Såld

GöTEBORG / KUNGSLADUGåRD - SKYTTESKOGSGATAN 38

Skytteskogsgatan 38

Snabbfakta - Bostadsrättslägenhet
Utgångspris
2 975 000 kr
Boarea
50 m²
Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen.
Objekttyp
Bostadsrättslägenhet
Antal rum
2 R.O.K.
Förening
HSB Brf Skytteskogen

Smakfullt renoverad funkistvåa med solig balkong!

Smakfullt renoverad funkistvåa med solig balkong!

Välkommen till populära Skytteskogen! En välskött och familjär förening nära både grönskan i Slottsskogen och myllret runt Mariaplan samt granne med Kungsladugårds villastad. På våning två av två, i det vackra trapphuset klädd i originalpanel, välkomnas ni in i ett hem som renoverats varsamt under 2017/2018. Varje detalj är noga utvald och tillsammans möts de i en tilltalande helhet. Köket från Kvik är tidsenligt och bjuder in till matlagning. Vardagsrummet är rymligt med plats för både matgrupp och soffa med tillhörande möblemang och smyckas av en vacker fiskbensparkett i original. Härifrån nås också den soliga balkongen med fin utsikt mot villaområdet. Sovrummet ligger rofyllt mot parkens lummiga grönska som också fångas upp i de grönmålade väggarna. Flera originalgarderober med tidsenliga beslag tar hand om kläderna. Badrummet renoverades också 2017 och även här är alla val smakfulla och väl utvalda. Golvvärme värmer frusna tår om morgonen och för de som önskar mer bekvämlighet så är det förberett för tvättmaskin.

Brf Skytteskogen är en välskött förening som varit i HSB:s regi ända sedan det byggdes på 40-talet. Föreningens hus ligger vackert belägna runt den grönskande parken. Sommartid ett underbart picknickställe och vintertid blir den stundtals skridskobana för traktens barn. För de med odlingsintresse har föreningen flertalet odlingslotter här också. Föreningen har ett miljötänk vilket avspeglas i solcellerna som installerats som förser tvättstugorna med egenproducerad el. ICA Toppen är föreningens hyresgäst så det är nära till mataffären. Spårvagnen når ni enkelt och kommunikationerna till både salta bad och staden är bra!

Fakta

Objekttyp
Bostadsrätt
Utgångspris
2 975 000 kr
Månadsavgift
4 029 kr, I månadsavgiften ingår värme, vatten , TV bas och Bredband 250/50 samt Telefoni Bas. Utöver avgiften tillkommer ett obligatoriskt tillägg om 25 kr/mån som avser balkongtillägg. Föreningen har individuell mätning och debitering av el.
Boarea
50 m² Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen.
Rum
2 R.O.K.
Våningsplan
2/2

Interiör

Interiör
Interiör: Hallen är välkomnande med plats för avhängning och ytterligare förvaring i två originalgarderober med överskåp där luckorna lämnats in för omlackering. Ljusa väggar och brädgolv.

Till höger nås köket som är smakfullt renoverat med väl utvalda materialval i tidsenligt stil. Varmt, ljusgrå luckor med fina beslag, ljus, marmorlik bänkskiva i kompositsten och vitt kakel i halvstensförband ovan spisen. Den maskinella utrustningen består av spishäll, ugn, fläkt, integrerad diskmaskin och kyl/frys. Ett matbord för fyra ryms enkelt. Det vackra brädgolvet i original pryder golvet även här och väggarna är målade i en grå ton. i köket finns också ett skafferi och ett städskåp.

Vardagsrummet ligger intill köket och är ett härligt rum som inbjuder till umgänge och gemenskap. Här finns gott om plats för både matgrupp och soffa med tillhörande möblemang. Väggar målade i varmt, ljusgrå ton och på golvet ligger fiskbensparkett. Från vardagsrummet nås också hemmets härliga balkong. I soligt söderläge med fin utsikt mot Kungsladugårds villakvarter blir det här en plats att spendera mycket tid på. Plats finns för sittgrupp och odlingar. En markis ger solskydd de varmaste dagarna.

Sovrummet ligger i rofyllt läge mot parkens lummiga grönska vilket fångas upp i väggarnas gröna färg. Här ryms dubbelsäng med tillhörande sängbord, arbetshörna eller byrå. Kläderna har ni i de tre inbyggda originalgarderoberna med omlackerade luckor.

Badrummet renoverades även det 2017/2018 och här möts vita kaklade väggar mindre kvadratiska kakelplattor i marmorfärg på golvet. Här finns wc, handfat, dusch med en vikbar glasvägg, handdukstork, vädringsfönster och skön golvvärme.

Bostadsfakta

Ekonomi & Drift

Total driftkostnad
450 kr/månad
Elektricitet
250 kr/månad
Försäkring
175 kr/månad
Personer i hushåll
2
Kommentar
Detta är endast riktvärden och kan variera beroende på bland annat personlig förbrukning och avtal.

