Kontor

GöTEBORG

Nellickevägen 20-22

Snabbfakta
Adress
Nellickevägen 20-22, 412 63 Göteborg
Kommun
Göteborg
Objektstyp
Kontor
Avtalstyp
Uthyrning
Hyra
Kontakta lokalförmedlaren
Yta
650 Kvm

Häftigaste kontorslokalen i stan

Välkommen till Nellickevägen 20-22 och Lyckholms Disponentvilla. Här har ni chansen att etablera er i Göteborgs kanske mest välbevarade lokal från 1800-talet. Taket i lokalen pryds av färgstarka utsmyckningar och gediget hantverk, med kakelugnar och stuckaturer i varje rum. Lokalen har ett fint ljusinsläpp och mestadels större kontorsrum. Söker ni ett kontor som verkligen utmärker sig på ett representativt sätt? Välkommen att kontakta oss för visning eller vid eventuella frågor.

Planlösning

Området

Omgivning

Kvarteret Lyckholms ligger centralt i Göteborg, strax söder om Liseberg och kommande World of Volvo. Detta är ett spännande område att etablera sig i. Kvarteren är något avgränsade och skapar en tyst och trevlig miljö med inslag av grönska. Denna fastighet är helt fristående och har två separata ingångar. 

Här i närområdet är mestadels av byggnaderna kommersiella vilket innebär att det är ett tätbefolkat område av företag, varav många inom tech-branschen, som i klustret skapar en härlig synergi.

Kommunikation

Kommunikationen till Nellickevägen är exemplarisk. Närmaste spårvagnshållplatsen, Almedal, ligger cirka 100 meter bort och här går linjerna 2 och 4 med täta avgångar i båda riktningar, oavsett tid på dygnet. År 2026 planeras Västlänken med station Korsvägen vara klar, vilket kommer gynna kollektivtrafiken ytterligare. 

Med närhet till leden är det enkelt att hitta hit med bil och parkeringsplatser finns utanför fastigheten samt i parkeringshus. 

För den som önskar ett mer miljövänligt alternativ fungerar gång- och cykel till Nellickevägen utmärkt. 

Service

Lunchalternativen är i området många. I huset intill, serveras lunch varje dag mellan kl. 11:30 - 13:30. Lunchen genomsyras av bra råvaror i en fin blandning av modern och traditionell mat. Utöver detta finns det flertalet restauranger i närområdet med utbud som passar de allra flesta, som bland annat orientalisk mat, pasta och Picadeli salladsbar.

För den aktiva livsstilen finns det bra utbud; STC som är beläget på området, Crossfit i närområdet och även Fitness24Seven tvärs över vägen.

I receptionen, intill Lyckholms Restaurang & Konferens, erbjuds bokningsservice som bland annat catering och kemtvätt.

Övrigt

Lyckholms Disponentvilla byggdes åt John Wilhelm, som grundade Lyckholms bryggeri, och som själv bodde i villan. 

Lyckholms var ett svenskt bryggeri från sent 1800-tal och fabrikerna har under senare tid även varit hem för Pripps från 1929, vilket år 1975 lades ned. Fram till 2017 huserade Oceanbryggeriet i byggnaderna. Idag står mestadels av dem tomma med bevarandeprogram. Själva Disponentvillan har nyttjats för kontor. 

Disponentvillan är bevarandemärkt, vilket innebär att inga lokalanpassningar får göras, varken inuti fastigheten eller utanpå fasad.

Karta

Hör av dig till oss

Christian Ulkner

Lokalförmedlare

Christian

Isabella Eerola

Lokalförmedlare

Isabella

Intresseanmälan

Här kan du anmäla intresse för detta objekt.

*” anger obligatoriska fält

Hidden
*