Såld

GöTEBORG / MAJORNA - STYRMANSGATAN 26

Styrmansgatan 26

Snabbfakta - Bostadsrättslägenhet
Utgångspris
3 250 000 kr
Boarea
55 m²
Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Objekttyp
Bostadsrättslägenhet
Antal rum
2 R.O.K.
Förening
Brf Styrmannen

Funkispärla med välbevarad charm och högklassigt renoverat kök och badrum! Balkong samt hiss.

En charmfullt 30-tals hem med välbevarad fiskbensparkett. 2021 genomgick hela hemmet en omfattande renovering. Balkong samt hiss.

Planlösning

Funkispärla med välbevarad charm och högklassigt renoverat kök och badrum! Balkong samt hiss.

I hjärtat av Majorna välkomnas ni till denna trivsamma 1930-talslägenhet med bevarade originaldetaljer och balkong mot grönskande innergård. Här erbjuds ni ett hem som präglas av ljus och rymd tack vare stora fönster, luftig takhöjd och en mycket bra planlösning. Här finns tidstypiska detaljer såsom takrosetter och en välbevarad fiskbensparkett. Halvrummet, placerad mitt emellan vardagsrum och sovrum ä en perfekt plats för en matgrupp. Hemmets hjärta är det stora ljusa rummet som består av vardagsrum integrerat med kök! Generösa fönsterpartier och mjukt ljusinsläpp tack vare det höga läget och utgången till hemmets balkong. Högkvalitativt kök med modern maskinpark och gott om förvaringsmöjligheter. Takhöjden är generös, och ljuset strömmar in genom välisolerade perspektivfönster i motsatta väderstreck. Under sommarhalvåret bjuder balkongen på många soltimmar, från uppgången över Chapmans torg till nedgången över Eriksberg. Den milsvida utsikten över hamninloppet och Älvsborgsbron, bort mot Vinga fyr och horisonten ger en unik frihetskänsla. Centralt läge men ändå nära till Majornas rika utbud av mysiga caféer, restauranger och små charmiga butiker. Nära till tre spårvagnslinjer samt Slottsskogen och Linné inom räckhåll.

Fakta

Objekttyp
Bostadsrätt
Utgångspris
3 250 000 kr
Månadsavgift
4 540 kr, Inkl vatten och värme.
Boarea
55 m² Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Rum
2 R.O.K.
Våningsplan
2/6
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning
480 605 kr. Beräknad utifrån föreningens senaste årsredovisning 2022.

Interiör

Interiör
Allmän beskrivning av interiör: Ta hissen eller trapporna till husets andra våning. I ett välbevarat 30-talshus med en pampig entré ligger detta minutiöst renoverade hem. Hela hemmet genomgick en omfattande renovering 2021.

Lägenhetens vardagsrum och kök har en öppen och social planlösning med gott om plats för både soffgrupp och matsalsbord. Här kan man duka upp till trevliga middagar med många gäster. Ljuset strömmar in genom flera fönster och på balkongen njuter man av ett rofyllt lugn mitt i Majorna med utsikt över den parkutformade innergården. På balkongen kan du njuta av förmiddagssolen, perfekt för morgonkaffet! Väggarna har ljusa toner och på golvet ligger gedigen ekparkett som sedan övergår i fiskbensparketten från husets byggår. Takhöjden är luftig med sina 2,7 m. Takrosetterna blir rummets smycke.

Det stilrena mörkbetsade ekköket är signerat Marbodal, sattes in 2021. Det mörka träet kombineras smakfullt med kvartskomposit i Moorland fog. Köket är det väl tilltaget med både förvaring och arbetsyta, och tack vare den öppna planlösningen kan matlagningen kombineras med umgänge. Utrustat med integrerad kyl, frys, ugn, spis, fläkt & diskmaskin. Alla från SMEG, inköpta 2021.

Mellan vardagsrummet och sovrummet ligger ett halvrum med ypperliga förvaringsmöjligheter i form av en inbyggd garderob, en originaldetalj från 30-talet. Perfekt som städskåp. Rummet kan med fördel även inredas som ett hemmabibliotek/matsal eller varför inte hemmakontor?

