Såld

GöTEBORG / MAJORNA - BLåSUTGATAN 11

Blåsutgatan 11

Snabbfakta - Bostadsrättslägenhet
Utgångspris
2 495 000 kr
Boarea
54 m²
Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Objekttyp
Bostadsrättslägenhet
Antal rum
2 R.O.K.
Förening
BRF Gyllene Tiden

Rymlig tvåa med renoverat kök och bad!

Ljus och rymlig tvåa med solig balkong samt renoverat kök och badrum. Välskött förening som äger sin mark.

Planlösning

Rymlig tvåa med renoverat kök och bad!

Varmt välkomna till denna fina tvåa med härliga sällskapsytor och fina detaljer så som högt i tak, vacker parkett och fönsterbänkar i sten. Rymligt vardagsrum med två fönster och härlig balkong i fritt läge mot grönskan och kvällssolen. Renoverat kök och badrum i klassiska färger.

Brf Gyllene tiden är en välskött förening med god ekonomi. Som enda förening på Gråberget som äger sin mark ger det en väldigt trygghet och stabilitet. Gårdarna är renoverade och erbjuder lekplats samt gröna ytor där man kan njuta av utsikt och kvällssol. I detta område råder ett lugn samtidigt som det finns ett rikt utbud av affärer, caféer och restauranger vid Mariaplan och Chapmans Torg. På gångavstånd nås Klippan där det finns fina promenadstråk längs vattnet. Även Slottsskogens grönska nås med en promenad. Kommunikationer finns i form av buss vid Blåsutgatan och spårvagn vid Chapmans Torg, Mariaplan och Jaegerdorffsplatsen.

Fakta
Objekttyp
Bostadsrätt
Utgångspris
2 495 000 kr
Månadsavgift
3 339 kr, Inkl värme, vatten, Kabel-TV
Boarea
54 m² Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Rum
2 R.O.K.
Våningsplan
3/4
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning
491 617 kr.
Interiör
Interiör: Välkomnande hall med plats för avhängning rakt fram samt ytterligare förvaring i garderob längre in till höger. Här ryms också en mindre hallmöbel. Vita väggar möter originalparkett i holländsk läggning som löper vidare in i vardagsrummet.

Till vänster nås det stora vardagsrummet där två fönsterpartier ger ett underbart ljusinsläpp. Gott om plats för både stor matgrupp och soffa med tillhörande möblemang. Vita väggar blir en diskret bas att inreda efter.

Från vardagsrummet nås också hemmets härliga balkong. Ett högt och fritt läge med sol på eftermiddagen och kvällen!

Sovrummet är i bra storlek med gott om plats för dubbelsäng med tillhörande sängbord samt garderobsförvaring. Vita väggar möter en fondvägg i harmonisk, mörkblå färg.

Köket ligger till höger från hallen och är snyggt renoverat. Ljusgrå luckor möter ett vitt, rektangulärt kakel ovan bänkskivan i stenimitation. Köksbord för fyra ryms in till vänster. Fullt modernt utrustat med spishäll, ugn, fläkt, diskmaskin och kyl/frys i rostfritt. Vita väggar möter en fondvägg i mörkgrönt. Golvet pryds av ett schackrutigt mönster i grå färger.

Badrummet är renoverat i klassisk anda. Mörkgrå klinkers möter vit kakel i halvstensförband med mörk fog. Här finns wc, handfat med kommod och ovanhängande belyst spegelskåp, dusch med vikbara glasväggar och handdukstork.
Total driftkostnad
362 kr/månad
Försäkring
362 kr/månad
Personer i hushåll
1
Kommentar
Detta är endast riktvärden och kan variera beroende på bland annat personlig förbrukning och avtal.
Byggår
1947
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Uppvärmning
Fjärrvärme
Hiss
Nej
Övriga byggnader/Utrymmen
Till bostaden hör ett förråd.
Energiprestanda / Premiärenergital
134
Namn
BRF Gyllene Tiden
Om föreningen
Brf Gyllene Tiden är en äkta bostadsrättsförening och består av 3 st flerbostadshus med adresserna Blåsutgatan 9-23 i Majorna. Blåsutgatan erbjuder ett mycket trivsamt boende, med närhet till hav och innerstad. Föreningen upplåter 81 lägenheter med bostadsrätt och 2 lägenheter och 6 lokaler med hyresrätt. Föreningen äger sin mark och påverkas således inte av höjda tomträttsavgälder.
Överlåtelseavgift
1 313 kr Betalas av köpare
Pantsättningsavgift
525 kr
Renoveringar
Föreningen arbetar för närvarande med att uppdatera deras underhållsplan samt flerårsbudget.

