Såld

GÖTEBORG / KUNGSLADUGåRD - STRANDRIDAREGATAN 24A

Strandridaregatan 24A

Snabbfakta - Bostadsrättslägenhet
Utgångspris
1 695 000 kr
Boarea
41.2 m²
Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Objekttyp
Bostadsrättslägenhet
Antal rum
1 R.O.K.
Förening
Brf Besksötan

Fantastisk landshövdingeetta med drömkök!

I ljuva Kungsladugård ligger den etta som renoverats på ett fantastiskt sätt! Både kök och badrum är i perfektion!

Planlösning

Fantastisk landshövdingeetta med drömkök!

Varmt välkomna till detta ljuvliga landshövdingehem med ett riktigt drömkök! Vackra, bevarade tidstypiska detaljer såsom spegeldörrar, brädgolv, högt i tak, gjutjärnselement och skafferi smyckar lägenheten. Både kök och allrum erbjuder härliga ytor för umgänge och gemenskap. Allrummet med sitt lugna läge mot innergården har plats för både större säng, soffa, arbetshörna samt tv-möbel. Köket har genomgått en smakfull renovering där varje detalj är noga utvald och tillsammans möts de i en mycket tilltalande helhet! Likaså är badrummet smakfullt renoverat. Här bor ni i ett lugnt läge med närhet till Mariaplans rika utbud av caféer och restauranger, Slottsskogen inom räckhåll samt goda kommunikationer till city och salta bad!

Fakta

Objekttyp
Bostadsrätt
Utgångspris
1 695 000 kr
Månadsavgift
5 295 kr, Inkl värme, vatten. Utöver månadsavgiften tillkommer ett obligatoriskt tillägg om 65 kr/mån som avser kabel-TV.
Boarea
41.2 m² Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Rum
1 R.O.K.
Våningsplan
3/3
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning
465 226 kr. Beräknad utifrån föreningens senaste årsredovisning 2022.

Interiör

Interiör
Interiör: Ni välkomnas in i hallen med avhängningsmöjligheter rakt fram. För skorna finns ett skoskåp längs ena väggen som trollar bort dem på ett praktiskt sätt. Längre in i hallen finns två inbyggda garderober med två överskåp för bra förvaring. Hallens väggar pryds av en mönstrad tapet och på golvet ligger det tidstypiska brädgolvet som återfinns i bostadens samtliga rum.

Till höger finner ni allrummet som präglas av rymd och ljus. Här finns plats för både soffmöbel, större säng, tv- möbel samt arbetshörna. Ett rum att umgås i! Det stora, tredelade fönstret med djup fönsterbänk skänker rummet rikligt med ljus samtidigt som den gröna innergården är närvarande. Det lugna gårdsläget låter dig sova rofyllt om nätterna. De vita väggarna möts av en fondvägg i varm kulör.

Vidare in i bostaden når ni hemmets hjärta, det väl tilltagna köket som renoverats på ett fantastiskt sätt! Ljus skåpsinredning med tidstypiska speglar och beslag, vissa med vitrininslag, möter en bänkskiva i marmor. Till vänster finns också ett vackert serveringsskåp i samma färgskala och med vackra snickerier. Köket är utrustat med spis, ugn, kolfilterfläkt, kyl/frys och integrerad diskmaskin. Matbord för fyra ryms enkelt och kan förlängas när vänner och familj är på besök. Slå er ner och blicka ut över lugna Strandridaregatan och dess vackra fastigheter. Inramat av vacker pärlspont, bakom en ljuvlig spegeldörr, hittar ni ett välbevarat skafferi. Väggarna är vita och kontrasteras av en ljust grå vägg.

Badrummet är arkitektritat för att på bästa möjliga sätt utnyttja dess kvadratmeter. Mörkgrått klinkers möter vitt, matt kakel på ett mycket smakfullt sätt. Kalla morgnar värmer golvvärmen gott. I taket sitter spotlights. Här finns wc, dusch, handfat och ett spegelskåp för förvaring.

