Såld

GöTEBORG / MAJORNA - TIMMERMANSGATAN 8

Timmermansgatan 8

Snabbfakta - Bostadsrättslägenhet
Utgångspris
4 500 000 kr
Boarea
94 m²
Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Objekttyp
Bostadsrättslägenhet
Antal rum
4 R.O.K.
Förening
Bostadsrättsföreningen Timmermannen 8

Sekelskiftesfyra med vackra detaljer

Pampig sekelskiftesfyra där vackra originaldetaljer möter ljus och rymd. Ståtlig fastighet på attraktiv adress med hiss samt gemensam terrass.

Planlösning

Sekelskiftesfyra med vackra detaljer

Mitt i hjärtat av Majorna, i mycket trivsamma kvarter välkomnas ni till denna underbara sekelskiftesfyra. Charmen och de tidstypiska detaljerna är omsorgsfullt bevarade och varsamt renoverade samtidigt som den moderna funktionen i kök och bad inte lämnar något att önska. En generös takhöjd ger en rymlig och luftig känsla samt ger ljuset fritt spelrum i hemmet. Köket är ett perfekt möte mellan modern arbetsdel och bevarad charm i serveringsskåp med vackra detaljer. Ett stort sovrum med väl tilltagen klädförvaring i lugnt läge mot den rofyllda innergården. Två mindre sovrum intill varandra som både passar utmärkt som arbets-/gäst- eller barnrum. Vardagsrummet andas sekelskifte där en vacker stuckatur ramar in rummet och knyts samman med en bevarad takrosett. Den vackra kakelugnen i rummet utgör ett smycke i sig. Det rymliga badrummet är smakfullt renoverat och praktiskt inrett med inbyggd förvaring och tvättmaskin samt torktumlare.

Fakta

Objekttyp
Bostadsrätt
Utgångspris
4 500 000 kr
Månadsavgift
5 667 kr, Inkl. värme, vatten och kabel-tv (basutbud). Utöver månadsavgiften tillkommer ett obligatoriskt tillägg om 195 kr/mån som avser bredband.
Boarea
94 m² Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Rum
4 R.O.K.
Våningsplan
2/6
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning
573 095 kr. Uträkning baserad på senaste årsredovisning.

Interiör

Interiör
Interiör:
Kliv in i trapphuset och möts av den vackra sekelskiftesmiljön. Via den praktfulla stentrappan, alternativt hissen, nås detta underbara hem på våning två.

Välkommen in via vackra pardörrar i originalstil. Redan i hallen slås ni av det ljus och rymd som präglar hemmet, tack vare nästan tre meter i takhöjd och generösa fönsterpartier. Det nyinlagda brädgolvet har låtits slipas och lackas och plockar effektfullt fram de vackra snickerierna. Väggarna pryds av tapeten Pimpernel från William Morris. Här finns gott om plats för avhängning och i den rymliga innerdelen av hallen, som
binder samman rummen, finns plats för hallmöbel.

Det ljuvliga vardagsrummet finns längst in till vänster från hallen. En underbar stuckatur, unik i sitt slag, och en praktfull takrosett smyckar detta rum. Två stora fönster med djup fönsternisch ger ljuset gott om spelrum, och tillsammans med takhöjden på tre meter, skapas en härlig atmosfär. Kronan på verket i detta hem, är rummets vackra kolonnkakelugn i brun majolika (ej i bruk). Rummet möbleras med lätthet och rymmer både en soffgrupp med tillhörande möblemang samt en större matsalsgrupp. Dancing Crane av Emma von Brömssen pryder väggarna och på golvet ligger välbevarade och vitlackade furutiljor.

Bakom de pampiga spegeldörrarna, i fil med vardagsrummet, ligger ett av de två mindre sovrummen. Likt vardagsrummet finns vackra detaljer så som stuckatur och höga fotlister. Väggarna är nymålade i grått och smälter stilfullt samman med vardagsrummet när dubbeldörrarna står öppna. Även in hit löper det vackra brädgolvet. Rummet passar utmärkt som arbets-/gäst- eller barnrum.

Från hallen nås det andra mindre sovrummet som går i samma stil som det första, med likadant brädgolv. Rummet passar även det som arbets-/gäst- eller barnrum.

Det rymliga köket är placerat i ett tyst läge med generösa sexluftsfönster mot den lugna terrassen. Köket har en perfekt kombination av välbevarade detaljer och modern komfort.

Köksinredningen går i tidlöst vitt och bryts av med en mörk arbetsbänk. Gott om förvaring finns i de höga originalskåpen som ramar in matplatsen. Utrustat med diskmaskin, kyl/frys, hällspis och ugn. En rymlig matplats för 4-6 sittande middagsgäster är belägen vid det höga fönstret. Golvet är belagt med ett schackrutigt linoleumgolv och väggarna är nymålade i greige för att lyfta fram de välbevarade
snickerierna i form av serveringsskåp och kallskafferi.