De kommer att under 2023 genomföra en avgiftshöjning, exakt när och i vilken omfattning är för tidigt att uttala sig om (2022-12-15).

Några större renoveringar är inte planerade under nästa år.

Föreningen planerar 2023-2024 att renovera taket i samband med installationen av solceller.

Föreningens underhållsplan sträcker sig från 2016 - 2045.

Urval av tidigare renoveringar:
2022: Ombyggnation lokal till bostad (3 rok)
2022: Balkong/fasadtvätt
2021-2022: 10 st. laddstolpar för elbil
2021: Renovering/uppfräschning övernattslägenhet
2021: Nya entréportar samt nya dörrar till soprum
2021: Modernisering av hissar
2020: Ombyggnation av gamla soprum till bl.a. barnvagnsutrymme
2019: Relining fastighet 17-23
2019: Nytt elektroniskt låssystem
2019: Byte av fastighetens portar
2018: Spolning köksstammar
2018: Upprustning av bastulokalen
2018: Puts av fasad
2017: Upprustning av utemiljön
2017: Dränering av fastigheten Blåsutgatan 11-15
2017: Nyrenoverade soprum med källsortering, sopnedkasten stängs
2016: Brandöversyn av samtliga gemensamma utrymmen inkl. brandsläckare och utrymmesskyltar
2016: Översyn tvättstugor
2016: Byte avloppsstam
2010-2011: Nya porttelefoner
2010-2011: Byte av två evakueringsfläktar, rensning ventilationskanaler, balansering av ventilationssystemet
2009-2010: Byte torktumlare nedre & mittenhuset
2009-2010: Balansering av värmesystem. Spolning köksstammar. Spolning dagvattenledningar.
2008-2009: Slipning golv trapphus. Byte torkaggregat mittenhuset. Renovering fritidslokal. Målning trapphus, källare & lokaler. Husvägg 17-21 omfogning samt ny sten & impregnering. Nytt skyddsstaket. Byte exteriörbelysning portar. Byte kasset takfönster i etagelägenheter.
2007-2008: Byte tvättmaskiner mittenhuset
1987: Renovering av fasad, fönster, stammar och el
Andel Av Årsavgift
1.17531 %
Andel i BRF
1.22 %
Parkeringar
För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Göteborgs Stad. Du kan gå in på Göteborgs Stads hemsida och få mer information samt beställa ansökningshandlingar där: www.goteborg.se. Föreningen förfogar över 18 parkeringsplatser i området som kostar 494 kr/månad att hyra, kö i dagsläget. Gästparkering finns vid infarten till Blåsutgatan.
Gemensamma ytor
Cykelförråd finns i samma hus. Föreningen har tre tvättstugor, en i respektive fastighet. Varje tvättstuga är utrustad med två maskiner, torktumlare, mangel och torkrum. Föreningens medlemmar har tillgång till gästlägenhet och bastu. Gästlägenheten är utrustad med fyra sovplatser och en resesäng, belägen i uppgång 17 och kan hyras till en kostnad om 200 kr/natt. Bastu finns i anslutning till gästlägenheten. SOPHANTERING: Källsortering, papper, plast, metall och glas på Blåsutgatan 9D. Mat- och restavfallsrum finns vid Blåsutgatan 9C. Farligt avfall går att lämna vid Blåsutgatan 9B. Bytesrum finns vid Blåsutgatan 19.
Gårdplats
Föreningen har gemensam grill.
Tv och Bredband
Föreningen är anslutna till digital-TV, bredband och telefoni via Tele 2.
Övrigt
Uppgifterna i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och årsredovisningen som kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.
Försäkring
Föreningen har fullvärdesförsäkring via Länsförsäkringar. Ansvarsförsäkring ingår för styrelsen.

