Såld

GÖTEBORG / ERIKSBERG - BRATTERåSGATAN 40 - LGH 2207

Bratteråsgatan 40 - Lgh 2207

Snabbfakta - Bostadsrättslägenhet
Utgångspris
4 800 000 kr
Boarea
78 m²
Areauppgifter enligt bostadsföreningen
Objekttyp
Bostadsrättslägenhet
Antal rum
3 R.O.K.
Förening
Brf Kronjuvelen

Välplanerad hörnlägenhet i Brf Kronjuvelen med inglasad balkong!

Bostaden är väl genomtänkt med trevliga sällskapsytor där kök och vardagsrum samspelar i en öppen planlösning.

Planlösning

Välplanerad hörnlägenhet i Brf Kronjuvelen med inglasad balkong!

Välkommen till denna unika hörnlägenhet om 78 välplanerade kvadratmeter med fönster i två väderstreck och ett härligt ljusinsläpp tack vare de höga läget. En ljus och rymlig lägenhet med ett inbjudande vinkelkök och vardagsrum för både vardag och middagsinbjudningar. Bostaden är smart planerad med trevliga sällskapsytor, öppen planlösning, rofyllda sovrum, genomgående ekparkett och inglasad balkong i österläge. Utöver detta erbjuder bostaden gott om förvaring både i lägenheten samt i det tillhörande förrådet.

I föreningen finns gemensam festvåning, bastu och relaxrum med tillhörande takterrasser högst upp i huset! Här bor ni med gångavstånd till både centrum och hamnen som sommartid lockar med sina många uteserveringar och fik. Ett stenkast härifrån finner ni också naturnära promenadslingor.

Observera att de möblerade bilderna av bostaden är från en motsvarande bostad högre upp i huset.

Fakta

Objekttyp
Bostadsrätt
Utgångspris
4 800 000 kr
Månadsavgift
4 256 kr, I angiven avgift ingår värme och kallvatten. Obligatoriskt tillägg om 220 kr/mån för Telia triple-play. Varmvatten debiteras enligt enskild förbrukning. Bostadens indirekt nettoskuldsättning 1 323 424 kr.
Boarea
78 m² Areauppgifter enligt bostadsföreningen
Rum
3 R.O.K.
Våningsplan
12/25
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning
1 323 424 kr. Beräknad enligt föreningens ekonomiska plan.

Interiör

Interiör
Hall: Vitlaserad ekparkett och målade väggar i vitt. Förvaring i skjutdörrsgarderob med spegelglas.

Kök : Vitlaserad ekparkett och målade väggar i vitt. Köksinredning i vitt signerat Ballingslöv. Köksbänk och bakkantlist i kvartskomposit. köket är utrustat med induktionshäll, spiskåpa, varmluftsugn, integrerad diskmaskin, mikrovågsugn sant fullhöjd kyl och frys.

Vardagsrum: Vitlaserad ekparkett och målade väggar i vitt. plats för soffgrupp och tillhörande möblemang. Från vardagsrummet nås bostadens inglasade balkong i öster läge.

Sovrum 1: Vitlaserad ekparkett och målade väggar i vitt. Plats för enkelsäng och tillhörande möblemang. Förvaringsmöjlighet i skjutdörrsgarderob.

Sovrum 2: Vitlaserad ekparkett och målade väggar i vitt. Plats för dubbelsäng och tillhörande möblemang samt skrivbord. Förvaringsmöjlighet i skjutdörrsgarderob.

Badrum: Grå klinker och helkaklade väggar i vitt. Badrummet är inrett med duschhörn i klarglas, handfat med kommod, spegelskåp med belysning, WC torkställning, tvättmaskin och torktumlare under arbetsbänk samt väggskåp.

Fööråd: Till bostaden finns nyttjanderätt till ett källarförråd.

Bostadsfakta

Ekonomi & Drift

Total driftkostnad
1 104 kr/månad
Elektricitet
780 kr/månad
Försäkring
230 kr/månad
Personer i hushåll
2
Kommentar
I angiven driftkostnad för två personers hushåll (2 vuxna) ingår hushållsel 780 kr/mån och hemförsäkring 230 kr/mån enligt schablon från Konsumentverkets referensvärden 2023. Varmvatten enligt ekonomiskplan ca 94 kr/mån De faktiska kostnaderna kan variera beroende på familjesammansättning och levnadssätt.

Byggnad

Byggår
2022
Byggnadstyp
Gathus
Uppvärmning
Fjärrvärme
Hiss
Ja

Förening

Namn
Brf Kronjuvelen
Om föreningen
I Brf Kronjuvelen lever du lägenhetsliv på en högre nivå med panoramautsikt över Göteborg, Göta älv och gamla varvsbyggnader. Ett bostadshus med 25 våningar, källare och garage. Föreningens festvåningen är belägen på 25:e våningen och går att hyra för medlemmar i huset. Lokalen rymmer 40 gäster totalt och kommer innehålla möbler, porslin, kyl, frys med mera. När lokalen abonneras ingår dessutom en del av takterrassen. Kostnad: 1 000kr per kväll och 500 kr för dagtid. Föreningens relaxrum med bastu finns på våning 25 och går att hyra för 200 kr per gång. Föreningen har även 2 st övernattningslägenhet som ligger på våning 2 och kommer att kunna hyras till en kostnad på 300 kr per dygn per lägenhet. I föreningen finns också cykelparkering på gården och i huset. Nuvarande styrelse har prognostiserat att avgiften behöver höjas med 16% från 1/4-2023. Detta på grund utav höjda räntor.
Äger föreningen marken
Ja
Överlåtelseavgift
1 313 kr Betalas av köpare
Pantsättningsavgift
525 kr
Renoveringar
Föreningen planerar för att installera kameraövervakning i garaget samt i soprummet.
Andel Av Årsavgift
0.6709 %
Andel i BRF
0.6709 %
Parkeringar
Föreningen har tillgång till 109 parkeringsplatser enligt följande. Garageplats 53 st, 1400 kr/mån Garageplats med laddningsmöjlighet 49st 1700 kr/mån + enskild förbrukning. MC-plats i garage 6 st 700 kr/mån Utvändig HCP-plats 1000 kr/mån.
Gemensamma ytor
Föreningens festvåningen är belägen på 25:e våningen och går att hyra för medlemmar i huset. Lokalen rymmer 40 gäster totalt och kommer innehålla möbler, porslin, kyl, frys med mera. När lokalen abonneras ingår dessutom en del av takterrassen. Kostnad: 1 000kr per kväll och 500 kr för dagtid. Föreningens relaxrum med bastu finns på våning 25 och går att hyra för 200 kr per gång. Föreningen har även 2 st övernattningslägenhet som ligger på våning 2 och kommer att kunna hyras till en kostnad på 300 kr per dygn per lägenhet. I föreningen finns också cykelparkering på gården och i huset.
Gårdplats
Föreningen har gårdsplan med bänkar, pergola och grillplats för både avkoppling och gemenskap samt trivsam lekplats.
Tv och Bredband
Föreningen är anslutna till TV, telefoni & bredband viaTelia. En digitalbox per lägenhet för TV ingår. Internetanslutning med en hastighet på 1000/1000 Mbit.

Karta

Hör av dig till oss

Adam Andreasson

Fastighetsmäklare

Adam Andreasson