Snart till salu

GÖTEBORG / ERIKSBERG - BRATTERåSGATAN 40 - LGH 3403

Bratteråsgatan 40 - Lgh 3403

Snabbfakta - Bostadsrättslägenhet
Utgångspris
6 995 000 kr
Boarea
78 m²
Areauppgifter enligt bostadsföreningen
Objekttyp
Bostadsrättslägenhet
Antal rum
3 R.O.K.
Förening
Brf Kronjuvelen

Högt upp med fantastisk kvällsol!

Planlösning

Högt upp med fantastisk kvällsol!

Bakom det vackra teglet ligger finner ni denna exklusiva lägenhet om 78 kvadratmeter på våning 24 av 25. Bostaden ingår i det påkostade ”Kronan” som består av de två översta bostadplanen av Eriksbergs nya landmärke Kronjuvelen. Här har arkitekt och inredningsdesigner samverkat för att skapa ett riktigt unikt hem att vara stolt över dag som natt. Bostadens bjuder på en makalös utsikt över hamninloppet. Förutom fantastisk utsikt så är det genomgående påkostade materialval.

Det första som möter dig i bostaden är den vackra 1-stavparketten i vitlaserad ek som är genomgående för denna bostad. I taket sitter spotlights med dimmer så att belysningen enkelt kan matchas efter tillfälle och i den generösa skjutdörrsgarderoben får alla ytterkläder och mer därtill plats. Garderobsdörrarna är dessutom i spegelglas vilket både är praktiskt och bidrar till en luftig känsla.

Den första dörren efter hallen är det moderna badrummet. Badrummets utrustning består av duschhörna med glasväggar och takdusch från Tapwell, extra bred kommod med tillhörande spegelskåp samt en tvätt nisch med separata tvättmaskin och torktumlare med tillhörande bänkskiva och väggskåp för smidig hantering av tvätten. I taket är det spotlights med dimmer och under golvet ligger självklart komfortgolvvärme.

Vidare ut i hallen igen ser vi nu bostadens två sovrum, ett lite större och ett lite mindre, båda med generösa fönsterpartier och inbyggda skjutdörrsgarderober. Det större av rummen rymmer utan problem en dubbelsäng med tillhörande möblemang och det mindre kan antingen inredas som ett gästrum, barnrum eller kontor.

Vidare in i bostaden öppnar det generösa vardagsrum och kök upp sig. Rummet erbjuder stora fönsterpartier med fantastiskt ljusinsläpp och utsikt. Köket kommer från premiumtillverkaren Ballingslöv och går köksluckorna går i grått som en vacker kontrast mot det ljusa golvet.

Självklart är bänkskivan i kvartskomposit från den välrenommerade tillverkaren Silestone, bänkskivan är även satt som stänkskydd hela vägen upp till underskåpen för ett exklusivt och rent intryck. Vitvarorna är i toppklass och kommer från Siemens.

Vidare från vardagsrummet nås även bostadens inglasade balkong om åtta kvadratmeter. Här njuter man av kvällssolen när den långsamt kryper ned över horisonten med hamninloppet som bakgrund.

Kronjuvelen kan bäst beskrivas som en hybrid mellan ett bostadshus och hotell. Upplevelsen börjar redan i huvudentrén där en vackert entréport av glas och ek öppnar upp mot husets lobby. I lobbyn infinner sig en lugn känsla med harmoniska materialval och moderna möbler som för tankarna mer till en hotellobby än ett trapphus. De härliga materialen så som ljuddämpande innertak och textilmatta på golvet följer även med bort till husets tre hissar och vidare upp på alla 25 våningsplanen.

Husets bekvämligheter är flera, förutom det självklara som ett stort underjordiskt garage med gott om laddplatser för elbilar samt en generöst tilltagen gård med flera sittplatser, planteringar och grillar finns även två stycken övernattningslägenheter för boende att kunna hyra till vänner och familj. Tar man hissen hela vägen upp till våning 25 når man även föreningens magiska takterrass, garanterad att imponera på alla framtida besökande familjemedlemmar och gäster.

Uppe på våning 25 har också föreningens gemensamma ytor samlats, här finns en relaxavdelning med bastu för lata söndagar eller varför inte bjuda in vännerna till en afterwork med bastu på fredagen, valet är ditt! Även föreningens festlokal är strategiskt belägen längst fram på plan 25. Här bjuds samma fantastiska utsikt som på terrassen och det finns även sittplatser för 40 gäster, fullutrustat kök samt flera toaletter. Helt enkelt en av de bästa plasterna i Göteborg för födelsedagar, studentskivor eller andra högtidsfiranden.