Karta

Om Majorna

Antagligen är du redan förälskad i Majorna och Västra centrum. Vi klandrar dig inte, för som en av Göteborgs äldsta stadsdelar ligger området perfekt inbäddat mellan älven och den lummiga Slottsskogen. Men trots sin ålder har de gamla landshövdingehusen vackert bevarats – där en ny generation “Majbor” låtit kreativiteten och entreprenörskapet flytta in i gatuplan. Efter bara en kort promenad i området hittar du nämligen ett stort utbud av mysiga kaféer, spännande restauranger, små konceptbutiker och ett rikt kulturliv.
Men, måste man vara en hipster för att passa in? Inte alls. Livet här präglas snarare av en avslappnad och bohemisk miljö där mottot är att alla ska få vara sig själva. Det ger en härlig mix av sprudlande liv och rörelse i kombination med en lugn atmosfär. Och kanske är det just detta varma välkomnande som får området att snabbt kännas som hemma — oavsett vem du är eller var du kommer ifrån.
Som din senaste sökning på Hemnet redan avslöjat är Majorna populärt. Det som tidigare varit en traditionell arbetarstadsdel med flerbostadshus och små lägenheter har idag blandats upp med smakfullt ritade nyproduktioner. Har du barn finns också närliggande förskolor, grundskolor och vårdcentral att välja bland. Och så snart du lärt dig gatorna hittar du enkelt förbindelser med buss och spårvagn som snabbt tar dig till centrum för jobb eller ett kvällsdopp ute vid Saltholmen.
Alla gillar fika, och i Majorna hittar du flertalet caféer som håller hög nivå. För att nämna några favoriter som är värda ett besök finns den ekologiska bakverkstan Cum pane, det skönt inredda Kafé Gapet och lite längre bort ligger Matería – som med sina gröna växter blir en välkomnande oas vid Mariaplan.
Även i restaurangväg finns flera guldkorn, men för dig som finsmakare är kanske Hoze ett ställe som sticker ut lite extra. Hit vallfärdar såväl matfantaster som stjärnkockar för att få smaka på José Cerás perfekt komponerade sushibitar. I samma kvarter hittar du även vegetariska Ilse Grøn Krog och Moreno som råkar vara världens största pizzeria.
Är du snarare hungrig på kultur finns det alltid något att se, göra och uppleva. Varför inte besöka nyrenoverade Sjöfartsmuseet? Eller gå på utställning i Röda Sten eller en vernissage hos någon av områdets konstnärer? Varje helg spelar aktuella indieband på Oceanen, och gillar du vad du hör kan du säkert köpa deras första album tvärs över gatan på legendariska Bengans.
Området har även flertalet lummiga parker och grönområden. I öster kommer du snart in i Slottsskogen som med sina härliga picknickplatser, fina promenad- och löpstråk och sin mysiga djurpark passar göteborgare i alla åldrar. Inte långt från Stigbergstorget hittar du den vackra Gathenhielmska parken med anor från 1700-talet. Och borta vid Djurgårdsgatan ligger den Söderlingska trädgården som har en underbar lekplats för de små.

Vi tror det räcker så för stunden, men om det ändå är något du undrar över är det bara att höra av dig till någon av våra områdesexperter. Välkommen hem, till ditt Majorna.

Hör av dig till oss

Julia Albinsson

Fastighetsmäklare

Delägare

Julia Albinsson

Zara Ek

Fastighetsmäklare

Delägare

Zara Ek