Budgivning pågår

GÖTEBORG / MAJORNA - BANGATAN 60

Bangatan 60

Snabbfakta - Bostadsrättslägenhet
Utgångspris
3 195 000 kr
Boarea
62 m²
Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Objekttyp
Bostadsrättslägenhet
Antal rum
2 R.O.K.
Förening
HSB Brf Rodret

Budgivning pågår

Budgivare 1
ons 3 juli
3 195 000 kr
12:52:25
Budgivare 1
fre 28 juni
3 150 000 kr
13:08:27
Budgivare 1
tis 25 juni
3 100 000 kr
19:11:42

Välplanerat hem med modern standard!

Precis på gränsen mellan Masthugget och Majorna ligger denna ljusa och välplanerade tvåa med inglasad balkong i soligt sydvästläge!

Boka visning

Förbokning krävs, boka en tid här på hemsidan eller kontakta din mäklare om du
vill ha hjälp.

Privat visning

Om du föredrar en privat visning, på plats eller digitalt, vänligen kontakta
mäklaren för att boka en tid.

Visning

Bangatan 60, GÖTEBORG

Planlösning

Välplanerat hem med modern standard!

Med ett centralt läge, precis på gränsen mellan populära Masthugget och personliga Majorna, hittar ni detta trevliga hem. Två rum och kök med en inglasad balkong med ljuvlig eftermiddagssol. Det renoverade köket från 2016 är både modernt och stilfullt. En rymlig matplats framme vid fönster tar hand om 4 middagsgäster. Stort kaklat badrum med tvättmaskin och dusch. Här finns charm och välplanerade originaldetaljer i form av omhändertagen ekparkett och fönsterbänkar i grå marmor.

Området är tryggt och lugnt men ändå mycket nära både livfulla Järntorget, familjära Stigbergstorget och pittoreska Mariaplan. Utöver ett mycket omtyckt läge, är bostaden placerad i en uppskattad och välskött förening. Föreningens goda ekonomi speglas i den låga belåningsgraden. Här finns bland annat, samlingslokal, gästlägenhet, gym och arbetsrum. Vid föreningens gård, som ligger i en skyddad oas intill Slottsskogen, finns uteplatser, grill, pergola, boulebana, lekplats, mattpiskställningar, cykelställ och även ett gemensamt kryddland. Den fina trädgården tas hand om av intresserade medlemmar med hjälp av HSBs trädgårdsmästare och en fastighetsskötare.

Ett underbart hem i en underbar stadsdel och förening, helt enkelt!

Fakta
Objekttyp
Bostadsrätt
Utgångspris
3 195 000 kr
Månadsavgift
3 743 kr, Inkl värme, vatten och Kabel-TV. Föreningen har individuell mätning och debitering av el.
Boarea
62 m² Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Rum
2 R.O.K.
Våningsplan
1/8
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning
227 144 kr. Beräknad utifrån föreningens senaste årsredovisning 2022.
Interiör
Interiör: Den inbjudande och öppna hallen med ljusa väggar ger ett fräsch och trevlig intryck. Gott om plats för avhängning finns till höger och ytterligare förvaring tas hand om i två platsbyggda garderober. Den välbevarade ekparketten i original löper tröskelfritt mellan hall och vardagsrum.

Vidare in i bostaden kommer man till det ljusa och smakfullt renoverade köket från 2016. Framme vid fönstret, där blicken vilar över den mysiga och välskötta innergården, finns plats för ett matbord för minst fyra personer. Det stora fönstret förser rummet med ett fantastiskt morgonljus. Bakom varmgrå skåpsluckor döljer sig bra med förvaring. Vitt kakel och bänkskivorna i ek ger ett fräsch och tidlöst intryck. Den maskinella utrustningen består av kyl/frys, spis med induktionshäll, ugn, micro, diskmaskin samt fläktkåpa från Fjäråskupan.

I vardagsrummet går väggarna i ljusgrått och golvet pryds av fiskbensparkett i original - Mycket tacksam bas att inreda efter. Stora fönsterpartier ut mot balkongen balkongen och med fritt läge gör vardagsrummet till ett trivsamt rum att umgås i. Här finns gott om utrymme för både större soffa med tillhörande möblemang och matsalsbord. Från vardagsrummet tar man sig ut på den ljuvliga balkongen.

Balkongen ligger i sydväst och här kan man i lugn och ro sitta och njuta av solen hela eftermiddagen och kvällen. Ett fritt och mycket uppskattat läge!