Fakta

Objekttyp
Bostadsrätt
Utgångspris
6 995 000 kr
Månadsavgift
5 541 kr, I angiven avgift ingår värme och kallvatten. Obligatorisk tillägg om 220 kr för telia Triple-play. Varmvatten debiteras enligt enskild förbrukning. Nettoskuldsättning: 1 323 424 kr. Beräknad utifrån föreningens ekonomiska plan.
Boarea
78 m² Areauppgifter enligt bostadsföreningen
Rum
3 R.O.K.
Våningsplan
24/25
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning
1 323 424 kr. Beräknad utifrån föreningens ekonomiska plan.

Interiör

Interiör
Balkong: Inglasad balkong om cirka 8 kvm i västerläge - Upplåten med bostadsrätten.

Förråd: Till bostaden ingår ett källarförråd - Upplåten med bostadsrätten.

Bostadsfakta

Ekonomi & Drift

Total driftkostnad
1 184 kr/månad
Elektricitet
780 kr/månad
Försäkring
310 kr/månad
Personer i hushåll
2
Kommentar
I angiven driftkostnad för två personers hushåll (2 vuxna) ingår hushållsel 780kr/mån och hemförsäkring 310 kr/mån enligt schablon från Konsumentverkets referensvärden 2023. Varmvatten enligt ekonomiskplan ca 94 kr/mån De faktiska kostnaderna kan variera beroende på familjesammansättning och levnadssätt.

Byggnad

Byggår
2023
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Uppvärmning
Fjärrvärme
Hiss
Ja
Energiprestanda / Premiärenergital
49

Förening

Namn
Brf Kronjuvelen
Om föreningen
I Brf Kronjuvelen lever du lägenhetsliv på en högre nivå med panoramautsikt över Göteborg, Göta älv och gamla varvsbyggnader. Ett bostadshus med 25 våningar, källare och garage. Föreningens festvåningen är belägen på 25:e våningen och går att hyra för medlemmar i huset. Lokalen rymmer 40 gäster totalt och kommer innehålla möbler, porslin, kyl, frys med mera. När lokalen abonneras ingår dessutom en del av takterrassen. Kostnad: 1 000kr per kväll och 500 kr för dagtid. Föreningens relaxrum med bastu finns på våning 25 och går att hyra för 200 kr per gång. Föreningen har även 2 st övernattningslägenhet som ligger på våning 2 och kommer att kunna hyras till en kostnad på 300 kr per dygn per lägenhet. I föreningen finns också cykelparkering på gården och i huset.
Äger föreningen marken
Ja
Överlåtelseavgift
1 313 kr Betalas av köpare
Pantsättningsavgift
525 kr
Renoveringar
Föreningen planerar för att installera kameraövervakning i garaget samt i soprummet.
Andel Av Årsavgift
0.6709 %
Andel i BRF
0.6709 %
Parkeringar
Föreningen har tillgång till 109 parkeringsplatser enligt följande. Garageplats 53 st, 1400 kr/mån Garageplats med laddningsmöjlighet 49st 1700 kr/mån + enskild förbrukning. MC-plats i garage 6 st 700 kr/mån Utvändig HCP-plats 1000 kr/mån.
Gemensamma ytor
Föreningens festvåningen är belägen på 25:e våningen och går att hyra för medlemmar i huset. Lokalen rymmer 40 gäster totalt och kommer innehålla möbler, porslin, kyl, frys med mera. När lokalen abonneras ingår dessutom en del av takterrassen. Kostnad: 1 000kr per kväll och 500 kr för dagtid. Föreningens relaxrum med bastu finns på våning 25 och går att hyra för 200 kr per gång. Föreningen har även 2 st övernattningslägenhet som ligger på våning 2 och kommer att kunna hyras till en kostnad på 300 kr per dygn per lägenhet. I föreningen finns också cykelparkering på gården och i huset.
Gårdplats
Föreningen har gårdsplan med bänkar, pergola och grillplats för både avkoppling och gemenskap samt trivsam lekplats.
Tv och Bredband
Föreningen är anslutna till TV, telefoni & bredband viaTelia. En digitalbox per lägenhet för TV ingår. Internetanslutning med en hastighet på 1000/1000 Mbit.

Karta

Hör av dig till oss

Adam Andreasson

Fastighetsmäklare

Adam Andreasson

Intresseanmälan

Här kan du anmäla intresse för detta objekt.

*” anger obligatoriska fält

Hidden
*