Snart till salu

GÖTEBORG / ERIKSBERG - BRATTERåSGATAN 40 - LGH 3006

Bratteråsgatan 40 - Lgh 3006

Snabbfakta - Bostadsrättslägenhet
Utgångspris
5 495 000 kr
Boarea
78 m²
Areauppgifter enligt bostadsföreningen
Objekttyp
Bostadsrättslägenhet
Antal rum
3 R.O.K.
Förening
Brf Kronjuvelen

Högt upp med fantastisk kvällsol!

Planlösning

Högt upp med fantastisk kvällsol!

Välkommen in i denna hörntrea med inglasad balkong åt väster. Lägenheten kännetecknas av sitt fantastiska ljusflöde från flera fönster i två väderstreck och goda förvaringsmöjligheter i skjutdörrsgarderober.

Den rymliga hallen tar dig till det stora vinkelköket med given plats för matgruppen framför fönstret. I anslutning finns även vardagsrummet med gott om plats för sittgrupp, som bidrar till öppna sociala ytor. Den inglasade balkongen som nås från vardagsrummet, blir som ett extra rum att nyttja under såväl soliga som regniga dagar.

Det helkaklade badrummet är utrustat med duschhörna, handfat med kommod, wc samt tvättmaskin och torktumlare med ovanliggande arbetsbänk och överskåp. Spotlights i badrum och hall bidrar till en trivsam ljussättning.

Kronjuvelen kan bäst beskrivas som en hybrid mellan ett bostadshus och hotell. Upplevelsen börjar redan i huvudentrén där en vackert entréport av glas och ek öppnar upp mot husets lobby. I lobbyn infinner sig en lugn känsla med harmoniska materialval och moderna möbler som för tankarna mer till en hotellobby än ett trapphus. De härliga materialen så som ljuddämpande innertak och textilmatta på golvet följer även med bort till husets tre hissar och vidare upp på alla 25 våningsplanen.

Husets bekvämligheter är flera, förutom det självklara som ett stort underjordiskt garage med gott om laddplatser för elbilar samt en generöst tilltagen gård med flera sittplatser, planteringar och grillar finns även två stycken övernattningslägenheter för boende att kunna hyra till vänner och familj. Tar man hissen hela vägen upp till våning 25 når man även föreningens magiska takterrass, garanterad att imponera på alla framtida besökande familjemedlemmar och gäster.

Uppe på våning 25 har också föreningens gemensamma ytor samlats, här finns en relaxavdelning med bastu för lata söndagar eller varför inte bjuda in vännerna till en afterwork med bastu på fredagen, valet är ditt! Även föreningens festlokal är strategiskt belägen längst fram på plan 25. Här bjuds samma fantastiska utsikt som på terrassen och det finns även sittplatser för 40 gäster, fullutrustat kök samt flera toaletter. Helt enkelt en av de bästa plasterna i Göteborg för födelsedagar, studentskivor eller andra högtidsfiranden.

Vänligen observera att alla bilder med möbler och inredning är från en likadan bostad på våning 9, vi har med dessa bilder för att illustrera hur bostaden kan se ut möblerad.

Fakta

Objekttyp
Bostadsrätt
Utgångspris
5 495 000 kr
Månadsavgift
5 541 kr, I angiven avgift ingår värme och kallvatten. Obligatorisk tillägg om 220 kr för telia Triple-play. Varmvatten debiteras enligt enskild förbrukning. Nettoskuldsättning: 1 323 424 kr. Beräknad utifrån föreningens ekonomiska plan.
Boarea
78 m² Areauppgifter enligt bostadsföreningen
Rum
3 R.O.K.
Våningsplan
20/25
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning
1 323 424 kr. Beräknad utifrån föreningens ekonomiska plan.

Interiör

Interiör
Hall : Vitlaserad ekparkett och målade väggar i vitt. Förvaring i skjutdörrsgarderober med spegelglasdörrar.

Badrum: Helkaklat badrum med stora vita plattor på väggarna och grå klinker på golvet. Komplett utrustat med duschhörna med glasväggar och takdusch, extra bred kommod (80 cm), spegelskåp, tvättmaskin samt torktumlar monterade under en bänkskiva med förvaringsskåp på väggen ovan. Golvvärme och spotlight för extra härlig känsla.

Sovrum: Vitlaserad ekparkett och fondvägg i grå kullör, övriga väggar i vitt . Plats för dubbelsäng med tillhörande möblemang samt skrivbordsplats. Förvaring i skjutdörrsgarderob.

