Såld

GÖTEBORG / MAJORNA - BLåSUTGATAN 3

Blåsutgatan 3

Snabbfakta - Bostadsrättslägenhet
Utgångspris
2 690 000 kr
Boarea
64.2 m²
Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Objekttyp
Bostadsrättslägenhet
Antal rum
2 R.O.K.
Förening
HSB Brf Blåsut i Göteborg

Rymlig tvåa med renoverat kök och badrum!

Rymlig tvåa med solig balkong samt renoverat kök och badrum. Till bostaden hör en garageplats med ladduttag med möjlighet att hyra ut i andrahand!

Planlösning

Rymlig tvåa med renoverat kök och badrum!

Varmt välkomna till denna smakfullt renoverade tvåa som bjuder på allt man kan önska sig mitt i sprudlande Majorna! Bostaden är omsorgsfullt inredd med renoverat kök och badrum samt genomgående fina ytskikt. Här bor du på välplanerade kvadratmeter med ett ljust och rymligt kök, härligt vardagsrum med plats för stor soffa och matgrupp samt ett sovrum där plats för massvis av förvaring finns inbyggt. Från sovrummet finns också utgång till bostadens fantastiska balkong i söderläge.

Här bosätter du dig i hjärtat av Majorna och bor med närhet till hav, motionsspår och fina grönområden. Servicebutik ligger runt hörnet och bussen går precis utanför dörren med täta förbindelser till stadskärnan och spårvagnen är ett par minuters promenad bort. Mataffär, pizzeria, bageri och skola når du inom några minuter.

HSB Brf Blåsutgatan i Göteborg är en välskött och engagerad förening där ni bland annat tar del av gemensamhetslokaler i form av festlokal/aktivitetslokal, övernattningslägenheter, tvättstugor, cykelrum och barnvagnsrum.

Pricken över i:et, när det kommer till just denna lägenhet, är utan tvekan den tillhörande garageplatsen som ingår i månadsavgiften, som man dessutom får lov att hyra ut i andrahand om man så önskar.

Välkommen till ett hem att trivas gott och länge i!

Fakta

Objekttyp
Bostadsrätt
Utgångspris
2 690 000 kr
Månadsavgift
5 478 kr, Inkl värme, vatten, kabel-tv och garageplats med möjlighet till el-laddstolpe. Utöver månadsavgifter tillkommer ett obligatoriskt tillägg om 200 kr/mån som avser bredband.
Boarea
64.2 m² Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Rum
2 R.O.K.
Våningsplan
3/5
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning
375 486 kr. Beräknad utifrån föreningens senaste årsredovisning 2021/2022.

Interiör

Interiör
Interiör: Ta hissen upp till våning tre där ni välkomnas in i denna välplanerade bostad. Här möts ni av en rymlig och välkomnande hallen med goda avhängnings- och förvaringsmöjligheter. Här finns fyra platsbyggda garderober till höger som tar hand om massvis av förvaring. Längre in i hallen, på väg in mot köket, finns ett utrymme som är som gjort för att användas som kontorsutrymme. Här får ett skrivbord och ett antal hyllor plats. Väggarna går i vitt och bryts av med en stilfull "Berså"-tapet från Boråstapeter. På golvet ligger parkettgolv.

Till vänster från hallen nås det smakfulla badrummet, som renoverades utefter föreningen regi tillsammans med väl tilltänkta tillval, i samband med stambytet 2018. Mörkgrå klinkers möter vit kakel i halvstensförhand med mörk fog. Här finns wc, handfat med kommod och ovanhängande belyst spegelskåp från märket Vedum, dusch med vikbara väggar samt en kombinerad tvätt- och torkmaskin inköpt 2020 från märket LG.

Efter utrymmet till höger om hallen som idag används som ett hemmakontor hittar ni bostadens ljuvliga kök. Det trivsamma köket är nyligen renoverat och består av generösa arbetsytor och bra med förvaringsutrymmen. Vita köksluckor möter en nylagd bänkskiva och vitt kakel. Här finns matplats med plats för 4 personer. Ljusa väggar möter en vacker fiskbensparkett, nyligen inlagd under 2023. Utöver detta är köket utrustat med kyl/frys, spis, ugn, mikro, fläkt och diskmaskin.

