Såld

GÖTEBORG / SANDARNA - ASPERöGATAN 8A

Asperögatan 8A

Snabbfakta - Bostadsrättslägenhet
Utgångspris
2 095 000 kr
Boarea
36 m²
Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Objekttyp
Bostadsrättslägenhet
Antal rum
1 R.O.K.
Förening
Brf Asperögatan 8

Funkispärla med tidsenligt kök och renoverat badrum!

Ljus funkisetta i gröna Sandarna. Vackra, bevarade funkisdetaljer möter charmigt kök och renoverat badrum!

Funkispärla med tidsenligt kök och renoverat badrum!

På Asperögatan 8A välkomnas ni in till detta mysiga hem. En charmfull funkisetta som präglas av rymd och ljus tack vare fönster i två väderstreck och en generös takhöjd. Bostaden är ytterst väldisponerad och berikas av detaljer i original från 40-talet så som vacker fiskbensparkett, ett renoverat original kök, fönsterbänkar i sten, stora fönster och högt i tak. Charmfullt kök i tidsenlig stil och plats för stort matbord. Stort allrum där större säng, soffa med tillhörande möblemang och arbetshörna ryms. Helkaklat badrum med dusch.

Sandarna är en levande stadsdel med sina pittoreska och mysiga kvarter med lokala handlare och butiker. Bara några minuter bort finns Mariaplan med sitt utbud av kaféer, restauranger och småbutiker. Slottsskogen och Änggårdsbergen ligger nära till hands och likaså älvinloppet där Klippan och Röda Sten är populära promenadområden. Området har småstadens charm med en blandad bebyggelse som utförs av såväl moderna hus som äldre fastigheter från början av 1900-talet.

Kommunikationer är mycket goda. Spårvagnen leder dig snabbt in till Göteborgs stadskärna åt ena hållet och Göteborgs skärgård åt andra hållet. Alldeles i närheten finns också en mataffär med ett bra utbud.

Varmt välkomna till ett hem att trivas i!

Fakta
Objekttyp
Bostadsrätt
Utgångspris
2 095 000 kr
Månadsavgift
2 580 kr, Inkl. värme, vatten och kabel-TV (basutbudet via Tele2).
Boarea
36 m² Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Rum
1 R.O.K.
Våningsplan
1/4
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning
290 022 kr. Beräknad utifrån föreningens senaste årsredovisning 2022.
Interiör
Interiör: Ni välkomnas in i en trevlig hall med avhängning direkt till vänster och en inbyggd garderob till höger. Golvet pryds av en ekparkett som löper tröskelfritt vidare in i allrummet (slipat av tidigare ägare under 2018). Bostadens samtliga väggar går i ljusa kulörer.

Till vänster nås allrummet. Här möts ni av ett härligt ljusinsläpp från det stora fönsterpartiet rakt fram. Tack vare husets läge i sluttning så kommer man upp en bra bit från marken här. Ett väl tilltaget rum med plats för större säng, soffa med tillhörande möblemang och arbets- eller läshörna. Här finns en inbyggd garderob för klädförvaring. Väggarna är målade i en ljusbeige färg och golvet pryds av en vacker fiskbensparkett i original.

Till höger från hallen ligger köket. Ett tidstypiskt kök som restaurerats och renoverats med varsam hand, så sent som under sommaren 2023. Originalskåpen har målats i en härlig grön nyans, och skänker rikligt med förvaring. Här finns kyl/frys, spis (inköpt 2023), ugn (inköpt 2023) och fläkt. På golvet ligger ett välbevarat och slipat brädgolv. Invid fönstret får en matplats för fyra sin naturliga plats, som också enkelt kan förlängas vid middagar med flera vänner.

