Såld

GÖTEBORG / MAJORNA - ALLMäNNA VäGEN 24D

Allmänna vägen 24D

Snabbfakta - Bostadsrättslägenhet
Utgångspris
6 995 000 kr
Boarea
113 m²
Areauppgifter enligt bostadsföreningen
Objekttyp
Bostadsrättslägenhet
Antal rum
6 R.O.K.
Förening
Brf Kolumbus

Charmfullt och ovanligt stort hem i populära Brf Kolumbus!

Underbar etagelägenhet där bevarade detaljer möter modern funktion. Härlig planlösning med två badrum. Fungerande kakelugn ger guldkant till livet!

Planlösning

Charmfullt och ovanligt stort hem i populära Brf Kolumbus!

Varmt välkomna till en ovanlig och härlig etagesexa i populära Brf Kolumbus. Ni möts av generösa ytor, ett rofyllt lugn och en alldeles särskild atmosfär. Lägenheten och hela fastigheten är varsamt renoverad och här uppstår det perfekta mötet mellan bevarade detaljer från förra sekelskiftet och modern funktion i kök och bad. Kombinerad tvättmaskin/torktumlare skapar en smidig vardag. Hemmet smyckas av dekorativa snickerier, furugolv, fungerande kakelugn och synlig murstock som gör att själen och historien verkligen sitter kvar innanför dessa vackra väggar. Rymd, ljus och generösa ytor är andra egenskaper som speglar detta hem. Här bor ni i charmiga kvarter utan att behöva ge vika för kvalitet och funktion i form av två bra badrum, tvättmaskin, bra klädförvaring och två våningsplan vilket skapar möjlighet för storfamiljen. Idag finns fyra bra sovrum, rymligt vardagsrum, ljust kök samt ett praktiskt allrum på ovanvåningen, som även kan användas som sovrum om det passa familjen bättre.

Önskar ni bo centralt beläget men ändå befinna er långt undan stadens brus i vad som närmast kan liknas vid en pittoresk småstad? Låt oss presentera Brf Kolumbus. Med sina sju skyddade innergårdar, alla grindlöst sammanflätade-, och lummiga av grönska utgör detta en fredad plats med en kär och hemtrevlig atmosfär där barnen kan springa fritt helt utan biltrafik. Ni bjuds på en resa bakåt i tiden till ett äldre Göteborg där varje vrå är värd att betrakta med sin snickarglädje och utsirade detaljer, bevarade genom medlemmarnas genuina intresse och vurm för byggnadsvård. Utanför gårdarna finns ett generöst utbud av små restauranger och caféer samt matbutiker bland andra populära . Närheten till Söderlingska parken, caféerna runt Mariaplan, kulturminnet Röda Sten och Slottsskogen bidrar också till att detta är ett mycket trevligt område att bo i. På ett par minuters promenad nås även det myllrande Stigbergstorget och hängmattan flera härliga Majornafavoriter såsom Kampanilen, Diket, Oceanen och Hoze.

Varmt välkomna till denna familjevänliga bostad!

Fakta

Objekttyp
Bostadsrätt
Utgångspris
6 995 000 kr
Månadsavgift
5 993 kr, Inkl värme, vatten och bredband. Avgiften är uppdelad i två delar avgift, 3256kr samt bränsletillägg, 2737kr. Totalavgift om 5993 kr/mån.
Boarea
113 m² Areauppgifter enligt bostadsföreningen
Rum
6 R.O.K.
Våningsplan
3/3
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning
100 237 kr. Beräknad utifrån föreningens senaste årsredovisning 2022.

Interiör

Interiör
Allmän beskrivning av interiör: Låt oss stolt få presentera detta ljuva och rymliga hem där landshövdingehusens charm möter modern funktion i kök och bad, på allra bästa sätt. Något så ovanligt som sex rum och kök i populära Brf Kolumbus.

Från porten på Allmänna vägen 24 kliver ni in på en av de sju underbara gårdar som tillhör föreningen. Här slås ni direkt av grönskan, lugnet och harmonin som speglar ett boende i denna populära förening. Högst upp välkomnas ni in i detta hem. Nuvarande ägare har bott här sedan 2018, men valde 2021/2022 att bygga upp hemmet på vinden för att skapa större ytor. Under deras boendetid har det dragits ny el i hela hemmet samt att alla ytskikt har målats.

