Såld

GöTEBORG / MAJORNA - SEGLAREGATAN 10

Seglaregatan 10

Snabbfakta - Bostadsrättslägenhet
Utgångspris
2 275 000 kr
Boarea
53.3 m²
Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Objekttyp
Bostadsrättslägenhet
Antal rum
2 R.O.K.
Förening
HSB Brf Seglaren

Storslagen utsikt och garageplats som igår!

Högt upp i huset med fantastisk utsikt över Göteborgs hamninlopp! Garage ingår i avgiften.

Planlösning

Storslagen utsikt och garageplats som igår!

Högt upp i huset, vån 7/8, med fantastisk utsikt över Göteborgs hamninlopp! Kliv in i denna välplanerade lägenhet med luftiga ytor och stora fönster som bjuder på havsutsikt. Praktiskt och modernt kök med öppen och social planlösning mot vardagsrummet. Tack vare genomgångsläget ges ett ljusinsläpp från fönster i två väderstreck och skapar trivsam atmosfär. Från det lättmöblerade vardagsrummet tar ni er ut till balkongen som bjuder på eftermiddagssol och utsikt bort mot Älvsborgsbron och Eriksbergskranen på andra sidan älven. Här finns bra förvaringsmöjligheter i flera garderober. Fint renoverat badrum. Parkering i garage ingår i avgiften. Grillplats med vacker utsikt. Nära till Slottsskogen, salta bad i väster, mataffärer, restauranger och kommunikationer.

Fakta

Objekttyp
Bostadsrätt
Utgångspris
2 275 000 kr
Månadsavgift
4 706 kr, Inkl värme, vatten, kabel-TV och garageplats. Utöver månadsavgiften tillkommer ett obligatoriskt tillägg om 170 som avser bredband. Brf har individuell mätning och debitering av el. Totala månadskostnad blir 4 876 kr/mån.
Boarea
53.3 m² Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Rum
2 R.O.K.
Våningsplan
7/8
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning
98 810 kr.

Interiör

Interiör
Allmän beskrivning av interiör: Välkommen in i den praktiska hallen.
Här har du gott om förvaring i praktiska och stilrena garderober med skjutdörrar. En lugn blågrå nyans pryder väggarna och på golvet ligger ett ljust och fint laminat.

Till höger nås köket. Ett modernt och stilrent kök i vitt. Praktiskt utrustat med allt som behövs! Ett socialt kök som ligger med öppen planlösning mot vardagsrummet och binds samman av matplatsen.
Ljusa laminatgolv och vita väggar. Utrustat med spis , kyl/frys, ugn, mikrovågsugn samt diskmaskin.

Vardagsrummet binds samman med köket via den öppna planlösningen.
Ljusa väggar och ekparkett skapar en bra bas.
Rymligt rum med härligt ljusinsläpp och fantastisk vy! Här finns plats för matsalsbordet samt soffa med tillhörande möblemang.

Från vardagsrummet nås hemmets pärla- balkongen med den slående utsikten och första parkett över solnedgången. Sol från mitt på dagen till kvällens sista strålar.

Sovrummet ligger intill vardagsrummet. Plats för extra garderober om önskas. Ljus och behaglig väggfärg.

Badrummet är fint renoverat i modern standard. Grått klinker och vitt kakel på väggarna. Duschväggar i glas samt en praktisk tvättmaskin.

Bostadsfakta

Ekonomi & Drift

Total driftkostnad
620 kr/månad
Elektricitet
300 kr/månad
Försäkring
150 kr/månad
Personer i hushåll
1
Kommentar
Övrigt avser obligatoriskt tillägg av bredband. Driftskostnader varierar beroende på bland annat personlig förbrukning och avtal. Driftkostnaderna är en uppskattad schablon.