Helkaklat badrum med vitt kakel och svart klinkers. Här finns dusch med duschvägg insatt under 2022, handfat med ovanhängande spegel och wc. Badrumsmöblerna är inköpta under 2019.
Total driftkostnad
918 kr/månad
Elektricitet
400 kr/månad
Försäkring
119 kr/månad
Personer i hushåll
2
Kommentar
Detta är endast riktvärden och kan variera beroende på bland annat personlig förbrukning och avtal. Posten "Övrigt" avser kostnad för bredband per månad.
Byggår
1940
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Uppvärmning
Fjärrvärme
Hiss
Nej
Övriga byggnader/Utrymmen
Till bostaden hör ett vinds- och ett källarförråd.
Energiprestanda / Premiärenergital
221
Namn
Brf Asperögatan 8
Om föreningen
Brf Asperögatan 8 är en mindre förening som bildades under 2007. Föreningen består av 23st bostadsrättslägenheter, 1st hyresrätt och 1st lokal. Bredablick Förvaltning tar hand om föreningens ekonomiska förvaltning. Föreningen äger sin mark och påverkas därför inte av eventuella tomträttsavgälder. Föreningens ekonomi är god och stabil. Föreningens fastigheter är i gott skick då det under 2000-talet genomförts många av de stora och viktiga renoveringarna. Under 2019 såldes även en av föreningens hyresrätter, vilket stärkte ekonomin ytterligare. Månadsavgiften höjdes vid årsskiftet 2023/2024 med 11%. Avgiftshöjningen gjordes pga rådande inflationsläge, stigande driftskostnader och förändrat ränteläge.
Äger föreningen marken
Ja
Överlåtelseavgift
1 433 kr Betalas av köpare
Pantsättningsavgift
573 kr
Renoveringar
Utdrag från årsredovisning gällande tidigare utförda renoveringar:
2009-2010: Lades taket om och man stambytte fastigheten och samtidigt renoverades badrummen. I samband med stambytet installerades också mekanisk frånluftsventilation, samt bidrar till god inomhusluft. Byte av termostater, åtgärd för att få ner energiförbrukningen. 2010: Fick samtliga lägenheter nya elstammar.
2011: Restaurerades fasaden och målades om.
2011: Fastigheten fick nya balkonger. Originalfönstren från 40-talet renoverades, De gasspisar som fanns i lägenheterna byttes ut då gasen konverterades till el.
2012: Nya säkerhetsdörrar sattes in. Resterande elstammar byttes samt garaget renoverades.
2013: Renoverades de fina originalytterdörrarna i trä.
2014: Fick föreningen ny torktumlare och tvättmaskin. De gjordes även en relining från fastigheten ut till avloppsnätet.
2016: Föreningen upprättade en underhållsplan i samarbete med Vågen AB. De gick också igenom ventilationen där kanalerna rensades och systemet injusterades.
2017: Utförande av radonmätning utan några anmärkningar. Elledningar på vinden byttes också.
2018: En av föreningens hyresrätter renoverades inför upplåtelsen.
2019: Målning av trapphus, byte av vattenledningar i källaren och ut till gatan. Dörrar till lokal och cykelförråd byttes. Under 2019 upprättades också en ny underhållsplan tillsammans med Bredablick. Från och med det utgår man från den underhållsplanen istället för den som togs fram under 2016.
2020: Garage och gårdsrenovering
2021: Målning runt garageportar samt installation av brandvarnare och brandsläckare.
2022: Obligatorisk ventilationskontroll.
2022-2023: Dränering mot gården samt en omfattande renovering av tvättstuga och torkrum som blev mycket lyckad.

Utdrag i årsredovisningen gällande planerade renoveringar:
2024: Byte av ventiler, termostater i värmesystemet
2025: Renovering av fönster
2026: Taktvätt
2026: Byte av tvättmaskin
Andel Av Årsavgift
3.51 %
Andel i BRF
3.51 %
Parkeringar
Föreningen har 5 st p-platser och 7 st garageplatser. P-platserna kostar 400 kr/mån och garageplatserna kostar 835 kr/mån. I dagsläget (kontrollerat 2023-08-31), finns ingen kö på varken p-platserna eller garageplatserna.
Gårdplats
På husets baksida finns trädgårdsland med odlingsmöjlighet. På framsidan finns härliga fruktträd.
Tv och Bredband
Via Tele2.
Övrigt
Det finns möjlighet att kompostera. Uppgifterna i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren, årsredovisningen och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.
Försäkring
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad i Trygg-Hansa till och med 2023-12-31. I försäkringen ingår ansvarsförsäkring för styrelsen samt kollektivt bostadsrättstillägg för medlemmarna.