Bostadsfakta

Ekonomi & Drift

Total driftkostnad
535 kr/månad
Elektricitet
220 kr/månad
Försäkring
250 kr/månad
Personer i hushåll
1
Kommentar
Detta är riktvärden som kan variera beroende på bland annat personlig förbrukning och avtal. Posten "Övrigt" avser Kabel-TV.

Byggnad

Byggår
1930
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Uppvärmning
Fjärrvärme
Hiss
Nej
Energiprestanda / Premiärenergital
156

Förening

Namn
Brf Besksötan
Om föreningen
Brf Besksötan är en liten bostadsrättsförening som ligger i hjärtat av Kungsladugård. Den bildades 2001 och består av 11 lägenheter. Fastighetens adress är Strandridaregatan 24 A-B. Byggnaden uppfördes 1930. Föreningen har ekonomisk förvaltning via Bredablick. Föreningen har precis höjt avgifterna inför 2024 för att möta inflation, höjda räntor och driftskostnader samt pga plåtarbetet på taket. Föreningens medlemmar är uppdelade i en utegrupp för skötsel av huset. Utegruppen tar hand om gräsklippning och snöröjning efter ett rullande schema. En gång i halvåret ordnas en större städdag. Det är en liten och engagerad förening som hjälps åt att ta hand om huset tillsammans.
Äger föreningen marken
JA
Överlåtelseavgift
1 313 kr Betalas av köpare
Pantsättningsavgift
525 kr
Renoveringar
Föreningen har de senaste åren gjort stora insatser för huset och har nu ett hus i mycket gott skick. Största delen av föreningens lån löpte ut 2023, omförhandlades och har nu en ränta på 3,85%.

Gjorda renoveringar:
2022 - Fönsterrenovering
2020 - Målning av trapphus
2020 - Byte av linoleum-mattor i trapphus
2020 - Borttagning av mossa, byte av viss läkt samt justering av tegelpannor på tak
2020 - Rensning av hängrännor samt montering av lövsilar
2019 - Byte av lägenhetsdörrar samt dörrar till vind och källare
2018 - Stambyte och badrumsrenovering slutfördes
2018 - Byte från gas till trefas el
2018 - Gasspisar byttes till elspisar
2018 - Varmvattenberedarna i lägenheterna togs bort
2018 - Porttelefon installerades
2016 - Ny belysning installerad i portik och ovanför entréer
2016 - Ny tvättmaskin och torktumlare installerade
2015 - Byte av samtliga avloppsrör i källaren
2015 - Relining av servis ut till det kommunala avloppet
2015 - Uppfört en undercentral för fjärrvärme och varmvatten
2015 - Installerat kodlås till entréer
2013 - Renovering av vindsfönster
2013 - Förstärkt brandskydd med kommunicerande brandvarnare
2012 - Renovering och ommålning av fasader
2012 - Ommålning av port, grundmur och plåtdetaljer på tak
2012 - Byte av rostiga fönsterbleck
2009 - Renovering av fönster

Föreningen planerar att göra ny mur och staket mellan föreningen och grannfastigheten och renovering och kakling av tvättstuga under 2023.

Planerat underhåll är
2024: OVK 2024
2025: Se över ventiler och termostater
2026: Spolning och filmning av spillvattenledningar
2027: Ommålning av huset samt fönster på fasad som vetter mot Strandridaregatan och innergård
Andel Av Årsavgift
6.58 %
Andel i BRF
6.58 %
Parkeringar
För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Göteborgs Stad. Du kan gå in på Göteborgs Stads hemsida och få mer information samt beställa ansökningshandlingar där: www.goteborg.se.
Gårdplats
Föreningens gemensamma trädgård är en oas och en fin skyddad plats med sol nästan hela dagen. Föreningen har matbord med 6 stolar, gemensam grill, det finns flera vinbärsbuskar, odling, rabarber, körsbärsträd, kryddträdgård.
Tv och Bredband
Föreningen är ansluten till Kabel-TV och bredband via Tele2.
Övrigt
Uppgifterna i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och årsredovisningen som kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Karta

Hör av dig till oss

Zara Ek

Fastighetsmäklare

Delägare

Zara Ek

Tilde Aurbakken

Fastighetsmäklare

Tilde Aurbakken