Snart till salu

GÖTEBORG / KUNGSLADUGåRD - ÄLVSBORGSPLAN 7E

Älvsborgsplan 7E

Snabbfakta - Bostadsrättslägenhet
Utgångspris
1 950 000 kr
Boarea
22 m²
Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Objekttyp
Bostadsrättslägenhet
Antal rum
1 R.O.K.
Förening
HSB Brf Kärleksörten

Stor portion charm i populär förening med låg avgift!

Kvadratsmart landshövdingepärla i gemytliga kvarter!

Planlösning

Stor portion charm i populär förening med låg avgift!

Landshövdingepärla i förening med god ekonomi och låg belåningsgrad!

I ljuva Kungsladugård hittar ni denna charmiga och välplanerade etta med nyrenoverat kök i tidsenlig stil, nyrenoverat badrum och bevarade originialdetaljer. Bostadens takhöjd är luftig och tack vare ett stort fönster i allrummet, flödar ljuset fritt hela dagen. Genomgående fina ytskikt möter gamla detaljerna som utgör ett charmigt och hemtrevligt resultat.

Här bor ni mitt i historiska Kungsladugård med mycket goda förbindelser in till stadens puls eller havets lugn. En gata bort hittar ni Mariaplan med många trevliga restauranger och caféer. Slottsskogen med alla sina promenadstråk och härligheter ligger alldeles i området. Utöver ett mycket omtyckt läge, är bostaden placerad i en omtyckt och välskött förening. Föreningens goda ekonomi speglas i den såväl låga belåningsgraden som i den låga avgiften. Ett underbart hem i en underbar stadsdel och förening, helt enkelt!

Fakta
Objekttyp
Bostadsrätt
Utgångspris
1 950 000 kr
Månadsavgift
1 392 kr, Inkl. värme, vatten, TV och fiberbredband.
Boarea
22 m² Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Rum
1 R.O.K.
Våningsplan
1/3
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning
28 281 kr. Beräknad utifrån föreningens senaste årsredovisning 2022.
Interiör
Interiör: Bekvämt beläget på första våningen välkomnas du in i en ljus och kvadratsmart hall. Hallen är rymlig och här finns gott om plats för avhängningsmöjligheter. Bakom en vacker spegeldörr finns en inbyggd garderob till vänster, som sväljer ytterligare förvaring. Väggarna är målade i vitt och på golvet ligger framtaget brädgolv i original.

Rakt fram från hallen nås kök och allrum i en öppen och ljus disposition. Köket är nyrenoverat under så sent som 2019. Skåpsluckorna går i ljusgrått och går fint ihop med golvet som även här pryds av framtaget brädgolv i original. Detaljer, så som handtag, är noga utvalt i en tidsenlig stil. Ovanför arbetsbänken sitter ett vitt kakel. Den maskinella utrustningen innefattar ugn med induktionshäll, integrerad diskmaskin samt en kombinerad kyl och frys.

Allrummet kan med god planering möbleras med både säng och soffa med tillhörande möblemang, samt ett matbord för 2-4 middagsgäster. Närmast hallen finns två måttbeställda garderober som tar hand om klädförvaringen. Ett stort fönsterparti ger ett härligt ljusinsläpp! Väggarna är målade i vitt och är lätt att inreda efter.

Det nyrenoverade och fräscha badrummet är även det från 2019, och nås från hallen. Inredningen går i neutrala färger, och både kakel och klinkers går i ljusgrått. Underliggande golvvärme och uppvärmd handdukstork bidrar med extra komfort. Här finns wc, dusch med vikbar glasvägg samt handfat med ovanhängande belyst spegel. Förvarning tas hand om i en kommod.
Total driftkostnad
350 kr/månad
Elektricitet
200 kr/månad
Försäkring
150 kr/månad
Personer i hushåll
1
Kommentar
Detta är endast riktvärden och kan variera beroende på bland annat personlig förbrukning och avtal.
Byggår
1929
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Uppvärmning
Fjärrvärme
Hiss
Nej
Övriga byggnader/Utrymmen
Till bostaden hör ett vindsförråd.
Energiprestanda / Premiärenergital
97
Namn
HSB Brf Kärleksörten
Om föreningen
Bostadsrättsföreningen HSB brf Kärleksörten äger fastigheten Kungsladugård 30:19, med adresserna Strandridaregatan 12 – 18 respektive Älvsborgsplan 5 – 7. Byggnaden är ett flerbostadshus och består av 119 bostadsrätter och 2 br-lokaler. Totala lägenhetsytan är 5220 kvm och totala lokalytan är 271kvm. Lägenheterna är fördelade på 18 trapphus, varav 16 nås från gården, resterande två nås från gatan. Föreningen anordnar gemensam höst- och vårstädning. Månadsavgifterna kommer, vid årsskiftet 2023/2024, att höjas med 9%. Föreningen är en HSB-förening så det krävs ett medlemskap för samtliga köpare i HSB Göteborg, för att överlåtelsen ska bli giltig och att ansökan ska skickas vidare till föreningen för godkännande. Föreningen kallar även till ett personligt möte innan godkännandet.
Äger föreningen marken
Ja
Överlåtelseavgift
1 433 kr Betalas av säljare
Pantsättningsavgift
573 kr
Renoveringar
Gjorda renoveringar:
2022 - MåIning av trappuppgångar
2021 - MåIning av soprum och återvinningsrum
2020/2021 - Slutfördes renovering och ommålning av trappuppgångar
2020 - Byte av cirkulationspump samt installation av en avgasningsutrustning för att minska
slitage på pumpar
2019 - Installerades nya tvättmaskiner i uppgång P-Q
2018 - Renoverades gästlägenheten
2017 - Infördes kodlås i portar och trappuppgångar
2010 - Utfördes installation av 3-fas till alla lägenheter inklusive jordfelsbrytare
Slutet av 1990-talet helrenoverades fasaderna och därefter har underhållsmålning utfört
1989 - Utfördes stambyte och i samband med detta renoverades samtliga badrum

