Såld

GÖTEBORG / MAJORNA - BLåSUTGATAN 3

Blåsutgatan 3

Snabbfakta - Bostadsrättslägenhet
Utgångspris
2 690 000 kr
Boarea
64.2 m²
Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Objekttyp
Bostadsrättslägenhet
Antal rum
2 R.O.K.
Förening
HSB Brf Blåsut i Göteborg

Rymlig tvåa med renoverat kök och badrum!

Rymlig tvåa med solig balkong samt renoverat kök och badrum. Till bostaden hör en garageplats med ladduttag med möjlighet att hyra ut i andrahand!

Planlösning

Rymlig tvåa med renoverat kök och badrum!

Varmt välkomna till denna smakfullt renoverade tvåa som bjuder på allt man kan önska sig mitt i sprudlande Majorna! Bostaden är omsorgsfullt inredd med renoverat kök och badrum samt genomgående fina ytskikt. Här bor du på välplanerade kvadratmeter med ett ljust och rymligt kök, härligt vardagsrum med plats för stor soffa och matgrupp samt ett sovrum där plats för massvis av förvaring finns inbyggt. Från sovrummet finns också utgång till bostadens fantastiska balkong i söderläge.

Här bosätter du dig i hjärtat av Majorna och bor med närhet till hav, motionsspår och fina grönområden. Servicebutik ligger runt hörnet och bussen går precis utanför dörren med täta förbindelser till stadskärnan och spårvagnen är ett par minuters promenad bort. Mataffär, pizzeria, bageri och skola når du inom några minuter.

HSB Brf Blåsutgatan i Göteborg är en välskött och engagerad förening där ni bland annat tar del av gemensamhetslokaler i form av festlokal/aktivitetslokal, övernattningslägenheter, tvättstugor, cykelrum och barnvagnsrum.

Pricken över i:et, när det kommer till just denna lägenhet, är utan tvekan den tillhörande garageplatsen som ingår i månadsavgiften, som man dessutom får lov att hyra ut i andrahand om man så önskar.

Välkommen till ett hem att trivas gott och länge i!

Fakta
Objekttyp
Bostadsrätt
Utgångspris
2 690 000 kr
Månadsavgift
5 478 kr, Inkl värme, vatten, kabel-tv och garageplats med möjlighet till el-laddstolpe. Utöver månadsavgifter tillkommer ett obligatoriskt tillägg om 200 kr/mån som avser bredband.
Boarea
64.2 m² Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Rum
2 R.O.K.
Våningsplan
3/5
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning
375 486 kr. Beräknad utifrån föreningens senaste årsredovisning 2021/2022.
Interiör
Interiör: Ta hissen upp till våning tre där ni välkomnas in i denna välplanerade bostad. Här möts ni av en rymlig och välkomnande hallen med goda avhängnings- och förvaringsmöjligheter. Här finns fyra platsbyggda garderober till höger som tar hand om massvis av förvaring. Längre in i hallen, på väg in mot köket, finns ett utrymme som är som gjort för att användas som kontorsutrymme. Här får ett skrivbord och ett antal hyllor plats. Väggarna går i vitt och bryts av med en stilfull "Berså"-tapet från Boråstapeter. På golvet ligger parkettgolv.

Till vänster från hallen nås det smakfulla badrummet, som renoverades utefter föreningen regi tillsammans med väl tilltänkta tillval, i samband med stambytet 2018. Mörkgrå klinkers möter vit kakel i halvstensförhand med mörk fog. Här finns wc, handfat med kommod och ovanhängande belyst spegelskåp från märket Vedum, dusch med vikbara väggar samt en kombinerad tvätt- och torkmaskin inköpt 2020 från märket LG.

Efter utrymmet till höger om hallen som idag används som ett hemmakontor hittar ni bostadens ljuvliga kök. Det trivsamma köket är nyligen renoverat och består av generösa arbetsytor och bra med förvaringsutrymmen. Vita köksluckor möter en nylagd bänkskiva och vitt kakel. Här finns matplats med plats för 4 personer. Ljusa väggar möter en vacker fiskbensparkett, nyligen inlagd under 2023. Utöver detta är köket utrustat med kyl/frys, spis, ugn, mikro, fläkt och diskmaskin.

Vidare in i bostaden finns det rymliga vardagsrummet, till höger från hallen. Ett inbjudande sällskapsrum som likt köket pryds av ljusa väggar och på golvet ligger original fiskbensparkett. Rummet är välplanerat och kan möbleras på olika sätt. Här finns gott om plats för större soffgrupp, TV-möblemang, soffbord och ett matbord för större middagar i goda vänners lag. Rummet ramas in fint och får ytterligare ett lyft tack vare nya, och något bredare, golvlister och taklister insatta 2022.

