Såld

GÖTEBORG / KUNGSLADUGåRD - KUNGSLADUGåRDSGATAN 104B

Kungsladugårdsgatan 104B

Snabbfakta - Bostadsrättslägenhet
Utgångspris
2 450 000 kr
Objekttyp
Bostadsrättslägenhet
Boarea
Kommentar till Areakälla
58.5 m²
Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Rum
2 R.O.K.
Förening
HSB Brf Skytteskogen

Genomgångstvåa med stort ljusinsläpp, solig balkong och fina originaldetaljer

Möjlighet att skapa ett drömboende - med välbevarad detaljer att tillgå som grund!

Planlösning

Genomgångstvåa med stort ljusinsläpp, solig balkong och fina originaldetaljer

På våning två av två, i det vackra trapphuset klädd i originalpanel, välkomnas ni in i ett hem som andas ljus, originaldetajler och en alldeles unik atmosfär. Hemmet är i behov av en lättare form av renovering, men all välbevarad originalcharm finns kvar för den som med varsam hand vill ta hand om den. Här kan renoveringsdrömmar onekligen förverkligas!

Vardagsrummet är rymligt med plats för både matgrupp och soffa med tillhörande möblemang finns. Det bevarade golvet pryds av vacker parkett som med enkla medel kan slipas och bli som ny. Härifrån nås också den soliga balkongen med fin utsikt mot villaområdet. Det rymliga sovrummet ligger rofyllt mot husets grönskande baksida. Flera platsbyggda originalgarderober med tidsenliga beslag i hallen tar hand om tacksam förvaring. I det rymliga och varsamt omhändertagna köket kan funkisdrömmar verkligen gå i uppfyllelse. Här sitter originalstommen kvar och förvaring tas hand om i snedställda överskåp målade i en klassiskt funkisblå kulör. Invid fönstret, som skänker vackert ljusinsläpp, finns plats för en större matgrupp. Helkaklat badrum!

Populära Brf Skytteskogen är en välskött och familjär förening som varit i HSB:s regi ända sedan det byggdes på 40-talet. Föreningens alla hus ligger nära beläget den grönskande parken, som sommartid blir ett underbart picknickställe och under vintertid blir den stundtals skridskobana för traktens barn. ICA Toppen är föreningens hyresgäst så det är onekligen nära till mataffären. Spårvagnen når ni enkelt och kommunikationerna till både salta bad och staden är utmärkt.

Grannlägenheten, som ligger vägg i vägg på samma våningsplan, är även den till salu, så för er som drömmer om en stor bostad om va 120 kvm finns även den möjligheten!

Fakta
Objekttyp
Bostadsrättslägenhet
Utgångspris
2 450 000 kr
Månadsavgift
4 483 kr, Inkl värme, vatten , TV bas och Bredband 250/50 samt Telefoni Bas. Utöver avgiften tillkommer ett obligatoriskt tillägg om 50 kr/mån som avser balkongtillägg. Föreningen har individuell mätning och debitering av el. Total månadsavgift 4533 kr/mån.
Boarea
58.5 m² Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Rum
2 R.O.K.
Våningsplan
2/2
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning
161 276 kr. Beräknad utifrån föreningens senaste årsredovisning 2023.
Interiör
Interiör: Via det vackra trapphuset klädd i originalpanel, välkomnas ni upp till våning två och husets högsta våning. Den generösa hallen är hemmets nav och förgrenar bostadens alla rum. Till höger om ytterdörren finns gott om plats för avhängning och utöver det erbjuds goda möjligheter för förvaring i tre platsbyggda originalgarderoberna längre in. Ekparkett i original pryder golvet, och i hela hemmet går väggarna i ljusa nyanser. Hemmet är i behov av en lättare form av renovering, men all originalcharm finns att tillgå för den som vill ta hand om det och renovera med varsam hand.

Hemmets hjärta är, utan tvekan, det rymliga och ljusa vardagsrummet. Den välbevarade parketten, generösa takhöjden och stora fönstren sätter verkligen sin prägel på rummet. Tack vare storleken och den praktiska planlösningen finns det här plats för både en stor soffgrupp med tillhörande möblemang, och en stor matsalsgrupp med plats för 4-6 personer. Väggarna har nyligen målats i Jotuns smakfulla nyans "kokos" och på golvet ligger ekparkett.

