Såld

GÖTEBORG / MAJORNA - SEGLAREGATAN 26

Seglaregatan 26

Snabbfakta - Bostadsrättslägenhet
Utgångspris
2 995 000 kr
Boarea
78.7 m²
Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Objekttyp
Bostadsrättslägenhet
Antal rum
3 R.O.K.
Förening
HSB Brf Seglaren

Familjär trea

Familjär trea med storslagen utsikt och solig balkong i sydväst. Garageplats ingår!

Planlösning

Familjär trea

Väldisponerad trea högst upp i huset med fantastisk utsikt över Göteborgs hamninlopp! Garage ingår i avgiften. Högst upp i huset hittar ni hem till denna trea med sällsynt utsikt över Göteborgs hamninlopp och ytterligare fyra olika stadsdelar! Kliv in i hemmet där välplanerade kvadratmeter gör sig påmint i varje hörn. Tack vare genomgångsläget ges ett ljusinsläpp från fönster i två väderstreck och skapar en trivsam atmosfär. Stora fönster bjuder på ljuvlig havsutsikt. Praktiskt och avskilt kök där vardagsbestyret tas enkelt hand om. Från det lättmöblerade vardagsrummet tar ni er ut till balkongen som bjuder på eftermiddagssol och en vidsträckt utsikt bort mot Älvsborgsbron och Eriksbergskranen på andra sidan älven. De två sovrummen rymmer dubbelsäng och erbjuder goda förvaringslösningar i flertalet inbyggda garderober. Kaklat badrum utrustat med tvättmaskin och ett tacksamt fönster ger ett naturligt ljusinsläpp och vädringsmöjligheter.

Här bosätter du dig i hjärtat av Majorna och bor med närhet till hav, motionsspår och fina grönområden. Täta förbindelser till stadskärnan med spårvagn och buss är ett par minuters promenad bort. Mataffär, restauranger, bageri och skola når du inom några minuter.

Fakta

Objekttyp
Bostadsrätt
Utgångspris
2 995 000 kr
Månadsavgift
7 409 kr, Inkl värme, vatten, kabel-TV och garageplats. Utöver månadsavgiften tillkommer ett obligatoriskt tillägg om 139 kr som avser bredband. Brf har individuell mätning och debitering av el. Totala månadskostnad blir 7 548 kr/mån.
Boarea
78.7 m² Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Rum
3 R.O.K.
Våningsplan
3/3
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning
141 099 kr. Beräknad utifrån föreningens senaste årsredovisning 2022.

Interiör

Interiör
Interiör: Ni välkomnas in i den inbjudande och lättmöblerade hallen. Här finns en naturlig plats för avhängning av ytterkläder och skor längs vänstersidan. Till höger finns två tacksamt inbyggda garderober som ger bra med förvaring. Hallens väggar har målats i en mörkare nyans som smakfullt går ihop med terrazzoinspirerat målat linoleumgolv.

Vidare in i bostaden, öppnar det väl tilltagna och soldränkta vardagsrummet upp hemmet med en härlig sällskapsyta för vänner och familj att samlas i. Här finns plats för en soffhörna med tillhörande mediamöbler i ena delen av rummet och, för den som vill, en större matgrupp i andra delen. Allt det, utan att göra avkall på den generösa känslan. Ljusa väggar och ekparkett skapar en bra bas att inreda efter. Längs med ena kortsidan breder ett tilltaget fönsterparti ut sig mot balkongen. Här kan den med gröna fingrar utnyttja rummets ljusa läge.

Den soliga balkongen ligger högt och fritt i ljuvligt sydvästläge. Här njuter ni av en enastående utsikt medan ni planterar. Blicken kan ni välja att vila på antingen Kungsladugård och Majornas vackra takåsar, ståtliga Älvsborgsbron, hamninloppet med Nya Älvsborgs fästning eller varför inte på Fotö i Norra Skärgården. På golvet ligger trätrall och här finns plats för bord, stolar och växter.

I det fräscha köket gömmer sig gott om plats för förvaring bakom vita luckor med rostfria beslag. Ovan arbetsbänken sitter vitt kakel. Den maskinella utrustningen består av kyl och frys i fullhöjd, ugn/spris, fläktkåpa samt diskmaskin. Framme vid fönstret finns en naturlig plats för ett större matbord för 4-6 personer. Ljusa väggar möter samma terrazzoinspirerat målat linoleumgolv som i hallen.

Hemmets ena sovrum nås direkt via hallen och används idag som barnbrum men fungerar även utmärkt som gästrum eller arbetsrum. Rummets fönster vetter mot den lugna, gröna gården. Klädförvaring ryms i tre inbyggda garderober. Ljusa väggar möter ekparkett.

Det största sovrummet, som även det vetter mot den lugna gården, når ni via vardagsrummet. Här finns gott om plats för en dubbelsäng med tillhörande sängbord. Även här finns fyra praktiska inbyggda garderober som ger bra med förvaringsmöjligheter. Väggar i en lugn blå nyans möter ekparkett även här.