Föreningen planerar under 2023 göra fasadmålning på delar av fastigheten
Inom 3-4 år är det aktuellt med fönsterbyten och fasadmålning.

Föreningen följer underhållsplanen.
Andel Av Årsavgift
0.3594 %
Andel i BRF
0.3594 %
Parkeringar
Föreningen har 22 parkeringsplatser mot Strandridaregatan och i dagsläget är det lång kö. Föreningen har även ett antal motorcykelplatser för uthyrning. Även där finns ett kösystem. För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Göteborgs Stad. Du kan gå in på Göteborgs Stads hemsida och få mer information samt beställa ansökningshandlingar där: www.goteborg.se.
Gårdplats
Föreningen har gemensam innergård för hela kvarteret med gräsmattor, träd och sittbänkar samt grillar.
Tv och Bredband
Föreningen är anslutna till bredband, TV och telefon via fiber från Telia, som ingår i avgiften.
Övrigt
För mer information besök föreningens hemsida: https://www.karleksorten.se/ Uppgifterna i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren, årsredovisningen och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.
Försäkring
Fastigheten är försäkrad hos Moderna Försäkringar.

Karta

Om Kungsladugård

Antagligen är du redan förälskad i Majorna och Västra centrum. Vi klandrar dig inte, för som en av Göteborgs äldsta stadsdelar ligger området perfekt inbäddat mellan älven och den lummiga Slottsskogen. Men trots sin ålder har de gamla landshövdingehusen vackert bevarats – där en ny generation “Majbor” låtit kreativiteten och entreprenörskapet flytta in i gatuplan. Efter bara en kort promenad i området hittar du nämligen ett stort utbud av mysiga kaféer, spännande restauranger, små konceptbutiker och ett rikt kulturliv.
Men, måste man vara en hipster för att passa in? Inte alls. Livet här präglas snarare av en avslappnad och bohemisk miljö där mottot är att alla ska få vara sig själva. Det ger en härlig mix av sprudlande liv och rörelse i kombination med en lugn atmosfär. Och kanske är det just detta varma välkomnande som får området att snabbt kännas som hemma — oavsett vem du är eller var du kommer ifrån.
Som din senaste sökning på Hemnet redan avslöjat är Majorna populärt. Det som tidigare varit en traditionell arbetarstadsdel med flerbostadshus och små lägenheter har idag blandats upp med smakfullt ritade nyproduktioner. Har du barn finns också närliggande förskolor, grundskolor och vårdcentral att välja bland. Och så snart du lärt dig gatorna hittar du enkelt förbindelser med buss och spårvagn som snabbt tar dig till centrum för jobb eller ett kvällsdopp ute vid Saltholmen.
Alla gillar fika, och i Majorna hittar du flertalet caféer som håller hög nivå. För att nämna några favoriter som är värda ett besök finns den ekologiska bakverkstan Cum pane, det skönt inredda Kafé Gapet och lite längre bort ligger Matería – som med sina gröna växter blir en välkomnande oas vid Mariaplan.
Även i restaurangväg finns flera guldkorn, men för dig som finsmakare är kanske Hoze ett ställe som sticker ut lite extra. Hit vallfärdar såväl matfantaster som stjärnkockar för att få smaka på José Cerás perfekt komponerade sushibitar. I samma kvarter hittar du även vegetariska Ilse Grøn Krog och Moreno som råkar vara världens största pizzeria.
Är du snarare hungrig på kultur finns det alltid något att se, göra och uppleva. Varför inte besöka nyrenoverade Sjöfartsmuseet? Eller gå på utställning i Röda Sten eller en vernissage hos någon av områdets konstnärer? Varje helg spelar aktuella indieband på Oceanen, och gillar du vad du hör kan du säkert köpa deras första album tvärs över gatan på legendariska Bengans.
Området har även flertalet lummiga parker och grönområden. I öster kommer du snart in i Slottsskogen som med sina härliga picknickplatser, fina promenad- och löpstråk och sin mysiga djurpark passar göteborgare i alla åldrar. Inte långt från Stigbergstorget hittar du den vackra Gathenhielmska parken med anor från 1700-talet. Och borta vid Djurgårdsgatan ligger den Söderlingska trädgården som har en underbar lekplats för de små.

Vi tror det räcker så för stunden, men om det ändå är något du undrar över är det bara att höra av dig till någon av våra områdesexperter. Välkommen hem, till ditt Majorna.

Hör av dig till oss

Tilde Aurbakken

Fastighetsmäklare

Tilde Aurbakken

Zara Ek

Fastighetsmäklare

Delägare

Zara Ek

Intresseanmälan

Här kan du anmäla intresse för detta objekt.

*” anger obligatoriska fält

Hidden
*