Till salu

GöTEBORG / KUNGSLADUGåRD - SLOTTSSKRIVAREGATAN 4

Slottsskrivaregatan 4

Snabbfakta - Friliggande villa
Utgångspris
9 500 000 kr
Boarea
120 m²
Areauppgifter enligt taxeringsinformationen
Objekttyp
Friliggande villa
Antal rum
5 R.O.K.

Ljuvlig 40-tals villa med bevarad charm och härliga sällskapsytor!

Charmigt 40-tals hus mitt i Kungsladugårds villastad! En pärla i fyra halvetagé med välbevarad charm och lummig trädgård som omsluter huset.

Boka visning

Förbokning krävs, boka en tid här på hemsidan eller kontakta din mäklare om du
vill ha hjälp.

Privat visning

Om du föredrar en privat visning, på plats eller digitalt, vänligen kontakta
mäklaren för att boka en tid.

Visning

Slottsskrivaregatan 4, Göteborg

Planlösning

Ljuvlig 40-tals villa med bevarad charm och härliga sällskapsytor!

Varmt välkommen till denna orörda pärla! På pittoreska Slottsskrivaregatan har vi nu möjlighet att presentera denna 1940-talsvilla många välbevarade originaldetaljer och med en lummig oas till trädgård.

I Kungsladugårds villastad är detta hem beläget. Ett ljust och härligt hus , en riktig pärla från 1944, som varit i samma familjs ägo sedan dess. Fullt av möjligheter för den som vill sätta sin egen prägel!

Totalt 155 kvm, 120 kvm boarea + 35 kvm biarea, i fyra halvetagé och med en härlig öppen spis som kronan på verket. Fyra bra sovrum. Ett vardagsrum med fiskbensparkett i original och dubbeldörrar som leder ut till den praktfulla trädgården och den soliga uteplatsen i sydvästläge!

Här möts bevarad charm och härliga umgängesytor på ett fint sätt. Den härliga trädgården, om ca 610 kvm, är genomarbetad, ljus och solig med härlig grönska runt om och flera uteplatser att följa solens strålar på. För den som vill slå sig ner i lugnet och bara njuta av växter och blommor är villans underbara berså den självklara platsen.

Kungsladugård har utvecklats till att vara en av de attraktivaste stadsdelarna i Göteborg. En levande och charmig stadsdel med skön atmosfär och prunkande trädgårdar. Inom gångavstånd finns Slottsskogen och

Botaniska trädgården som bjuder på rekreation och naturupplevelser, där det även finns möjlighet till olika aktiviteter. Här bor man i en mysig stadsdel med affärer, restauranger runt hörnet, dessutom med direkt närhet till skolor, förskolor och goda kommunikationer. En kort promenad bort kommer man till Linné med dess varierade utbud av restauranger och åt andra hållet nås med lätthet hamnen vid Klippan och älvpromenaden mot Nya Varvet.

Huset är förbesiktigat 5/4 2024, hör av er till mäklaren för att ta del av besiktningsprotokollet.

Varmt välkomna att anmäla er till något av visningstillfällena!

Fakta

Objekttyp
Villa
Utgångspris
9 500 000 kr
Boarea
120 m² Areauppgifter enligt taxeringsinformationen
Rum
5 R.O.K.

Interiör

Interiör
Interiör: Här har tiden i princip stått stilla och möjlighet finns att skapa ett drömboende för en familj! Här bor ni i ett lugnt kvarter med grönskande omgivningar och centralt läge i Kungsladugårds villastad. Välkommen in!

Hall
Hall med goda möjligheter att skapa både avhängning samt förvaring. Väggarna är klädda med tapet. Hela hemmet har behov av renovering, men här finns mycket 1940-tals charm som varsamt kan bevaras.

Kök
Till höger från hallen nås det solgula 1940-tals köket med tillhörande matplats invid fönstret. Utrustat med spis, ugn, diskho samt kyl och frys.

Vardagsrum
Vidare in i huset nås vardagsrummet som är mycket generöst i storlek och erbjuder flexibla möbleringslösningar. Fönster i tre väderstreck ger ett härligt ljusinsläpp. Som kronan på verket är den öppna spisen rummets mittpunkt och husets hjärta. Fiskbensparkett i original smyckar golvet och väggarna är tapetserade. Från vardagsrummet nås den lummiga trädgården.

Mellanvåning
En trappa leder oss upp till nästa våning. Här finns tre bra sovrum med gott om förvaring. Alla dessa med äldre tapet och plastmatta på golvet. Samtliga med fönster ut mot trädgården. Från detta plan nås även balkongen, som vackert överblickar den ljuvliga trädgården.

Badrum
Direkt in till höger nås mellanplanets badrum som är i bra storlek och behöver renovering.

Övervåning
En trappa leder oss upp till översta våningen.

Sovrum
Rymligt sovrum med plats för dubbelsäng samt övrigt önskat möblemang, gott om förvaring i kattvindarna. På golvet ligger plastmatta och tapet pryder väggarna.

Källare
Rymlig källare som nås via en trappa ned från hallen, samt från trädgården. Här finns idag fyra rum, perfekt för verkstad/förvaring mm. Här finns även pannrum, en tvättstuga samt en gäst-wc.

Utemiljö
Vardagsrummet övergår i en härlig trädgård som har bra storlek och många soltimmar. Plats för flera sittgrupper, bland annat i en berså. Det här är en insynsskyddad och grönskande oas. Trädgården är verkligen genomarbetad och fin med flera olika rum där ni kan fånga solen vid olika tidpunkter. Flera fruktträd tronar ståtligt med sin frukt tillsammans med bärbuskar och fina odlingar. En trädgård som under åren varit väl omskött, som enkelt kan övertas av de nya ägarna.

Bostadsfakta

Ekonomi & Drift

Total driftkostnad
46 723 kr/år
Elektricitet
5 818 kr/år
Försäkring
6 380 kr/år
Personer i hushåll
1
Kommentar
Driftskostnaderna är baserade på fakturor från 2022. Observera att siffrorna avser ett ensamhushåll och kan därför variera stort beroende på familjesammansättning och förbrukning. Driftskostnader varierar beroende på byggnadens status, uppvärmningssystem, avtal, vanor och antal personer i hushållet.
Pantbrev & Lån
38 639 kr

Byggnad

Byggår
1944
Byggnadstyp
1 ½ plan med källare
Uppvärmning
Fjärrvärme
Energiprestanda / Premiärenergital
125

Karta

Hör av dig till oss

Gabriella Hjorth

Fasighetsmäklare

Gabriella Hjorth

Zara Ek

Fastighetsmäklare

Delägare

Zara Ek

Intresseanmälan

Här kan du anmäla intresse för detta objekt.

*” anger obligatoriska fält

Hidden
*