Såld

GöTEBORG / MAJORNA - SEGLAREGATAN 16

Seglaregatan 16

Snabbfakta - Bostadsrättslägenhet
Utgångspris
3 990 000 kr
Boarea
101.4 m²
Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Objekttyp
Bostadsrättslägenhet
Antal rum
4 R.O.K.
Förening
HSB Brf Seglaren

Påkostat renoverad fyra, garage ingår!

Välplanerad fyra, renoverad i minsta detalj med påkostat kök, härlig balkong, stort badrum med tvättmöjligheter, gäst-wc. Egen garageplats ingår!

Planlösning

Påkostat renoverad fyra, garage ingår!

Välkommen till denna stora fyra som genomgick en grundlig renovering 2017 med gedigna och påkostade materialval. Detta boende är beläget högst upp i huset i hjärtat av Majorna och passar perfekt för er som söker ett boende utöver det vanliga. Bostaden är mycket ljus och rymlig tack vare sina 101,4 kvm och många stora fönster i motsatta väderstreck. Tre väl tilltagna sovrum med bra placering mot lugna gården, ett påkostat kök med goda arbetsytor, bra förvaring och alla bekvämligheter du kan tänka dig, härlig balkong i soligt sydvästläge, stort ljust helkaklat badrum med tvättmöjligheter samt separat gäst-wc. Bra förvaringsmöjligheter i flera garderober och tillhörande förråd. Parkering i garage ingår i avgiften. Grillplats med vacker utsikt. Nära till Slottsskogen, salta bad i väster, mataffärer, restauranger och kommunikationer.

Fakta

Objekttyp
Bostadsrätt
Utgångspris
3 990 000 kr
Månadsavgift
8 030 kr, Inkl värme, vatten, kabel-TV och garageplats. Utöver månadsavgiften tillkommer ett obligatoriskt tillägg om 170 som avser bredband. Brf har individuell mätning och debitering av el.
Boarea
101.4 m² Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Rum
4 R.O.K.
Våningsplan
4/4

Interiör

Interiör
Interiör: Högst upp i huset, via hiss eller trappor, på våning fyra välkomnas ni in till detta välplanerade och mysiga hem. Seglaregatan 16 har ett högt och fritt läge med gott om ljusinsläpp och sol.
I den välkomnande hallen finns gott om plats för avhängning för kläder och skor. Dessutom finns gott om förvaring i en garderobslösning direkt till höger. Väggarna är målade i tidlöst vitt och på golvet ligger först praktisk klinker och sedan en enstavig, vitpigmenterad ekparkett, vilket är genomgående för hela bostaden.

Från hallen nås två av bostadens tre sovrum samt det stora luxuösa badrummet. Längre in finns dessutom en helkaklad gäst-WC med bra förvaringsmöjligheter i både en kommod och ett vägghängt högskåp.

Det första sovrummet nås direkt till vänster och används idag som arbetsrum men fungerar utmärkt även som barnrum eller gästrum. Rummet har ett fönster som vetter mot den lugna och om sommaren gröna gården.

Via en praktisk skjutdörr nås bostadens andra sovrum. Likt övriga rum är det av bra storlek och rymmer enkelt en dubbelsäng med tillhörande möblemang. Ett stort fönster låter ljuset flöda även här och två inbyggda garderober tar hand om förvaringen. Nymålade väggar i Jotuns Antique Brass.

Vidare in i bostaden, via den inre hallen, öppnar det väl tilltagna vardagsrummet upp hemmet med en härlig stor sällskapsyta för vänner och familj. En stor soffhörna med tillhörande mediamöbler samsas med ett middagsbord utan att göra avkall på den generösa känslan. Längs med långsidan finns ett fönster för extra ljusinsläpp och längs med ena kortsidan breder ett tilltaget fönsterparti ut sig mot balkongen. Här kan den med gröna fingrar utnyttja rummets ljusa läge.

Utgången till den soliga balkongen med sydvästläge gör dessutom att man kan njuta av utsikten mot Älvsborgsbron och Majornas takåsar.

Bostadens master bedroom nås genom vardagsrummet och ligger likt de andra beläget mot gårdens grönska med himlen som utsikt när man vaknar. Fönstret ger ett gott ljusinsläpp och här finns förvaring i en stilfull hel garderobsvägg som ger utrymme för både kläder, accessoarer och skor. Tack vare det höga och fria läget undgås insyn i alla rum.

Köket är en dröm för den matlagningsintresserade med goda arbetsytor på bänkskivor av massiv trä och bra förvaring bakom snygg skåpinredning i grå nyans. Väggarna är delvis vitmålade och delvis kaklade i vitt med mörk fog. Från fönstret blickar man ut över omgivningarna, över sitt morgonkaffe eller ett glas vin till helgen. Den maskinella utrustningen består av fristående kyl och frys, integrerad mikro, ugn och diskmaskin samt köksfläkt.