Byggnad

Byggår
1973-1974
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Uppvärmning
Fjärrvärme
Hiss
Ja
Energiprestanda / Premiärenergital
133

Förening

Namn
HSB Brf Seglaren
Om föreningen
HSB:s brf Seglaren består av 415 bostadsrätter och fyra kommersiella lokaler fördelade på 5st fastigheter. Föreningen har välskötta hus och en välskött ekonomi med en låg belåningsgrad. De hjälper också till vid felanmälan och vid administrativa frågor som månadsavgift, överlåtelser, andrahandsuthyrning. Fastigheterna är upplåtna med tomträtt som kommer omförhandlas 2022. Föreningen innehar ett förmånligt elavtal där elbolaget fakturerar till föreningen, som i sin tur debiterar varje enskild lägenhet för dess faktiska förbrukning och därigenom har man möjlighet att påverka sin månadskostnad. Avtalet löper ut i juni 2023. Vänligen se gärna föreningens hemsida för mer information: www.hsb.se/goteborg/seglaren Föreningsexpeditionen har öppet varje måndag: 18.00 till 18.30. Tele: 031-421095. Vid överlåtelse ska köparen besöka fastighetsexpeditionen på Seglaregatan 23 och uppvisa erhållna nycklar och taggar, detta för att kontrollera så inga nycklar eller taggar är på vift och minimera inbrott. Legitimation ska medtagas. Är besöket inte gjort tre veckor efter överlåtelse raderas samtliga taggar knutna till lägenheten, nya taggar kan fås mot avgift. För att föreningen ska kunna behandla köparens medlemsansökan krävs att samtliga köpare blir medlemmar i HSB Göteborg. Det görs via denna länk: https://blimedlem.hsb.se/index.html
Äger föreningen marken
Nej
Överlåtelseavgift
1 313 kr Betalas av säljare
Pantsättningsavgift
525 kr
Renoveringar
Föreningen följer en underhållsplan som upprättades 2014 och sträcker sig till 2044.

Urval av avslutande renoveringar
2020 - Infodring av stammar i samtliga bottenplattor
2020 - Byte av portelefon Sg 10
2020 - Renovering av tvättstugan Seglaregatan 10
2020 - Installation av FX ventilation på SG 35
2020 - Utredning av Solceller- avvaktar installation
2020 - Renovering av samtliga soprum
2020 - Byte av alla loftgångsytterdörrar
2020 - Installation av postboxar
2020 - Omläggning tak SG 23


Kommande renoveringar -
Föreningen har ett pågående Energi-projekt där fler hus förses med FX-system och där samtliga äldre fönstren byts. Fasadrenoveringar väntar på beslut.

Brf Seglaren har genomfört en utredning avseende stammarnas skick, vilket påvisat brister, då stammarna är äldre. Föreningen håller just nu på att ta fram underlag för att kunna informera medlemmarna om kommande behov och estimerad kostnad.

Vid en överlåtelse genomförs alltid en besiktning, denna bekostas av föreningen och eventuella brister som ligger på medlemmens ansvar enligt stadgarna ansvarar säljaren för och ska meddelas köparen. Föreningen kan även komma meddela köparen/mäklaren.

Andel Av Årsavgift
0.2125 %
Andel i BRF
0.2125 %
Parkeringar
Om du önskar en extra parkeringsplats, utöver den som ingår, finns det 25 st platser för uthyrning (fn kö för hyra av plats). Kostnad för dessa är ca 600 kr/mån. Föreningen har även laddstolpar för elbilar.
Gemensamma ytor
Gemensamhetslokaler | Tvättstugor, cykel- och barnvagnsrum, snickarrum (med verktyg och maskiner), gym med dusch på nummer 10, bastu, övernattningslägenhet på nr 19, festlokal för ca femtio personer med kök och porslin (Seglaresalen) samt en biltvättplats.
Gårdplats
Föreningen har flera fina ytor med lekplats, utemöbler och grillmöjligheter.
Tv och Bredband
Föreningen är ansluten till Kabel-tv och bredband via Telia. Basutbud för tv-kanaler ingår i månadsavgift. Under 2018 installerades fiber från Telia.
Övrigt
Uppgifterna i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren, årsredovisningen och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.
Försäkring
Fastigheterna är fullvärdesförsäkrade via Länsförsäkringar. Ansvarsförsäkring ingår för styrelsen.

Karta

Hör av dig till oss

Zara Ek

Fastighetsmäklare

Delägare

Zara Ek

Tilde Aurbakken

Fastighetsmäklare

Tilde Aurbakken