Såld

GöTEBORG / MASTHUGGET - ÅSGATAN 2

Åsgatan 2

Snabbfakta - Bostadsrättslägenhet
Utgångspris
5 750 000 kr
Boarea
96 m²
Areauppgifter enligt bostadsföreningen.
Objekttyp
Bostadsrättslägenhet
Antal rum
4 R.O.K.
Förening
BRF Hollandia På Bangatan

Fyra med lugnt läge och balkong i söderläge samt uteplats mot grönskande innergård!

Med ett perfekt läge vid Stigbergstorget finns detta familjevänliga hem! Uteplats mot mysig innegård samt en balkong i söderläge. Hiss och garage.

Planlösning

Fyra med lugnt läge och balkong i söderläge samt uteplats mot grönskande innergård!

Denna rymliga fyra med kök på Åsgatan 2 är en modern pärla på 96 kvm. Lägenheten erbjuder ett bekvämt liv med en balkong i söderläge mot en lugn gata och uteplats som vetter mot den mysiga innergården.

Hemmet är ursprungligen en femma, men en vägg har tagits ned för att skapa större sociala ytor. Se alternativ planskiss- hur du återställer sovrummet.

Den välplanerade planlösningen inkluderar tre generösa sovrum och ett nyrenoverat kök från 2021. Köket är utrustat med en modern maskinpark och erbjuder en inbjudande miljö att laga och njuta av måltider. Ursprungligen var detta en femrumslägenhet, men en vägg har smart tagits bort för att skapa mer rymd och öppenhet i vardagsrummet, går att återställa om fler sovrum önskas.

Hemmet präglas av stilrena materialval och planlösningen är rymlig och anpassad för en modern livsstil för en familj eller ett par som önskar stora ytor.

Ett ytterst kvalitativt boende i en omtyckt och välskött bostadsrättsförening. Husen uppfördes 1997 och har hög komfort med både hiss och garage med laddningsmöjlighet. Här finns kvalitativa attribut så som mysig och välskött innergård, gästlägenhet och garageplatsmöjlighet med elbils-laddning. Lägenheten ligger i en välskött bostadsrättsförening med centralt läge på Stigbergstorget. Här har du nära till både stadens pulserande liv och gröna oaser i Slottsskogen samt Gathenhielmska reservatet. Här bidrar tystnaden och den lugna atmosfären i området till den stora trivselfaktorn samtidigt som stadskärnan enkelt nås genom kollektivtrafiken strax utanför, eller via några minuters promenad.

Sammanfattningsvis erbjuder denna bostad på Åsgatan 2 en idealisk plats att kalla hem med sina tre sovrum, moderna kök, balkong samt uteplats och närhet till allt som Masthugget/Majorna samt Linné har att erbjuda. Varmt välkomna till Åsgatan 2!

Fakta

Objekttyp
Bostadsrätt
Utgångspris
5 750 000 kr
Månadsavgift
5 915 kr, Inkl värme och vatten. Utöver månadsavgiften tillkommer ett obligatoriskt tillägg om 51 som avser Kabel-TV. Total månadsavgift 5 382 kr/mån. Föreningen har individuell mätning och debitering.
Boarea
96 m² Areauppgifter enligt bostadsföreningen.
Rum
4 R.O.K.
Våningsplan
1/6
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning
865 771 kr. Beräknad utifrån föreningens senaste årsredovisning 2022.

Interiör

Interiör
Allmän beskrivning av interiör: Välkommen till detta rymliga hem om hela 96 kvm. Idag disponerad som en fyra, ursprungligen är lägenheten en femma- som med enkla medel kan återställas.
Hemmet genomgick en renovering av kök samt ytskikt 2021.

Till vänster i hallen hänger ni av er ytterkläderna och ställer era skor. Här finns även en garderob. Väggarna är målade i grått och golvet vid entrén är belagt med praktiskt klinkergolv som sedan övergår i ekparkett. Från hallen nås hemmets klädkammare som inrymmer mycket. I anslutning till entrén finner ni även gäst-wc:n, utrustat med wc och tvättställ. Gråmålade väggar och grå plastmatta.

Vidare in i bostaden nås kök- och vardagsrum i en öppen och luftig planlösning. Det är en stor och härlig sällskapsyta med stora inslag av ljuset och grönskan utanför. Ett trivsamt rum med
många möbleringsalternativ och utgång till både balkong och uteplats. Här finns gott om plats för odlingar och sköna utemöbler. Tystnaden är påtaglig i detta härliga hem. Att båda både balkong och uteplats omsluter vardagsrum och kök skapar en stor social yta att umgås på. Perfekt för långa middagar i sällskap med familj och vänner! Ekparkett och ljusa ytskikt i vardagsrummet skapar en bra bas att inreda efter. Den härliga balkongen i söderläge nås härifrån.

En köksö skapar en naturlig plats för socialt umgänge. Läxläsning, matlagning eller varför inte sippa på ett glas vin?
Köket är rymligt och välplanerat. En perfekt plats för dig som älskar matlagning. 2021 genomgick köket en totalrenovering.
Här finns goda arbetsytor och en välutrustad maskinpark. Kökets maskinella utrustning består av
diskmaskin, kyl och frys, ugn, spishäll och fläktkåpa.