Det största sovrummet nås innanför köket och vetter mot föreningens lugna innergård. Härligt ljusinsläpp från det stora sexluftsfönstret. Gott om förvaring i garderober som löper längs hela väggen till vänster. Gråmålade väggar möter ett rustikt trägolv. Det helkaklade badrummet nås från hallen och har vita kakelväggar och viktoriansk rödvitrutig klinker från Byggfabriken. Badrummet har genomgått en omsorgsfull renovering under sommaren 2017, fackmannamässigt utfört. Här finns handfat samt spegelskåp, badkar, tvättmaskin (2018) och torktumlare för bekvämlighetens skull. Det finns även en nisch med ett platsbyggt skåp som inrymmer allt som kan tänkas behövas i ett badrum.

Bostadsfakta

Ekonomi & Drift

Total driftkostnad
795 kr/månad
Elektricitet
400 kr/månad
Försäkring
200 kr/månad
Kommentar
Detta är endast riktvärden och kan variera beroende på bland personlig förbrukning och avtal. Övrigt avser obligatoriskt tillägg för bredband.

Byggnad

Byggår
1903-1905
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Uppvärmning
Fjärrvärme
Hiss
Ja
Energiprestanda / Premiärenergital
142

Förening

Namn
Bostadsrättsföreningen Timmermannen 8
Om föreningen
Den vackra fastigheten på Timmermansgatan 8 uppfördes 1905. Brf Timmermannen innefattar 18 lägenheter och 2 kommersiella lokaler. Omsorgsfull förening som är mån om att bevara husets karaktär. Föreningen förvärvade huset och tomten 2005. Inga beslutade avgiftshöjningar framåt. De har precis höjt avgifterna med 3% från och med årsskiftet 1 januari 2023 (3% var rekommendationen från deras förvaltare Nabo). (Kontrollerat 2023-04-25). De har precis omförhandlat hyreskontraktet för den stora lokalen med deras befintliga hyresgäst Govindas och har genom det fått en hyreshöjning på 9%. Avtalet är påskrivet och börjar gälla 1 okt 2023.
Äger föreningen marken
Ja
Överlåtelseavgift
1 313 kr Betalas av köpare
Pantsättningsavgift
525 kr
Renoveringar
Utförda/kommande renoveringar:
1991 - ROT-renovering
2006 - Fönsterbyte (våning 6), takmålning samt byte av lås
2007 - Rensning innerkanaler samt OVK- besiktning
2008 - Luftning med ventiler på tornets utsida
2009 - Byte/målning träpanel gårdsfasad tvättstuga
2009 - Lagning, tvätt och målning putsfasad bottenvåning gatusida
2010 - Stamspolning
2011 - Renovering fasad
2012 - Karmbyte till underhållsfria fönster och målning av balkongdörrar och räcken
2015 - Fönsterbyte till treglasfönster i tidstypisk stil (våning 1-5)
2016 - Reparation och läggning av kalksten i entrén
2016 - Nya tvättmaskiner i tvättstuga
2017 - Ny torktumlare och mangel i tvättstuga
2020 - Ommålning trapphus med ådermålning
2022 - Hissrenovering
2023 - Inredning i hisskorgen

Övriga planerade renoveringar i år är ommålning av takplåt samt översyn av balkongräcken. Föreningen
planerar även OVK 2025 och därefter renovera tvättstugan 2028. (kontrollerat 2023-04-25).
Andel Av Årsavgift
5.64 %
Andel i BRF
5.64 %
Parkeringar
För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Göteborgs Stad. Du kan gå in på Göteborgs Stads hemsida och få mer information samt beställa ansökningshandlingar där: www.goteborg.se.
Gemensamma ytor
Föreningen har cykelrum, barnvagnsrum. Föreningen har även tvättstuga med 2 tvättmaskiner, 1 torktumlare, 1 centrifug, 1 mangel och torkrum.
Gårdplats
Föreningen har en trevlig stenlagd uteplats på insidan av fastigheten med bord, stolar och grill.
Tv och Bredband
Föreningen är ansluten till kabelnät och bredband via Telia (fiber 100 mBit) och Com Hem ADSL.
Övrigt
Föreningen är måna om deras vackra fastighet och den goda stämningen i huset, det är lätt att trivas i föreningen. Uppgifterna i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och årsredovisningen som kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Karta

Hör av dig till oss

Zara Ek

Fastighetsmäklare

Delägare

Zara Ek

Tilde Aurbakken

Fastighetsmäklare

Tilde Aurbakken