen, och gillar du vad du hör kan du säkert köpa deras första album tvärs över gatan på legendariska Bengans.
Området har även flertalet lummiga parker och grönområden. I öster kommer du snart in i Slottsskogen som med sina härliga picknickplatser, fina promenad- och löpstråk och sin mysiga djurpark passar göteborgare i alla åldrar. Inte långt från Stigbergstorget hittar du den vackra Gathenhielmska parken med anor från 1700-talet. Och borta vid Djurgårdsgatan ligger den Söderlingska trädgården som har en underbar lekplats för de små.

Vi tror det räcker så för stunden, men om det ändå är något du undrar över är det bara att höra av dig till någon av våra områdesexperter. Välkommen hem, till ditt Majorna.

Hör av dig till oss

Tilde Aurbakken

Fastighetsmäklare

Tilde Aurbakken

Julia Albinsson

Fastighetsmäklare

Delägare

Julia Albinsson