Längst in i bostaden, mot innergårdens lugn, finns sovrummet. Här kan du, utan några problem, inreda med dubbelsäng och tillhörande nattduksbord. Förvaringen tas väl hand om i fem inbyggda garderober. Ett vackert mörkare trägolv breder ut sig och möter målade väggar i en "greige" och behaglig färg, som skapar en trivsam atmosfär.

Från sovrummet nås också bostadens trivsamma och soliga balkong i söderläge. Här har du ett trevligt extrarum under varmare årstider, med utsikt mot liv och rörelse. Här finns plats för både sköna utemöbler och odlingar.

Varmt välkomna till ett hem att trivas gott och länge i!
Total driftkostnad
700 kr/månad
Elektricitet
300 kr/månad
Försäkring
200 kr/månad
Kommentar
Detta är endast riktvärden och kan variera beroende på bland annat personlig förbrukning och avtal. Posten övrigt avser obligatoriskt tillägg som avser bredband.
Byggår
1967
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Uppvärmning
Fjärrvärme
Hiss
Ja
Övriga byggnader/Utrymmen
Ett källarförråd hör till bostaden.
Energiprestanda / Premiärenergital
135
Namn
HSB Brf Blåsut i Göteborg
Om föreningen
Bostadsrättsföreningen Blåsut är en av Göteborgs största föreningar och förvaltas av HSB. I föreningen finns 580 stycken lägenheter, samtliga bostadsrätter, dessa är fördelade på elva olika fastigheter. Fastigheterna bebyggdes mellan 1967-1970. Brf kräver individuellt medlemskap i HSB-föreningen Föreningen äger husen med tomträtt, föreningen arrenderar alltså marken av Göteborgs kommun och betalar årlig tomträttsavgäld. Tomträttsavgälden omförhandlas 2025-2026 samt 2028-2029. Detta kan medföra avgiftshöjningar. Så att föreningen ska ha god beredskap inför detta. Föreningens ekonomi är god och stabil. Föreningen har 2023/2024 omvandlat tre lokaler till åtta nya bostadsrätter vilket gett extra intäkter till föreningen. Avgifterna kommer att höjas med 8% 1/7 2024. Avgiftshöjningen sker på grund stigande driftskostnader och förändrat ränteläge. Samt för att ha ett ansvarsfullt tänk och förekomma höjd tomträttsavgäld. För mer information om föreningen, besök då föreningens hemsida på: https://brfblasut.se
Äger föreningen marken
Nej
Överlåtelseavgift
1 433 kr Betalas av säljare
Pantsättningsavgift
573 kr
Renoveringar
Utförda renoveringar:
- 2016: Påbörjades ett vatten- och avloppsstambyte med efterföljande badrumsrenoveringar samt byte av el. Stambytet på Blåsutgatan stod klart 2018. Arbetet på Gröna gatan påbörjades i början av 2018.
- 2017: Renoverades stuprännor och hängrännor samt ny takbeläggning på Gröna gatan 41-71 och på Kabelgatan 15 A,B och C. OVK-besiktning genomfördes också.
- 2018/2019: Stambytet som har bekostats av föreningen blev klart. I samband med detta drogs även elen om i alla lägenheter (3-fas el). Bricklås samt porttelefoner installerades också.
- 2023: Ny övernattningslägenhet på Gröna Gatan 41 stod klar under 2023 med två bäddsoffor och plats för 4 personer. Samt en sprillans ny bastu på samma adress.
-2019-2024:Hissrenovering
-Installation för el-bilsladdning

