Såld

VäSTRA FRöLUNDA / VäSTRA FRöLUNDA - ARONIAGATAN 9

Aroniagatan 9

Snabbfakta - Bostadsrättslägenhet
Utgångspris
2 795 000 kr
Boarea
72 m²
Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Objekttyp
Bostadsrättslägenhet
Antal rum
3 R.O.K.
Förening
Brf Sticklingen

Nyproducerad gaveltrea med uteplats

Modernt, svanenmärkt boende med tidlös inredning och stensatt uteplats

Planlösning

Nyproducerad gaveltrea med uteplats

Välkommen till denna nyproducerade gaveltrea med stensatt uteplats och flexibelt tillträde. Modern och välbalanserad inredning där klassiskt vitt kombineras med vitpigmenterad ekparkett som ger ett mjukt och tidlöst intryck. Den ljusa basen är som en omålad canvas där du själv kan skapa ditt drömboende genom färg och form på inredning och möbler. Stora fönsterpartier skänker ljus åt rummen och plockar upp toner från omgivningen.

Öppen, social planlösning bjuder in till gemenskap med nära och kära. Under årets varma månader förlängs de sociala ytorna ut på uteplatsen i anslutning till kök och vardagsrum. Det välutrustade köket med rejäla arbetsytor och bra förvaringsmöjligheter inspirerar kocken till spännande matlagning medan gästerna minglar vid matplatsen eller i soffgruppen. Två rofyllda sovrum som båda erbjuder förvaring i skjutdörrsgarderob. Förvaringen kompletteras med ytterligare skjutdörrsgarderob och klädkammare i hallen. Helkaklat badrum i stilren design med praktisk tvätthörna som underlättar i vardagen.

Brf Sticklingen är ett Svanenmärkt kvarter med solceller på taken som kompletterande energikälla – hållbart både för miljön och föreningens ekonomi. I föreningen finns även övernattningsrum för långväga gäster samt en trevlig grönskande innergård med plats för umgänge. Med cykel tar det inte många minuter att nå både matbutik, grönområden och shopping. Även havet nås på cykelavstånd – ett optimalt läge mellan hav och stad helt enkelt. Är du bilburen finns möjlighet att hyra parkering av föreningen vid köp av denna fina bostad.

Fakta

Objekttyp
Bostadsrätt
Utgångspris
2 795 000 kr
Månadsavgift
5 335 kr, I avgiften ingår uppvärmning och kallvatten samt att det obligatoriska tillägget för Telia Triple Play (á 235 kr/månad) är inräknat. Utöver avgiften tillkommer kostnad för varmvatten och hushållsel efter faktisk förbrukning.
Boarea
72 m² Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Rum
3 R.O.K.
Våningsplan
0/4
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning
988 054 kr. Beräknad utifrån föreningens ekonomiska plan daterad 2023-02-24

Interiör

Interiör
Rumsbeskrivning: Innanför dörren välkomnar en rymlig inbjudande entréhall med förvaring från Mirro bakom skjutdörrsparti med spegelglas. Den vitpigmenterade ekparketten skapar en harmonisk övergång till tidlöst vita väggar som är genomgående i hela bostaden. Förvaringen kompletteras med en rymlig klädkammare, också den med inredning från Mirro.

Hallen leder vidare till kök och vardagsrum i öppet socialt samband med generöst ljusinsläpp från två håll. Det välutrustade köket från Marbodal har vit skåpsinredning och arbetsbänk i grå, kontrasterande laminat som fortsätter en bit upp på väggen som bakkantslist. Köket är utrustat med maskinpark från Electrolux beståendes av dubbla kyl/frys, inbyggnadsugn och mikro i rostfritt utförande samt integrerad diskmaskin och utdragbar fläkt från Franke. Invid fönster ryms matplatsen för upp till sex personer.

Sömlöst övergår kök till vardagsrum med plats för soffgrupp och vidare möblemang. Här kan gäster bjudas över på middagar med efterföljande mingel och umgänge i avslappnad miljö. Sommartid öppnas det fördelaktigen ut till uteplatsen där samtalen kan fortsätta i sommarbrisen.

Bostadens två sovrum nås från hallen och erbjuder båda förvaring i skjutdörrsgarderob. Det större sovrummet har plats för dubbelsäng med tillhörande sängbord medan det mindre inrymmer sängmöbel och skrivbord.

Helkaklat badrum i stilren design med snygga kontraster mellan det grå klinkergolvet med underliggande komfortvärme och matta vitkaklade väggar. Badrummet är utrustat med duschhörna, toalett, spegel med belysning samt handfat med tillhörande vit kommod som tillsammans med de vägghängda badrums- och linneskåpen bidrar med bra förvaringsmöjligheter. De vardagliga bestyren underlättas av en praktisk tvätthörna med väl tilltagen arbetsbänk i ljust laminat samt både tvättmaskin och torktumlare från Electrolux.

Förråd: Till bostaden hör ett förråd i källarplan på grannhuset som upplåts med bostaden.

Bostadsfakta

Ekonomi & Drift

Total driftkostnad
735 kr/månad
Elektricitet
335 kr/månad
Försäkring
230 kr/månad
Personer i hushåll
2
Kommentar
I angiven driftkostnad för två personers hushåll ingår hushållsel 335 kr/mån och varmvatten 170 kr/mån enligt föreningens ekonomiska plan samt hemförsäkring 230 kr/mån enligt schablon från Konsumentverkets referensvärden 2023. De faktiska kostnaderna kan variera beroende på familjesammansättning, levnadssätt och marknadspriser på upphandlade tjänster, som exempelvis el.

Byggnad

Byggår
2023
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Uppvärmning
Fjärrvärme
Hiss
Ja
Energiprestanda / Premiärenergital
75

Förening

Namn
Brf Sticklingen
Om föreningen
Brf Sticklingen består av tre bostadshus om totalt 80 bostäder upplåtna med bostadsrätt. Övernattningsrum kommer att finnas för uthyrning till föreningens medlemmar. Utöver detta finns cykelrum, barnvagnsrum och rullstolsförråd. Ett begränsat antal lägenhetsförråd utöver de som tillhör lägenheterna finns för uthyrning.
Äger föreningen marken
Ja
Överlåtelseavgift
Betalas av köpare
Andel Av Årsavgift
1.3498 %
Andel i BRF
1.3498 %
Parkeringar
Föreningen disponerar över 38 parkeringsplatser samt 6 elbilsplatser. Till dessa är det separat kö. Kostnad: 850 kr/månad för vanlig parkeringsplats och 1 150 kr/månad för elbilsplats.
Tv och Bredband
TV, IP-telefoni och bredband via Telia Triple Play (Ingår i avgiften)

Karta

Hör av dig till oss

Sandra Messer

Fastighetsmäklare

Sandra Messer