Såld

GöTEBORG / KUNGSLADUGåRD - WALTER BENGTSSONS GATA 37

Walter Bengtssons Gata 37

Snabbfakta - Bostadsrättslägenhet
Utgångspris
3 750 000 kr
Boarea
81 m²
Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Objekttyp
Bostadsrättslägenhet
Antal rum
2 R.O.K.
Förening
Brf Bränneriet

Rymd, ljus och två utemiljöer

Tvåa med oerhörd rymd och social planlösning, en balkong och en uteplats i motsatta väderstreck samt härlig utsikt mot grönskande Sannaparken!

Rymd, ljus och två utemiljöer

Granne med grönskande Sannaparken, som en del av det nya moderna bostadsområdet Fixfabriken som växer fram i Majorna, ligger Brf Bränneriet och detta ljusa hem! Ett ytterst kvalitativt boende i populära kvarter där stadskärnan eller havet enkelt nås via en kortare cykeltur eller genom kollektivtrafiken. Här möts ni av ett hem med en otrolig rymd och sociala umgängesytor, modern funktion och två ljuvliga utemiljöer i motsatta väderstreck! Kök och vardagsrum i sin öppna disposition blir tillsammans en rum om cirka 46 kvadratmeter där ljuset flödar fritt mellan de stora glaspartierna i varsin del av rummet. Det stora rofyllda sovrummet med sitt lugna läge mot innergården där den generösa garderoben tillåter god klädvård. Rymligt badrum med dusch och tvättavdelning. Balkong mot den grönskande Sannaparken och stor uteplats mot innergårdens lugn. En egen oas att njuta på!

Här bor ni i mittemellan grönskande, lugna Sandarna och myllrande Kungsladugård, en stadsdel med sina pittoreska och mysiga kvarter med lokala handlare och butiker. Bara några minuter bort finns Mariaplan med sitt rika utbud av kaféer, restauranger och småbutiker. Småstadslivet gör sig påmint genom lokala fiskhandlaren Luckans fisk, charken hittar ni hos Saluhallen Majorna och fredagsblommorna hos Mariaplans florister. Slottsskogen och Sjöbergen ligger nära till hands och likaså älvinloppet där Klippan och Röda Sten är populära promenadområden. Närområdet har en blandad bebyggelse som utgörs av såväl moderna hus som äldre fastigheter från början av 1900-talet.

Fakta

Objekttyp
Bostadsrätt
Utgångspris
3 750 000 kr
Månadsavgift
4 223 kr, Inkl värme. Utöver månadsavgiften tillkommer ett obligatoriskt tillägg om 206 kr/mån för bredband/telefoni/tv. Föreningen har individuell mätning och debitering av vatten och el.
Boarea
81 m² Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Rum
2 R.O.K.
Våningsplan
1/4

Interiör

Interiör
Interiör: Ni kommer in i den stora och välkomnande hallen där ni direkt märker av de generösa ytorna och den rymd som präglar detta hem. Avhängning finns direkt till höger och även i en praktisk skjutdörrsgarderob som inrymmer mycket. Genomgående mattlackad askparkett och ljusa väggar.

Rakt fram efter hallen når ni kök och vardagsrum i en öppen och social disposition. Rummet om hela 46 kvadratmeter bjuder på en oerhörd rymd och fönster i motsatta väderstreck. Köket löper längs ena väggen till vänster och är signerat Marbodal. Här är det ljusgrå skåpsinredning, vita, blanka, stående kakelplattor ovan diskbänken i ljus kompositsten. Köket är utrustat med integrerad diskmaskin, mikro, induktionshäll, ugn, inbyggd fläkt, hel kyl och frys, skafferi och städskåp i varsitt högskåp. På motsatt sida har säljaren låtit komplettera med extra förvaringsmöbel i snygg grön färg som både blir en avställning-/möbleringsyta samt att än mer förvaring ryms. Här finns också en inbyggd vinkyl som pricken över i:t i detta genomtänkta hem. Matbord för långbord och fest ryms utan problem, här kan ni avnjuta långa middagar i goda vänners sällskap. Från det fina köket nås balkongen i ett fritt läge ut mot Sannaparkens härliga grönska. Här njuter ni av morgon- och förmiddagssolens varma strålar, en perfekt plats för lördagskaffet. Utrymme för både bord för fyra och odlingar.