Sovrum 2: Vitlaserad ekparkett och målade väggar i vit kulör. Plats för säng och tillhörande möblemang samt förvaring i skjutdörrsgarderob.

Vardagsrum: Vitlaserad ekparkett och målade väggar i vit kulör. Stora fönster med härligt ljusinsläpp.

Kök: Vitlaserad ekparkett och målade väggar i vitt kulör. Bänksskiva i grå laminat och stänkskydd av vitt kakel i stående sättning. Köket är utrustat med induktionshäll, spiskåpa, integrerad diskmaskin, ugn, mikrovågsugn samt två kombinerade kyl och frys. Matplats för ca 6 personer.

Balkong: Inglasad balkong om cirka 8 kvm i västerläge.

Förråd: Till bostaden ingår nyttjanderätten till ett källarförråd.

Bostadsfakta

Ekonomi & Drift

Total driftkostnad
1 184 kr/månad
Elektricitet
780 kr/månad
Försäkring
310 kr/månad
Personer i hushåll
2
Kommentar
I angiven driftkostnad för två personers hushåll (2 vuxna) ingår hushållsel 780kr/mån och hemförsäkring 310 kr/mån enligt schablon från Konsumentverkets referensvärden 2023. Varmvatten enligt ekonomiskplan ca 94 kr/mån De faktiska kostnaderna kan variera beroende på familjesammansättning och levnadssätt.

Byggnad

Byggår
2022/2023
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Uppvärmning
Fjärrvärme
Hiss
Ja
Energiprestanda / Premiärenergital
49

Förening

Namn
Brf Kronjuvelen
Om föreningen
I Brf Kronjuvelen lever du lägenhetsliv på en högre nivå med panoramautsikt över Göteborg, Göta älv och gamla varvsbyggnader. Ett bostadshus med 25 våningar, källare och garage. Föreningens festvåningen är belägen på 25:e våningen och går att hyra för medlemmar i huset. Lokalen rymmer 40 gäster totalt och kommer innehålla möbler, porslin, kyl, frys med mera. När lokalen abonneras ingår dessutom en del av takterrassen. Kostnad: 1 000kr per kväll och 500 kr för dagtid. Föreningens relaxrum med bastu finns på våning 25 och går att hyra för 200 kr per gång. Föreningen har även 2 st övernattningslägenhet som ligger på våning 2 och kommer att kunna hyras till en kostnad på 300 kr per dygn per lägenhet. I föreningen finns också cykelparkering på gården och i huset.
Äger föreningen marken
Ja
Överlåtelseavgift
1 313 kr Betalas av köpare
Pantsättningsavgift
525 kr
Renoveringar
Föreningen planerar för att installera kameraövervakning i garaget samt i soprummet.
Andel Av Årsavgift
0.6709 %
Andel i BRF
0.6709 %
Parkeringar
Föreningen har tillgång till 109 parkeringsplatser enligt följande. Garageplats 53 st, 1400 kr/mån Garageplats med laddningsmöjlighet 49st 1700 kr/mån + enskild förbrukning. MC-plats i garage 6 st 700 kr/mån Utvändig HCP-plats 1000 kr/mån.
Gemensamma ytor
Föreningens festvåningen är belägen på 25:e våningen och går att hyra för medlemmar i huset. Lokalen rymmer 40 gäster totalt och kommer innehålla möbler, porslin, kyl, frys med mera. När lokalen abonneras ingår dessutom en del av takterrassen. Kostnad: 1 000kr per kväll och 500 kr för dagtid. Föreningens relaxrum med bastu finns på våning 25 och går att hyra för 200 kr per gång. Föreningen har även 2 st övernattningslägenhet som ligger på våning 2 och kommer att kunna hyras till en kostnad på 300 kr per dygn per lägenhet. I föreningen finns också cykelparkering på gården och i huset.
Gårdplats
Föreningen har gårdsplan med bänkar, pergola och grillplats för både avkoppling och gemenskap samt trivsam lekplats.
Tv och Bredband
Föreningen är anslutna till TV, telefoni & bredband viaTelia. En digitalbox per lägenhet för TV ingår. Internetanslutning med en hastighet på 1000/1000 Mbit.

Karta

Hör av dig till oss

Adam Andreasson

Fastighetsmäklare

Adam Andreasson

Intresseanmälan

Här kan du anmäla intresse för detta objekt.

*” anger obligatoriska fält

Hidden
*