Såld

GöTEBORG / GAMLA MASTHUGGET - VATTUGATAN 4B

Vattugatan 4B

Snabbfakta - Bostadsrättslägenhet
Utgångspris
2 950 000 kr
Boarea
61 m²
Areauppgifter enligt mätning. Registrerad som 58,2 kvm i bostadsrättsföreningen
Objekttyp
Bostadsrättslägenhet
Antal rum
2 R.O.K.
Förening
HSB brf Berghell I Göteborg

Generös landshövdingetvåa i mysiga Gamla Masthugget

Charmfull tvåa med rymliga rum som inbjuder till umgänge och gemenskap. Renoverat kök och bad ger hög komfort samtidigt som charmen finns kvar!

Planlösning

Generös landshövdingetvåa i mysiga Gamla Masthugget

Välkomna till en underbar tvåa i populära Gamla Masthugget. Här möts ni av vackra naturmaterial, ett rofyllt lugn och en alldeles särskild atmosfär. Rymd, ljus och generösa ytor är andra egenskaper som speglar detta hem väl. Renoverat kök och bad möter bevarade detaljer i form av brädgolv, fina listverk, spegeldörrar och högt till tak. Här bor ni i en stabil, välskött förening med fin gemenskap. I samma uppgång som lägenheten nås både en av föreningens tvättstugor samt övernattningslägenheten. En omtyckt och grönskande gård i flera etage med gemensamma uteplatser (varav en precis utanför denna lägenheten), grillar, odlingsmöjligheter, lekplats och naturliga mötesplatser. Söker du stadspulsen har du direkt närhet till Linnégatans stora utbud av caféer och restauranger. Buss 60 tar dig snabbt vidare in till stan, på ca. 15 minuter är du på centralen.

Fakta

Objekttyp
Bostadsrätt
Utgångspris
2 950 000 kr
Månadsavgift
3 322 kr, Inkl värme och kabel-TV. Lägenhetsinnehavaren betalar själv för sin förbrukning av vatten och el genom individuell mätning som sedan läggs på avgiften.
Boarea
61 m² Areauppgifter enligt mätning. Registrerad som 58,2 kvm i bostadsrättsföreningen
Rum
2 R.O.K.
Våningsplan
1/3
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning
60 786 kr.

Interiör

Interiör
Interiör: Varmt välkomna till detta hem, i den gråblåmålade hallen möts ni direkt av rymliga ytor och nyslipade brädgolv i original. Här finns gott om plats för avhängning och bra möjligheter till förvaring och skrivbordshörna. Hallen förgrenar bostadens alla rum och skapar en rymd och en distans mellan rummen som är väldigt behaglig. Härifrån nås även bostadens klädkammare.

Rakt från nås vardagsrummet som är ett rymligt och lättmöblerat rum. Här återfinns flertalet välbevarade originaldetaljer vilket bidrar till den charmiga atmosfären. Rummet erbjuder även plats för en större soffgrupp med tillhörande möblemang samt bokhyllor om så önskas. Ljusa väggar och samma nyslipade golv som i hallen.

Från hallen når ni bostadens kök som renoverades under 2020. Smakfullt inrett med spårade luckor i ljusgrått som varvas med vitrinskåp. Ovan den ljusa stenskivan i kvartskomposit sitter ett vitt kakel i halvstensförband som vid spishällen och fläkten fortsätter hela vägen upp till tak. Här finns bra med arbetsytor och skåpsförvaring. Köket är utrustat med integrerad kyl/frys, varmluftsugn, induktionshäll, fläkt och integrerad diskmaskin. Samtliga vitvaror är också från 2020. Vid fönstret får matbordet sin naturliga plats och här når morgonsolens strålar er samtidigt som ni blickar ut över den grönskande innergården. Vita väggar möter nyinlagt furugolv.

Mitt emot köket finner ni det härliga sovrummet som ligger på hörnet av huset och får därför en härlig och unik form. Det är väl tilltaget med plats för dubbelsäng med tillhörande sängbord och arbetshörna om så önskas. Här finns även en stor klädkammare som skänker än mer förvaringsutrymme. Vita väggar och brädgolv i original. Ni sover ostört tack vare läget mot innergårdens lugn.