Det stora badrummet nås via hallen och är helkaklat med stora kvadratiska vita kakelplattor och mörk klinker på golvet. Praktisk disponerat med både dusch, tvättmaskin, kommod och spegelskåp.

Gäst-wcn ligger intill det stora badrummet och är likt badrummet helkaklat med vita väggar och mörk klinker på golvet. Förvaringsmöjligheter erbjuds i en kommod.

Varmt välkommen på visning!

Bostadsfakta

Ekonomi & Drift

Total driftkostnad
520 kr/månad
Elektricitet
200 kr/månad
Försäkring
150 kr/månad
Kommentar
Övrigt avser obligatoriskt tillägg av bredband. Driftskostnader varierar beroende på bland annat personlig förbrukning och avtal.

Byggnad

Byggår
1973-1974
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Uppvärmning
Fjärrvärme
Hiss
Ja
Energiprestanda / Premiärenergital
110

Förening

Namn
HSB Brf Seglaren
Om föreningen
HSB:s brf Seglaren består av 415 bostadsrätter och fyra kommersiella lokaler fördelade på 5st fastigheter. Föreningen har välskötta hus och en välskött ekonomi med en låg belåningsgrad. De hjälper också till vid felanmälan och vid administrativa frågor som månadsavgift, överlåtelser, andrahandsuthyrning. Fastigheterna är upplåtna med tomträtt som kommer omförhandlas 2022. Föreningen innehar ett förmånligt elavtal där elbolaget fakturerar till föreningen, som i sin tur debiterar varje enskild lägenhet för dess faktiska förbrukning och därigenom har man möjlighet att påverka sin månadskostnad. Avtalet löper ut i juni 2023. Vänligen se gärna föreningens hemsida för mer information: www.hsb.se/goteborg/seglaren Föreningsexpeditionen har öppet varje måndag: 18.00 till 18.30. Tele: 031-421095. Vid överlåtelse ska köparen besöka fastighetsexpeditionen på Seglaregatan 23 och uppvisa erhållna nycklar och taggar, detta för att kontrollera så inga nycklar eller taggar är på vift och minimera inbrott. Legitimation ska medtagas. Är besöket inte gjort tre veckor efter överlåtelse raderas samtliga taggar knutna till lägenheten, nya taggar kan fås mot avgift. För att föreningen ska kunna behandla köparens medlemsansökan krävs att samtliga köpare blir medlemmar i HSB Göteborg. Det görs via denna länk: https://blimedlem.hsb.se/index.html
Äger föreningen marken
Nej
Överlåtelseavgift
1 313 kr Betalas av säljare
Pantsättningsavgift
525 kr
Renoveringar
Föreningen följer en underhållsplan som upprättades 2014 och sträcker sig till 2044.

Urval av avslutande renoveringar
2020 - Infodring av stammar i samtliga bottenplattor
2020 - Byte av portelefon Sg 10
2020 - Renovering av tvättstugan Seglaregatan 10
2020 - Installation av FX ventilation på SG 35
2020 - Utredning av Solceller- avvaktar installation
2020 - Renovering av samtliga soprum
2020 - Byte av alla loftgångsytterdörrar
2020 - Installation av postboxar
2020 - Omläggning tak SG 23


Kommande renoveringar -
Föreningen har ett pågående Energi-projekt där fler hus förses med FX-system och där samtliga äldre fönstren byts. Fasadrenoveringar väntar på beslut.

Brf Seglaren har genomfört en utredning avseende stammarnas skick, vilket påvisat brister, då stammarna är äldre. Föreningen håller just nu på att ta fram underlag för att kunna informera medlemmarna om kommande behov och estimerad kostnad.

Vid en överlåtelse genomförs alltid en besiktning, denna bekostas av föreningen och eventuella brister som ligger på medlemmens ansvar enligt stadgarna ansvarar säljaren för och ska meddelas köparen. Föreningen kan även komma meddela köparen/mäklaren.

Andel Av Årsavgift
0.36262 %
Andel i BRF
0.36262 %
Gemensamma ytor
Gemensamhetslokaler | Tvättstugor, cykel- och barnvagnsrum, snickarrum (med verktyg och maskiner), gym med dusch på nummer 10, bastu, övernattningslägenhet på nr 19, festlokal för ca femtio personer med kök och porslin (Seglaresalen) samt en biltvättplats.

Karta

Hör av dig till oss

Julia Albinsson

Fastighetsmäklare

Delägare

Julia Albinsson

Zara Ek

Fastighetsmäklare

Delägare

Zara Ek