Karta

Om Sandarna

Antagligen är du redan förälskad i Majorna och Västra centrum. Vi klandrar dig inte, för som en av Göteborgs äldsta stadsdelar ligger området perfekt inbäddat mellan älven och den lummiga Slottsskogen. Men trots sin ålder har de gamla landshövdingehusen vackert bevarats – där en ny generation “Majbor” låtit kreativiteten och entreprenörskapet flytta in i gatuplan. Efter bara en kort promenad i området hittar du nämligen ett stort utbud av mysiga kaféer, spännande restauranger, små konceptbutiker och ett rikt kulturliv.
Men, måste man vara en hipster för att passa in? Inte alls. Livet här präglas snarare av en avslappnad och bohemisk miljö där mottot är att alla ska få vara sig själva. Det ger en härlig mix av sprudlande liv och rörelse i kombination med en lugn atmosfär. Och kanske är det just detta varma välkomnande som får området att snabbt kännas som hemma — oavsett vem du är eller var du kommer ifrån.
Som din senaste sökning på Hemnet redan avslöjat är Majorna populärt. Det som tidigare varit en traditionell arbetarstadsdel med flerbostadshus och små lägenheter har idag blandats upp med smakfullt ritade nyproduktioner. Har du barn finns också närliggande förskolor, grundskolor och vårdcentral att välja bland. Och så snart du lärt dig gatorna hittar du enkelt förbindelser med buss och spårvagn som snabbt tar dig till centrum för jobb eller ett kvällsdopp ute vid Saltholmen.
Alla gillar fika, och i Majorna hittar du flertalet caféer som håller hög nivå. För att nämna några favoriter som är värda ett besök finns den ekologiska bakverkstan Cum pane, det skönt inredda Kafé Gapet och lite längre bort ligger Matería – som med sina gröna växter blir en välkomnande oas vid Mariaplan.
Även i restaurangväg finns flera guldkorn, men för dig som finsmakare är kanske Hoze ett ställe som sticker ut lite extra. Hit vallfärdar såväl matfantaster som stjärnkockar för att få smaka på José Cerás perfekt komponerade sushibitar. I samma kvarter hittar du även vegetariska Ilse Grøn Krog och Moreno som råkar vara världens största pizzeria.
Är du snarare hungrig på kultur finns det alltid något att se, göra och uppleva. Varför inte besöka nyrenoverade Sjöfartsmuseet? Eller gå på utställning i Röda Sten eller en vernissage hos någon av områdets konstnärer? Varje helg spelar aktuella indieband på Oceanen, och gillar du vad du hör kan du säkert köpa deras första album tvärs över gatan på legendariska Bengans.
Området har även flertalet lummiga parker och grönområden. I öster kommer du snart in i Slottsskogen som med sina härliga picknickplatser, fina promenad- och löpstråk och sin mysiga djurpark passar göteborgare i alla åldrar. Inte långt från Stigbergstorget hittar du den vackra Gathenhielmska parken med anor från 1700-talet. Och borta vid Djurgårdsgatan ligger den Söderlingska trädgården som har en underbar lekplats för de små.

Vi tror det räcker så för stunden, men om det ändå är något du undrar över är det bara att höra av dig till någon av våra områdesexperter. Välkommen hem, till ditt Majorna.

Hör av dig till oss

Tilde Aurbakken

Fastighetsmäklare

Tilde Aurbakken

Julia Albinsson

Fastighetsmäklare

Delägare

Julia Albinsson