I hallen finns avhängning till vänster samt ytterligare förvaring i en klädkammare. På golvet ligger ett massivt vitpigmenterat furugolv och väggarna är målade i Kalk från Jotun.

Till höger från hallen når ni bostadens härliga kök som går i tidsenlig stil med krämvita, spårade luckor som varvas med spröjsade vitrinskåpsdörrar. Även köket är målat i kalk från Jotun och har samma massiva vitpigmenterade furugolv. Kökets utformning i vinkel skapar bra med arbetsytor och förvaring samtidigt som det ger plats för en stor matplats för familj och vänner. I hörnan invid fönstret har säljarna låtit platsbygga en nisch som skapar en härlig arbetsplats med blick över gården. Den har en bänkskiva i ek, en inbyggd micro och mer förvaring till höger. Köket erbjuder full maskinell utrustning i form av extra bred induktionshäll, ugn, fläkt, diskmaskin, micro samt kyl/frys(2022).

Hemmets större sovrummet ligger i anslutning till hallen, vägg i vägg med vardagsrummet. Här finns gott om utrymme både till en stor säng, tillhörande sängmöbler och ytterligare förvaring- eller arbetsyta. Dessutom finns idag en hel garderobsvägg. Två stora fönster ger rikligt med ljus även här. Air green från Jotun skapar ett rofyllt lugn, vackert ihop med furugolvet.

Det andra sovrummet på denna våning används idag som gäst och arbetsrum passar också utmärkt som barnrum. Läget mot innergården ger de rätta förutsättningarna för en rofylld nattsömn.
Air green pryder väggarna även här och massivt furugolv.

Mellan de båda sovrummen nås hemmets klädkammare. Gott om förvaringsmöjligheter för hela familjen.

Hemmets ena badrum ligger mellan kök och vardagsrum . En lyxig känsla där multicolor Terazzo möter vitt kakel på väggarna. Här finns wc, dusch med glasvägg, tvättställ med ovanhängande spegel med bakomliggande ledbelysning. Både praktiskt och estetiskt med en platsbyggd hyllförvaring. Golvvärme och handdukstork ger komfort.


På andra sidan hallen når ni det härliga vardagsrummet. Två stora fönster sprider ett härligt ljus i rummet och kronan på verket är utan tvekan hemmets fungerande kakelugn. Rummet är lättmöblerat, har högt till tak och ger utrymme till både soffgrupp med tillhörande möblemang, tv-möbel och bokhyllor. Kalk från Jotun på väggarna och golvet löper tröskelfritt vidare in i detta rum. Från vardagsrummet tar ni den platsbyggda, vitmålade trappan upp till ovanvåningen som byggdes under 2021-2022. Redan i trappan sitter första takfönstret- vilket ger känslan av rymd.

Väl uppe slås ni direkt av den charm som präglar huset, framtagen murstock och synliga bjälkar. Ljuset strömmar in genom två takfönster. På hela våningsplanet löper vitpigmenterat massivt furugolv och väggarna är målade i den behagliga nyansen Kokos från Jotun. På ovanvåningen finns två bra sovrum, ett rymligt allrum samt ett stort lyxigt badrum. Allrummet kan även användas som sovrum, om det passar familjen bättre. Allrummet används idag som extra vardagsrum- perfekt för häng när barnen har kompisar hemma!

Till höger nås de två sovrummen. Väggar i kokos från Jotun möter de vackra furugolvet. Båda sovrummen har två takfönster från Velux med solskydd som släpper in gott om dagsljus och skapar rymd. Dimbara spotlights tar hand om belysningen. I båda rummen finns dubbelgarderob som tar hand om förvaringen.

