Såld

GÖTEBORG / MASTHUGGET - ÅSGATAN 2

Åsgatan 2

Snabbfakta - Bostadsrättslägenhet
Utgångspris
4 800 000 kr
Boarea
80 m²
Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Objekttyp
Bostadsrättslägenhet
Antal rum
3 R.O.K.
Förening
BRF Hollandia På Bangatan

Med ett perfekt läge vid Stigbergstorget finns detta familjevänliga hem! Balkong mot grönska.

3:a i fint skick med öppen planlösning! Hög komfort med både hiss och garage med laddningsmöjlighet!

Planlösning

Med ett perfekt läge vid Stigbergstorget finns detta familjevänliga hem! Balkong mot grönska.

Med ett perfekt läge vid Stigbergstorget finns detta familjevänliga hem! Balkong mot grönska. Här bidrar tystnaden och den lugna atmosfären i området till den stora trivselfaktorn samtidigt som stadskärnan enkelt nås genom kollektivtrafiken strax utanför, eller via några minuters promenad.

Ett ytterst kvalitativt boende i omtyckt och välskött bostadsrättsförening. Husen uppfördes 1997 och har hög komfort med både hiss och garage med laddningsmöjlighet.

Kök och badrum präglas av stilrena materialval och planlösningen är ytterst yteffektiv och anpassad för en modern livsstil för en familj eller ett par som vill ha stora, öppna ytor. Hela hemmet genomgick en renovering 2021/2022. Då bland annat golven slipades, köket renoverades och bättre förvaring skapades.

Tack vare husets läge uppe på Stigberget, och att detta hem ligger med fönster i två väderstreck, får ljuset gott om spelrum genom hela bostaden.

Den öppna planlösningen mellan kök, matplats och vardagsrum ger en härligt luftig disposition med fri utsikt mot både balkong och den grönskande gården, vilka skapar goda förutsättningar för sociala tillställningar.

Vidare erbjuds två bra sovrum, stort badrum med tvättmöjligheter. Rymlig klädkammare inrymmer det mesta. Omtyckt förening med god ekonomi och kvalitativa attribut så som mysig och välskött innergård, gästlägenhet och garageplatsmöjlighet med elbils-laddning.

Varmt välkomna till Åsgatan 2!

Fakta
Objekttyp
Bostadsrätt
Utgångspris
4 800 000 kr
Månadsavgift
4 887 kr, Inkl värme och vatten. Utöver månadsavgiften tillkommer ett obligatoriskt tillägg om 51 som avser Kabel-TV. Total månadsavgift 4 938 kr/mån. Fr o m 1/7 höjs avgiften till 5 376 kr/mån.
Boarea
80 m² Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Rum
3 R.O.K.
Våningsplan
3/6
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning
650 144 kr. Beräknad utifrån föreningens senaste årsredovisning 2022. Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten
Interiör
Interiör: Välkommen in till en ljus och rymlig hall där det finns gott om plats att hänga dina ytterkläder. Om det mot förmodan inte räcker finns ytterligare förvaringsmöjligheter i bostadens praktiska klädkammare. På golvet ligger klinker i lugna naturtoner och väggarna är målade i en varm beige kulör. Här finns en platsbyggd garderob som går i samma kulör som kökskåp och badrumsinredning- för att skapa en röd tråd genom hela hemmet och låta rummen sömlöst gå samman.

Vidare in i hemmet möts du av en social och öppen planlösning som bjuder in till gemenskap och trivsel. Det finns gott om plats för en större soffgrupp och tillhörande möblemang, samt plats för en större matsalsdel där måltider kan avnjutas i trevligt sällskap. Det generösa fönsterpartiet i två väderstreck bidrar till ett fint ljusinsläpp som förhöjer atmosfären i bostaden. Från vardagsrummet har du även tillgång till balkongen i generös storlek, perfekt för att njuta av förmiddagssolen. På golvet ligger en vacker trestavs ekparkett, slipat och hårdvaxoljad för att få matt och naturligare känsla, som ger en varm och inbjudande känsla till rummet och väggarna är målade i rofylld beige ton.