Byggnad

Byggår
1942
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Uppvärmning
Fjärrvärme
Hiss
Nej
Energiprestanda / Premiärenergital
86

Förening

Namn
HSB Brf Skytteskogen
Om föreningen
Brf Skytteskogen i Göteborg är ett privatbostadsföretag som har till syfte att upplåta bostadsrätter åt sina medlemmar. Bostadsrättföreningen har sitt säte i Göteborg. Föreningen äger fastigheterna Kungsladugård 62:1, 63:2, 63:3 69:1, 85:4, 85:5, 86:1 och 87:1 i Göteborg. I föreningen finns sammanlagt 112 lägenheter och 7 lokaler fördelade på 13 hus. I föreningen finns bostadshus med adresserna: Skytteskogsgatan, jämna nummer 14 – 48 Skytteskogsgatan, udda nummer 23 – 29 Slottsskogsgatan, udda nummer 111 – 117 Kungsladugårdsgatan 104 och 106 Föreningens tvättstugor finns på Skytteskogsgatan 23, Skytteskogsgatan 42 och Kungsladugårdsgatan 104. Föreningen har även cykelförråd och bastu. I föreningen delas trappstädningen upp mellan boenden i respektive uppgång. Föreningen anordnar en vår- och höststäddag av föreningens gård. Föreningen har ett övernattningsrum som kan hyras till en kostnad om 150 kr/dygn. Övernattningsrummet ligger i källaren på Skytteskogsgatan 29. Gästrummet har en bred säng och en extrasäng. Föreningen har även ett samlingsrum som kan hyras till en kostnad om 150 kr/dygn. Samlingsrummet ligger i källaren på Skytteskogsgatan 29. Eftersom det är en HSB-förening så krävs ett medlemskap för samtliga köpare i HSB Göteborg, för att överlåtelsen ska bli giltig och att ansökan ska skickas vidare till föreningen för godkännande.
Äger föreningen marken
Ja
Överlåtelseavgift
1 208 kr Betalas av säljare
Pantsättningsavgift
483 kr
Renoveringar
Föreningen planerar under 2022 att fortsätta rusta upp gaveln på
Skytteskogsgatan 23 samt påbörja fönstermålning.

Urval av tidigare renoveringar:
Slutet 1990-tal stambyte badrum
2000-talets början målades taken om.
2002 installering av fjärrvärme.
2004 fönsterrenovering
2007-2008 utfördes en el-renovering då samtliga el-stigare byttes ut. I samband med detta installerades nya elcentraler i lägenheterna. Alla el-uttag är nu jordade.
2008 utfördes en OVK
2009 byttes samtliga V/A-stammar i alla kök samt vertikala stammar i badrummen. Under samma år tvättades fasaden, en energideklaration utfördes och ventilerna i grunden byttes ut.
2010 gjordes ett stambyte i affärshuset (ICA).
2011 utfördes enskilda stamarbeten, det gjordes en översyn av ventilationen och vinden samt taket på Skytteskogsgatan 38-40 (pga mögel).
2011-2014 utfördes dränering av samtliga fastigheter.
2012 utfördes ventilations-, vinds- och takarbeten på Skytteskogsgatan 38-40. Resultatet kommer att utvärderas och därefter planeras åtgärder på resterande hus (2012-11-07).
2013 sågs brandsäkerheten över i källarna.
2015 utfördes takrenovering, fönstermålning samt byte av balkongpartier. Samma år utfördes viss markåterställning efter dräneringsarbetet samt byte av vattenmätare. Föreningen utförde även en radonmätning.
2016 utfördes upprustning av föreningens alla trapphus, inklusive nya entré- och källardörrar samt nytt elektriskt låssystem.
2018 genomfördes byte av termostater på alla föreningens värmeradiatorer, byte av cirkulationspumpar samt injustering av värmesystemet gjordes. Slipning och oljning av entrédörrar samt målning av källardörrar gjordes.
2019 renoverades sophusen.
2019 - Spolning av avloppsstammar och slamsugning av dagvattenledningar
2020 utfördes arbete med elen som i nuläget går via föreningen.
2021 byte av värmekulvert samt renovering av fönster.

Under 2022 ska det utföras renovering av gaveln på Skytteskogsgatan 23 i form av rivning av skorsten samt ny trapp ner till källaren. Föreningen planerar även under 2022 att bygga ett cykelförråd på markplan. Inga vidare beslut tagna i dagsläget.
Andel Av Årsavgift
0.92438 %
Andel i BRF
0.92438 %
Parkeringar
För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Göteborgs Stad. Du kan gå in på Göteborgs Stads hemsida och få mer information samt beställa ansökningshandlingar där: www.goteborg.se.
Tv och Bredband
Föreningen är anslutna till TV bas, Bredband 250/50 och Telefoni Bas via gruppavtal med Tele2 som innebär att utbudet ingår i månadsavgiften för lägenheten och är tillgängligt för alla medlemmar utan extra kostnad. Vill man ha ett större/snabbare abonnemang betalar man bara för mellanskillnaden. Tjänsterna aktiveras av varje medlem individuellt hos Tele2. Telefonnummer kundtjänst: 90 222
Övrigt
Uppgifterna i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren, årsredovisningen och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.
Försäkring
Föreningens fastigheter är försäkrade hos Moderna Försäkringar.

Karta

Hör av dig till oss

Julia Albinsson

Fastighetsmäklare

Delägare

Julia Albinsson

Zara Ek

Fastighetsmäklare

Delägare

Zara Ek