Till salu

VÄSTRA FRÖLUNDA / VäSTRA FRöLUNDA - ARONIAGATAN 6

Aroniagatan 6

Snabbfakta - Bostadsrättslägenhet
Utgångspris
3 795 000 kr
Boarea
87 m²
Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Objekttyp
Bostadsrättslägenhet
Antal rum
4 R.O.K.
Förening
Perennen

Nyproducerad gavelfyra med balkong i sydväst

Modernt, bekvämt och svanenmärkt boende med tidlös inredning och trevlig balkong i sydväst. Flera bekvämligheter som ett modernt 55+ boende innebär.

Planlösning

Nyproducerad gavelfyra med balkong i sydväst

I grönskande Kastanjedalen välkomnas du till denna nyproducerade gavelfyra med trevlig balkong i sydväst och flexibelt tillträde. Modern och välbalanserad inredning där klassiskt vitt kombineras med vitpigmenterad ekparkett som ger ett mjukt och tidlöst intryck. Den ljusa basen är som en omålad canvas där du själv kan skapa ditt drömboende genom färg och form på inredning och möbler. Stora fönsterpartier skänker ljus åt rummen och plockar upp toner från omgivningen.

Öppna ytor mellan kök och vardagsrum bjuder in till gemenskap med nära och kära. Under årets varma månader förlängs de sociala ytorna ut på balkongen i sydväst, där du kan blicka ut över såväl grönskande träd som livfulla innergårdar. Det välutrustade köket med rejäla arbetsytor och bra förvaringsmöjligheter inspirerar kocken till spännande matlagning medan gästerna minglar vid matplatsen eller i soffgruppen. Smart planering mellan sociala ytor och de tre rofyllda sovrummen som erbjuder förvaring i garderob eller rymlig klädkammare. Förvaringen kompletteras med två skjutdörrsgarderober i hallen. För den som önskar finns möjlighet att välja bort det ena sovrummet till fördel för ett större vardagsrum. De två helkaklade badrummen har båda stilren och tidlös design med dusch i båda och det större är även utrustat med praktisk tvätthörna som underlättar klädvården.

Brf Perennen är ett bekvämt och svanenmärkt 55+ boende mitt i grönskande Kastanjedalen. I föreningen finns en trevlig innergård med pergola, sittplatser, boulebana och odlingsplatser. En genomtänkt gemensamhetslokal med kök, sittplatser, badrum och övernattningsrum med ett direkt läge vid gården kommer helt säkert bli en plats för otvunget umgänge i vardagen. I källarvåningen på det ena huset finns, förutom förråd och cykelrum, ett gemensamt aktivitetsrum med enklare träningsutrustning. Läget är perfekt i Kastanjedalen! Med cykel tar det inte många minuter att nå både matbutik, grönområden och shopping. Även havet nås på cykelavstånd – ett optimalt läge mellan hav och stad helt enkelt. Är du bilburen finns möjlighet att hyra parkering av föreningen vid köp av denna fina bostad.

Fakta

Objekttyp
Bostadsrätt
Utgångspris
3 795 000 kr
Månadsavgift
6 176 kr, I avgiften ingår uppvärmning och kallvatten samt att det obligatoriska tillägget för Telia Triple Play (á 235 kr/månad) är inräknat. Utöver avgiften tillkommer kostnad för varmvatten och hushållsel efter faktisk förbrukning.
Boarea
87 m² Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Rum
4 R.O.K.
Våningsplan
2/4
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning
1 158 106 kr. Beräknad utifrån föreningens ekonomiska plan daterad 2023-03-08

Interiör

Interiör
Rumsbeskrivning: Ta hissen en våning upp och stig in i hallen som välkomnar med ett snyggt och praktiskt klinkergolv som övergår i vitpigmenterad ekparkett som löper vidare genom rummen. Den vitpigmenterade ekparketten skapar en harmonisk övergång till tidlöst vita väggar som är genomgående i hela bostaden. Förvaringen i hallen ryms bakom dubbla skjutdörrsgarderober med spegelglas och flexibelt hyllsystem från Mirro.

Vidare nås det välutrustade köket från Marbodal med gott om förvaring i de vita skåpen och lådorna. Arbetsbänken i kontrasterande grå laminat, som fortsätter en bit upp på väggen som bakkanslist, erbjuder gott om ytor för hemmakockens matlagning. Köket är utrustat med maskinpark från Electrolux beståendes av dubbla kyl/frys, inbyggnadsugn och mikro i rostfritt utförande samt integrerad diskmaskin och utdragbar fläkt från Franke.

