Såld

GÖTEBORG / - BRATTERåSGATAN 30B

Bratteråsgatan 30B

Snabbfakta - Bostadsrättslägenhet
Utgångspris
4 795 000 kr
Boarea
87 m²
Areauppgifter enligt bostadsföreningen
Objekttyp
Bostadsrättslägenhet
Antal rum
4 R.O.K.
Förening
Brf Guldkornet

Helt ny fyra i Eriksberg

Planlösning

Helt ny fyra i Eriksberg

Nu har du chansen att bli den första som bor i denna splitternya fyra i JMs nya hus Guldkornet på Eriksberg. Smart planlösning med öppna sociala ytor, badrum plus gästtoalett och gavelläge med fönster i tre väderstreck dessutom är du garanterad en parkeringsplats. Låter detta intressant så tveka inte att höra av dig.

Du stiger in i bostaden via den solida säkerhetsdörren och möts av en generös hall. Här finns förvaring för hela familjen i en stor skjutdörrsgarderob längs ena sidan. På golvet ligger en härligt vitlaserad ekparkett som är genomgående för hela bostaden. Väggarna är målade i vitt för ett ljust intryck men går såklart enkelt att måla i en annan färg för den som önskar.

Vänligen observera att bilderna på möblerad lägenhet är från en annan likadan lägenhet i huset och är medtagna endast som inspiration.

Från hallen nås bostadens större sovrum, detta ligger bekvämt i norrläge och har gott om plats för en dubbelsäng med tillhörande sängbord. Förvaringen sker enkelt i den inbyggda skjutdörrsgarderoben med smidigt Elfa system på insidan som enkelt anpassas utifrån era behov.

Vidare ut i hallen hittar vi bostadens badrum. Badrummet är komplett med tvättmaskin och torktumlare under en praktisk bänksskiva med inbyggda skåp ovanför, ett perfekt ställe att förvara allt som man inte vill skall synas och störa den harmoniska känslan som badrummet erbjuder. Vidare finns dusch med vikbara glasväggar, kommod, spegel och toalett. Belysning finns både i spegeln samt i form av dimmbara spotlight i taket, perfekt för den som ogillar starkt ljus på morgonen.

Vidare i bostaden finner vi det generösa sällskapsytorna i form av kök och vardagsrum i härlig öppen planlösning tillsammans med den inglasade balkongen. Köket går i vit och kommer från välrenommerade Marbodal. De rostfria vitvarorna levereras från Siemens. Bostadens sällskapsytor är verkligen härliga och kommer att fungera utmärkt till både fest och vardag. Från sällskapsytorna nås även bostadens inglasade balkong om cirka 6 kvm.

Bortanför vardagsrummet hittar man sedan bostadens två sista dörrar som leder oss in till de två mindre sovrummen, det ena är på åtta kvadratmeter och det andra är på tio kvadratmeter. Det större av dessa två har en väl tilltagen skjutdörrsgarderob längs ena väggen och det mindre har ett luftigt gavelläge med fönster åt både söder och väster.

Som boende på Eriksberg har du allt du kan tänkas behöva i nära anslutning. Runt omkring finns livsmedelsbutik, restauranger, caféer, frisersalonger, skola, förskola och Närhälsan. En bit bort finner du köpcentrum med stormarknad, bank, systembolag och detaljhandel. Tar du dig till Backaplan finns det ytterligare över 120 butiker. Göteborgs centrum ligger 10–15 minuter bort med bil, buss eller båt.

Fakta

Objekttyp
Bostadsrätt
Utgångspris
4 795 000 kr
Månadsavgift
5 804 kr, I angiven avgift ingår värme och kallvatten. Det tillkommer ett obligatorisk tillägg om 220 kr för telia Triple-play samt kostnad för varmvatten och hushållsel som debiteras enligt enskild förbrukning.
Boarea
87 m² Areauppgifter enligt bostadsföreningen
Rum
4 R.O.K.
Våningsplan
2/13
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning
1 194 150 kr. Beräknad utifrån föreningens ekonomiska plan.

Interiör

Interiör
Förråd: Ett källarförråd ingår i upplåtelsen.

Bostadsfakta

Ekonomi & Drift

Total driftkostnad
1 205 kr/månad
Elektricitet
780 kr/månad
Försäkring
230 kr/månad
Personer i hushåll
2
Kommentar
I angiven driftkostnad för två personers hushåll (2 vuxna) ingår hushållsel 780kr/mån och hemförsäkring 230 kr/mån enligt schablon från Konsumentverkets referensvärden 2023. Varmvatten enligt ekonomiskplan ca 195kr/mån De faktiska kostnaderna kan variera beroende på familjesammansättning och levnadssätt.

Byggnad

Byggår
2023
Byggnadstyp
Flerfamiljhus
Uppvärmning
Fjärrvärme
Hiss
Ja

Förening

Namn
Brf Guldkornet
Om föreningen
Brf Guldkornet har 107 st bostäder och ligger på Eriksberg i Göteborg. Mitt i anrika Kvarnenområdet hittar du Guldkornet. Ett 14-våningshus i industriell stil, med nationalromantiskt tegel, inglasade balkonger och vindslägenheter längst upp. Huset står på områdets topp, vilket ger en härlig utsikt över Eriksberg och Göta Älv. Lilla Guldkornet, ett 5-vånings gårdshus med flera mindre lägenheter, har ljusare tegelfasad och balkonger åt väster eller åt den stora gården i öster. Med Eriksbergskajen alldeles nedanför gatan har du allt du kan tänka dig inom räckhåll. Promenader längs med kajen, matupplevelser i områdets många restauranger och löprundor i Färjenäsparken. Med cykel, buss och båt tar du dig dessutom snabbt till flera köpcenter och Göteborgs centrum.
Äger föreningen marken
Ja
Överlåtelseavgift
1 313 kr Betalas av köpare
Pantsättningsavgift
525 kr
Andel Av Årsavgift
1.257 %
Andel i BRF
1.257 %
Parkeringar
Föreningen har tillgång till 47 parkeringsplatser enligt följande. Garageplats 12 st, 1500 kr/mån Garageplats med laddningsmöjlighet 17 st 1800 kr/mån + enskild förbrukning. Utvändig parkering med laddningsmöjlighet 13 st 1400 kr/mån + enskild förbrukning. MC-plats i garage 5 st 750 kr/mån
Gårdplats
Föreningen har gårdsplan med bänkar, pergola och grillplats för både avkoppling och gemenskap samt trivsam lekplats.
Tv och Bredband
Föreningen är anslutna till TV, telefoni & bredband viaTelia. En digitalbox per lägenhet för TV ingår. Internetanslutning med en hastighet på 1000/1000 Mbit.

Karta

Hör av dig till oss

Malin Ring

Fastighetsmäklare

Malin Ring