Det rymliga sovrummet nås både från kök och vardagsrum. Utanför fönstret återfinns gårdens grönska och lugn. Väggarna har målats i en behaglig mörkblå nyans, mer specifikt Nordsjös kulör "Dark Dijon", och på golvet ligger ekparkett. Tre tacksamma garderober tar hand om en stor portion förvaring.

Fint badrum i klassiska toner av grått. Badrummet är helkaklat och stambytt år 2003 / 2004, utrustat med toalett, handfat med kommod, spegelskåp med belysning samt dusch. Extra hyllor, ovanför den kombinerade tvättmaskinen med torktumlare, finns för goda förvaringsmöjligheter.
Total driftkostnad
450 kr/månad
Elektricitet
300 kr/månad
Försäkring
150 kr/månad
Personer i hushåll
2
Kommentar
Detta är endast riktvärden och kan variera beroende på bland annat personlig förbrukning och avtal. Föreningen har individuell mätning och debitering av el.
Byggår
1964
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Uppvärmning
Fjärrvärme
Hiss
Ja
Övriga byggnader/Utrymmen
Ett källarförråd samt ett mindre matkällarförråd hör till lägenheten.
Energiprestanda / Premiärenergital
120
Namn
HSB Brf Rodret
Om föreningen
Brf HSB Rodret är en äkta bostadsrättsförening och registrerades 1961. Föreningen äger och förvaltar byggnader på fastighet som upplåts med tomträtt i Göteborg kommun: avser den mark som vi nyttjar för parkeringsplatser framför huset mot Bangatan. Föreningen består av 120 lägenheter med bostadsrätt, samt fem lokaler med hyresrätt. Huset är ett 8-vånings flerbostadshus med gul tegelfasad. Det finns fem trappuppgångar med hiss och entréerna är handikappanpassade. Föreningens lägenheter fördelas på: 24 st 1 rok, 19 st 2 rok, 55 st 3 rok, 22 st 4 rok. Föreningen anordnar gemensam vår- och höst städdagar som avslutas fikastund. Månadsavgifterna höjdes med 10% i Juli 2023 för att möta inflation, höjda räntor och driftskostnader. Föreningen har inga planerade avgiftshöjningar i dagsläget (kontrollerat 26/2-2024). Föreningen är en HSB-förening så det krävs ett medlemskap för samtliga köpare i HSB Göteborg, för att överlåtelsen ska bli giltig och att ansökan ska skickas vidare till föreningen för godkännande.
Äger föreningen marken
Ja
Överlåtelseavgift
1 433 kr Betalas av säljare
Pantsättningsavgift
573 kr
Renoveringar
Föreningen utför och planerar följande åtgärder under de kommande 5 åren:
- Byte av leverantör av bredband och TV (har påbörjats)
- Utföra de påbörjade arbetena med OVK
- Påbörja och slutföra förnyelse av fastighetens hissystem
- Förnya och komplettera lek - och uteplatser på gården
- Förnya ytskiktet på gården och vid behov komplettera bjälklaget över garaget.

Under de senaste 30 åren har större följande åtgärder utförts:
2023 - Byte till sensorstyrning och LED-belysning
2023 - Installation av solceller, installation av laddstolpar samt start av individuell elmätning i samtliga lägenheter
2022 - Förnyelse och komplettering av uteplatser
2020 - Injustering av värmesystem och varmvattencirkulation. Målning av fönster och fasad på gatuplan mot Bangatan. Fönster för lokalerna i gatuplan för 54-56 har bytts ut till isolerglas med solfilter. Vattenläcka i stammarna i uppgång 60 reparerades.
2018 - Nytt värmesystem.
2017 - Fasadrenovering samt nya tilluftskanaler.
2003/2004 - Fastigheten stamrenoverades och då renoverades även samtliga badrum i föreningen.
1989/90 - Inglasning av samtliga balkonger.
Andel Av Årsavgift
0.72941 %
Andel i BRF
0.72941 %
Parkeringar
Föreningen har 56 garageplatser och utomhus finns 29 platser. Parkeringsplatserna är inte kopplade till lägenhetsinnehavaren och kan därför inte överlåtas till nya lägenhetsinnehavare eller utomstående. Föreningen har även 4 mc-platser. Uppsagda platser erbjuds medlemmar som står i kö. Kölistan finns på Mitt HSB där du kan se lediga platser och ställa dig i kö. Har du frågor kontakta info.gbg@hsb.se eller ring 010-442 20 00. I mitten av garaget finns dörren till däckförrådet. Alla medlemmar kan låta sina vinter/sommardäck ligga där i mån av plats. För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Göteborgs Stad. Du kan gå in på Göteborgs Stads hemsida och få mer information samt beställa ansökningshandlingar där: www.goteborg.se.
Gårdplats
Föreningen har en mysig liten gård som är skyddad oas intill Slottsskogen. På gården finns uteplatser, grill, boulebana, odlingslådor och lekplats.
Tv och Bredband
Leverantör av kabel-TV via TV-uttaget är Telenor Bredband, IP-telefoni och IP-TV via bredbandsuttaget distribueras av iTUX.
Övrigt
Uppgifterna i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och årsredovisningen som kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.
Försäkring
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad i Moderna.