Matplatsen för upp till sex personer blir den sömlösa övergången mellan köket och vardagsrummets ytor. Vardagsrummet rymmer soffgrupp och tv-möbel och om så önskas kan det ena sovrummet väljas bort till fördel för ett större vardagsrum. Här kan gäster bjudas över på middagar med efterföljande mingel och umgänge i avslappnad miljö. Sommartid öppnas det fördelaktigen ut till balkongen där samtalen kan fortsätta i sommarbrisen med utsikt mot såväl rofylld grönska som livfulla gårdar.

Via en inre hall nås de tre sovrummen. De två mindre rummen om 7 kvm vardera erbjuder båda förvaring i garderob och i övrigt ryms sängmöbel eller skrivbord. Perfekta gästrum eller hemmakontor helt enkelt.

Det största sovrummet stoltserar med egen klädkammare med gott om förvaring i hyllsystem från Mirro. Här får dubbelsäng med tillhörande sängbord plats och därtill en byrå eller sminkbord.

Båda badrummen nås från hallen och är belägna på vardera sida. Den stilrena designen känns igen i båda badrummen där det mindre har matta vitkaklade väggar och beige klinkergolv. Här finns duschhörna, handfat med tillhörande kommod, belyst spegel och toalett.

Det större badrummet har samma vitkaklade väggar och beige klinkergolv, med skillnaden att det här finns behaglig komfortvärme i golvet och den ena väggen är kaklad i beige ton. Detta badrum är utrustat med duschhörna med takduscharmatur, toalett, spegelskåp med belysning samt handfat med tillhörande vit kommod som tillsammans med de vägghängda badrums- och linneskåpen bidrar med bra förvaringsmöjligheter. De vardagliga bestyren underlättas av en praktisk tvätthörna med väl tilltagen arbetsbänk i ljust laminat samt både tvättmaskin och torktumlare från Electrolux.


Förråd: Till bostaden hör ett förråd i källarplan på grannhuset som upplåts med bostaden.

Bostadsfakta

Ekonomi & Drift

Total driftkostnad
845 kr/månad
Elektricitet
405 kr/månad
Försäkring
230 kr/månad
Personer i hushåll
2
Kommentar
I angiven driftkostnad för två personers hushåll ingår hushållsel 405 kr/mån och varmvatten 210 kr/mån enligt föreningens ekonomiska plan samt hemförsäkring 230 kr/mån enligt schablon från Konsumentverkets referensvärden 2023. De faktiska kostnaderna kan variera beroende på familjesammansättning, levnadssätt och marknadspriser på upphandlade tjänster, som exempelvis el.

Byggnad

Byggår
2023
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Uppvärmning
Fjärrvärme och frånluftsvärmepump
Hiss
Ja
Energiprestanda / Premiärenergital
66

Förening

Namn
Perennen
Om föreningen
Brf Perennen består av två flerbostadshus om totalt 39 bostäder upplåtna med bostadsrätt. Husen stod klara under 2023 och innefattar, förutom bostäder, en gemensamhetslokal, cykelrum och rullstolsförråd samt källarvåning med lägenhetsförråd och gemensamt aktivitetsrum med enklare träningsutrustning under det ena huset (Stenbärsvägen 15).
Äger föreningen marken
Ja
Överlåtelseavgift
1 313 kr Betalas av köpare
Pantsättningsavgift
525 kr
Andel Av Årsavgift
3.0719 %
Andel i BRF
3.0719 %
Parkeringar
Föreningen disponerar över 20 parkeringsplatser samt 2 elbilsplatser. Till dessa är det separat kö. Kostnad: 850 kr/månad för vanlig parkeringsplats och 1 150 kr/månad för elbilsplats.
Gårdplats
Innergården mellan husen innefattar pergola med sittplatser, grill, boulebana och trevliga planteringar. Därtill finns miljöhus och cykelställ samt cykelparkering under tak.
Tv och Bredband
TV, IP-telefoni och bredband via Telia Triple Play (Ingår i avgiften)

Karta

Hör av dig till oss

Sandra Messer

Fastighetsmäklare

Sandra Messer

Intresseanmälan

Här kan du anmäla intresse för detta objekt.

*” anger obligatoriska fält

Hidden
*