Såld

GÖTEBORG / MAJORNA - ALLMäNNA VäGEN 13D

Allmänna vägen 13D

Snabbfakta - Bostadsrättslägenhet
Utgångspris
2 350 000 kr
Boarea
38 m²
Areauppgifter enligt bostadsföreningen
Objekttyp
Bostadsrättslägenhet
Antal rum
1 R.O.K.
Förening
Brf Reparebanan

Landshövdingecharm möter modern funktion på allra bästa sätt!

Generös etta med ostört läge i hjärtat av Majorna!

Planlösning

Landshövdingecharm möter modern funktion på allra bästa sätt!

Med ett fantastiskt läge, i anrika och rofyllda kvarter och i pampig fastighet från 1905/1906, välkomnas du in till denna charmfulla etta. Genomgående fina ytskikt möter bevarade detaljerna som utgör ett charmigt och mycket hemtrevligt resultat. Härligt rymliga rum med generöst ljusinsläpp och högt i tak. Det renoverade och funktionella köket bjuder in till långa middagar i goda vänners lag.

Här bosätter du dig i ljuvliga Brf Reparebanan som är en god och stabil förening med trevliga grannar. På den rofyllda innergården har man anlagt en stor uteplats där man kan grilla, fika eller bara njuta av solens strålar. Precis utanför lägenheten finns föreningens bastu, som också ör utrustad med duschar. Utöver det har föreningen även ett snickarrum och en praktisk tvättstuga med nya, snabba maskiner från 2021. Föreningens tre hyreslokaler genererar goda intäkter och föreningen har med det sagt en god och balanserad ekonomi.

Det lugna läget kombineras med direkt närhet till ett stort utbud av mysiga caféer, restauranger och grönområden som populära Södelingska parken. Mitt emot huset ligger också Gathenheimska reservatet med sina välbevarade stugor. Såväl Slottsskogen som det vackra älvinloppet finns inom kort promenadavstånd och tack vare närheten till Stigbergstorgets hållplats, som trafikeras av tre spårvagnslinjer, är det även mycket enkelt att ta sig till andra delar av staden.

Välkommen till ett underbart hem i en underbar stadsdel och förening!

Fakta

Objekttyp
Bostadsrätt
Utgångspris
2 350 000 kr
Månadsavgift
2 383 kr, Inkl. värme, vatten. Utöver månadsavgiften tillkommer ett obligatoriskt tillägg om 169 kr som avser bredband & kabel-TV.
Boarea
38 m² Areauppgifter enligt bostadsföreningen
Rum
1 R.O.K.
Våningsplan
1/3
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning
187 366 kr. Beräknad utifrån föreningens senaste årsredovisning 2022.

Interiör

Interiör
Interiör: Med ingång från den rofyllda gården välkomnas du in i detta hem. En halvtrappa upp välkomnas du in en rymliga och möblerbar hallen. Redan här märker du av hemmets generösa ytor och det ljuva ljusinsläppet som totalt fyra höga fönster genererar! Hallens väggar är målade i en mörkare nyans som fint bryts av, av det nyligen lagda parkettgolvet i ask som fortsätter vidare in i bostaden.

Köket och vardagsrummet är disponerad i en halvöppen disposition som gör det lätt att möblera efter. Bostadens kök bjuder på gott om umgängesyta och goda förutsättningar för matlagning. Framme vid fönstret med utsikt över gården, finns utrymme för en ljus och trivsam matplats som rymmer ett matbord för 2-4 personer. Skåpinredningen från Ikea har ljusgrå släta luckor och lådor, och bänkskivan är i mörkgrått kompaktlaminat med infälld diskho. Vitt kakel med svartmålad fog letar sig upp hela vägen upp till taket. Spis och kyl/frys är av märket "Electrolux". Här är väggarna vitmålade och golvet pryds av samma parkettgolv.

Bostadens rymliga vardagsrum nås lägst in i bostaden. Två stora fönster med djup fönsternisch ger ljuset gott om spelrum och tillsammans med den generösa takhöjden skapas en härlig atmosfär. Vardagsrummet är lättmöblerat och här finns det gott om plats för en stor soffgrupp med tillhörande möblemang. Väggarna är nymålade i Jotuns behagliga nyans "NCS S 1500" och på golvet ligger samma parkettgolv.