I vardagsrummet ryms matplats, soffa med tillhörande möblemang och tv-möbel. Från vardagsrummet nås den andra utemiljön, den stora uteplatsen om cirka 12 kvm mot den lugna innergården. Här ryms enkelt större loungegrupp och växtlighet.

Sovrummet ligger i ett tyst läge mot innergårdens lugn. Här ryms dubbelsäng med tillhörande sängbord och arbetshörna. Klädförvaring finns längs med ena väggar i en generös skjutdörrsgarderob som går i vinkel och sväljer otroligt mycket, inredd med Elfa-system. Väggar målade i en harmonisk grön ton.

Det rymliga och stilfulla badrummet nås från hallen med kaklade väggar i vitt och klinkers i grått. Elburen komfortvärme värmer gott om frusna tår på morgonen. Här finns wc, handfat med kommod och ovanhängande spegelskåp, dusch med glasvägg tvättavdelning till vänster med tvättmaskin, torktumlare med ovanliggande vit bänkskiva och ovanhängade två förvaringsskåp.

Bostadsfakta

Ekonomi & Drift

Total driftkostnad
326 kr/månad
Elektricitet
153 kr/månad
Försäkring
133 kr/månad
Kommentar
Detta är endast riktvärden och kan variera beroende på bland annat personlig förbrukning och avtal.

Byggnad

Byggår
2021
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Uppvärmning
Fjärrvärme
Hiss
Ja
Energiprestanda / Premiärenergital
53

Förening

Namn
Brf Bränneriet
Om föreningen
Brf Bränneriet bildades i mars 2017 och husen stod klara för inflytt under 2021. Föreningen består av 134 lägenheter med adress Fixfabrikens Gata 10-14 och Walter Bengtssons gata 21-39. Föreningen har tecknat kollektiv bostadsrättstilläggsförsäkring samt kollektivt elavtal vilket innebär medlemmarna betalar efter egen förbrukning på avgiftsavin. Ingen beslutad avgiftsändring men en prognos i den ekonomiska planen på en ökning av årsavgiften med 2% per år.
Äger föreningen marken
Ja
Överlåtelseavgift
1 313 kr Betalas av köpare
Pantsättningsavgift
525 kr
Andel Av Årsavgift
0.83732 %
Andel i BRF
0.8373 %
Parkeringar
Föreningen disponerar över 50 garageplatser i fastigheten varav de flesta ospecifierade för en månadsavgift om 1 400 kr och 6 fasta el-laddplatser 1 700 kr/mån + elförbrukning. Fixfabriken har en bilpoolstjänst via "Move About" där medlemmarna i föreningen har kostnadsfritt medlemskap i bilpoolen.
Gemensamma ytor
Föreningens fina innergård blir en samlingspunkt för medlemmarna. Här samsas växtligthet med utemöbler. I föreningen finns också gemensamhetslokal, soprum med källsorterin samt cykel- och barnvagnsförråd i anslutning till samtliga hissar.
Tv och Bredband
Föreningen är ansluten till Telia triple play med bredband: 100/100, Tv: Lagom, IP-telefoni
Övrigt
Uppgifterna i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och årsredovisningen som kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta
Försäkring
Kollektiv bostadsrättstilläggsförsäkring.

Karta

Hör av dig till oss

Julia Albinsson

Fastighetsmäklare

Delägare

Julia Albinsson

Zara Ek

Fastighetsmäklare

Delägare

Zara Ek