Snart till salu

GÖTEBORG / MAJORNA - TOPPSEGELSGATAN 11

Toppsegelsgatan 11

Snabbfakta - Bostadsrättslägenhet
Utgångspris
2 950 000 kr
Boarea
55.7 m²
Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Objekttyp
Bostadsrättslägenhet
Antal rum
2 R.O.K.
Förening
Brf Grankotten nr 2

Funkistvåa på gaveln!

Funkistvåa i gavelläge inbäddad i grönska! Bevarade originaldetaljer och solig balkong.

Planlösning

Funkistvåa på gaveln!

I hjärtat av Majorna välkomnas ni till denna trivsamma gaveltvåa med solig balkong. Här erbjuds ni ett hem som präglas av ljus och rymd tack vare stora fönster och en mycket bra planlösning. Här finns tidstypiska detaljer såsom djupa fönsterbänkar i natursten, bevarade dörrar, vacker fiskbensparkett och högt i tak. Stort vardagsrum med generösa fönsterpartier i två väderstreck där läget på en höjd gör att det känns som man är betydligt högre upp än vad våningsplanet säger. Härifrån nås även den härliga balkongen där ni njuter av solen och framförallt en mysig vy mot grönskan vid Gråbergets fot. Trevligt kök med gott om förvaringsmöjligheter. Renoverat badrum med dusch och tvättmaskin.

TILLTRÄDE OKTOBER -24.

Här bor ni i en mycket välskött och stabil förening med grönskande omgivningar. Lugnt läge men ändå nära till Majornas rika utbud av mysiga caféer, restauranger och små charmiga butiker. Nära till tre spårvagnslinjer samt Slottsskogen och Linné inom räckhåll.

Fakta

Objekttyp
Bostadsrätt
Utgångspris
2 950 000 kr
Månadsavgift
3 875 kr, Ink värme och vatten. Utöver avgiften tillkommer ett obligatoriskt tillägg om 251 kr/mån som avser Bredband.
Boarea
55.7 m² Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Rum
2 R.O.K.
Våningsplan
2/4
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning
143 533 kr. Beräknad utifrån föreningens senaste årsredovisning 2022.

Interiör

Interiör
Interiör: Ni välkomnas in i en rymlig och möblerbar hall med gott om plats för ytterkläder. Redan här slås du av lägenhetens trivsamma atmosfär och generösa takhöjd. Platsbyggd förvaring i vitt finns direkt till höger. Ytterligare förvaringsmöjligheter finns i tre garderober med överskåp samt en klädkammare. På golvet ligger en vacker stavparkett i original. I hallen sitter en tidsenlig ljusgrå tapet, övriga av hemmets väggar är genomgående målade i en bruten vit kulör.

Längre in till vänster nås bostadens ljusa vardagsrum. Rummet präglas av ett fint ljus via fönster i två väderstreck som tillsammans med generös takhöjd skapar en härlig rymd och luftig känsla. Bostaden är belägen på våning två men hemmets läge på gaveln uppepå en höjd gör att ni får en känsla av att befinna er mycket högre upp. Här finns plats för både soffgrupp och mindre matsalsbord utan att tappa den luftiga atmosfären. Härifrån nås balkongen och den ligger nästan inbäddad i grönskan utanför. Njut av sol från mitt på dagen till sent. Golvet kläs av en vacker fiskbensparkett i original. De tidstypiska fönsterbänkarna i natursten från husets byggår är ett smycke i sig.

Sovrummet som nås från både hall och vardagsrum ligger i lugnt och rofyllt läge mot baksidans grönska. Här får du plats med dubbelsäng med tillhörande sängbord, byrå/arbetshörna och klädförvaring. Golvet kläs av björklaminat.

Rakt fram ligger köket med köksluckor i bruten vit kulör och tidstypiska beslag, vitt, kvadratiskt kakel ovan diskbänk och spis och en arbetsyta i massivt trä. Här finns diskmaskin, kyl/frys, spis, ugn och kolfilterfläkt. På golvet ligger björklaminat. Vid ett av kökets två fönster har matbordet för 4-6 personer sin givna plats. Här är väggarna tapetserade i en ljus, tidstypisk tapet och övriga väggar är målade i en bruten, vit kulör. Från kökets andra fönster har ni vacker utsikt över Majornas takåsar och bort mot Masthuggskyrkans ståtliga torn.

Badrummet är helkaklat med ljust kakel och klinkers. Här finns wc, handfat, duschkabin, tvättmaskin och golvvärme. Ett fönster med frostat glas välkomnar ljuset och möjliggör vädring.

Välkomna på visning!

Bostadsfakta

Ekonomi & Drift

Total driftkostnad
618 kr/månad
Elektricitet
226 kr/månad
Försäkring
141 kr/månad
Personer i hushåll
3
Kommentar
Varav 2 barn. Detta är endast riktvärden och kan variera beroende på bland annat personlig förbrukning och avtal. Posten övrigt avser obligatoriskt tillägg bredband.

Byggnad

Byggår
1955
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Uppvärmning
Fjärrvärme
Hiss
Nej
Energiprestanda / Premiärenergital
151

Förening

Namn
Brf Grankotten nr 2
Om föreningen
Brf Grankotten nr 2 är en äkta bostadsrättsförening med 36 bostadsrättslägenheter i Göteborg. Föreningen bildades år 1953. Fastigheten är upplåten med tomträtt med avtal som löper ut 2034-04-26. Föreningen drivs i privat regi och ekonomin är mycket stabil och sköts och granskas av av HSB respektive Borevison.
Äger föreningen marken
Nej
Överlåtelseavgift
1 433 kr Betalas av köpare
Pantsättningsavgift
573 kr
Renoveringar
Föreningen följer en detaljerad 30-årig underhållsplan.

Urval av tidigare renoveringar:
2020 - Bytt expansionskärl
2018 - Underhåll torkrum, justering av ytterdörrar till port och källare
2017 - Markarbeten och renovering av trappor ute
2016 - Målning och renovering av fönster, balkonger och viss del fasad
2015 - Taksäkerhet, renovering av skorsten och plåtarbeten samt installation tryckstegringspump
2013 - Säkerhetsdörrar installerades.
2007 - Relining av stammarna.
2006 - Renovering av trapphus
2003-04 - Renovering av samtliga fönster
2001- Renovering av balkonger.
2000-2001- Renovering söderfasad.
1997 - Omläggning av tak.
Andel Av Årsavgift
3.0158 %
Andel i BRF
3.0314 %
Parkeringar
För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Göteborgs Stad. Du kan gå in på Göteborgs Stads hemsida och få mer information samt beställa ansökningshandlingar där: www.goteborg.se. Parkeringsplats går att hyra av grannföreningen Brf Minnet i mån av plats.
Gårdplats
Föreningen har en innergård med utemöbler och boulebana samt grillplats. Föreningen har även odlingslådor.
Tv och Bredband
Föreningen är anslutna till bredband och kabel-TV via Tele2.
Övrigt
Uppgifterna i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och årsredovisningen som kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.
Försäkring
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad.

Karta

Hör av dig till oss

Julia Albinsson

Fastighetsmäklare

Delägare

Julia Albinsson

Zara Ek

Fastighetsmäklare

Delägare

Zara Ek

Intresseanmälan

Här kan du anmäla intresse för detta objekt.

*” anger obligatoriska fält

Hidden
*