Såld

GÖTEBORG / MAJORNA - SEGLAREGATAN 22

Seglaregatan 22

Snabbfakta - Bostadsrättslägenhet
Utgångspris
1 995 000 kr
Boarea
47.8 m²
Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Objekttyp
Bostadsrättslägenhet
Antal rum
1.5 R.O.K.
Förening
HSB Brf Seglaren

Rymlig 1,5a belägen i lågt belånad förening mitt i Majorna!

Ljus och välplanerad 1,5a om hela 47,8 kvm med rymlig sovalkov! Härlig balkong och garageplats ingår!

Planlösning

Rymlig 1,5a belägen i lågt belånad förening mitt i Majorna!

Varmt välkommen till denna välplanerade 1,5a om hela 47,8 kvm och balkong i sydvästläge! Här tar du del av sociala ytor, ett stort kök, bra med förvaringsutrymmen och ett generöst och tilltaget vardagsrum med en rymlig sovalkov. Stora fönsterpartier skänker rikligt med Ijus. Ytskikten renoverades 2021 i hemmet, då fick även köket en uppfräschning.

I föreningen finns gym, bastu och övernattningslägenhet att nyttja. Garageplatsen ingår i avgiften och kan enkelt hyras ut för den som inte har behovet. Utanför porten kan ni ta del av en restaurangtät och kulturhistorisk stadsdel med natursköna strövområden och spännande kvartersbutiker att strosa omkring i.

Fakta

Objekttyp
Bostadsrätt
Utgångspris
1 995 000 kr
Månadsavgift
4 858 kr, Inkl värme, vatten, kabel-TV och garageplats. Utöver månadsavgiften tillkommer ett obligatoriskt tillägg om 139 som avser bredband. Brf har individuell mätning och debitering av el. Totala månadskostnad blir 4 858 kr/mån.
Boarea
47.8 m² Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Rum
1.5 R.O.K.
Våningsplan
1/5
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning
89 946 kr. Beräknad utifrån föreningens senaste årsredovisning 2022.

Interiör

Interiör
Allmän beskrivning av interiör: Välkommen till Seglaregatan 22- där ni når denna trivsamma 1,5:a! Ett socialt och rymlig hem med en härlig balkong.

Välkommen in till den inbjudande och trivsamma hallen. Plats för avhängning finns till höger och ytterligare förvaring tas hand om i en rymlig garderobsvägg med fyra inbyggda garderober. En ytterligare hallmöbel får även plats. Hallen binder ihop lägenheten och tar dig vidare in i bostaden. Vita väggar möter ett ljust golv.

Rakt fram nås det trivsamma köket i tidsenlig stil. Köket fräschades upp 2021 med nya luckor, beslag, bänkskiva och ny diskmaskin. Här finns ljusgrå luckor och vitt småmönstrat kakel bryter av och skapar en hemtrevlig känsla. Den maskinella utrustningen består av kyl/frys, fläkt, spis med ugn (-20) och diskmaskin(-21). Stort fönster släpper i rikligt med ljus! I köket finns plats för ett matbord för 2-4 personer.

Allrummet är öppet, ljust och lättmöblerat, och rymmer både större säng, soffa med tillhörande möblemang och bokhyllor/klädförvaring. Det stora fönstret välkomnar ljuset och skapar ett behagligt ljus i hela lägenheten. Ett ljust laminatgolv och ljusa väggar utgör en tacksam grund att inreda efter! Praktisk och mysig sovalkov, denna är rymlig och inrymmer med enkelhet en dubbelsäng. Utgång till bostadens balkong i sydvästläge med plats för utemöbler och odlingar.

Det praktiska badrummet nås från hallen och är halvkaklat med ljusblått kakel och mosaik i blåskala på golvet. Här finns wc, badkar samt handfat med kommod och spegelskåp med belysning. Ett stort vädringsfönster släpper in dagsljus!

Bostadsfakta

Ekonomi & Drift

Total driftkostnad
620 kr/månad
Elektricitet
300 kr/månad
Försäkring
150 kr/månad
Kommentar
Övrigt avser obligatoriskt tillägg av bredband. Driftskostnader varierar beroende på bland annat personlig förbrukning och avtal. Driftkostnaderna är en uppskattad schablon.

