Såld

GÖTEBORG / MAJORNA - SEGLAREGATAN 35

Seglaregatan 35

Snabbfakta - Bostadsrättslägenhet
Utgångspris
3 300 000 kr
Boarea
91.8 m²
Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Objekttyp
Bostadsrättslägenhet
Antal rum
4 R.O.K.
Förening
HSB Brf Seglaren

Rymlig fyra, garage ingår!

Välplanerad fyra med härlig balkong, Egen garageplats ingår!

Planlösning

Rymlig fyra, garage ingår!

Välkommen till denna välplanerade fyra. Detta boende är beläget två trappor upp/ vån två via hissen huset i hjärtat av Majorna. Passar perfekt för er som söker ett boende som är både praktiskt och rymligt, perfekt för familjen. Bostaden är mycket ljus och rymlig tack vare sina ca 92 kvm och många stora fönster i motsatta väderstreck. Tre väl tilltagna sovrum med bra placering mot lugna gården och grönska, ett bra kök med goda arbetsytor och bra förvaring. En härlig balkong med kvällssol, stort badrum samt separat gäst-wc. Bra förvaringsmöjligheter i flera garderober samt stor klädkammare och tillhörande förråd i entréplan. Parkering i garage ingår i avgiften. Grillplats med vacker utsikt. Nära till Slottsskogen, salta bad i väster, mataffärer, restauranger och kommunikationer.

Fakta

Objekttyp
Bostadsrätt
Utgångspris
3 300 000 kr
Månadsavgift
7 266 kr, Inkl värme, vatten, kabel-TV och garageplats. Utöver månadsavgiften tillkommer ett obligatoriskt tillägg om 170 som avser bredband. Brf har individuell mätning och debitering av el. Totala månadskostnad blir 7 436 kr/mån.
Boarea
91.8 m² Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Rum
4 R.O.K.
Våningsplan
2/7
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning
181 010 kr.

Interiör

Interiör
Allmän beskrivning av interiör: Via hissen eller trapporna tar du dig smidigt till husets andra våning. Ett lugnt läge på husets gavel och loftgångens sista balkong, gör att läget är insynsskyddat och rofyllt. Här välkomnas ni in till detta välplanerade och mysiga hem. Seglaregatan 35 har ett ljust och fritt läge med gott om både
ljusinsläpp och sol.

I den välkomnande hallen finns gott om plats för avhängning för kläder och skor. Dessutom finns gott om förvaring i en garderobslösning till höger. Väggarna är ljust målande och på golvet ligger först praktisk skifferimitation.

Från hallen nås två av bostadens tre sovrum samt det stora badrummet. Här finns dessutom en praktisk gäst-WC.

Det första sovrummet nås direkt till vänster och används idag som arbetsrum men fungerar utmärkt även som barnrum eller gästrum. Rummet har ett fönster som vetter mot den lugna och om sommaren gröna gården.

Lite längre in i hallen nås bostadens andra sovrum. Likt övriga rum är det av bra storlek och rymmer enkelt en säng med tillhörande möblemang. Ett stort fönster mot husets gavel låter ljuset flöda även här och en rymlig klädkammare tar hand om förvaringen. Ljusa väggar och parkettgolv.

Vidare in i bostaden, via den välbevarade glasinfattade originaldörren, öppnar det väl tilltagna vardagsrummet upp hemmet med en härlig stor sällskapsyta för vänner och familj. En stor soffhörna med tillhörande möblemang har gott om plats. Längs med ena kortsidan breder ett tilltaget fönsterparti ut sig mot balkongen. Här kan den med gröna fingrar utnyttja rummets ljusa läge. parkettgolv och ljusa väggar.

Utgången till den soliga balkongen med västerläge gör dessutom att man kan njuta av utsikten mot baksidans lummiga grönska.

Bostadens master bedroom nås genom vardagsrummet och ligger beläget mot baksidans grönska med himlen som utsikt när man vaknar. Fönstret ger ett gott ljusinsläpp och här finns förvaring i en stilfull hel garderobsvägg som ger utrymme för både kläder, accessoarer och skor. Tack vare det fria och fria läget undgås insyn. Ljusa väggar, tapet bakom garderobsvägg, och parkettgolv.

Köket nås både från hallen och vardagsrummet och har därför ett fint ljusflöde till rummet. Gott om arbetsyta samt förvaringsutrymme, perfekt för den matlagningsintresserade. Plats invid fönstret för en matgrupp. Den maskinella utrustningen består av fristående kyl och frys, spis, ugn och diskmaskin. Ljusa väggar och laminatgolv.

