Såld

GÖTEBORG / MASTHUGGET - ÅSGATAN 2

Åsgatan 2

Snabbfakta - Bostadsrättslägenhet
Utgångspris
4 800 000 kr
Boarea
80 m²
Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Objekttyp
Bostadsrättslägenhet
Antal rum
3 R.O.K.
Förening
BRF Hollandia På Bangatan

Med ett perfekt läge vid Stigbergstorget finns detta familjevänliga hem! Balkong mot grönska.

3:a i fint skick med öppen planlösning! Hög komfort med både hiss och garage med laddningsmöjlighet!

Planlösning

Med ett perfekt läge vid Stigbergstorget finns detta familjevänliga hem! Balkong mot grönska.

Med ett perfekt läge vid Stigbergstorget finns detta familjevänliga hem! Balkong mot grönska. Här bidrar tystnaden och den lugna atmosfären i området till den stora trivselfaktorn samtidigt som stadskärnan enkelt nås genom kollektivtrafiken strax utanför, eller via några minuters promenad.

Ett ytterst kvalitativt boende i omtyckt och välskött bostadsrättsförening. Husen uppfördes 1997 och har hög komfort med både hiss och garage med laddningsmöjlighet.

Kök och badrum präglas av stilrena materialval och planlösningen är ytterst yteffektiv och anpassad för en modern livsstil för en familj eller ett par som vill ha stora, öppna ytor. Hela hemmet genomgick en renovering 2021/2022. Då bland annat golven slipades, köket renoverades och bättre förvaring skapades.

Tack vare husets läge uppe på Stigberget, och att detta hem ligger med fönster i två väderstreck, får ljuset gott om spelrum genom hela bostaden.

Den öppna planlösningen mellan kök, matplats och vardagsrum ger en härligt luftig disposition med fri utsikt mot både balkong och den grönskande gården, vilka skapar goda förutsättningar för sociala tillställningar.

Vidare erbjuds två bra sovrum, stort badrum med tvättmöjligheter. Rymlig klädkammare inrymmer det mesta. Omtyckt förening med god ekonomi och kvalitativa attribut så som mysig och välskött innergård, gästlägenhet och garageplatsmöjlighet med elbils-laddning.

Varmt välkomna till Åsgatan 2!

Fakta

Objekttyp
Bostadsrätt
Utgångspris
4 800 000 kr
Månadsavgift
4 887 kr, Inkl värme och vatten. Utöver månadsavgiften tillkommer ett obligatoriskt tillägg om 51 som avser Kabel-TV. Total månadsavgift 4 938 kr/mån. Fr o m 1/7 höjs avgiften till 5 376 kr/mån.
Boarea
80 m² Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Rum
3 R.O.K.
Våningsplan
3/6
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning
650 144 kr. Beräknad utifrån föreningens senaste årsredovisning 2022. Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten

Interiör

Interiör
Interiör: Välkommen in till en ljus och rymlig hall där det finns gott om plats att hänga dina ytterkläder. Om det mot förmodan inte räcker finns ytterligare förvaringsmöjligheter i bostadens praktiska klädkammare. På golvet ligger klinker i lugna naturtoner och väggarna är målade i en varm beige kulör. Här finns en platsbyggd garderob som går i samma kulör som kökskåp och badrumsinredning- för att skapa en röd tråd genom hela hemmet och låta rummen sömlöst gå samman.

Vidare in i hemmet möts du av en social och öppen planlösning som bjuder in till gemenskap och trivsel. Det finns gott om plats för en större soffgrupp och tillhörande möblemang, samt plats för en större matsalsdel där måltider kan avnjutas i trevligt sällskap. Det generösa fönsterpartiet i två väderstreck bidrar till ett fint ljusinsläpp som förhöjer atmosfären i bostaden. Från vardagsrummet har du även tillgång till balkongen i generös storlek, perfekt för att njuta av förmiddagssolen. På golvet ligger en vacker trestavs ekparkett, slipat och hårdvaxoljad för att få matt och naturligare känsla, som ger en varm och inbjudande känsla till rummet och väggarna är målade i rofylld beige ton.

Köket, som genomgick en renovering 2022, är hemmets hjärta! Ett stort kök, som rymmer både familj och vänner. Orginalköket bevarades i stommarna(Myresjö) men man har höjt överskåp, adderat hyllor och passbitar för platsbyggd känsla. Här finns mycket förvaring. Praktisk och dekorativ hylla under överskåpen. Det välutrustade köket erbjuder allt som behövs för hemmakocken. Här finns en kyl och frys, inbyggd ugn, spishäll och diskmaskin samt spisfläkt. Matplatsen rymmer med enkelhet ca 4-6 personer invid fönstret. Här återfinns samma vackra ekparkett som i vardagsrummet och väggarna är beigemålade . Köksinredningen är målade i kulören "Lera", vilket ger en varm och ombonad känsla och ovan bänkskivan i trä sitter kakelplattor som går ton i ton (Italgraniti Silver Grain White, Kakelgruppen).