Vidare in i bostaden finns det rymliga vardagsrummet, till höger från hallen. Ett inbjudande sällskapsrum som likt köket pryds av ljusa väggar och på golvet ligger original fiskbensparkett. Rummet är välplanerat och kan möbleras på olika sätt. Här finns gott om plats för större soffgrupp, TV-möblemang, soffbord och ett matbord för större middagar i goda vänners lag. Rummet ramas in fint och får ytterligare ett lyft tack vare nya, och något bredare, golvlister och taklister insatta 2022.

Längst in i bostaden, mot innergårdens lugn, finns sovrummet. Här kan du, utan några problem, inreda med dubbelsäng och tillhörande nattduksbord. Förvaringen tas väl hand om i fem inbyggda garderober. Ett vackert mörkare trägolv breder ut sig och möter målade väggar i en "greige" och behaglig färg, som skapar en trivsam atmosfär.

Från sovrummet nås också bostadens trivsamma och soliga balkong i söderläge. Här har du ett trevligt extrarum under varmare årstider, med utsikt mot liv och rörelse. Här finns plats för både sköna utemöbler och odlingar.

Varmt välkomna till ett hem att trivas gott och länge i!

Bostadsfakta

Ekonomi & Drift

Total driftkostnad
700 kr/månad
Elektricitet
300 kr/månad
Försäkring
200 kr/månad
Kommentar
Detta är endast riktvärden och kan variera beroende på bland annat personlig förbrukning och avtal. Posten övrigt avser obligatoriskt tillägg som avser bredband.

Byggnad

Byggår
1967
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Uppvärmning
Fjärrvärme
Hiss
Ja
Energiprestanda / Premiärenergital
135

Förening

Namn
HSB Brf Blåsut i Göteborg
Om föreningen
Bostadsrättsföreningen Blåsut är en av Göteborgs största föreningar och förvaltas av HSB. I föreningen finns 580 stycken lägenheter, samtliga bostadsrätter, dessa är fördelade på elva olika fastigheter. Fastigheterna bebyggdes mellan 1967-1970. Brf kräver individuellt medlemskap i HSB-föreningen Föreningen äger husen med tomträtt, föreningen arrenderar alltså marken av Göteborgs kommun och betalar årlig tomträttsavgäld. Tomträttsavgälden omförhandlas 2025-2026 samt 2028-2029. Detta kan medföra avgiftshöjningar. Styrelsen föreslår årliga höjningar av avgiften för att föreningen ska ha god beredskap inför detta. Föreningens ekonomi är god och stabil. Föreningen har omvandlat tre lokaler till åtta nya bostadsrätter vilket gett extra intäkter till föreningen. Avgiften höjdes senast med 3,5% under kvartal 3 2022. Avgiftshöjningen gjordes pga rådande inflationsläge, stigande driftskostnader och förändrat ränteläge. För mer information om föreningen, besök då föreningens hemsida på: https://brfblasut.se
Äger föreningen marken
Nej
Överlåtelseavgift
1 433 kr Betalas av säljare
Pantsättningsavgift
573 kr
Renoveringar
Utförda renoveringar:
- 2010: Stamspolning
- 2013/2014: Renovering av loftgångar och renovering samt utbyggnad av balkonger slutfördes.
- 2015: Det byggdes nio nya lägenheter på Gröna Gatan 32.
- 2016: Påbörjades ett vatten- och avloppsstambyte med efterföljande badrumsrenoveringar samt byte av el. Stambytet på Blåsutgatan stod klart 2018. Arbetet på Gröna gatan påbörjades i början av 2018.
- 2017: Renoverades stuprännor och hängrännor samt ny takbeläggning på Gröna gatan 41-71 och på Kabelgatan 15 A,B och C. OVK-besiktning genomfördes också.
- 2018/2019: Stambytet som har bekostats av föreningen blev klart. I samband med detta drogs även elen om i alla lägenheter (3-fas el). Bricklås samt porttelefoner installerades också.
- 2023: Ny övernattningslägenhet på Gröna Gatan 41 stod klar under 2023 med två bäddsoffor och plats för 4 personer. Samt en sprillans ny bastu på samma adress.