- Föreningen har individuell mätning och debitering av el. Detta innebär att bostadsrättsföreningen har tagit över ansvaret och leveransen av el till din lägenhet och varje medlem kommer därmed bli av med elnätsavgiften på ca 1 200kr per år.
Andel Av Årsavgift
0.16643 %
Andel i BRF
0.16643 %
Parkeringar
Föreningen förfogar över ungefär lika många garage-/parkeringsplatser som det finns lägenheter. Till de lägenheter där det tillhör en parkerings-/garageplats till lägenheten ingår det i månadsavgiften, och man får lov att hyra ut sin plats om man ej nyttjar den. Utöver det disponerar föreningen över 28 garageplatser och 32 parkeringsplatser som hyrs ut till medlemmarna och till hyresgäster i föreningens kommersiella lokaler. Utöver detta har föreningen 22 avgiftsbelagda gästparkeringsplatser på Blåsutgatan. Det pågår en upphandling för att utrusta garageplatser med laddplats. För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Göteborgs Stad. Du kan gå in på Göteborgs Stads hemsida och få mer information samt beställa ansökningshandlingar där: www.goteborg.se
Tv och Bredband
Föreningen har förmånligt gruppavtal med Telia. Bredband (500/500) och Telia Lagom läggs på avgiften som ett obligatoriskt tillägg om 200 kr/mån.
Övrigt
Föreningen har som policy att den som ska vara bosatt i lägenheten måste äga minst 1/10. Föreningen har en expedition med följande öppettider; måndagar kl 17:00 - 18:00 och torsdagar kl 12.00 - 13.00. Besöksadressen är Gröna Gatan 41. Telefonnummer till expeditionen är tel.nr: 031-147374. Telefontiderna som gäller är måndagar och torsdagar mellan kl 09:00 - 11:00. För att föreningen ska kunna behandla köparens medlemsansökan krävs att samtliga köpare blir medlemmar i HSB Göteborg. Uppgifterna i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren, årsredovisningen och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Karta

Om Majorna

Antagligen är du redan förälskad i Majorna och Västra centrum. Vi klandrar dig inte, för som en av Göteborgs äldsta stadsdelar ligger området perfekt inbäddat mellan älven och den lummiga Slottsskogen. Men trots sin ålder har de gamla landshövdingehusen vackert bevarats – där en ny generation “Majbor” låtit kreativiteten och entreprenörskapet flytta in i gatuplan. Efter bara en kort promenad i området hittar du nämligen ett stort utbud av mysiga kaféer, spännande restauranger, små konceptbutiker och ett rikt kulturliv.
Men, måste man vara en hipster för att passa in? Inte alls. Livet här präglas snarare av en avslappnad och bohemisk miljö där mottot är att alla ska få vara sig själva. Det ger en härlig mix av sprudlande liv och rörelse i kombination med en lugn atmosfär. Och kanske är det just detta varma välkomnande som får området att snabbt kännas som hemma — oavsett vem du är eller var du kommer ifrån.
Som din senaste sökning på Hemnet redan avslöjat är Majorna populärt. Det som tidigare varit en traditionell arbetarstadsdel med flerbostadshus och små lägenheter har idag blandats upp med smakfullt ritade nyproduktioner. Har du barn finns också närliggande förskolor, grundskolor och vårdcentral att välja bland. Och så snart du lärt dig gatorna hittar du enkelt förbindelser med buss och spårvagn som snabbt tar dig till centrum för jobb eller ett kvällsdopp ute vid Saltholmen.
Alla gillar fika, och i Majorna hittar du flertalet caféer som håller hög nivå. För att nämna några favoriter som är värda ett besök finns den ekologiska bakverkstan Cum pane, det skönt inredda Kafé Gapet och lite längre bort ligger Matería – som med sina gröna växter blir en välkomnande oas vid Mariaplan.
Även i restaurangväg finns flera guldkorn, men för dig som finsmakare är kanske Hoze ett ställe som sticker ut lite extra. Hit vallfärdar såväl matfantaster som stjärnkockar för att få smaka på José Cerás perfekt komponerade sushibitar. I samma kvarter hittar du även vegetariska Ilse Grøn Krog och Moreno som råkar vara världens största pizzeria.
Är du snarare hungrig på kultur finns det alltid något att se, göra och uppleva. Varför inte besöka nyrenoverade Sjöfartsmuseet? Eller gå på utställning i Röda Sten eller en vernissage hos någon av områdets konstnärer? Varje helg spelar aktuella indieband på Oceanen, och gillar du vad du hör kan du säkert köpa deras första album tvärs över gatan på legendariska Bengans.
Området har även flertalet lummiga parker och grönområden. I öster kommer du snart in i Slottsskogen som med sina härliga picknickplatser, fina promenad- och löpstråk och sin mysiga djurpark passar göteborgare i alla åldrar. Inte långt från Stigbergstorget hittar du den vackra Gathenhielmska parken med anor från 1700-talet. Och borta vid Djurgårdsgatan ligger den Söderlingska trädgården som har en underbar lekplats för de små.

Vi tror det räcker så för stunden, men om det ändå är något du undrar över är det bara att höra av dig till någon av våra områdesexperter. Välkommen hem, till ditt Majorna.

Hör av dig till oss

Tilde Aurbakken

Fastighetsmäklare

Tilde Aurbakken

Zara Ek

Fastighetsmäklare

Delägare

Zara Ek