Såld

GÖTEBORG / SANDARNA - ASPERöGATAN 8A

Asperögatan 8A

Snabbfakta - Bostadsrättslägenhet
Utgångspris
2 095 000 kr
Boarea
36 m²
Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Objekttyp
Bostadsrättslägenhet
Antal rum
1 R.O.K.
Förening
Brf Asperögatan 8

Funkispärla med tidsenligt kök och renoverat badrum!

Ljus funkisetta i gröna Sandarna. Vackra, bevarade funkisdetaljer möter charmigt kök och renoverat badrum!

Funkispärla med tidsenligt kök och renoverat badrum!

På Asperögatan 8A välkomnas ni in till detta mysiga hem. En charmfull funkisetta som präglas av rymd och ljus tack vare fönster i två väderstreck och en generös takhöjd. Bostaden är ytterst väldisponerad och berikas av detaljer i original från 40-talet så som vacker fiskbensparkett, ett renoverat original kök, fönsterbänkar i sten, stora fönster och högt i tak. Charmfullt kök i tidsenlig stil och plats för stort matbord. Stort allrum där större säng, soffa med tillhörande möblemang och arbetshörna ryms. Helkaklat badrum med dusch.

Sandarna är en levande stadsdel med sina pittoreska och mysiga kvarter med lokala handlare och butiker. Bara några minuter bort finns Mariaplan med sitt utbud av kaféer, restauranger och småbutiker. Slottsskogen och Änggårdsbergen ligger nära till hands och likaså älvinloppet där Klippan och Röda Sten är populära promenadområden. Området har småstadens charm med en blandad bebyggelse som utförs av såväl moderna hus som äldre fastigheter från början av 1900-talet.

Kommunikationer är mycket goda. Spårvagnen leder dig snabbt in till Göteborgs stadskärna åt ena hållet och Göteborgs skärgård åt andra hållet. Alldeles i närheten finns också en mataffär med ett bra utbud.

Varmt välkomna till ett hem att trivas i!

Fakta

Objekttyp
Bostadsrätt
Utgångspris
2 095 000 kr
Månadsavgift
2 580 kr, Inkl. värme, vatten och kabel-TV (basutbudet via Tele2).
Boarea
36 m² Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Rum
1 R.O.K.
Våningsplan
1/4
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning
290 022 kr. Beräknad utifrån föreningens senaste årsredovisning 2022.

Interiör

Interiör
Interiör: Ni välkomnas in i en trevlig hall med avhängning direkt till vänster och en inbyggd garderob till höger. Golvet pryds av en ekparkett som löper tröskelfritt vidare in i allrummet (slipat av tidigare ägare under 2018). Bostadens samtliga väggar går i ljusa kulörer.

Till vänster nås allrummet. Här möts ni av ett härligt ljusinsläpp från det stora fönsterpartiet rakt fram. Tack vare husets läge i sluttning så kommer man upp en bra bit från marken här. Ett väl tilltaget rum med plats för större säng, soffa med tillhörande möblemang och arbets- eller läshörna. Här finns en inbyggd garderob för klädförvaring. Väggarna är målade i en ljusbeige färg och golvet pryds av en vacker fiskbensparkett i original.

Till höger från hallen ligger köket. Ett tidstypiskt kök som restaurerats och renoverats med varsam hand, så sent som under sommaren 2023. Originalskåpen har målats i en härlig grön nyans, och skänker rikligt med förvaring. Här finns kyl/frys, spis (inköpt 2023), ugn (inköpt 2023) och fläkt. På golvet ligger ett välbevarat och slipat brädgolv. Invid fönstret får en matplats för fyra sin naturliga plats, som också enkelt kan förlängas vid middagar med flera vänner.

Helkaklat badrum med vitt kakel och svart klinkers. Här finns dusch med duschvägg insatt under 2022, handfat med ovanhängande spegel och wc. Badrumsmöblerna är inköpta under 2019.

Bostadsfakta

Ekonomi & Drift

Total driftkostnad
918 kr/månad
Elektricitet
400 kr/månad
Försäkring
119 kr/månad
Personer i hushåll
2
Kommentar
Detta är endast riktvärden och kan variera beroende på bland annat personlig förbrukning och avtal. Posten "Övrigt" avser kostnad för bredband per månad.