Köket, som genomgick en renovering 2022, är hemmets hjärta! Ett stort kök, som rymmer både familj och vänner. Orginalköket bevarades i stommarna(Myresjö) men man har höjt överskåp, adderat hyllor och passbitar för platsbyggd känsla. Här finns mycket förvaring. Praktisk och dekorativ hylla under överskåpen. Det välutrustade köket erbjuder allt som behövs för hemmakocken. Här finns en kyl och frys, inbyggd ugn, spishäll och diskmaskin samt spisfläkt. Matplatsen rymmer med enkelhet ca 4-6 personer invid fönstret. Här återfinns samma vackra ekparkett som i vardagsrummet och väggarna är beigemålade . Köksinredningen är målade i kulören "Lera", vilket ger en varm och ombonad känsla och ovan bänkskivan i trä sitter kakelplattor som går ton i ton (Italgraniti Silver Grain White, Kakelgruppen).

I det större sovrummet finns det gott om plats för en dubbelsäng med tillhörande möblemang. Gott om förvaring i tre garderober som går i samma färgskala som övriga hemmets förvaring. Ekparketten löper in även här och väggarna är målade i en varmgul kulör.

Hemmets mindre sovrum passar perfekt som barnrum eller varför inte gästrum/hemmakontor? Även här går samma ton igen på garderoben, som även har ett praktiskt platsbyggt skrivbord. Perfekt för dig som jobbar hemma, eller för läxläsning. Även här ligger ekparketten och väggarna är målade i en blågrå ton.

Badrummet är utrustat med WC, handfat med kommod, spegel och badkar med dusch. Här finns en kombinerad tvätt- och torkmaskin från LG (2022). Badrummet erbjuder bra förvaring i kommoden samt ett praktiskt förvaringsskåp. På golvet ligger en praktisk plastmatta och väggarna är kaklade i vitt.
Total driftkostnad
551 kr/månad
Elektricitet
300 kr/månad
Försäkring
200 kr/månad
Kommentar
Detta är endast schablonvärden, kan variera med avtal och förbrukning. Posten övrigt avser obligatoriskt tillägg som avser Kabel-TV. Föreningen har individuell mätning och debitering av hushållsel.
Byggår
1997
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Uppvärmning
Fjärrvärme
Hiss
Ja
Övriga byggnader/Utrymmen
Ett källarförråd hör till bostaden.
Energiprestanda / Premiärenergital
119
Namn
BRF Hollandia På Bangatan
Om föreningen
Bostadsrättsföreningen Hollandia på Bangatan ligger precis på gränsen mellan Majorna och Masthugget. Fastigheten, som byggdes av JM, innehåller 53 lägenheter i varierande storlekar och tre affärslokaler. Huset stod klart 1997. Föreningen hyr ut tre affärslokaler på Bangatan 8. Brf Hollandia påverkas inte av höjd tomträttsavgäld- då de äger sin mark. Den gemensamma gården är välskött och lummig. Fina planteringar och mysiga sittgrupper samt grillmöjligheter. Föreningen har en mycket stabil och bra ekonomi. Föreningen gjorde en höjning av avgifterna 2023 på 10%. Innan dess hade avgifterna inte höjts på 23 år, sedan föreningen bildades. Två avgiftshöjningar med 10 % under 2024, en 1/3 och en 1/7 på grund av kostnadsökningar för föreningen, driftskostnader samt räntekostnader. Föreningen har amorterat ca 450 000kr/år senaste åren och planerar att göra en extraamortering på 750 000kr i år. Ekonomisk förvaltning via Nabo. Den tekniska förvaltningen sköter föreningen själva, via trädgårdsgruppen och fixargruppen. Tidigare har föreningen haft en avgiftsfrimånad/år- men har på grund av det ekonomiska läget i världen valt att pausa den detta år. Föreningen har en mycket informativ hemsida, https://www.brfhollandia.se/
Äger föreningen marken
ja
Överlåtelseavgift
1 433 kr Betalas av köpare
Pantsättningsavgift
573 kr
Renoveringar
Brf Hollandia jobbar efter en underhållsplan. 2015 renoverades fasaden på Bangatan och viss del Åsgatan, man såg då även över taken och installerade ny garageport. Samma år spolades samtliga rör och invändig förbättringsmålning påbörjades. 2016 målades fönster mot Kjellmanssgatan 3, Åsgatan 4, man målade och plåtinklädde vindskivor, behandlade två fasader med klotterskydd, blästrade och målade järngrindar och avslutade den invändiga fasadmålningen. Under 2018 målades huset på Bangatan om. Fönster och undertak mot Åsgatan 2 har målats om. Alla cykelrum har renoverats, samt soprummet. Ett av cykelrummen har gjorts om till barnvagnsrum. Inga större renoveringar planerade- enbart lite förbättringsmålning.
Andel Av Årsavgift
1.78692 %
Andel i BRF
1.7869 %
Övrigt
Här bor du lugnt och bekvämt mellan gemytliga Majorna och myllrande Linnéstaden. Slottsskogen ligger med promenadavstånd och mycket goda kommunikationer från Stigbergstorget. Uppgifterna i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och årsredovisningen som kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Kontakta Mäklare