Från vardagsrummet nås hemmets härliga balkong. Sommartid når solen er från lunch till sen kväll. Ni blickar ut över Kungsladugårds rofyllda villaområdet.

I det rymliga och varsamt omhändertagna köket kan funkisdrömmar verkligen gå i uppfyllelse. Här sitter originalstommen kvar och förvaring tas hand om i snedställda överskåp målade i en klassiskt funkisblå kulör. Ovan den ljusa bänkskivan sitter vitt kakel. Den maskinella utrustningen består av spis, ugn och fläkt. Samtliga vitvaror har några år på nacken och bör bytas ut. Ljusa väggar och laminatgolv. Invid fönstret, som skänker vackert ljusinsläpp, finns plats för en större matgrupp.

Det mycket generösa sovrummet ligger rofyllt mot husets grönskande baksida. Här finns plats för både dubbelsäng, tillhörande sängbord och en extra möbel för förslagsvis en mindre arbetsplats eller ytterligare förvaring. En inbyggd garderob tar annars hand om en del av klädförvaringen. Även detta rum pryds av vacker parkett och väggarna är ljusa.

Badrummet nås rakt in från hallen och har vita kaklade väggar med en beige kakelbård. På golvet ligger ljusblått klinkers. Här finns wc, badkar och handfat.

