Såld

GöTEBORG / SANDARNA - FIXFABRIKEN - WALTER BENGTSSONS GATA 7

Walter Bengtssons Gata 7

Snabbfakta - Bostadsrättslägenhet
Utgångspris
4 495 000 kr
Boarea
87 m²
Areauppgifter enligt ekonomisk plan
Objekttyp
Bostadsrättslägenhet
Antal rum
3 R.O.K.
Förening
Brf Glasbruket i Majorna

Familjär trea med två stora balkonger!

Inflyttning maj 2023! Trea med oerhörd rymd och genomtänkt social planlösning, två balkonger i motsatta väderstreck samt två bra sovrum!

Planlösning

Familjär trea med två stora balkonger!

Inflyttning maj 2023!

Granne med grönskande Sannaparken, som en del av det nya moderna bostadsområdet Fixfabriken som växer fram i Majorna, ligger Brf Glasbruket och detta ljusa hem! Ett boende av hög kvalitet i populära kvarter där stadskärnan eller havet enkelt nås via en kortare cykeltur eller genom kollektivtrafiken. Här möts ni av ett hem med en otrolig rymd och sociala umgängesytor, modern funktion och två balkonger i motsatta väderstreck! Kök och vardagsrum i sin öppna disposition blir tillsammans en rymlig yta där ljuset flödar fritt mellan de stora glaspartierna i varsin del av rummet som mynnar ut i varsin balkong. Två bra sovrum som nås från hallen med en skjutdörrsgarderob i varje och rofyllt gårdsläge på båda. Rymligt badrum med dusch och tvättavdelning.

Här bor ni i mittemellan grönskande, lugna Sandarna och myllrande Kungsladugård, en stadsdel med pittoreska och mysiga kvarter med lokala handlare och butiker. Bara några minuter bort finns Mariaplan med ett rikt utbud av kaféer, restauranger och småbutiker. Småstadslivet gör sig påmint genom lokala fiskhandlaren Luckans fisk, charken hittar ni hos Saluhallen Majorna och fredagsblommorna hos Mariaplans florister. Slottsskogen och Sjöbergen ligger nära till hands och likaså älvinloppet där Klippan och Röda Sten är populära promenadområden. Närområdet har en blandad bebyggelse som utgörs av såväl moderna hus som äldre fastigheter från början av 1900-talet.

Läs mer och se bilder på,

Säljbroschyr:

https://nyproduktion.balder.se/uploads/2019/12/fixfabriken_glasbruket_bofakta_240x340mm_200903_ny-webb.pdf

Inredningsbroschyr, denna bostad har valt inredning Klassisk:

https://nyproduktion.balder.se/uploads/2019/12/inredingsval_glasbruket_webb.pdf

Fakta

Objekttyp
Bostadsrätt
Utgångspris
4 495 000 kr
Månadsavgift
5 137 kr, Inkl kallvatten och uppvärmning. Utöver månadsavgiften tillkommer ett obligatoriskt tillägg om 206 kr/mån som avser Tv, bredband och telefoni. Varmvatten och hushållsel avräknas efter förbrukning.
Boarea
87 m² Areauppgifter enligt ekonomisk plan
Rum
3 R.O.K.
Våningsplan
4/11

Interiör

Interiör
Interiör: Ni kommer in i den stora och välkomnande hallen där ni direkt märker av de generösa ytorna och den rymd som präglar detta hem. Avhängning finns direkt till höger och även i en praktisk garderob som inrymmer mycket. Genomgående Kährs mattlackade askparkett och ljusa väggar.

