Snart till salu

GÖTEBORG / SANDARNA - ASPERöGATAN 8B

Asperögatan 8B

Snabbfakta - Bostadsrättslägenhet
Utgångspris
2 650 000 kr
Boarea
47 m²
Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Objekttyp
Bostadsrättslägenhet
Antal rum
2 R.O.K.
Förening
Brf Asperögatan 8

Funkispärla med smakfullt renoverat kök och badrum!

Ljus funkistvåa med ljuvlig balkong! Vackra bevarade funkisdetaljer möter smakfullt renoverat kök och badrum.

Boka visning

Förbokning krävs, boka en tid här på hemsidan eller kontakta din mäklare om du
vill ha hjälp.

Privat visning

Om du föredrar en privat visning, på plats eller digitalt, vänligen kontakta
mäklaren för att boka en tid.

Visning

Asperögatan 8B, GÖTEBORG

Planlösning

Funkispärla med smakfullt renoverat kök och badrum!

I pittoreska Sandarna, med god kommunikation till både salta bad och innerstadens puls, välkomnas ni in till denna hemtrevliga funkistvåan. Här möts ni av ett hem som präglas av rymd och ljus, tack vare fönster i motsatta väderstreck och en härlig takhöjd. I det rymliga vardagsrummet finns gott om plats för både matplatsmöbel och större soffgrupp. Från vardagsrummet når ni den ljuvliga balkongen med härlig morgonsol. I anslutning till vardagsrummet nås sovrummet i ett lugnt och insynsskyddat läge. Hemmet erbjuder också en möblerbar hall med platsbyggd förvaring, ett varsamt renoverat kök med full maskinell utrustning och ett renoverat och helkaklat badrum.

Sandarna är en levande stadsdel med sina mysiga kvarter med lokala handlare och butiker. Bara några minuter bort finns Mariaplan med sitt utbud av kaféer, restauranger och småbutiker. Slottsskogen och Änggårdsbergen ligger nära till hands och likaså älvinloppet där Klippan och Röda Sten är populära promenadområden. Området har småstadens charm med en blandad bebyggelse som utförs av såväl moderna hus som äldre fastigheter från början av 1900-talet.

Kommunikationer är mycket goda. Spårvagnen leder dig snabbt in till Göteborgs stadskärna åt ena hållet och Göteborgs skärgård åt andra hållet. Alldeles i närheten finns också en mataffär med ett bra utbud.

Varmt välkomna till ett hem att trivas i!

Fakta

Objekttyp
Bostadsrätt
Utgångspris
2 650 000 kr
Månadsavgift
3 788 kr, Inkl värme och vatten. Utöver månadsavgifter tillkommer ett obligatoriskt tillägg om 77 kr/mån som avser Kabel-TV. Total månadsavgift 3 865 kr/mån.
Boarea
47 m² Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Rum
2 R.O.K.
Våningsplan
4/4
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning
391 654 kr. Beräknad utifrån föreningens senaste årsredovisning 2022.

Interiör

Interiör
Interiör: Högst upp i huset, välkomnas ni in i detta hem. I hallen finns plats för avhängning samt ytterligare förvaring i inbyggd garderob direkt till vänster. Ljusa väggar möter ett praktiskt och tacksamt klinkergolv i mörkgrått.

Till höger om hallen, nås det rymliga vardagsrummet. Här möts ni av ett härligt ljusinsläpp från det stora fönsterpartiet rakt fram. Den tacksamma takhöjden förhöjer känslan av rymd ytterligare! Plats finns för soffa med tillhörande möblemang, tv-möbel samt matplats om så önskas. Ett mörkare laminatgolv i kombination med vita väggar ger ett ombonat och inbjudande intryck - Lätt att inreda efter. Fönsterbänkar i svart sten blir ett smycke i sig.

Från vardagsrummet nås hemmets ljuvliga balkong. Ett högt och fritt läge med utsikt över nejden. Njut av frukosten i morgonsolens strålar på cafésetet som, utan problem, ryms här. Utöver det, finns också plats för odlingar för de med gröna fingrar.

Det rofyllda sovrummet ligger innanför vardagsrummet. Här sover ni lugnt och ostört mot de grönskande omgivningarna utanför. Plats för dubbelsäng och arbets- eller läshörna invid fönstret. En inbyggd garderob tar hand om klädförvaringen. Väggarna är målade i vitt och på golvet ligger samma mörka laminat som i vardagsrummet.

Köket som nås till vänster om hallen, är smakfullt renoverat där ljusa skåpsluckor och en ekbänkskiva möter kakel i ljusgrå toner. Matbord för två till fyra personer ryms invid fönstret. Den maskinella utrustningen består av häll, varmluftsugn, fläkt, diskmaskin och kyl/frys. LED-ljuslister under de övre köksskåpen skänker bra arbetsbelysning. Vita väggar möter ett ljusare parkettgolv.

