Såld

GÖTEBORG / MASTHUGGET - STIGBERGSLIDEN 12

Stigbergsliden 12

Snabbfakta - Bostadsrättslägenhet
Utgångspris
2 595 000 kr
Boarea
35 m²
Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Objekttyp
Bostadsrättslägenhet
Antal rum
1.5 R.O.K.
Förening
Brf Sverigehuset Stigbergsliden 12

Sociala umgängesytor och generös balkong!

Ljus och välplanerad 1,5a med generös balkong med utsikt över älven!

Planlösning

Sociala umgängesytor och generös balkong!

Varmt välkommen till ett ytterst kvalitativt boende i populära kvarter där stadskärnan och havet enkelt nås via en kortare promenad, cykeltur eller genom kollektivtrafiken. Här möts ni av ett hem med sociala umgängesytor, modern funktion och en generös och härlig balkong med utsikt över Göta Älv. Kök och vardagsrum i sin öppna disposition blir tillsammans ett härligt utrymme där ljuset flödar fritt. I den rofyllda sovalkoven, belägen längst in i lägenheten, sover du gott om natten. Rymligt badrum med dusch och tvättavdelning. Allt man kan tänkas behöva med andra ord!

På Stigbergstorget finns något för alla - från marina museer till modern "fun dining". Här varvas stora, gröna ytor med uteserveringar, konsertlokaler och franska bagerier. Här kan man hitta både anrik arkitektur och nyskapande ungdomskultur. Men också bryggerier, konstgallerier och mat från världens alla hörs. En trivselplats, med något för alla- helt enkelt. Här bor ni mittemellan myllrande Linné och lugna Majorna. Slottsskogen och Sjöbergen ligger nära till hands och likaså älvinloppet där Klippan och Röda Sten är populära promenadområden.

Välkommen att delta på visning!

Fakta

Objekttyp
Bostadsrätt
Utgångspris
2 595 000 kr
Månadsavgift
2 858 kr, Inkl. Tv, bredband (fiber) & telefoni. Utöver månadsavgiften tillkommer ett obligatoriskt tillägg om 100 kr som avser vattenschablon. Total månadsavgift 2 958 kr/mån.
Boarea
35 m² Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Rum
1.5 R.O.K.
Våningsplan
4/9
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning
681 956 kr. Beräknad utifrån föreningens ekonomiska plan. Lån x andelstal.

Interiör

Interiör
Interiör: Ni välkomnas in till en rymlig hall där avhängning finns direkt till vänster. Ytterligare förvaring finns i form av fyra rymliga garderober på motsatt sida av hallen, men släta luckor signerat Marbodal och med handtag som matchar fint med med kökets handtag. Lägenheten ha genomgående mattlackad ekparkett på golvet och ljusa väggar - förutom i sovalkoven.

Rakt fram efter hallen når ni kök och vardagsrum i en öppen och social planlösning. Rummet bjuder på en härlig rymd och fint ljusinläpp tack vare stora fönster. Ljuset plockas upp av de vita väggarna och den släta, vita köksinredningen från Marbodal. Arbetsbänk och stänkskydd i kvartkomposit, signerat Silstone (nyans Blanco Maple), kompletteras fint tillsammans med den stilrena designen. Köket är utrustat med helintegrerad diskmaskin (Electrolux), mikro (Electrolux), induktionshäll med power boost funktion (Electrolux), multifunktionell ugn med varmluft (Electrolux), inbyggd fläkt (LGG) och rostfri kyl/frys (Electrolux). I allrummet finns gott om plats för en matgrupp. Här kan ni avnjuta långa middagar i goda vänners sällskap.

I vardagsrummet ryms soffa med tillhörande möblemang och tv-möbel. Från köket och vardagsrummet nås den väl tilltagna balkongen på hela 11,8kvm. Här finns gott om plats för både utemöbler och växtlighet. Balkongen bjuder på vackra solnedgångar och fantastiska vyer över ljuvliga Göta Älv.