Slå er ner vid köksön eller bär ut frukosten till den anslutande rymliga uteplatsen. En ljuvlig uteplats som vetter mot den mysiga och välskötta innergården. På denna sida kan ni njuta av eftermiddags- och kvällssolen. Hemmet har både en balkong i söder med utsikt över Masthuggsberget och kyrkan och en uteplats mot den lugna och gröna gården med lekplats för de små. Båda bjuder på härliga vyer över området och grönskan. Här kan ni följa årstidernas skiftningar.

Från vardagsrummet nås en passage med två sovrum i vardera ände. Här finns gott om
förvaring i garderober. Master Bedroom vetter mot Åsgatan och har ett högt läge medan de som idag används som barnrum ligger emot gården.

Badrummet, där emellan, är utrustat med badkar med kommod och överhängande spegelskåp, wc samt tvättmaskin. Vitt kakel och plastmatta på golvet. Finns även ett rymligt förvaringsskåp.

Bostadens tredje sovrum nås från hallen och har utsikt mot den gröna gården.

Bostadsfakta

Ekonomi & Drift

Total driftkostnad
621 kr/månad
Elektricitet
400 kr/månad
Försäkring
170 kr/månad
Kommentar
Detta är endast schablonvärden, kan variera med avtal och förbrukning. Posten övrigt avser obligatoriskt tillägg som avser Kabel-TV. Driftkostnaderna är en uppskattad schablon.

Byggnad

Byggår
1997
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Uppvärmning
Fjärrvärme
Hiss
Ja
Energiprestanda / Premiärenergital
119

Förening

Namn
BRF Hollandia På Bangatan
Om föreningen
Bostadsrättsföreningen Hollandia på Bangatan ligger precis på gränsen mellan Majorna och Masthugget. Fastigheten, som byggdes av JM, innehåller 53 lägenheter i varierande storlekar och tre affärslokaler. Huset stod klart 1997. Föreningen hyr ut tre affärslokaler på Bangatan 8. Brf Hollandia påverkas inte av höjd tomträttsavgäld- då de äger sin mark. Den gemensamma gården är välskött och lummig. Fina planteringar och mysiga sittgrupper samt grillmöjligheter. Föreningen disponerar en trevlig gästlägenhet på Bangatan 8. Det är en större etta med kokvrå, matbord, soffgrupper och flera sängplatser. Hyreskostnaden är 300 kr/natt. Föreningen disponerar ett mindre utrymme i garaget för enklare snickerier. Dessutom tillhandahåller föreningen en slagborrsmaskin. Föreningens medlemmar har tillgång till en större tvättstuga som är belägen i gårdsplanet på Åsgatan 4. Den innehåller två större tvättmaskiner, torkskåp och mangel. Föreningen disponerar 29 parkeringsplatser, samtliga med laddstolpe, i ett varmgarage under fastigheten. Månadsavgift 700 kr. För att ställa sig i kö för garageplats, maila info@brfhollandia.se Det går även att ansöka om parkeringstillstånd via Göteborgs stad. Föreningen har en mycket stabil och bra ekonomi. Föreningen gjorde en höjning av avgifterna 2023 på 10%. Innan dess hade avgifterna inte höjts på 23 år, sedan föreningen bildades. 1/7 2024 kommer avgifterna att höjas med 10% på grund av kostnadsökningar för föreningen, driftskostnader samt räntekostnader. Föreningen amorterar ca 250 000 kr/år och har ekonomisk förvaltning via Nabo. Den tekniska förvaltningen sköter föreningen själva, via trädgårdsgruppen och fixargruppen. Tidigare har föreningen haft en avgiftsfrimånad/år- men har på grund av det ekonomiska läget i världen valt att pausa den detta år. Brf Hollandia jobbar efter en underhållsplan. 2015 renoverades fasaden på Bangatan och viss del Åsgatan, man såg då även över taken och installerade ny garageport. Samma år spolades samtliga rör och invändig förbättringsmålning påbörjades. 2016 målades fönster mot Kjellmanssgatan 3, Åsgatan 4, man målade och plåtinklädde vindskivor, behandlade två fasader med klotterskydd, blästrade och målade järngrindar och avslutade den invändiga fasadmålningen. Under 2018 målades huset på Bangatan om. Fönster och undertak mot Åsgatan 2 har målats om. Alla cykelrum har renoverats, samt soprummet. Ett av cykelrummen har gjorts om till barnvagnsrum. Inga större renoveringar planerade- enbart lite förbättringsmålning. Fiber via Open Universe, se utbud på openuniverse.se Föreningen har en mycket informativ hemsida, https://www.brfhollandia.se/
Äger föreningen marken
ja
Överlåtelseavgift
1 433 kr Betalas av köpare
Pantsättningsavgift
573 kr
Andel Av Årsavgift
2.14392 %
Andel i BRF
2.1443 %
Övrigt
Här bor du lugnt och bekvämt mellan gemytliga Majorna och myllrande Linnéstaden. Slottsskogen ligger med promenadavstånd och mycket goda kommunikationer från Stigbergstorget. Uppgifterna i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och årsredovisningen som kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Karta

Hör av dig till oss

Zara Ek

Fastighetsmäklare

Delägare

Zara Ek

Julia Albinsson

Fastighetsmäklare

Delägare

Julia Albinsson