Såld

GÖTEBORG / ERIKSBERG - BRATTERåSGATAN 40 - LGH 2502

Bratteråsgatan 40 - Lgh 2502

Snabbfakta - Bostadsrättslägenhet
Utgångspris
2 345 000 kr
Boarea
33 m²
Areauppgifter enligt bostadsföreningen
Objekttyp
Bostadsrättslägenhet
Antal rum
1 R.O.K.
Förening
Brf Kronjuvelen

Etta på våning 15 med fantastisk utsikt

Planlösning

Etta på våning 15 med fantastisk utsikt

Välkommen in i denna härliga etta om 33 välplanerade kvadratmeter med panoramautsikt och fritt läge på våning 15. Huset Kronjuvelen kan bäst beskrivas som Eriksbergs nya landmärke och erbjuder boende en ny nivå av levnadsstandard med lobby, takterrass, festlokal med mera. Bostaden håller genomgående hög standard och den lyckliga köparen kommer att bli den första att bo i lägenheten.

Den generösa hallen erbjuder gott om förvaring i två stycken skjutdörrsgarderober. Här finns även dimmbara spotlight infällda i taket för att alltid kunna anpassa belysningen efter stämningen. På golvet ligger en ljus parkett i vitlaserad ek som är genomgående för hela bostaden.

Badrummet återfinns direkt från hallen, stilrent med gråa klinkerplattor på golvet och stora vita kakelplattor på väggarna. Här finns en kommod med tillhörande spegelskåp på väggen. Duschen består av en takduscharmatur och svängbara dörrar i klarglas skyddar vatten från att blöta ned badrummet. Belysning finns både inbyggt i spegelskåpet samt i form av dimmbara spotlight i taket, perfekt för den som ogillar starkt ljus på morgonen. Tvättbehoven löser man enkelt med den kombinerade tvättmaskinen & torktumlaren.

Vidare in i bostaden finner vi oss i bostadens kök/vardagsrum. Det naturliga ljuset som strömmar in genom fönsterna ger rummet rymd och skapar perfekt ljus i hela lägenheten. Fönsterpartiet i vardagsrummet och köket är helt fantastiskt med fri utsikt åt sydost. Köket är levererat av välrenommerade Ballingslöv och går i vitt till det hör även en vacker bänksskiva i kvartskomposit som även sträcker sig hela vägen upp till överskåpen för en exlusiv finish. Den maskinella utrustningen består av diskmaskin, kombinerade micro/ugn, induktionshäll samt kombinerade kyl/frys. Alla vitvaror kommer från Siemens. Vardagsrummet ligger i öppen planlösning mot köket och tillsammans skapas en öppen och social yta, perfekt för den som vill ha vänner och familj över på middag eller sköna hemmakvällar. Längst in i bostaden finns även en lite mer avgränsad yta som är perfekt för att ställa sängen i.

Kronjuvelen kan bäst beskrivas som en hybrid mellan ett bostadshus och hotell. Upplevelsen börjar redan i huvudentrén där en vackert entréport av glas och ek öppnar upp mot husets lobby. I lobbyn infinner sig en lugn känsla med harmoniska materialval och moderna möbler som för tankarna mer till en hotellobby än ett trapphus. De härliga materialen så som ljuddämpande innertak och textilmatta på golvet följer även med bort till husets tre hissar och vidare upp på alla 25 våningsplanen.

Husets bekvämligheter är flera, förutom det självklara som ett stort underjordiskt garage med gott om laddplatser för elbilar samt en generöst tilltagen gård med flera sittplatser, planteringar och grillar finns även två stycken övernattningslägenheter för boende att kunna hyra till vänner och familj. Tar man hissen hela vägen upp till våning 25 når man även föreningens magiska takterrass, garanterad att imponera på alla framtida besökande familjemedlemmar och gäster.

Uppe på våning 25 har också föreningens gemensamma ytor samlats, här finns en relaxavdelning med bastu för lata söndagar eller varför inte bjuda in vännerna till en afterwork med bastu på fredagen, valet är ditt! Även föreningens festlokal är strategiskt belägen längst fram på plan 25. Här bjuds samma fantastiska utsikt som på terrassen och det finns även sittplatser för 40 gäster, fullutrustat kök samt flera toaletter. Helt enkelt en av de bästa plasterna i Göteborg för födelsedagar, studentskivor eller andra högtidsfiranden.

Fakta

Objekttyp
Bostadsrätt
Utgångspris
2 345 000 kr
Månadsavgift
2 911 kr, I angiven avgiftingår värme och kallvatten. Obligatoriskt tillägg om 220 kr/mån för Telia triple-play. Varmvatten debiteras enligt enskild förbrukning.
Boarea
33 m² Areauppgifter enligt bostadsföreningen
Rum
1 R.O.K.
Våningsplan
15/25
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning
693 570 kr. Beräknad utifrån föreningens ekonomiska plan.