Karta

Om Masthugget

Antagligen är du redan förälskad i Majorna och Västra centrum. Vi klandrar dig inte, för som en av Göteborgs äldsta stadsdelar ligger området perfekt inbäddat mellan älven och den lummiga Slottsskogen. Men trots sin ålder har de gamla landshövdingehusen vackert bevarats – där en ny generation “Majbor” låtit kreativiteten och entreprenörskapet flytta in i gatuplan. Efter bara en kort promenad i området hittar du nämligen ett stort utbud av mysiga kaféer, spännande restauranger, små konceptbutiker och ett rikt kulturliv.
Men, måste man vara en hipster för att passa in? Inte alls. Livet här präglas snarare av en avslappnad och bohemisk miljö där mottot är att alla ska få vara sig själva. Det ger en härlig mix av sprudlande liv och rörelse i kombination med en lugn atmosfär. Och kanske är det just detta varma välkomnande som får området att snabbt kännas som hemma — oavsett vem du är eller var du kommer ifrån.
Som din senaste sökning på Hemnet redan avslöjat är Majorna populärt. Det som tidigare varit en traditionell arbetarstadsdel med flerbostadshus och små lägenheter har idag blandats upp med smakfullt ritade nyproduktioner. Har du barn finns också närliggande förskolor, grundskolor och vårdcentral att välja bland. Och så snart du lärt dig gatorna hittar du enkelt förbindelser med buss och spårvagn som snabbt tar dig till centrum för jobb eller ett kvällsdopp ute vid Saltholmen.
Alla gillar fika, och i Majorna hittar du flertalet caféer som håller hög nivå. För att nämna några favoriter som är värda ett besök finns den ekologiska bakverkstan Cum pane, det skönt inredda Kafé Gapet och lite längre bort ligger Matería – som med sina gröna växter blir en välkomnande oas vid Mariaplan.
Även i restaurangväg finns flera guldkorn, men för dig som finsmakare är kanske Hoze ett ställe som sticker ut lite extra. Hit vallfärdar såväl matfantaster som stjärnkockar för att få smaka på José Cerás perfekt komponerade sushibitar. I samma kvarter hittar du även vegetariska Ilse Grøn Krog och Moreno som råkar vara världens största pizzeria.
Är du snarare hungrig på kultur finns det alltid något att se, göra och uppleva. Varför inte besöka nyrenoverade Sjöfartsmuseet? Eller gå på utställning i Röda Sten eller en vernissage hos någon av områdets konstnärer? Varje helg spelar aktuella indieband på Oceanen, och gillar du vad du hör kan du säkert köpa deras första album tvärs över gatan på legendariska Bengans.
Området har även flertalet lummiga parker och grönområden. I öster kommer du snart in i Slottsskogen som med sina härliga picknickplatser, fina promenad- och löpstråk och sin mysiga djurpark passar göteborgare i alla åldrar. Inte långt från Stigbergstorget hittar du den vackra Gathenhielmska parken med anor från 1700-talet. Och borta vid Djurgårdsgatan ligger den Söderlingska trädgården som har en underbar lekplats för de små.

Vi tror det räcker så för stunden, men om det ändå är något du undrar över är det bara att höra av dig till någon av våra områdesexperter. Välkommen hem, till ditt Majorna.

Hör av dig till oss

Zara Ek

Fastighetsmäklare

Delägare

Zara Ek