Badrummet är renoverat i klassiska färger. Vitt kakel möter mörkgrå klinkers som även går upp i en pelare i duschen. Här finns takdusch, wc, handfat och ett väggfast spegelskåp ovanför.

Bostadsfakta

Ekonomi & Drift

Total driftkostnad
503 kr/månad
Elektricitet
250 kr/månad
Försäkring
176 kr/månad
Personer i hushåll
2
Kommentar
Detta är endast riktvärden och kan variera beroende på bland annat personlig förbrukning och avtal. Posten "Övrigt" avser kostnad för Kabel-TV per månad.

Byggnad

Byggår
1940
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Uppvärmning
Fjärrvärme
Hiss
Nej
Energiprestanda / Premiärenergital
221

Förening

Namn
Brf Asperögatan 8
Om föreningen
Brf Asperögatan 8 är en mindre förening som bildades under 2007. Föreningen består av 23st bostadsrättslägenheter, 1st hyresrätt och 1st lokal. Bredablick Förvaltning tar hand om föreningens ekonomiska förvaltning. Föreningen äger sin mark och påverkas därför inte av eventuella tomträttsavgälder. Föreningens ekonomi är god och stabil. Föreningens fastigheter är i gott skick då det under 2000-talet genomförts många av de stora och viktiga renoveringarna. Under 2019 såldes även en av föreningens hyresrätter, vilket stärkte ekonomin ytterligare. Månadsavgiften höjdes vid årsskiftet 2023/2024 med 11%. Avgiftshöjningen gjordes pga rådande inflationsläge, stigande driftskostnader och förändrat ränteläge.
Äger föreningen marken
Ja
Överlåtelseavgift
1 433 kr Betalas av köpare
Pantsättningsavgift
573 kr
Renoveringar
Utdrag från årsredovisning gällande tidigare utförda renoveringar:
2009-2010: Lades taket om och man stambytte fastigheten och samtidigt renoverades badrummen. I samband med stambytet installerades också mekanisk frånluftsventilation, samt bidrar till god inomhusluft. Byte av termostater, åtgärd för att få ner energiförbrukningen. 2010: Fick samtliga lägenheter nya elstammar.
2011: Restaurerades fasaden och målades om.
2011: Fastigheten fick nya balkonger. Originalfönstren från 40-talet renoverades, De gasspisar som fanns i lägenheterna byttes ut då gasen konverterades till el.
2012: Nya säkerhetsdörrar sattes in. Resterande elstammar byttes samt garaget renoverades.
2013: Renoverades de fina originalytterdörrarna i trä.
2014: Fick föreningen ny torktumlare och tvättmaskin. De gjordes även en relining från fastigheten ut till avloppsnätet.
2016: Föreningen upprättade en underhållsplan i samarbete med Vågen AB. De gick också igenom ventilationen där kanalerna rensades och systemet injusterades.
2017: Utförande av radonmätning utan några anmärkningar. Elledningar på vinden byttes också.
2018: En av föreningens hyresrätter renoverades inför upplåtelsen.
2019: Målning av trapphus, byte av vattenledningar i källaren och ut till gatan. Dörrar till lokal och cykelförråd byttes. Under 2019 upprättades också en ny underhållsplan tillsammans med Bredablick. Från och med det utgår man från den underhållsplanen istället för den som togs fram under 2016.
2020: Garage och gårdsrenovering
2021: Målning runt garageportar samt installation av brandvarnare och brandsläckare.
2022: Obligatorisk ventilationskontroll.
2022-2023: Dränering mot gården samt en omfattande renovering av tvättstuga och torkrum som blev mycket lyckad.

Utdrag i årsredovisningen gällande planerade renoveringar:
2024: Byte av ventiler, termostater i värmesystemet
2025: Renovering av fönster
2026: Taktvätt
2026: Byte av tvättmaskin
Andel Av Årsavgift
4.74 %
Andel i BRF
4.74 %
Parkeringar
Föreningen har 5 st p-platser och 7 st garageplatser. P-platserna kostar 400 kr/mån och garageplatserna kostar 835 kr/mån. I dagsläget (kontrollerat 2023-08-31), finns ingen kö på varken p-platserna eller garageplatserna.
Gårdplats
På husets baksida finns odlingsmöjlighet samt bänk med tillhörande bord. På framsidan finns härliga fruktträd.
Tv och Bredband
Via Tele2.
Övrigt
Det finns möjlighet att kompostera. Uppgifterna i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren, årsredovisningen och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.
Försäkring
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad i Trygg-Hansa till och med 2023-12-31. I försäkringen ingår ansvarsförsäkring för styrelsen samt kollektivt bostadsrättstillägg för medlemmarna.

Karta

Hör av dig till oss

Tilde Aurbakken

Fastighetsmäklare

Tilde Aurbakken

Julia Albinsson

Fastighetsmäklare

Delägare

Julia Albinsson

Intresseanmälan

Här kan du anmäla intresse för detta objekt.

*” anger obligatoriska fält

Hidden
*