Byggnad

Byggår
1973-1974
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Uppvärmning
Fjärrvärme
Hiss
Nej
Energiprestanda / Premiärenergital
110

Förening

Namn
HSB Brf Seglaren
Om föreningen
HSB:s brf Seglaren består av 415 bostadsrätter och fyra kommersiella lokaler fördelade på 5st fastigheter. Föreningen har välskötta hus och en välskött ekonomi med en låg belåningsgrad. De hjälper också till vid felanmälan och vid administrativa frågor som månadsavgift, överlåtelser, andrahandsuthyrning. Vid den senaste avgiftshöjningen tog man höjd inför den kommande regleringen av tomträttsavgälden. Föreningen köpte in sig i HSB:s solcellspark i juli 2023. Elen uppskattas genom köpet kosta medlemmarna 1,25 kr/kWh. Vänligen se gärna föreningens hemsida för mer information: www.hsb.se/goteborg/seglaren Föreningsexpeditionen har öppet varje måndag: 18.00 till 18.30. Tele: 031-421095. Vid överlåtelse ska köparen besöka fastighetsexpeditionen på Seglaregatan 23 och uppvisa erhållna nycklar och taggar, detta för att kontrollera så inga nycklar eller taggar är på vift och minimera inbrott. Legitimation ska medtagas. Är besöket inte gjort tre veckor efter överlåtelse raderas samtliga taggar knutna till lägenheten, nya taggar kan fås mot avgift. För att föreningen ska kunna behandla köparens medlemsansökan krävs att samtliga köpare blir medlemmar i HSB Göteborg. Det görs via denna länk: https://blimedlem.hsb.se/index.html
Äger föreningen marken
Nej
Överlåtelseavgift
1 433 kr Betalas av säljare
Pantsättningsavgift
573 kr
Renoveringar
Föreningen följer en underhållsplan som upprättades 2014 och sträcker sig till 2044.

Urval av avslutande renoveringar
2020 - Infodring av stammar i samtliga bottenplattor
2020 - Byte av portelefon Sg 10
2020 - Renovering av tvättstugan Seglaregatan 10
2020 - Installation av FX ventilation på SG 35
2020 - Utredning av Solceller- avvaktar installation
2020 - Renovering av samtliga soprum
2020 - Byte av alla loftgångsytterdörrar
2020 - Installation av postboxar
2020 - Omläggning tak SG 23
2023 - Byte av samtliga äldre fönster
2023 - Värmeåtervinning FX

Kommande renoveringar -
Fasadrenoveringar väntar på beslut.

Brf Seglaren har genomfört en utredning avseende stammarnas skick, vilket påvisat brister, då stammarna är äldre. Föreningen håller just nu på att ta fram underlag för att kunna informera medlemmarna om kommande behov och estimerad kostnad. Planeras att starta 2025. Det kommer säkert att påverka avgifterna. När och hur mycket vet förening dock inte ännu.

Vid en överlåtelse genomförs alltid en besiktning, denna bekostas av föreningen och eventuella brister som ligger på medlemmens ansvar enligt stadgarna ansvarar säljaren för och ska meddelas köparen. Föreningen kan även komma meddela köparen/mäklaren.
Andel Av Årsavgift
0.19379 %
Andel i BRF
0.19379 %
Parkeringar
Om du önskar en extra parkeringsplats, utöver den som ingår, finns det 25 st platser för uthyrning (fn kö för hyra av plats). Kostnad för dessa är ca 600 kr/mån. Föreningen har även laddstolpar för elbilar.
Gårdplats
Föreningen har flera fina ytor med lekplats, utemöbler och grillmöjligheter.
Tv och Bredband
Föreningen är ansluten till Kabel-tv och bredband via Telia. Basutbud för tv-kanaler ingår i månadsavgift. Under 2018 installerades fiber från Telia.
Övrigt
Uppgifterna i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren, årsredovisningen och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.
Försäkring
Fastigheterna är fullvärdesförsäkrade via Länsförsäkringar. Ansvarsförsäkring ingår för styrelsen.

Karta

Hör av dig till oss

Zara Ek

Fastighetsmäklare

Delägare

Zara Ek

Tilde Aurbakken

Fastighetsmäklare

Tilde Aurbakken