Sovrummet ligger i ett rofyllt och tyst läge längst in i bostaden. Här ryms dubbelsäng med tillhörande sängbord. Sovrummets väggar är ljusa, och utöver det finns här även en fondvägg som går i en ljusgrön/beige nyans. På golvet ligger en beige heltäckningsmatta som skapar lyxig hotellkänsla.

Det rymliga och stilfulla badrummet nås från hallen. Kaklade väggar i vitt går fint ihop med klinkers i grått. Elburen komfortvärme värmer gott frusna tår på morgonen. Här finns wc, handfat med kommod och ovanhängande spegelskåp, handdukstork och dusch med glasvägg. En generös tvättavdelning finns även i ena hörnet med tvättmaskin och torktumlare.

Välkommen till en 1,5a som har allt man behöver för att trivas gott och länge!

Bostadsfakta

Ekonomi & Drift

Total driftkostnad
450 kr/månad
Elektricitet
200 kr/månad
Försäkring
150 kr/månad
Kommentar
Detta är endast riktvärden och kan variera beroende på bland annat personlig förbrukning och avtal. Posten "Övrigt" avser vattenschablon. Föreningen individuell mätning och debitering. Driftkostnaderna är en uppskattad schablon.

Byggnad

Byggår
2023
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Uppvärmning
Fjärrvärme
Hiss
Ja
Energiprestanda / Premiärenergital
55

Förening

Namn
Brf Sverigehuset Stigbergsliden 12
Om föreningen
Längst Stigbergsliden fanns, sedan innan, varierande tegelarkitektur av blandad ålder och karaktär. Här har nu Stigbergshyllans ljusgula tegelfasad kommit att blivit ett modernt tillskott. Bostadsrättsföreningen Sverigehuset Stigbergsliden 12 är den första av två separata föreningar som stod klart för inflytt i området. Föreningen består av 30 bostadsrättslägenheter samt en lokal. Huset stod klara för inflytt under 2023. Till föreningen hör adresserna Stigbergsliden 12A och Stigbergsliden 12B. Föreningens ekonomi utgörs till stor del av räntekostnader för föreningens lån samt driftskostnader för föreningens fastighet. Dessa kostnader täcks av medlemmarnas månadsavgifter som betalas till föreningen. Föreningarna har säkrat räntekostnaden i ca 3-5 år från inflyttning genom räntetak, vilket ger en garanterad takkostnad för föreningens ränta. Därigenom kan föreningen hålla nere räntekostnaderna under de första 3-5 åren och behöver inte justera avgifterna om de rörliga räntorna skulle fortsätta att gå upp. Föreningen äger marken och påverkas därav inte av någon tomträttsavgäld. För mer information om området, besök: https://www.sverigehuset.se/projekt/stigbergsliden
Äger föreningen marken
Ja
Överlåtelseavgift
1 313 kr Betalas av köpare
Pantsättningsavgift
525 kr
Andel Av Årsavgift
2.3447 %
Andel i BRF
2.28894 %
Parkeringar
Garageplatser finns i närliggande garage för cirka 1440 kr/månad. För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Göteborgs Stad. Du kan gå in på Göteborgs Stads hemsida och få mer information samt beställa ansökningshandlingar där: www.goteborg.se.
Tv och Bredband
Digital-TV och bredband via fiber finns i varje lägenhet, samt hemtelefoni via mobilnätet. Telia.
Övrigt
Uppgifterna i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och årsredovisningen som kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.
Försäkring
Fastigheten är under entreprenadtiden försäkrad genom entreprenörens försorg. Vid slutbesiktning övertar föreningen ansvaret för att fastigheten är fullvärdesförsäkrad. Fastigheten kommer då fullvärdesförsäkras hos Länsförsäkringar.

Karta

Hör av dig till oss

Tilde Aurbakken

Fastighetsmäklare

Tilde Aurbakken

Zara Ek

Fastighetsmäklare

Delägare

Zara Ek