Snart till salu

GöTEBORG / MAJORNA - TOPPSEGELSGATAN 21

Toppsegelsgatan 21

Snabbfakta - Bostadsrättslägenhet
Utgångspris
1 950 000 kr
Boarea
23 m²
Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Objekttyp
Bostadsrättslägenhet
Antal rum
1 R.O.K.
Förening
Brf Minnet nr 7

Ytterst väldisponerat med renoverat kök och badrum

Väldisponerad bostad med hög trivselfaktor i grönskande område. Bo i ett attraktivt läge med cykelavstånd till centrum. Bra förening och två förråd.

Planlösning

Ytterst väldisponerat med renoverat kök och badrum

Ett hem med en varm och lugn atmosfär där funktionalismen visar sig från sin bästa och varje kvadratmeter är exemplariskt utnyttjad. Delvis öppen planlösning skapar rymd och utrymme för en social tillvaro. Modernt utrustad köksdel och plats för matbord med middagsgäster. Lättmöblerat allrum med generösa fönsterpartier som låter ljuset flöda in och ett helkaklat badrum i klassiska färger. Belägen i gemytliga Majorna med grönskande omgivningar.

Fakta

Objekttyp
Bostadsrätt
Utgångspris
1 950 000 kr
Månadsavgift
1 622 kr, Inkl värme och vatten. Utöver månadsavgiften tillkommer ett obligatoriskt tillägg för Kabel-TV och internet om 206 kr.
Boarea
23 m² Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Rum
1 R.O.K.
Våningsplan
1/4
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning
74 494 kr. Beräknad utifrån föreningens senaste årsredovisning 2022.

Interiör

Interiör
Interiör: Hallen erbjuder avhängningsmöjligheter för ytterkläder och skor samt förvaring i form av en väggfast byrå. Väggarna är tapetserade i en ljusgrå färg och golvet pryds av en mattlackad ekparkett vilket båda fortsätter in i allrummet.

Vidare in i bostaden öppnar allrummet upp där generösa fönsterpartier tillsammans med en delvis öppen planlösning mot köksdelen skapar rymd och trivsel. Här ges ljuset gott om spelrum. Notera även fönstrens vackra fönsterbräden i mörk sten. Utrymme finns för social gemenskap med plats för både stor säng eller soffhörna med tillhörande möblemang, tv-möbel/bokhyllor och matbord för två till fyra personer.

Köksdelen finns i direkt anslutning till allrummet och är modernt utformat. Vit skåpsinredning kontrasteras av snygga, mörka detaljer. Arbetsbänken består av svarta stenskivor, vilka går fint ihop med bostadens fönsterbräden i sten. Ovanför är väggen delvis beklädd med röd mosaik. Övriga väggar är målade i tidlöst vitt. På golvet ligger en grå plastmatta i stenimitation. Köksutrustningen är väl genomtänkt med inbyggd varmluftsugn, kolfilterfläkt, induktionshäll och kombinerad kyl/frys.

Badrummet är fint renoverat i samband med föreningens stambyte 2006. Vita kaklade väggar möts av havsblå mosaik på golvet. Förvaring finns bakom ett praktiskt spegelskåp. Övrig utrustning i form av wc, handfat och duschhörna.

Bostadsfakta

Ekonomi & Drift

Byggnad

Byggår
1955
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Uppvärmning
Fjärrvärme
Hiss
Nej
Energiprestanda / Premiärenergital
136

Förening

Namn
Brf Minnet nr 7
Om föreningen
Brf Minnet nr 7 är vackert belägen vid Gråbergets fot, omsluten av grönska. Föreningen består av 24 st bostadsrätter fördelat enligt följande: 6 st 1 rok, 12 st 2 rok, 6 st3 rok. Fastigheten bebyggdes 1955 och består av 1 flerbostadshus högst upp på Toppsegelsgatan. Fastigheten är upplåten med tomträtt. Föreningen har gemensam uteplats med grill. Föreningen har sitt säte i Göteborg.
Äger föreningen marken
Nej
Överlåtelseavgift
1 313 kr Betalas av köpare
Pantsättningsavgift
525 kr
Renoveringar
Föreningen följer en underhållsplan som upprättades 2013 och sträcker sig fram till 2042. Inget större på gång i renoveringsväg. Dränering och omläggning av garagetak är det som är näst på tur enligt underhållsplanen men behovet utvärderas löpande. För mer information om renoveringar, kolla årsredovisningen.

Urval av tidigare renoveringar:
2019 - Markröjning, stängsel
2016 - Renovering av trapphus
2015 - Målning av garage
2013 - Maskinbyte i tvättstuga
2012 - Renovering av tegelfasader
2012 - Målning av fönster/balkongdörrar
2010 - Omläggning av tak
2010 - Renovering av balkonger
2008 - Renovering av tvättstuga
2008 - Renovering av övernattningsrum
2006 - Rörstambyte
2006 - Injustering av värmesystem
2006 - Byte av termostatventiler
2006 - Badrumsrenovering
2006 - Elstambyte
Andel Av Årsavgift
2.01893 %
Andel i BRF
1.7094 %
Parkeringar
Föreningen har 13 garage- samt 13 parkeringsplatser, dessa kan hyras till en kostnad om 480 kr/mån (Garage) och 350 kr/mån (Parkeringsplats). Föreningen har även gästparkeringar.
Gemensamma ytor
Föreningen har cykelrum, barnvagnsrum och övernattningsrum. Föreningen har även tvättstuga i källaren med två tvättmaskiner, torktumlare, mattvättmaskin och mangel samt torkrum.
Tv och Bredband
Föreningen är ansluten till kabelnät och bredband via ComHem.
Försäkring
Fullvärdesförsäkring finns via Trygg-Hansa. I försäkringen ingår kollektivt bostadsrättstillägg för medlemmarna samt ansvarsförsäkring för styrelsen.

Karta

Hör av dig till oss

Tilde Aurbakken

Fastighetsmäklare

Tilde Aurbakken

Julia Albinsson

Fastighetsmäklare

Delägare

Julia Albinsson

Intresseanmälan

Här kan du anmäla intresse för detta objekt.

*” anger obligatoriska fält

Hidden
*