Interiör

Interiör
Interiör: Välkomnande hall med goda avhängningsmöjligheter i form av dubbla skjutdörrsgarderob. På golvet ligger en vitlaserad ekparkett som är genomgående i hela lägenheten och väggarna är målade i vitt.

Vidare in i bostaden hittar du köket som smälter samman med vardagsrummet och bildar en trevlig social yta. Köket är praktiskt och väl inrett med det man behöver.

Kökets skåpsinredning är ljus och modern från exklusiva Ballingslöv. Bänkskivan och stänkskyddet är extra påkostade i kvartskomposit. Den maskinella utrustningen består av kombinerad kyl/frys, induktionshäll, ugn, mikrovågsugn och integrerad diskmaskin. Intill fönstret får du plats med ett mindre köksbord med stolar.

Vardagsrummet är funktionellt och hemtrevligt och här du kan enkelt få plats med soffa, soffbord och tv-möblemang samt sovalkov.

Badrummet har grå klinker och helkaklade väggar i vitt. Badrummet är inrett med duschhörn med klarglas, handfat med kommod, spegelskåp med belysning, torkställning, arbetsbänk i laminat, kombimaskin samt väggskåp.

Förråd: Till bostaden hör ett källarförråd - Upplåtet

Bostadsfakta

Ekonomi & Drift

Total driftkostnad
841 kr/månad
Elektricitet
590 kr/månad
Försäkring
190 kr/månad
Personer i hushåll
1
Kommentar
I angiven driftkostnad för en personers hushåll ingår hushållsel 590kr/mån och hemförsäkring 190 kr/mån enligt schablon från Konsumentverkets referensvärden 2023 samt varmvatten 61 kr/mån enligt ekonomiskplan. De faktiska kostnaderna kan variera beroende på familjesammansättning och levnadssätt.

Byggnad

Byggår
2022
Byggnadstyp
Flerfamiljhus
Uppvärmning
Fjärrvärme
Hiss
Ja
Energiprestanda / Premiärenergital
49

Förening

Namn
Brf Kronjuvelen
Om föreningen
I Brf Kronjuvelen lever du lägenhetsliv på en högre nivå med panoramautsikt över Göteborg, Göta älv och gamla varvsbyggnader. Ett bostadshus med 25 våningar, källare och garage. Föreningens festvåningen är belägen på 25:e våningen och går att hyra för medlemmar i huset. Lokalen rymmer 40 gäster totalt och kommer innehålla möbler, porslin, kyl, frys med mera. När lokalen abonneras ingår dessutom en del av takterrassen. Kostnad: 1 000kr per kväll och 500 kr för dagtid. Föreningens relaxrum med bastu finns på våning 25 och går att hyra för 200 kr per gång. Föreningen har även 2 st övernattningslägenhet som ligger på våning 2 och kommer att kunna hyras till en kostnad på 300 kr per dygn per lägenhet. I föreningen finns också cykelparkering på gården och i huset.
Äger föreningen marken
Ja
Överlåtelseavgift
1 313 kr Betalas av köpare
Pantsättningsavgift
525 kr
Renoveringar
Föreningen planerar för att installera kameraövervakning i garaget samt i soprummet.
Andel Av Årsavgift
0.3516 %
Andel i BRF
0.3516 %
Parkeringar
Föreningen har tillgång till 109 parkeringsplatser enligt följande. Garageplats 53 st, 1400 kr/mån Garageplats med laddningsmöjlighet 49st 1700 kr/mån + enskild förbrukning. MC-plats i garage 6 st 700 kr/mån Utvändig HCP-plats 1000 kr/mån.
Gemensamma ytor
Föreningens festvåningen är belägen på 25:e våningen och går att hyra för medlemmar i huset. Lokalen rymmer 40 gäster totalt och kommer innehålla möbler, porslin, kyl, frys med mera. När lokalen abonneras ingår dessutom en del av takterrassen. Kostnad: 1 000kr per kväll och 500 kr för dagtid. Föreningens relaxrum med bastu finns på våning 25 och går att hyra för 200 kr per gång. Föreningen har även 2 st övernattningslägenhet som ligger på våning 2 och kommer att kunna hyras till en kostnad på 300 kr per dygn per lägenhet. I föreningen finns också cykelparkering på gården och i huset.
Gårdplats
Föreningen har gårdsplan med bänkar, pergola och grillplats för både avkoppling och gemenskap samt trivsam lekplats.
Tv och Bredband
Föreningen är anslutna till TV, telefoni & bredband viaTelia. En digitalbox per lägenhet för TV ingår. Internetanslutning med en hastighet på 1000/1000 Mbit.

Karta

Hör av dig till oss

Adam Andreasson

Fastighetsmäklare

Adam Andreasson