Det praktiska badrummet nås från hallen och är halvkaklat med ljusblått kakel och mosaik i blåskala på golvet. Här finns wc, badkar, tvättmaskin samt handfat med kommod och spegelskåp med belysning. Ett stort vädringsfönster (bytt 2024) släpper in dagsljus och bjuder på utsikt över Älvsborgsbron och hamninloppet.

Bostadsfakta

Ekonomi & Drift

Total driftkostnad
747 kr/månad
Elektricitet
313 kr/månad
Försäkring
295 kr/månad
Personer i hushåll
4
Kommentar
Varav två vuxna & två barn. Övrigt avser obligatoriskt tillägg av bredband. Driftskostnader varierar beroende på bland annat personlig förbrukning och avtal. Brf har individuell mätning och debitering av el.

Byggnad

Byggår
1973-1974
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Uppvärmning
Fjärrvärme
Hiss
Nej
Energiprestanda / Premiärenergital
110

Förening

Namn
HSB Brf Seglaren
Om föreningen
HSB:s brf Seglaren består av 415 bostadsrätter och fyra kommersiella lokaler fördelade på 5st fastigheter. Föreningen har välskötta hus och en välskött ekonomi med en låg belåningsgrad. De hjälper också till vid felanmälan och vid administrativa frågor som månadsavgift, överlåtelser, andrahandsuthyrning. Vid den senaste avgiftshöjningen tog man höjd inför den kommande regleringen av tomträttsavgälden. Föreningen köpte in sig i HSB:s solcellspark i juli 2023. Elen uppskattas genom köpet kosta medlemmarna 1,25 kr/kWh. Vänligen se gärna föreningens hemsida för mer information: www.hsb.se/goteborg/seglaren Föreningsexpeditionen har öppet varje måndag: 18.00 till 18.30. Tele: 031-421095. Vid överlåtelse ska köparen besöka fastighetsexpeditionen på Seglaregatan 23 och uppvisa erhållna nycklar och taggar, detta för att kontrollera så inga nycklar eller taggar är på vift och minimera inbrott. Legitimation ska medtagas. Är besöket inte gjort tre veckor efter överlåtelse raderas samtliga taggar knutna till lägenheten, nya taggar kan fås mot avgift. För att föreningen ska kunna behandla köparens medlemsansökan krävs att samtliga köpare blir medlemmar i HSB Göteborg. Det görs via denna länk: https://blimedlem.hsb.se/index.html
Äger föreningen marken
Nej
Överlåtelseavgift
1 433 kr Betalas av säljare
Pantsättningsavgift
573 kr
Renoveringar
Föreningen följer en underhållsplan som upprättades 2014 och sträcker sig till 2044.

Urval av avslutande renoveringar
2020 - Infodring av stammar i samtliga bottenplattor
2020 - Byte av portelefon Sg 10
2020 - Renovering av tvättstugan Seglaregatan 10
2020 - Installation av FX ventilation på SG 35
2020 - Utredning av Solceller- avvaktar installation
2020 - Renovering av samtliga soprum
2020 - Byte av alla loftgångsytterdörrar
2020 - Installation av postboxar
2020 - Omläggning tak SG 23
2023 - Byte av samtliga äldre fönster
2023 - Värmeåtervinning FX

Kommande renoveringar -
Fasadrenoveringar väntar på beslut.

Brf Seglaren har genomfört en utredning avseende stammarnas skick, vilket påvisat brister, då stammarna är äldre. Föreningen håller just nu på att ta fram underlag för att kunna informera medlemmarna om kommande behov och estimerad kostnad. Planeras att starta 2025. Det kommer säkert att påverka avgifterna. När och hur mycket vet förening dock inte ännu.

Vid en överlåtelse genomförs alltid en besiktning, denna bekostas av föreningen och eventuella brister som ligger på medlemmens ansvar enligt stadgarna ansvarar säljaren för och ska meddelas köparen. Föreningen kan även komma meddela köparen/mäklaren.
Andel Av Årsavgift
0.304 %
Andel i BRF
0.304 %
Parkeringar
Om du önskar en extra parkeringsplats, utöver den som ingår, finns det 25 st platser för uthyrning (fn kö för hyra av plats). Kostnad för dessa är ca 600 kr/mån. Föreningen har även laddstolpar för elbilar.
Gårdplats
Föreningen har flera fina ytor med lekplats, utemöbler och grillmöjligheter. Gemensamma odlingsutrymmen finns också att tillgå.
Tv och Bredband
Föreningen är ansluten till Kabel-tv och bredband via Telia. Basutbud för tv-kanaler ingår i månadsavgift. Under 2018 installerades fiber från Telia.
Övrigt
Uppgifterna i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren, årsredovisningen och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.
Försäkring
Fastigheterna är fullvärdesförsäkrade via Länsförsäkringar. Ansvarsförsäkring ingår för styrelsen.

Karta

Hör av dig till oss

Tilde Aurbakken

Fastighetsmäklare

Tilde Aurbakken

Julia Albinsson

Fastighetsmäklare

Delägare

Julia Albinsson