Byggnad

Byggår
1940
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Uppvärmning
Fjärrvärme
Hiss
Nej
Energiprestanda / Premiärenergital
221

Förening

Namn
Brf Asperögatan 8
Om föreningen
Brf Asperögatan 8 är en mindre förening som bildades under 2007. Föreningen består av 23st bostadsrättslägenheter, 1st hyresrätt och 1st lokal. Bredablick Förvaltning tar hand om föreningens ekonomiska förvaltning. Föreningen äger sin mark och påverkas därför inte av eventuella tomträttsavgälder. Föreningens ekonomi är god och stabil. Föreningens fastigheter är i gott skick då det under 2000-talet genomförts många av de stora och viktiga renoveringarna. Under 2019 såldes även en av föreningens hyresrätter, vilket stärkte ekonomin ytterligare. Månadsavgiften höjdes vid årsskiftet 2022/2023 med 3%. Avgiftshöjningen gjordes pga rådande inflationsläge, stigande driftskostnader och förändrat ränteläge. Tanken är att en liknande höjning, på 3%, även kommer att göras vid årsskiftet 2023/2024. Under 2023 löper två av fem lån ut, och i samband med detta har styrelsen beslutat att lägga om lånen med en rörlig grund på grund av det rådande läget. Tanken är att utvärdera detta om ca 1 år, för att se om man skulle vilja binda då eller avvakta lite till.
Äger föreningen marken
Ja
Pantsättningsavgift
525 kr
Renoveringar
Utdrag från årsredovisning gällande tidigare utförda renoveringar:
2009-2010: Lades taket om och man stambytte fastigheten och samtidigt renoverades badrummen. I samband med stambytet installerades också mekanisk frånluftsventilation, samt bidrar till god inomhusluft. Byte av termostater, åtgärd för att få ner energiförbrukningen. 2010: Fick samtliga lägenheter nya elstammar.
2011: Restaurerades fasaden och målades om.
2011: Fastigheten fick nya balkonger. Originalfönstren från 40-talet renoverades, De gasspisar som fanns i lägenheterna byttes ut då gasen konverterades till el.
2012: Nya säkerhetsdörrar sattes in. Resterande elstammar byttes samt garaget renoverades.
2013: Renoverades de fina originalytterdörrarna i trä.
2014: Fick föreningen ny torktumlare och tvättmaskin. De gjordes även en relining från fastigheten ut till avloppsnätet.
2016: Föreningen upprättade en underhållsplan i samarbete med Vågen AB. De gick också igenom ventilationen där kanalerna rensades och systemet injusterades.
2017: Utförande av radonmätning utan några anmärkningar. Elledningar på vinden byttes också.
2018: En av föreningens hyresrätter renoverades inför upplåtelsen.
2019: Målning av trapphus, byte av vattenledningar i källaren och ut till gatan. Dörrar till lokal och cykelförråd byttes.
2020: Garage och gårdsrenovering
2021: Målning runt garageportar samt installation av brandvarnare och brandsläckare.
2022: Obligatorisk ventilationskontroll.
2022-2023: Dränering mot gården samt en omfattande renovering av tvättstuga och torkrum som blev mycket lyckad.

Utdrag i årsredovisningen gällande planerade renoveringar:
2024: Byte av ventiler, termostater i värmesystemet
2025: Renovering av fönster
2026: Taktvätt
2026: Byte av tvättmaskin
Andel Av Årsavgift
3.51 %
Andel i BRF
3.51 %
Parkeringar
Föreningen har 5 st p-platser och 7 st garageplatser. P-platserna kostar 400 kr/mån och garageplatserna kostar 835 kr/mån. I dagsläget (kontrollerat 2023-08-31), finns ingen kö på varken p-platserna eller garageplatserna.
Gårdplats
På husets baksida finns trädgårdsland med odlingsmöjlighet. På framsidan finns härliga fruktträd.
Tv och Bredband
Via Tele2.
Övrigt
Det finns möjlighet att kompostera. Uppgifterna i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren, årsredovisningen och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.
Försäkring
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad i Trygg-Hansa till och med 2023-12-31. I försäkringen ingår ansvarsförsäkring för styrelsen samt kollektivt bostadsrättstillägg för medlemmarna.

Karta

Hör av dig till oss

Tilde Aurbakken

Fastighetsmäklare

Tilde Aurbakken

Julia Albinsson

Fastighetsmäklare

Delägare

Julia Albinsson