Snart till salu

GÖTEBORG / SANDARNA - FIXFABRIKEN - WALTER BENGTSSONS GATA 37

Walter Bengtssons Gata 37

Snabbfakta - Bostadsrättslägenhet
Utgångspris
4 680 000 kr
Boarea
87 m²
Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Objekttyp
Bostadsrättslägenhet
Antal rum
3 R.O.K.
Förening
Brf Bränneriet

Familjär trea med två stora balkonger

Trea med oerhörd rymd och genomtänkt social planlösning, bra förvaringsutrymmen och två balkonger i motsatta väderstreck!

Planlösning

Familjär trea med två stora balkonger

Granne med grönskande Sannaparken, som en del av det nya bostadsområdet Fixfabriken som växer fram i Majorna, ligger Brf Bränneriet. Här bor ni i mittemellan grönskande, lugna Sandarna och myllrande Kungsladugård, en stadsdel med pittoreska och mysiga kvarter med lokala handlare och butiker. Bara några minuter bort finns Mariaplan med ett rikt utbud av kaféer, restauranger och småbutiker. Småstadslivet gör sig påmint genom lokala fiskhandlaren Luckans fisk, charken hittar ni hos Saluhallen Majorna och fredagsblommorna hos Mariaplans florister.

Här välkomnas ni till en rymlig och familjär trea där ni möts av härliga sällskapsytor, två bra sovrum, fantastiska förvaringsutrymmen samt ett härligt badrum med tvättavdelning. Två stora balkonger i motsatta väderstreck!

Lägenheten har en öppen planlösning mellan köket och vardagsrummet, vilket skapar en rymlig och inbjudande känsla. De stora fönsterpartierna i bostaden släpper in rikligt med naturligt ljus. Sammantaget erbjuder denna lägenhet en fantastisk kombination av modern design, funktionell planlösning och en avslappnad atmosfär.

Fakta

Objekttyp
Bostadsrätt
Utgångspris
4 680 000 kr
Månadsavgift
5 299 kr, Inkl värme. Utöver månadsavgiften tillkommer ett obligatoriskt tillägg om 206 kr/mån för bredband/telefoni/tv. Föreningen har individuell mätning och debitering av vatten och el.
Boarea
87 m² Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Rum
3 R.O.K.
Våningsplan
2/4

Interiör

Interiör
Interiör: Välkommen att ta hissen upp till våning två där ni hittar detta ljusa hem. I hallen finns yta för avhängning direkt till höger och ytterligare förvaring tas hand om bakom ett parti med skjutdörrar mitt emot. Vardagsrummets, kökets och hallens väggar är målade i Jotuns behagliga nyans ”Beige NCS S1002-Y”. Hemmets golv pryds av genomgående mattlackad, trestavig askparkett från Kährs. Materialen och färgvalen är genomgående smakfulla och harmonierar fint ihop.

Köket, som nås till vänster från hallen, är signerat Marbodal och här återfinns rejält med arbetsytor och skåpsförvaring. Ljusgrå, släta luckor med handtag i borstat rostfritt stål möter vitt kakel ovan arbetsytan i grå laminat. Här finns hel kyl och frys, integrerad diskmaskin, induktionshäll, ugn, micro och fläkt. Infällda spotlights med dimmer ger arbetsbelysning efter önskad styrka. Framme vid fönstret har matplatsen för 6-8 personer sin givna plats och binder ihop kök och vardagsrum på ett härligt sätt.

I vardagsrumsdelen ryms soffa med tillhörande möblemang, tv-möbel, bokhyllor och läshörna. Rummet ihop med köket har fönster mot den rofyllda innergården. Härifrån nås också en av hemmets två härliga balkonger, där eftermiddagsstrålarna värmer gott. Här finns plats för både sittgrupp och odlingar.