I det större sovrummet finns det gott om plats för en dubbelsäng med tillhörande möblemang. Gott om förvaring i tre garderober som går i samma färgskala som övriga hemmets förvaring. Ekparketten löper in även här och väggarna är målade i en varmgul kulör.

Hemmets mindre sovrum passar perfekt som barnrum eller varför inte gästrum/hemmakontor? Även här går samma ton igen på garderoben, som även har ett praktiskt platsbyggt skrivbord. Perfekt för dig som jobbar hemma, eller för läxläsning. Även här ligger ekparketten och väggarna är målade i en blågrå ton.

Badrummet är utrustat med WC, handfat med kommod, spegel och badkar med dusch. Här finns en kombinerad tvätt- och torkmaskin från LG (2022). Badrummet erbjuder bra förvaring i kommoden samt ett praktiskt förvaringsskåp. På golvet ligger en praktisk plastmatta och väggarna är kaklade i vitt.

Bostadsfakta

Ekonomi & Drift

Total driftkostnad
551 kr/månad
Elektricitet
300 kr/månad
Försäkring
200 kr/månad
Kommentar
Detta är endast schablonvärden, kan variera med avtal och förbrukning. Posten övrigt avser obligatoriskt tillägg som avser Kabel-TV. Föreningen har individuell mätning och debitering av hushållsel.

Byggnad

Byggår
1997
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Uppvärmning
Fjärrvärme
Hiss
Ja
Energiprestanda / Premiärenergital
119

Förening

Namn
BRF Hollandia På Bangatan
Om föreningen
Bostadsrättsföreningen Hollandia på Bangatan ligger precis på gränsen mellan Majorna och Masthugget. Fastigheten, som byggdes av JM, innehåller 53 lägenheter i varierande storlekar och tre affärslokaler. Huset stod klart 1997. Föreningen hyr ut tre affärslokaler på Bangatan 8. Brf Hollandia påverkas inte av höjd tomträttsavgäld- då de äger sin mark. Den gemensamma gården är välskött och lummig. Fina planteringar och mysiga sittgrupper samt grillmöjligheter. Föreningen disponerar en trevlig gästlägenhet på Bangatan 8. Det är en större etta med kokvrå, matbord, soffgrupper och flera sängplatser. Hyreskostnaden är 300 kr/natt. Föreningen disponerar ett mindre utrymme i garaget för enklare snickerier. Dessutom tillhandahåller föreningen en slagborrsmaskin. Föreningens medlemmar har tillgång till en större tvättstuga som är belägen i gårdsplanet på Åsgatan 4. Den innehåller två större tvättmaskiner, torkskåp och mangel. Föreningen disponerar 29 parkeringsplatser, samtliga med laddstolpe, i ett varmgarage under fastigheten. Månadsavgift 700 kr. För att ställa sig i kö för garageplats, maila info@brfhollandia.se Det går även att ansöka om parkeringstillstånd via Göteborgs stad. Föreningen har en mycket stabil och bra ekonomi. Föreningen gjorde en höjning av avgifterna 2023 på 10%. Innan dess hade avgifterna inte höjts på 23 år, sedan föreningen bildades. 1/7 2024 kommer avgifterna att höjas med 10% på grund av kostnadsökningar för föreningen, driftskostnader samt räntekostnader. Föreningen amorterar ca 250 000 kr/år och har ekonomisk förvaltning via Nabo. Den tekniska förvaltningen sköter föreningen själva, via trädgårdsgruppen och fixargruppen. Tidigare har föreningen haft en avgiftsfrimånad/år- men har på grund av det ekonomiska läget i världen valt att pausa den detta år. Brf Hollandia jobbar efter en underhållsplan. 2015 renoverades fasaden på Bangatan och viss del Åsgatan, man såg då även över taken och installerade ny garageport. Samma år spolades samtliga rör och invändig förbättringsmålning påbörjades. 2016 målades fönster mot Kjellmanssgatan 3, Åsgatan 4, man målade och plåtinklädde vindskivor, behandlade två fasader med klotterskydd, blästrade och målade järngrindar och avslutade den invändiga fasadmålningen. Under 2018 målades huset på Bangatan om. Fönster och undertak mot Åsgatan 2 har målats om. Alla cykelrum har renoverats, samt soprummet. Ett av cykelrummen har gjorts om till barnvagnsrum. Inga större renoveringar planerade- enbart lite förbättringsmålning. Fiber via Open Universe, se utbud på openuniverse.se Föreningen har en mycket informativ hemsida, https://www.brfhollandia.se/
Äger föreningen marken
ja
Överlåtelseavgift
1 433 kr Betalas av köpare
Pantsättningsavgift
573 kr
Andel Av Årsavgift
1.78692 %
Andel i BRF
1.7869 %
Övrigt
Här bor du lugnt och bekvämt mellan gemytliga Majorna och myllrande Linnéstaden. Slottsskogen ligger med promenadavstånd och mycket goda kommunikationer från Stigbergstorget. Uppgifterna i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och årsredovisningen som kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Karta

Hör av dig till oss

Zara Ek

Fastighetsmäklare

Delägare

Zara Ek