Såld

GÖTEBORG / HISINGEN - VIRVELVINDSGATAN 8

Virvelvindsgatan 8

Snabbfakta - Bostadsrättslägenhet
Utgångspris
1 595 000 kr
Boarea
35.5 m²
Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Objekttyp
Bostadsrättslägenhet
Antal rum
1 R.O.K.
Förening
HSB Bostadsrättsförening Ekemarken I Gbg

Mysig lägenhet högt upp i huset! Fint skick, separat sovrumsdel samt balkong!

Planlösning

Mysig lägenhet högt upp i huset! Fint skick, separat sovrumsdel samt balkong!

Mysig lägenhet på centrala Hisingen!

Varmt välkommen till denna trevliga 1,5-rums lägenhet om 35 kvm på centrala Hisingen. Här finner vi en mycket smart planerad lägenhet högt upp i huset med separat sovalkov som inrymmer en större säng. Mycket fint renoverat kök, fiskbensparkett i original samt balkong mot grönska med fri utsikt. Till lägenheten hör ett separat vindsförråd.

Centralt läge på Hisingen med allt du kan tänka dig runt hörnet så som matbutiker, restauranger samt goda kommunikationer.

Varmt välkommen att kontakta mäklaren vid intresse!

Fakta
Objekttyp
Bostadsrätt
Utgångspris
1 595 000 kr
Månadsavgift
3 013 kr, Inkl värme och vatten. Utöver månadsavgiften tillkommer ett obligatoriskt tillägg om 133 kr som avser bredband/tv/telefoni. Du betalar för din egen förbrukning av el via avgiftsavin.
Boarea
35.5 m² Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Rum
1 R.O.K.
Våningsplan
8/11
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning
148 048 kr. Beräknad utifrån föreningens senaste årsredovisning 2022/2023.
Interiör
Interiör: Välkomnande hall med gott om förvaring i en inbyggd klädkammare samt bra avhängningsmöjligheter för ytterkläder längs väggen. Praktiskt och snyggt klinkergolv.

Från hallen nås badrummet som är i bra storlek. Här inne återfinns wc, handfat med kommod, spegelskåp med inbyggd belysning samt dusch. Kakel klär väggarna och våtrumsmatta på golvet.

Vidare in i lägenheten nås vardagsrum och kök som ligger i delvis öppen planlösning. Här inryms soffa med tillhörande möblemang och på golvet ligger fiskbensparkett i original. Ett stort fönsterparti samt balkongdörr ger ett fint ljusinsläpp och här blir den naturliga matplatsen som inrymmer för 2-4 personer. Köket är L-format och mycket smart planerat med förvaringsmöjligheter bakom vita skåpsluckor samt arbetsytor på en köksbänk i ek. Härlig utsikt med fri vy.

Sovalkoven ligger separat och nås från vardagsrummet, likväl här ligger fiskbensparkett på golvet och här inne står i dagsläget en 1.60-säng. Väggarna är målade i en fin blå kulör.

Pricken över i är balkongen som är inglasad och erbjuder gott om plats för en sittgrupp och härlig utsikt. En lägenhet som är perfekt för dig som vill ha ett bra läge, fint ljusinsläpp samt mycket bra planlösning. Klädkammaren ger möjlighet till organiserad förvaring och förrådet på vinden inrymmer det övriga du behöver. Runt husknuten finns både bra kommunikationsmöjligheter samt all tänkbar service samt matbutiker.
Total driftkostnad
270 kr/månad
Försäkring
137 kr/månad
Kommentar
Detta är endast riktvärden och kan variera beroende på bland annat personlig förbrukning och avtal. Posten "Övrigt" avser bredband/tv/telefoni. Du betalar för din egen förbrukning av el via avgiftsavin.
Byggår
1958
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Uppvärmning
Fjärrvärme
Hiss
Ja
Övriga byggnader/Utrymmen
Till bostaden hör ett vindsförråd.
Energiprestanda / Premiärenergital
114
Namn
HSB Bostadsrättsförening Ekemarken I Gbg
Om föreningen
HSB Brf Ekemarken i Göteborg är en äkta förening som omfattar adresserna Virvelvindsgatan 2, 4, 6 och 8 samt Hallegatan 13 och 15. Föreningen upplåter 379 st bostadsrätter, 2 st hyresrätter samt 5 st lokaler. Husen byggdes 1958. Föreningen innerhar marken med tomträtt som löper ut 2027 och 2028. Senaste avgiftshöjningen den 1 juli med 5%, det var den första på 6 år. Föreningen har en god ekonomi. För mer information, se föreningens hemsida http://www.hsb.se/goteborg/ekemarken
Överlåtelseavgift
1 433 kr Betalas av säljare
Pantsättningsavgift
573 kr
Renoveringar
2008-2012: Fasad-, fönster-, tak- och grund/sockelrenovering.
2011-2012: Renovering av avloppsstammar (relining) på Virvelvindsgatan 4.
2013-2014: Hissrenovering.
2014-2015: Fönster- och dörrbyte innanför inglasning.
2015-2016: Renovering av tvättstugor.
2017-2018: Renovering av avloppsstammar (relining) på Virvelvindsgatan 6.
2018-2019: Renovering av avloppsstammar (relining) på Virvelvindsgatan 8 och Hallegatan 13.
2019-2020: Renovering av avloppsstammar (relining) på Virvelvindsgatan 2 och Hallegatan 15.
2020-2021: Underhållsspolning av avloppsstammar i samtliga hus och lägenheter.
2021-2022: Översyn inglasade balkonger.

Planerade renoveringar:
Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig över trettio år framåt och revideras varje år. Här är några exempel för de närmaste åren. avsätts årligen medel till en underhållsfond som är baserad på underhållsplanen.

2023-2026 Dränering runt husgrunderna. Renovering av värmekulvert. Reparation och omläggning av asfaltytor. Byte torkrumsutrustning och tvättmaskiner.
Andel Av Årsavgift
0.1856 %
Andel i BRF
0.1856 %
Parkeringar
Föreningen har 147 st p-platser med uttag för motorvärmare och laddning av elbil för uthyrning. Till parkeringsplatserna är det separat kö. Föreningen har 19 st MC-platser och moped i garage, även till dessa platser är det kö. Kontakta föreningen för kostnad. Fastighetsbolaget Balder ansvarar för parkering mellan Hallegatan och Hisingsgatan, vid Kvilletorget finns flera parkeringshus med andra uthyrare.
Gårdplats
Utomhus finns en lekplats, pergola på ett par ställen, boulebana samt en utegrill. I backen bakom Virvelvindsgatan 6 finns även odlingslotter som du som medlem kan ansöka om att få.
Tv och Bredband
Föreningen har ett gemensamt avtal med ComHem som ingår i avgiften. I detta ingår grundutbudet av TV-kanaler, Bredband 100/10 (100Mbit/s för mottagning och 10 Mbit/s för att sända). I abonnemanget ingår en trådlös router till varje lägenhet.
Övrigt
Föreningen är en HSB-förening så det krävs ett medlemskap för samtliga köpare i HSB Göteborg, för att överlåtelsen ska bli giltig och att ansökan ska skickas vidare till föreningen för godkännande. Uppgifterna i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och årsredovisningen som kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Kontakta Mäklare

Karta

Hör av dig till oss

Gabriella Hjorth

Fasighetsmäklare

Gabriella Hjorth