Ett stort treluftsfönster fyller lägenhetens rofyllda sovrum och hela hemmet med ljus. Härifrån är det fri utsikt över Majorna. En dubbelsäng med nattduksbord ryms lätt och ledigt, och tack vare läget mot en lugn återvändsgata sover man gott om natten.
Här finns goda förvaringsmöjligheter i fyra stora garderober. Ljuset flödar fritt genom hela hemmet tack vare de vikbara glasdörrarna som avskiljer sovrummet. Både vackert och praktiskt. Vita väggar och välbevarad fiskbensparkett.

Badrummet renoverades 2021 även det. Sobert intryck med de stora matta kakel och klinkerplattorna i greige. Utrustat med rund led-spegel, kommod, glasdörr samt handdukstork. All inredning kommer från Svedbergs och är i mattsvart.

Hallen är ljus och välkomnande med gott om plats för avhängning på höger sida!

Ett hem som är värt att besöka och uppleva på plats,
Välkommen till Styrmansgatan 26!

Bostadsfakta

Ekonomi & Drift

Total driftkostnad
556 kr/månad
Elektricitet
377 kr/månad
Försäkring
179 kr/månad
Personer i hushåll
2
Kommentar
Detta är riktvärden som kan variera beroende på bland annat personlig förbrukning och avtal.

Byggnad

Byggår
1935
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Uppvärmning
Fjärrvärme
Hiss
Ja
Energiprestanda / Premiärenergital
129

Förening

Namn
Brf Styrmannen
Om föreningen
Brf Styrmannen är en välskött förening mitt i Majorna. Föreningen upplåter 15 lägenheter med bostadsrätt. Föreningen har även 1 hyresrätt kvar efter att den andra nyligen sålts och gett ett finansiellt tillskott till föreningen. Föreningen har också 1 hyreslokal. Föreningen äger sin egen mark och påverkas inte av förändringar i tomträttsavgäld. Fastigheten bebyggdes 1935 och består av 1 flerbostadshus i 6 våningar (hiss finns). Fastigheten förvärvades av föreningen 2005. Ekonomisk förvaltare är SBC i den dagliga driften, Frejs revisorer övervakar budget/årsredovisning/revision. Föreningen har en underhållsplan som sträcker sig från år 2015 och 2044. Informationen baserad på information från styrelsen och föreningens årsredovisning (2020). Den köpare som anser att en viss uppgift är av betydelse för köpets fullbordan, uppmanas undersöka informationen vidare.
Äger föreningen marken
Ja
Överlåtelseavgift
1 433 kr Betalas av köpare
Pantsättningsavgift
573 kr
Renoveringar
1987- rörstam samt elstambyte
2005- tvättstuga renoverades
2006- Porttelefoninstallation 2006
2007- Takblästring 2007
2008- Spolning av alla stammar i fastigheten.
2011- Målades trapphuset om och samtliga lägenhetsdörrar byttes till säkerhetsdörrar.
2012 - Låssystemet byttes ut i fastigheten.
2016- Fasad och översyn av balkonger, taket bytt/målat, ny dränering framsida, reparationer av trapphusbalkonger, helt nya balkonger på framsidan.
2017- Spolning av köksstammarna. Ventilation och takfläkt.
2018- Renovering av entrédörr.
2020- Sanering av rum för sopsug. Nya sensorstyrda elinstallationer i trapphuset
2021- Nytt torkskåp. Byte av porttelefon.
2021-2022. Målat om trapphuset.
2022- Lås och dörrar.
Andel Av Årsavgift
6.1791 %
Andel i BRF
6.11536 %
Parkeringar
För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Göteborgs Stad. Du kan gå in på Göteborgs Stads hemsida och få mer information samt beställa ansökningshandlingar där: www.goteborg.se.
Gårdplats
Föreningen delar gården med Dicksonska Stiftelsen. Här finns en större lekplats och naturliga lekytor för de små.
Tv och Bredband
Bredband via ADSL fiber, ingår inte i avgiften. Leverantör . TV ingår i avgiften. Leverantör Tele2.
Övrigt
Uppgifterna i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren, årsredovisningen och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta

Karta

Hör av dig till oss

Zara Ek

Fastighetsmäklare

Delägare

Zara Ek

Tilde Aurbakken

Fastighetsmäklare

Tilde Aurbakken