Boka visning

Förbokning krävs. Boka en tid här på vår hemsida eller kontakta en mäklare för hjälp.

Visning

Bangatan 60, GÖTEBORG

Karta

Om Majorna

Antagligen är du redan förälskad i Majorna och Västra centrum. Vi klandrar dig inte, för som en av Göteborgs äldsta stadsdelar ligger området perfekt inbäddat mellan älven och den lummiga Slottsskogen. Men trots sin ålder har de gamla landshövdingehusen vackert bevarats – där en ny generation “Majbor” låtit kreativiteten och entreprenörskapet flytta in i gatuplan. Efter bara en kort promenad i området hittar du nämligen ett stort utbud av mysiga kaféer, spännande restauranger, små konceptbutiker och ett rikt kulturliv.
Men, måste man vara en hipster för att passa in? Inte alls. Livet här präglas snarare av en avslappnad och bohemisk miljö där mottot är att alla ska få vara sig själva. Det ger en härlig mix av sprudlande liv och rörelse i kombination med en lugn atmosfär. Och kanske är det just detta varma välkomnande som får området att snabbt kännas som hemma — oavsett vem du är eller var du kommer ifrån.
Som din senaste sökning på Hemnet redan avslöjat är Majorna populärt. Det som tidigare varit en traditionell arbetarstadsdel med flerbostadshus och små lägenheter har idag blandats upp med smakfullt ritade nyproduktioner. Har du barn finns också närliggande förskolor, grundskolor och vårdcentral att välja bland. Och så snart du lärt dig gatorna hittar du enkelt förbindelser med buss och spårvagn som snabbt tar dig till centrum för jobb eller ett kvällsdopp ute vid Saltholmen.
Alla gillar fika, och i Majorna hittar du flertalet caféer som håller hög nivå. För att nämna några favoriter som är värda ett besök finns den ekologiska bakverkstan Cum pane, det skönt inredda Kafé Gapet och lite längre bort ligger Matería – som med sina gröna växter blir en välkomnande oas vid Mariaplan.
Även i restaurangväg finns flera guldkorn, men för dig som finsmakare är kanske Hoze ett ställe som sticker ut lite extra. Hit vallfärdar såväl matfantaster som stjärnkockar för att få smaka på José Cerás perfekt komponerade sushibitar. I samma kvarter hittar du även vegetariska Ilse Grøn Krog och Moreno som råkar vara världens största pizzeria.
Är du snarare hungrig på kultur finns det alltid något att se, göra och uppleva. Varför inte besöka nyrenoverade Sjöfartsmuseet? Eller gå på utställning i Röda Sten eller en vernissage hos någon av områdets konstnärer? Varje helg spelar aktuella indieband på Oceanen, och gillar du vad du hör kan du säkert köpa deras första album tvärs över gatan på legendariska Bengans.
Området har även flertalet lummiga parker och grönområden. I öster kommer du snart in i Slottsskogen som med sina härliga picknickplatser, fina promenad- och löpstråk och sin mysiga djurpark passar göteborgare i alla åldrar. Inte långt från Stigbergstorget hittar du den vackra Gathenhielmska parken med anor från 1700-talet. Och borta vid Djurgårdsgatan ligger den Söderlingska trädgården som har en underbar lekplats för de små.

Vi tror det räcker så för stunden, men om det ändå är något du undrar över är det bara att höra av dig till någon av våra områdesexperter. Välkommen hem, till ditt Majorna.

Hör av dig till oss

Tilde Aurbakken

Fastighetsmäklare

Tilde Aurbakken

Zara Ek

Fastighetsmäklare

Delägare

Zara Ek

Intresseanmälan

Här kan du anmäla intresse för detta objekt.

*” anger obligatoriska fält

Hidden
*