I ena hörnet av vardagsrummet finns plats att separera av rummet för att skapa en separat sovalkov med en större säng. Klädförvaringen tas hand om i tre praktiskt inredda garderober.

Bostadens badrum renoverades under 2006. Helkaklade väggar i vitt möter en ljusgrå våtumsmatta på golvet. Här finns wc, dusch samt handfat med ovanhängande spegel. Förvarning tas hand om i en nyligen inköpt kommod. En handdukstork håller handdukarna varma och torra.

Bostadsfakta

Ekonomi & Drift

Total driftkostnad
450 kr/månad
Elektricitet
300 kr/månad
Försäkring
150 kr/månad

Byggnad

Byggår
1905/1906
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Uppvärmning
Fjärrvärme
Hiss
Nej
Energiprestanda / Premiärenergital
143

Förening

Namn
Brf Reparebanan
Om föreningen
Fastighetens bebyggdes 1905-1906 och består av ett flerbostadshus i tre våningar, beläget i hjärtat av Majorna. Byggnadens totala lägenhets- och lokalyta uppgår till 1438 kvm respektive 141 kvm. Föreningen äger sin egen mark, vilket innebär att de inte påverkas av tomträttsavgäld och eventuella höjningar. 1983 registrerades föreningen och 1985 förvärvades fastigheten. Trappstädningen utförs av Kinga AB och är således inget som medlemmarna själva behöver utföra. Gårdsstädningen ansvarar medlemmarna för själva. Styrelsen sköter upphandling av tjänster och avtal själva, vilket håller kostnader nere. Föreningen har hjälp med ekonomisk förvaltning av SBC. Föreningen har god och balanserad ekonomi, har en uppdaterad flerårsbudget som löper till 2030 och följer en upprättad underhållsplan som sträcker sig mellan 2023 till 2072. Underhållsplanen revideras återkommande, cirka var fjärde år. Medel finns reserverade till kommande renoveringar och underhåll i avsatt fond som föreningen löpande avsätter pengar till. För avsättningens storlek, se årsredovisning. Föreningen har tre stillsamma verksamheter som hyresgäster i gatuplan, som bidrar till föreningens inkomster. En avgiftshöjning gjordes 2024-01-01 med 3%. Enligt tidigare styrelsebeslut och flerårsbudget skall avgiften höjas med 3% varje år för att täcka årliga kostnadsökningar.
Äger föreningen marken
Ja
Överlåtelseavgift
1 433 kr Betalas av säljare
Pantsättningsavgift
573 kr
Renoveringar
Utdrag från tidigare renoveringar (se mer i årsredovisningen):

1991 - ROT-renovering då fastigheten fick nya stammar och ny el. Stammar håller normalt 50 till 60 år.
2006–2008 - Rotering av sophus, bastu, förråd, tak samt fasader mot Djurgårdsgatan och Allmänna vägen.
2010 - Målades trapphusen om och innergården gjordes i ordning.
2011 - Spolning av avloppsystemet och året därpå gjordes en OVK.
2017 - Renovering av fasad och fönster och upprustning av trapphus.
2019 - Takreperation.
2020 - Sotning av de kakelugnar som är i bruk.
2021 - Byte av låssystem.
2022 - OVK och byte av centralfläktar i uppgång B och D.


Föreningen planerar att relina avloppsrören under 2025. Med andra ord, byts bara de horisontella stammarna (i källaren), och ej de vertikala. Detta innebär alltså att inga badrum kommer att behöva bytas.
Andel Av Årsavgift
2.78356 %
Andel i BRF
2.64245 %
Parkeringar
Boendeparkering gäller i området. I ett större, nyrenoverat garage på parallellgatan Amiralitetsgatan finns möjlighet till att hyra garageplats. För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Göteborgs Stad. Du kan gå in på Göteborgs Stads hemsida och få mer information samt beställa ansökningshandlingar där: www.goteborg.se.
Tv och Bredband
TV och bredband från Tele2 ingår i månadsavgiften.
Övrigt
Uppgifterna i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren, årsredovisningen och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.
Försäkring
Föreningen är fullvärdesförsäkrad genom Länsförsäkring. Ansvarsförsäkring för styrelsen ingår.

Karta

Hör av dig till oss

Tilde Aurbakken

Fastighetsmäklare

Tilde Aurbakken

Julia Albinsson

Fastighetsmäklare

Delägare

Julia Albinsson