Rakt fram efter hallen når ni kök och vardagsrum i en öppen och social disposition. Rummet bjuder på en oerhörd rymd och fönster i motsatta väderstreck. Köket löper längs ena väggen till höger och är signerat Marbodal. Här är det vit skåpsinredning, vitt kakel ovan diskbänken i ljus laminat. Köket är utrustat med integrerad diskmaskin, mikro, induktionshäll, varmluftsugn, köksfläkt, fristående kyl och frys. Samtliga vitvaror är signerade Siemens, förutom köksfläkten som är från Franke. Infällda spotlights under överskåpen ger bra arbetsbelysning. Kök och vardagsrum i sin öppna disposition blir tillsammans en rymlig yta där ljuset flödar fritt mellan de stora glaspartierna i varsin del av rummet. Från det fina köket nås en av balkongerna. Här njuter ni av morgon- och förmiddagssolens varma strålar, en perfekt plats för lördagskaffet. Utrymme för både bord och odlingar.

I vardagsrummet ryms matplats, soffa med tillhörande möblemang och tv-möbel. Från vardagsrummet nås den andra balkongen som ligger mot innergården. Här blir solläget det motsatta med sol flera timmar under eftermiddag/kväll!

Båda sovrummen nås från hallen och ligger i ett tyst läge mot innergårdens lugn. I det största får du enkelt plats med dubbelsäng med tillhörande sängbord. Här finns även en hel vägg med skjutdörrsgarderober för generöst förvaringsutrymme.

Det andra sovrummet ligger in till och passar utmärkt som barn- arbets- eller gästrum. Här finns en mindre skjutdörrsgarderob.

Det rymliga och stilfulla badrummet nås från hallen med kaklade väggar i vitt och klinkers i grått. Här finns wc, handfat med kommod och ovanhängande spegelskåp, dusch med glasvägg, tvättavdelning till höger med tvättmaskin, torktumlare med ovanliggande vit bänkskiva och ovanhängande två förvaringsskåp. Golvvärme är tillvalt för extra komfort.

Bostadsfakta

Ekonomi & Drift

Total driftkostnad
937 kr/månad
Elektricitet
400 kr/månad
Försäkring
150 kr/månad
Kommentar
Driftkostnaderna är en uppskattad schablon och kan variera beroende på bland annat personlig förbrukning och avtal. Posten övrigt avser obligatoriskt tillägg för Tv, bredband och telefoni.

Byggnad

Byggår
2023
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Uppvärmning
Fjärrvärme
Hiss
Ja

Förening

Namn
Brf Glasbruket i Majorna
Om föreningen
Bostadsrättsföreningen Glasbruket i Majorna består av 136 bostadsrättslägenheter. Husen står klara för inflytt under 2023. Till föreningen hör adresserna Fixfabrikens gata 2-6, Walter Bengtssons gata 1-7, Spanjolettgatan 11-13, Lantvärnsgatan 10. Kvarteret utförs med källarplan innehållande garageplatser och förråd samt några få lägenheter i kvarterets nordöstra del. Bostadshusen omger en gård ovan källarplan och ges varierande höjd mellan fyra och 16 våningar. Föreningen tecknar kollektivt elavtal och medlemmarna betalar efter egen förbrukning på avgiftsavin. Juridiska personer är tillåtet att vara bostadsrättshavare endast vid styrelsens godkännande.
Äger föreningen marken
Ja
Överlåtelseavgift
1 313 kr Betalas av köpare
Pantsättningsavgift
525 kr
Andel i BRF
0.833 %
Parkeringar
Föreningen disponerar 42 garageplatser samt 1 parkeringsplats i fastigheten.
Gemensamma ytor
Föreningen har ingen gemensam tvättstuga. Tvättmaskin och torktumlare alternativt kombimaskin finns i varje bostadslägenhet. Föreningen har även cykelförråd på entréplan och källare, barnvagnsförråd samt soprum. Bilpool finns att tillgå i området och det planeras också för en lastcykelpool.
Gårdplats
Gemensam innergård med grönska och plats för både umgänge och lek.
Tv och Bredband
Telia Triple Play
Övrigt
Uppgifterna i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och årsredovisningen som kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Karta

Hör av dig till oss

Julia Albinsson

Fastighetsmäklare

Delägare

Julia Albinsson

Tilde Aurbakken

Fastighetsmäklare

Tilde Aurbakken