Det stora badrummet nås via hallen och är delvis ljust kaklat med blått mosaikkakel på golvet , badkar och förberett för tvättmaskin.
Gäst-wcn ligger intill det stora badrummet och är likt badrummet helkaklat med vita väggar och mörk klinker på golvet. Förvaringsmöjligheter erbjuds i en kommod.
Vädringsfönster finns.


Varmt välkommen på visning!

Bostadsfakta

Ekonomi & Drift

Total driftkostnad
975 kr/månad
Elektricitet
500 kr/månad
Försäkring
305 kr/månad
Personer i hushåll
4
Kommentar
Övrigt avser obligatoriskt tillägg av bredband. Driftskostnader varierar beroende på bland annat personlig förbrukning och avtal.

Byggnad

Byggår
1973-1974
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Uppvärmning
Fjärrvärme
Hiss
Ja
Energiprestanda / Premiärenergital
186

Förening

Namn
HSB Brf Seglaren
Om föreningen
HSB:s brf Seglaren består av 415 bostadsrätter och fyra kommersiella lokaler fördelade på 5st fastigheter. Föreningen har välskötta hus och en välskött ekonomi med en låg belåningsgrad. De hjälper också till vid felanmälan och vid administrativa frågor som månadsavgift, överlåtelser, andrahandsuthyrning. Fastigheterna är upplåtna med tomträtt som kommer omförhandlas 2022. Föreningen innehar ett förmånligt elavtal där elbolaget fakturerar till föreningen, som i sin tur debiterar varje enskild lägenhet för dess faktiska förbrukning och därigenom har man möjlighet att påverka sin månadskostnad. Avtalet löper ut i juni 2023. Vänligen se gärna föreningens hemsida för mer information: www.hsb.se/goteborg/seglaren Föreningsexpeditionen har öppet varje måndag: 18.00 till 18.30. Tele: 031-421095. Vid överlåtelse ska köparen besöka fastighetsexpeditionen på Seglaregatan 23 och uppvisa erhållna nycklar och taggar, detta för att kontrollera så inga nycklar eller taggar är på vift och minimera inbrott. Legitimation ska medtagas. Är besöket inte gjort tre veckor efter överlåtelse raderas samtliga taggar knutna till lägenheten, nya taggar kan fås mot avgift. För att föreningen ska kunna behandla köparens medlemsansökan krävs att samtliga köpare blir medlemmar i HSB Göteborg. Det görs via denna länk: https://blimedlem.hsb.se/index.html
Äger föreningen marken
Nej
Överlåtelseavgift
1 313 kr Betalas av säljare
Pantsättningsavgift
525 kr
Renoveringar
Föreningen följer en underhållsplan som upprättades 2014 och sträcker sig till 2044.

Urval av avslutande renoveringar
2020 - Infodring av stammar i samtliga bottenplattor
2020 - Byte av portelefon Sg 10
2020 - Renovering av tvättstugan Seglaregatan 10
2020 - Installation av FX ventilation på SG 35
2020 - Utredning av Solceller- avvaktar installation
2020 - Renovering av samtliga soprum
2020 - Byte av alla loftgångsytterdörrar
2020 - Installation av postboxar
2020 - Omläggning tak SG 23


Kommande renoveringar -
Föreningen har ett pågående Energi-projekt där fler hus förses med FX-system och där samtliga äldre fönstren byts. Fasadrenoveringar väntar på beslut.

Brf Seglaren har genomfört en utredning avseende stammarnas skick, vilket påvisat brister, då stammarna är äldre. Föreningen håller just nu på att ta fram underlag för att kunna informera medlemmarna om kommande behov och estimerad kostnad.

Vid en överlåtelse genomförs alltid en besiktning, denna bekostas av föreningen och eventuella brister som ligger på medlemmens ansvar enligt stadgarna ansvarar säljaren för och ska meddelas köparen. Föreningen kan även komma meddela köparen/mäklaren.

Andel Av Årsavgift
0.32821 %
Andel i BRF
0.32821 %
Gemensamma ytor
Gemensamhetslokaler | Tvättstugor, cykel- och barnvagnsrum, snickarrum (med verktyg och maskiner), gym med dusch på nummer 10, bastu, övernattningslägenhet på nr 19, festlokal för ca femtio personer med kök och porslin (Seglaresalen) samt en biltvättplats.

Karta

Hör av dig till oss

Zara Ek

Fastighetsmäklare

Delägare

Zara Ek

Tilde Aurbakken

Fastighetsmäklare

Tilde Aurbakken