Badrummet är helkaklat med vitt kakel och svart klinkers. Här finns wc, dusch, tvättställ med kommod samt golvvärme.

Bostadsfakta

Ekonomi & Drift

Total driftkostnad
1 150 kr/månad
Elektricitet
700 kr/månad
Försäkring
150 kr/månad
Personer i hushåll
3
Kommentar
Detta är endast riktvärden och kan variera beroende på bland annat personlig förbrukning och avtal. Föreningen har individuell mätning och debitering av: El, kallvatten, varmvatten och värme.

Byggnad

Byggår
1929
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Uppvärmning
Fjärrvärme
Hiss
Nej
Energiprestanda / Premiärenergital
108

Förening

Namn
HSB brf Berghell I Göteborg
Om föreningen
HSB brf Berghell i Göteborg är belägen i Gamla Masthugget endast ett par minuters gångväg till Slottsskogen. Med detta perfekta läge har Du även resten av staden inom bekvämt gångavstånd. Föreningen består av 60 stycken lägenheter, varav 1 hyresrätt och fyra lokaler som alla är uthyrda. Föreningen följer och fonderar enligt underhållsplanen. Föreningen kräver individuellt medlemskap i HSB-föreningen.
Äger föreningen marken
Ja
Överlåtelseavgift
1 313 kr Betalas av säljare
Pantsättningsavgift
525 kr
Renoveringar
Utförda renoveringar:
2012 infördes individuella mätningar på förbrukning av el och vatten. Fläktsystemet har förbättrats för att sänka fastighetens energiförbrukning samt att det ska bidra till en bättre miljö i lägenheterna.

2021 genomfördes renovering av trappuppgångar och byte till säkerhetsdörrar.

För några år sedan byggde de en ny uteplats på innergården samt installerade ett nytt portsystem med tag/brick-system. De färdigställde också renoveringen av en av lokalerna där det populära surdegsbageriet Bullen & Brödet nu driver verksamhet.

Takbyte 2022/2023 samt eventuellt även installation av solceller samt värmeåtervinning av ventilation. (Uppdatering av styrelseordförande januari 2023, takrenoveringen ska precis dra igång. Den pausades pga ränteläget under 2022. Förväntas klart till semestern )

Fönsterbyte 2040.

Enligt underhållsplanen låg ett stambyte 2026 men då det inte föreligger några problem med stammarna kommer detta skjutas på framtiden och troligtvis också bli en relining och inte ett byte. Inga beslut tagna ännu ( Info 2023 Kommer inte ske inom minst 5 år).

Månadsavgiften beslutades att öka med 10% från 2023-01-01. Detta har ännu inte applicerats på avgiftsnivåerna. Avgiften som anges är avgift enligt mäklarbild (2023-02-09).
Andel Av Årsavgift
1.70095 %
Andel i BRF
1.70095 %
Parkeringar
Föreningen har tillgång till 9 st parkeringsplatser i parkeringshuset som ligger under grannhuset på Paradisgatan. De kostar 974kr/mån. För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Göteborgs Stad. Du kan gå in på Göteborgs Stads hemsida och få mer information samt beställa ansökningshandlingar där: www.goteborg.se.
Gemensamma ytor
Föreningens kullerstensbelagda innergård har uteplatser för medlemmarna att umgås på.
Gårdplats
Gemensamt i föreningen finns föreningslokal, bastu, hobbyrum samt en gästlägenhet som får hyras ut av föreningens medlemmar till vänner och familj. Föreningen har även en gemensam innergård med grillplats, lekplats och cykelförvaring. Tvättstuga finns bland annat i källaren på Fjällgatan 32 och Vattugatan 2B.
Tv och Bredband
Föreningen är ansluten till kabelnät via Comhem och bredband via Telenor.
Övrigt
Uppgifterna i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren, årsredovisningen och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Karta

Hör av dig till oss

Julia Albinsson

Fastighetsmäklare

Delägare

Julia Albinsson

Zara Ek

Fastighetsmäklare

Delägare

Zara Ek