Välkomna hem till en generös genomgångstvåa där renoveringsdrömmar kan gå i uppfyllelse!
Total driftkostnad
400 kr/månad
Elektricitet
200 kr/månad
Försäkring
150 kr/månad
Kommentar för Driftkostnad
Detta är endast riktvärden och kan variera beroende på bland annat personlig förbrukning och avtal. Posten "Övrigt" avser balkongtillägg. Driftkostnaderna är en uppskattad schablon.
Byggår
1942
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Uppvärmning
Fjärrvärme
Hiss
Nej
Övriga byggnader/Utrymmen
Till bostaden tillkommer ett källarförråd. Ca 9,5 kvm.
Energiprestanda / Premiärenergital
79
Övrigt
Uppgifterna i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren, årsredovisningen och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.
Namn
HSB Brf Skytteskogen
Om föreningen
HSB Brf Skytteskogen består av 112 bostadsrättslägenheten och 5 lokaler som bland annat inrymmer Ica Toppen. Bostadsrätterna och lokalerna är fördelade på 13 st tvåvåningshus i funkisstil belägna mitt emellan Kungsladugårds mysiga villakvarter och grönskande Slottsskogen. Föreningen bildades mellan 1942-1945, i samband med att fastigheten uppfördes. Då föreningen äger marken drabbas man inte av några tomträttsavgälder. HSB sköter den administrativa förvaltningen. I övrigt är det en välskött föreningen med bra engagemang bland medlemmarna.Trappstädningen delas upp mellan boenden i respektive uppgång, och föreningen anordnar årligen en vår- och höststäddag av föreningens gård. I föreningen finns bostadshus med adresserna: Skytteskogsgatan, jämna nummer 14 – 48 Skytteskogsgatan, udda nummer 23 – 29 Slottsskogsgatan, udda nummer 111 – 117 Kungsladugårdsgatan 104 och 106 Föreningen höjde årsavgifterna med 3% den 2024-01-01. I dagsläget finns inga planerade avgiftshöjningar (kontrollerat 2024-07-04). Tvättstugor: Föreningens tvättstugor finns på Skytteskogsgatan 23, Skytteskogsgatan 42 och Kungsladugårdsgatan 106. Övernattningsrum: Föreningen har ett övernattningsrum som kan hyras till en kostnad om 150 kr/dygn. Övernattningsrummet ligger i källaren på Skytteskogsgatan 29. Samlingslokal: Föreningen har även en samlingslokal som kan hyras till en kostnad om 150 kr/dygn. Samlingslokalen ligger i källaren på Skytteskogsgatan 29. Övrigt: Föreningen har även cykelförråd och bastu.
Äger föreningen marken
Ja
Överlåtelseavgift
1 433 kr Betalas av säljare
Pantsättningsavgift
573 kr
Renoveringar
Urval av tidigare renoveringar:
1978 Fasadbeklädnad, plåt 2000-2001
Slutet 1990-tal: Byttes samtliga V/A stammar i samtliga badrum.
2000-talets början: Taken målades om
2002: Installering av fjärrvärme. Avloppsstammar, badrum.
2004: Fönsterrenovering
2007-2008: Utfördes en el-renovering då samtliga el-stigare byttes ut. I samband med detta installerades nya elcentraler i lägenheterna. Alla el-uttag är nu jordade.
2008: Utfördes en OVK
2009: Byttes samtliga V/A-stammar i alla kök samt vertikala stammar i badrummen. Under samma år tvättades fasaden, en energideklaration utfördes och ventilerna i grunden byttes ut.
2010: Gjordes ett stambyte i affärshuset (ICA). Byte elsystemet
2011: Utfördes enskilda stamarbeten, det gjordes en översyn av ventilationen och vinden samt taket på Skytteskogsgatan 38-40 (pga mögel).
2011-2014: Utfördes dränering av samtliga fastigheter.
2012: Utfördes ventilations-, vinds- och takarbeten på Skytteskogsgatan 38-40.
2013: Sågs brandsäkerheten över i källarna.
2013-2015 Dränering, putsning och målning av socklar. Byte plåttak och rännor. Fönstermålning
2014 Fasadbyte, affärshuset
2015: Utfördes byte av balkongpartier. Samma år utfördes viss markåterställning efter dräneringsarbetet samt byte av vattenmätare. Föreningen utförde även en radonmätning.
2016: Utfördes upprustning av föreningens alla trapphus, inklusive nya entré- och källardörrar samt nytt elektriskt låssystem.
2017 Solcellsanläggning
2018: Genomfördes byte av termostater på alla föreningens värmeradiatorer, byte av cirkulationspumpar samt injustering av värmesystemet gjordes. Slipning och oljning av entrédörrar samt målning av källardörrar gjordes. Laddplatser för elbilar
2019: Renoverades sophusen.
2019: Spolning av avloppsstammar och slamsugning av dagvattenledningar.
2020: Utfördes arbete med elen som i nuläget går via föreningen. Torkrumsrenovering
2021: Byte av värmekulvert samt renovering av fönster.
2023: Putsat och målat grunderna på samtliga fastigheter. Nytt cykelrum, rivning av skorsten och garage på Skytteskogsgatan 23. Påbörjande av fönsterrenovering. OVK, kontroll av ventilation i alla lägenheter slutfördes och godkändes. Nytt cykelrum i långhuset (Skytteskogsgatan 23). Nytt värmeregleringssystem installerades och togs i drift i början av året. Fönsterrenovering av fönster i söder- och västerläge slutfört. Byte av källarbelysning till rörelsestyrd, energisnålare LED-belysning.


Planerade renoveringar / underhåll de kommande 5 åren:
2024 Fasadtvätt
2025 Fönsterrenovering
2026 Stamspolning
2027 Fasadmålning, affärshuset
2028 Inget större underhåll planerat
Övrigt
Uppgifterna i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren, årsredovisningen och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.
Andel Av Årsavgift
0.5005 %
Andel i BRF
0.5005 %
Parkeringar
För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Göteborgs Stad. Du kan gå in på Göteborgs Stads hemsida och få mer information samt beställa ansökningshandlingar där: www.goteborg.se. Under 2018 anlades en parkeringsplats för bilpool med elbilar från Sunfleet på föreningens mark.
Gårdplats
Runt husen på Skytteskogsgatan finns en grönskande park som knyter samman föreningen.
Tv och Bredband
Föreningen är anslutna till TV bas, Bredband 250/50 och Telefoni Bas via gruppavtal med Tele2 som innebär att utbudet ingår i månadsavgiften för lägenheten och är tillgängligt för alla medlemmar utan extra kostnad. Vill man ha ett större/snabbare abonnemang betalar man bara för mellanskillnaden. Tjänsterna aktiveras av varje medlem individuellt hos Tele2. Telefonnummer kundtjänst: 90 222.
Övrigt
Uppgifterna i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren, årsredovisningen och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.
Försäkring
Föreningens fastigheter är fullvärdesförsäkrade i Trygg Hansa. Hemförsäkring tecknas och bekostas individuellt av bostadsrättsinnehavarna.
Energideklaration
Energideklarationsdatum
Utförd
2020-10-01
Energiklass
D
Energiprestanda, primärenergital
79 kWh/kvm/år