Enligt årsredovisningen framgår det att föreningen utför och planerar följande åtgärder under de kommande 5 åren:
- I föreningen finns det 18 st hissar, varav 3 st har bytts ut. Ombyggnation av resterande 15 st kommer att utföras. Detta kommer pågå under en treårsperiod och samtliga hissar skall vara färdiga under 2024 enligt planen.
- I underhållsplanen för de närmaste verksamhetsåren ligger omfattande invändig målning och uppfräschning av trapphus, tvättstugor och liknande gemensamma utrymmen.
- I budget ligger också utbyte av entrépartier till lägenheterna i loftgångshusen på Blåsutgatan. Antagligen leder det till att brevinkasten ersätts av postboxar i trapphusen. Detta planeras att påbörjas hösten 2022 och i första etappen gäller detta Gröna gatan 32, Blåsutgatan 1,3,5 och 7.
- Tvättstugorna på Blåsutgatan 3, 4, 5 kommer under hösten att få ett ansiktslyft i form av renovering
av golvytor. På Gröna Gatan ses möjligheten över att eventuellt investera i en modernare maskinpark kopplat till lägre el-användning och återvinning av vatten och särskild rening av mikroplaster som ett
led i att bli mer energieffektiva och miljövänliga.

Allmän information som kan vara bra att känna till:
- Föreningen har tagit beslut om att övergå till individuell mätning och debitering av el. Detta innebär att bostadsrättsföreningen kommer ta över ansvaret och leveransen av el till din lägenhet och varje medlem kommer därmed bli av med elnätsavgiften på ca 1 200kr per år. Upphandlingen pågår nu och detta planeras att vara igång till årsskiftet.
Andel Av Årsavgift
0.16643 %
Andel i BRF
0.16643 %
Parkeringar
Föreningen förfogar över ungefär lika många garage-/parkeringsplatser som det finns lägenheter. Till de lägenheter där det tillhör en parkerings-/garageplats till lägenheten ingår det i månadsavgiften, och man får lov att hyra ut sin plats om man ej nyttjar den. Utöver det disponerar föreningen över 28 garageplatser och 32 parkeringsplatser som hyrs ut till medlemmarna och till hyresgäster i föreningens kommersiella lokaler. Utöver detta har föreningen 22 avgiftsbelagda gästparkeringsplatser på Blåsutgatan. Det pågår en upphandling för att utrusta garageplatser med laddplats. För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Göteborgs Stad. Du kan gå in på Göteborgs Stads hemsida och få mer information samt beställa ansökningshandlingar där: www.goteborg.se
Tv och Bredband
Föreningen har förmånligt gruppavtal med Telia. Bredband (500/500) och Telia Lagom läggs på avgiften som ett obligatoriskt tillägg om 200 kr/mån.
Övrigt
Föreningen har som policy att den som ska vara bosatt i lägenheten måste äga minst 1/10. Föreningen har en expedition med följande öppettider; måndagar kl 17:00 - 18:00 och torsdagar kl 12.00 - 13.00. Besöksadressen är Gröna Gatan 41. Telefonnummer till expeditionen är tel.nr: 031-147374. Telefontiderna som gäller är måndagar och torsdagar mellan kl 09:00 - 11:00. För att föreningen ska kunna behandla köparens medlemsansökan krävs att samtliga köpare blir medlemmar i HSB Göteborg. Uppgifterna i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren, årsredovisningen och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Karta

Hör av dig till oss

Tilde Aurbakken

Fastighetsmäklare

Tilde Aurbakken

Zara Ek

Fastighetsmäklare

Delägare

Zara Ek