Såld

GöTEBORG / SANDARNA - FIXFABRIKEN - SPANJOLETTGATAN 13

Spanjolettgatan 13

Snabbfakta - Bostadsrättslägenhet
Utgångspris
4 450 000 kr
Boarea
87 m²
Areauppgifter enligt ekonomisk plan
Objekttyp
Bostadsrättslägenhet
Antal rum
3 R.O.K.
Förening
Brf Glasbruket i Majorna

Familjevänlig trea med två utemiljöer!

Inflyttning kan ske 1/4 2023! Trea med oerhörd rymd och social planlösning, en balkong och en uteplats i motsatta väderstreck samt två bra sovrum!

Planlösning

Familjevänlig trea med två utemiljöer!

Inflyttning kan ske från 1/4, eller enligt överenskommelse.

Granne med grönskande Sannaparken, som en del av det nya moderna bostadsområdet Fixfabriken som växer fram i Majorna, ligger Brf Glasbruket och detta ljusa hem! Ett ytterst kvalitativt boende i populära kvarter där stadskärnan eller havet enkelt nås via en kortare cykeltur eller genom kollektivtrafiken. Här möts ni av ett hem med en otrolig rymd och sociala umgängesytor, modern funktion och två ljuvliga utemiljöer i motsatta väderstreck! Kök och vardagsrum i sin öppna disposition blir tillsammans en rymlig yta där ljuset flödar fritt mellan de stora glaspartierna i varsin del av rummet. Det ena sovrummet har ett lugnt läge mot innergården och hemmets Master Bedroom ligger innanför vardagsrummet, härifrån nås även hemmets härliga balkong. Rymligt badrum med dusch och tvättavdelning. Detta hem är unikt med både en balkong och stor uteplats mot innergårdens lugn. En egen oas att njuta på! Perfekt både för barnfamiljen, eller för dig som flyttar från hus men fortfarande vill kunna odla.

Här bor ni i mittemellan grönskande, lugna Sandarna och myllrande Kungsladugård, en stadsdel med sina pittoreska och mysiga kvarter med lokala handlare och butiker. Bara några minuter bort finns Mariaplan med sitt rika utbud av kaféer, restauranger och småbutiker. Småstadslivet gör sig påmint genom lokala fiskhandlaren Luckans fisk, charken hittar ni hos Saluhallen Majorna och fredagsblommorna hos Mariaplans florister. Slottsskogen och Sjöbergen ligger nära till hands och likaså älvinloppet där Klippan och Röda Sten är populära promenadområden. Närområdet har en blandad bebyggelse som utgörs av såväl moderna hus som äldre fastigheter från början av 1900-talet.

Läs mer och se bilder på,

Säljbroschyr:

https://nyproduktion.balder.se/uploads/2019/12/fixfabriken_glasbruket_bofakta_240x340mm_200903_ny-webb.pdf

Inredningsbroschyr, denna bostad har valt inredning Klassisk:

https://nyproduktion.balder.se/uploads/2019/12/inredingsval_glasbruket_webb.pdf

Fakta

Objekttyp
Bostadsrätt
Utgångspris
4 450 000 kr
Månadsavgift
4 931 kr, Inkl kallvatten och uppvärmning. Utöver månadsavgiften tillkommer ett obligatoriskt tillägg om 206 kr/mån som avser Tv, bredband och telefoni. Total månadskostnad blir 5 137 kr/mån. Varmvatten och hushållsel avräknas efter förbrukning.
Boarea
87 m² Areauppgifter enligt ekonomisk plan
Rum
3 R.O.K.
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning
1 189 611 kr. Baserad på senaste ekonomisk plan.

Interiör

Interiör
Interiör:
Här välkomnas ni in i en öppen och inbjudande hall med gott om plats för avhängning direkt till höger och rakt fram. Vita väggar och Kährs mattlackade askparkett är genomgående för hela bostaden.

Till vänster om hallen ligger ett av hemmets sovrum med ostört läge. Här ryms säng med tillhörande sängbord och ett fönster för mysigt ljusinsläpp.

Vidare in i lägenheten når ni kök och vardagsrum i en öppen och social planlösning. Köket löper på väggen till vänster och är signerat Marbodal. Här är det vita köksluckor, bänkskiva i varm greige färg och ovan sitter vitt kakel. Köket är utrustat med integrerad diskmaskin, mikro, induktionshäll, ugn, köksfläkt och kombinerad kyl/frys. Samtliga vitvaror är signerade Siemens, förutom köksfläkten som är från Franke. Infällda spotlights under överskåpen ger bra arbetsbelysning. Kök och vardagsrum i sin öppna disposition blir tillsammans en rymlig yta där ljuset flödar fritt mellan de stora glaspartierna i varsin del av rummet. Detta hem är unikt med både en härlig balkong och en stor uteplats. Uteplatsen vetter mot den lugna innergården.

Vardagsrummet är lättmöblerat och här ryms matplats, soffa med tillhörande möblemang och tv-möbel.

Från vardagsrummet in till det större sovrummet nås den härliga balkongen. Här får du plats med dubbelsäng med tillhörande sängbord samt en hel vägg med skjutdörrsgarderober för generöst förvaringsutrymme.

I anslutning till köket når ni badrummet som är inrett med kaklade väggar i vitt och grå klinkers med grå fogar. Här finns wc, handfat med kommod och ovanhängande spegelskåp, dusch med glasväggar, tvättavdelning till höger med tvättmaskin, torktumlare med ovanliggande vit bänkskiva och ovanhängade två förvaringsskåp. Behagligt med golvvärme.

Varmt välkomna på visning!

Bostadsfakta

Ekonomi & Drift

Total driftkostnad
937 kr/månad
Elektricitet
400 kr/månad
Försäkring
150 kr/månad
Personer i hushåll
2
Kommentar
Driftkostnaderna är en uppskattad schablon och kan variera beroende på bland annat personlig förbrukning och avtal. Posten övrigt avser obligatoriskt tillägg för Tv, bredband och telefoni.

Byggnad

Byggår
2023
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Uppvärmning
Fjärrvärme
Hiss
Ja

Förening

Namn
Brf Glasbruket i Majorna
Om föreningen
Bostadsrättsföreningen Glasbruket i Majorna består av 136 bostadsrättslägenheter. Husen står klara för inflytt under 2023. Till föreningen hör adresserna Fixfabrikens gata 2-6, Walter Bengtssons gata 1-7, Spanjolettgatan 11-13, Lantvärnsgatan 10. Kvarteret utförs med källarplan innehållande garageplatser och förråd samt några få lägenheter i kvarterets nordöstra del. Bostadshusen omger en gård ovan källarplan och ges varierande höjd mellan fyra och 16 våningar. Föreningen tecknar kollektivt elavtal och medlemmarna betalar efter egen förbrukning på avgiftsavin. Juridiska personer är tillåtet att vara bostadsrättshavare endast vid styrelsens godkännande.
Äger föreningen marken
Ja
Överlåtelseavgift
1 313 kr Betalas av köpare
Pantsättningsavgift
525 kr
Andel i BRF
0.833 %
Gemensamma ytor
Föreningen har ingen gemensam tvättstuga. Tvättmaskin och torktumlare alternativt kombimaskin finns i varje bostadslägenhet. Föreningen har även cykelförråd på entréplan och källare, barnvagnsförråd samt soprum. Bilpool finns att tillgå i området och det planeras också för en lastcykelpool.

Karta

Hör av dig till oss

Zara Ek

Fastighetsmäklare

Delägare

Zara Ek