I anslutning till allrummet ligger ovanvåningens badrum. Lyxigt och helkaklat med stora plattor i naturtoner både på vägg samt golv. Golvvärme sätter guldkant! Här finns badkar i gjutmarmor, wc, handfat med kommod(120 cm) och stilren kompositskiva, Spegel med bakomliggande ledbelysning, handdukstork, Siemens tvätt/tork kombinationsmaskin. Stort takfönster släpper in såväl dagsljus som stjärnhimmel. Den framtagna murstocken och de synliga balkarna skapar själ till hemmet.

Varmt välkomna på visning till en fantastisk bostad!

Bostadsfakta

Ekonomi & Drift

Total driftkostnad
683 kr/månad
Elektricitet
583 kr/månad
Försäkring
100 kr/månad
Personer i hushåll
4
Kommentar
Varav 2 barn. Detta är endast riktvärden och kan variera beroende på bland annat personlig förbrukning och avtal. Posten "Övrigt" avser uppvärmning.

Byggnad

Byggår
1897-1900
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Uppvärmning
Fjärrvärme
Hiss
Nej
Energiprestanda / Premiärenergital
93

Förening

Namn
Brf Kolumbus
Om föreningen
Brf Kolumbus är en av Majornas populäraste bostadsrättsföreningar. Husen stod färdiga ca 1897 och i föreningen som bildades 1980 finns det sammanlagt 174 bostadsrätter samt 2 affärslokaler som hyrs ut. Föreningens ekonomi är att anses som mycket god. Lite kuriosa är att kvarteret är ett av Göteborgs äldsta kvarvarande sammanhängande landshövdingshus och att innergården 2004 blev utsedd till Göteborgs grönaste gård. Föreningen har en anställd fastighetsskötare som bemannar fastighetsexpeditionen på Kaptensgatan 20 D varje dag mellan 7-16. Han är mycket hjälpsam och omtyckt av de boende. För mer information om föreningen, gå in på föreningens hemsida www.brfkolumbus.se Föreningens ekonomi är god och vid flera tillfällen har avgifterna till och med sänkts. Till det har de också en otroligt låg belåningsgrad. Avgiftshöjning om 5 % vid årsskiftet 23/24 som följd av ökade driftskostnader.
Äger föreningen marken
Ja
Överlåtelseavgift
1 433 kr Betalas av köpare
Pantsättningsavgift
573 kr
Renoveringar
Utförda renoveringar:
1979- 1982 Fastigheten totalrenoverades. Då byttes VA-stammar, el, ventilation och fönster.
2003-2007 Nya kulörer i såväl i trappuppgångar som fasader i ett försök att återskapa den färgsättning och känsla som kvarteret en gång hade vid uppförandet. Trapphusen och alla dörrar är ommålade. Gymmet renoverades.
2009-2013 renoverades och dränerades gårdarna. Till detta tog man hjälp av White arkitektbyrå för att få dem finare. 2013 renoverades trapphusen och gymmet.
2014-2018 Fasad- och takmålning (ett pågående projekt som pågår någonstans hela tiden).
2015 Renovering av bastuavdelning.
2020 Uppdaterat låssystemen
2020 Övergått till digitalt bokningssystem i tvättstugan

I underhållsplanen låg ett stambyte 2022. Föreningen tillsatte en projektgrupp som utredde omfattningen. Den visade att de horisontella stammarna (i källaren) behövs bytas men ej de vertikala. Detta innebär alltså att inga badrum behövde brytas upp och en relining genomfördes under våren 2020.

Föreningen följer en underhållsplan som upprättades 2007 och sträcker sig fram till 2044. Den uppdaterades under 2023.
Andel Av Årsavgift
0.49365 %
Andel i BRF
0.6046 %
Parkeringar
För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Göteborgs Stad. Du kan gå in på Göteborgs Stads hemsida och få mer information samt beställa ansökningshandlingar där: www.goteborg.se.
Tv och Bredband
Föreningen är ansluten till kabelnät via Tele 2 och fiberbredband via Bredband2 (100MB ingår i avgiften).
Övrigt
Uppgifterna i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och årsredovisningen som kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.
Försäkring
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Länsförsäkringar.

Karta

Hör av dig till oss

Zara Ek

Fastighetsmäklare

Delägare

Zara Ek

Julia Albinsson

Fastighetsmäklare

Delägare

Julia Albinsson