Karta

Om Kungsladugård

Antagligen är du redan förälskad i Majorna och Västra centrum. Vi klandrar dig inte, för som en av Göteborgs äldsta stadsdelar ligger området perfekt inbäddat mellan älven och den lummiga Slottsskogen. Men trots sin ålder har de gamla landshövdingehusen vackert bevarats – där en ny generation “Majbor” låtit kreativiteten och entreprenörskapet flytta in i gatuplan. Efter bara en kort promenad i området hittar du nämligen ett stort utbud av mysiga kaféer, spännande restauranger, små konceptbutiker och ett rikt kulturliv.
Men, måste man vara en hipster för att passa in? Inte alls. Livet här präglas snarare av en avslappnad och bohemisk miljö där mottot är att alla ska få vara sig själva. Det ger en härlig mix av sprudlande liv och rörelse i kombination med en lugn atmosfär. Och kanske är det just detta varma välkomnande som får området att snabbt kännas som hemma — oavsett vem du är eller var du kommer ifrån.
Som din senaste sökning på Hemnet redan avslöjat är Majorna populärt. Det som tidigare varit en traditionell arbetarstadsdel med flerbostadshus och små lägenheter har idag blandats upp med smakfullt ritade nyproduktioner. Har du barn finns också närliggande förskolor, grundskolor och vårdcentral att välja bland. Och så snart du lärt dig gatorna hittar du enkelt förbindelser med buss och spårvagn som snabbt tar dig till centrum för jobb eller ett kvällsdopp ute vid Saltholmen.
Alla gillar fika, och i Majorna hittar du flertalet caféer som håller hög nivå. För att nämna några favoriter som är värda ett besök finns den ekologiska bakverkstan Cum pane, det skönt inredda Kafé Gapet och lite längre bort ligger Matería – som med sina gröna växter blir en välkomnande oas vid Mariaplan.
Även i restaurangväg finns flera guldkorn, men för dig som finsmakare är kanske Hoze ett ställe som sticker ut lite extra. Hit vallfärdar såväl matfantaster som stjärnkockar för att få smaka på José Cerás perfekt komponerade sushibitar. I samma kvarter hittar du även vegetariska Ilse Grøn Krog och Moreno som råkar vara världens största pizzeria.
Är du snarare hungrig på kultur finns det alltid något att se, göra och uppleva. Varför inte besöka nyrenoverade Sjöfartsmuseet? Eller gå på utställning i Röda Sten eller en vernissage hos någon av områdets konstnärer? Varje helg spelar aktuella lokalband på Oceanen, och gillar du vad du hör kan du säkert köpa deras första album tvärs över gatan på legendariska Bengans.
Området har även flertalet lummiga parker och grönområden. I öster kommer du snart in i Slottsskogen som med sina härliga picknickplatser, fina promenad- och löpstråk och sin mysiga djurpark passar göteborgare i alla åldrar. Inte långt från Stigbergstorget hittar du den vackra Gathenhielmska parken med anor från 1700-talet. Och borta vid Djurgårdsgatan ligger den Söderlingska trädgården som har en underbar lekplats för de små.

Vi tror det räcker så för stunden, men om det ändå är något du undrar över är det bara att höra av dig till någon av våra områdesexperter. Välkommen hem, till ditt Majorna.

Hör av dig till oss

Tilde Aurbakken

Fastighetsmäklare

Tilde Aurbakken

Zara Ek

Fastighetsmäklare

Delägare

Zara Ek