Det största, av de två sovrummen nås i motsatt riktning från köket och vardagsrummet. Innan ni når sovrummet finns ett fantastiskt praktiskt utrymme gjord för mängder av förvaring – eller varför inte ett arbetsrum om det önskas och behövs i stället?

Sovrummet är väl tilltaget med plats för dubbelsäng med tillhörande sängbord och en hel garderobsvägg som göms med nätta skjutdörrar. Väggarna går här i Jotuns nyans ”Vit NCS S0500-N”. Från det större sovrummet nås hemmets andra balkong. Här kan ni snegla mot vackra solnedgångar över Älvsborgsbron. Utrymme för både bord och odlingar!

Det andra sovrummet ligger intill hallen och passar utmärkt som barn- arbets- eller gästrum. Klädförvaringen i detta rum tas hand om i två inbyggda garderober. Väggarna är även här målade i Jotuns nyans ”Vit NCS S0500-N”.

Bostadens praktiska och rymliga badrum nås från hallen och är även detta smakfullt inrett. Vita kakelplattor i halvstensförband möter klinkerplattor i grått. Här finns dusch med vikbara glasväggar, wc, handfat med kommod och ovanhängande spegelskåp samt en praktisk tvättavdelning med tvättmaskin, torktumlare, bänkyta ovan, två förvaringsskåp samt vägghängd handdukstork. Golvvärme värmer frusna tår om morgonen.

Välkommen till ett hem att trivas gott och länge i!

Bostadsfakta

Ekonomi & Drift

Total driftkostnad
757 kr/månad
Elektricitet
400 kr/månad
Försäkring
151 kr/månad
Kommentar
Detta är endast riktvärden och kan variera beroende på bland annat personlig förbrukning och avtal. Posten övrigt avser ett obligatoriskt tillägg (bredband/telefoni/tv). Föreningen har individuell mätning och debitering av vatten och el.

Byggnad

Byggår
2021
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Uppvärmning
Fjärrvärme
Hiss
Ja
Energiprestanda / Premiärenergital
53

Förening

Namn
Brf Bränneriet
Om föreningen
Brf Bränneriet bildades i mars 2017 och husen stod klara för inflytt under 2021. Föreningen består av 134 lägenheter med adress Fixfabrikens Gata 10-14 och Walter Bengtssons gata 21-39. Föreningen har tecknat kollektiv bostadsrättstilläggsförsäkring samt kollektivt elavtal vilket innebär att medlemmarna betalar efter egen förbrukning på avgiftsavin. Föreningen har nyligen justerat månadsavgifterna med 20% på grund av ökade räntekostnader. Styrelsen hoppas att kunna justera ned den längre fram om ränteläget ser annorlunda ut. För mer information, besök föreningens hemsida på: https://brfbranneriet.brfnet.se/
Äger föreningen marken
Ja
Överlåtelseavgift
1 433 kr Betalas av köpare
Pantsättningsavgift
573 kr
Andel Av Årsavgift
0.8756 %
Andel i BRF
0.8756 %
Parkeringar
Föreningen disponerar över 50 garageplatser i fastigheten varav de flesta ospecifierade för en månadsavgift om 1 400 kr och 6 fasta el-laddplatser 1 700 kr/mån + elförbrukning. Fixfabriken har en bilpoolstjänst via "Move About" där medlemmarna i föreningen har kostnadsfritt medlemskap i bilpoolen.
Tv och Bredband
Föreningen är ansluten till Telia triple play med bredband: 100/100, Tv: Lagom, IP-telefoni
Övrigt
Uppgifterna i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och årsredovisningen som kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta
Försäkring
Kollektiv bostadsrättstilläggsförsäkring.

Karta

Hör av dig till oss

Tilde Aurbakken

Fastighetsmäklare

Tilde Aurbakken

Zara Ek

Fastighetsmäklare

Delägare

Zara Ek

Intresseanmälan

Här kan du anmäla intresse för detta objekt.

*” anger obligatoriska fält

Hidden
*