Snart till salu

GÖTEBORG / MAJORNA - SåGGATAN 56B

Såggatan 56B

Snabbfakta - Bostadsrättslägenhet
Utgångspris
3 250 000 kr
Boarea
52 m²
+ 10 kvm biarea. Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Objekttyp
Bostadsrättslägenhet
Antal rum
2.5 R.O.K.
Förening
BRF Såggatan 56

Luftig och ombonad vindstvåa med härlig kontorsplats

Takfönster och fönster i valv åt två väderstreck ger ett fantastiskt ljusinsläpp!

Planlösning

Luftig och ombonad vindstvåa med härlig kontorsplats

I ett charmigt landshövdingehus på Såggatan välkomnas ni till denna härliga vindstvåa med spännande vinklar. Här möts vackra välformade fönster och sociala umgängesytor på allra bästa sätt. Den rymliga hallen medför ett unikt utrymme, perfekt att möblera som hemmakontor. Från fönsterna återfinns en härlig utsikt av grönska mot innergården och ljuvliga landshövdingetak mot gatan.

Här bor ni i hjärtat av Majorna, i en trevlig förening med grönskande trädgård, gemensamma uteplatser, grill och pergola. Beläget mitt emellan Slottsskogens promenadstråk och goda spårvagnskommunikationer, får ni här det bästa av två världar. Här bor ni med ett lugnt läge men ändå nära till Majornas rika utbud av mysiga caféer, restauranger och små charmiga butiker.

Fakta

Objekttyp
Bostadsrätt
Utgångspris
3 250 000 kr
Månadsavgift
3 905 kr, Inkl värme, vatten, kabel-TV och bostadsrättstillägg. Utöver månadsavgiften tillkommer ett obligatorisk tillägg om 244 kr i månaden för bredband & telefoni.
Boarea
52 m² + 10 kvm biarea. Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Rum
2.5 R.O.K.
Våningsplan
4/4
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning
309 897 kr. Baserad på senaste årsredovisning 2021.

Interiör

Interiör
Interiör: På våning 4/4 välkomnas ni in i detta unika landshövdingehem! Ni välkomnas av den charmiga trappen där bland annat ett mindre bevarat fönster, från tiden då det var en vindstrappa, finns kvar. Den rymliga hallen är ett tacksamt extra utrymme som idag används som kontor. Tre nyare och större fönster bidrar med ett fantastiskt ljusinsläpp. Utanför finns utsikt över innergård och ett vackert kastanjeträd.

Rakt fram och till höger från hallen öppnar kök och vardagsrum upp sig i en öppen och social planlösning. Längst den högra sidan finns det ljusa och fullt utrustade köket. Det vita moderna luckorna mjukas upp tack vare köksbänken i trä. Fullt maskinellt utrustat med kyl/frys (Bosch), spishäll (Schott Ceran), varmluftsugn (Whirlpool), fläkt (mekanisk), integrerad diskmaskin och micro (Elektrolux).

I vardagsrummet finns plats för soffa och tillhörande möblemang samt ett matsalsbord. Utmärkt för middagar i goda vänners lag! Väggarna är genomgående ljusa bortsett från innerhallen som pryds av tapeten "Strawberry Theif" av William Morris. Golvet bryts av med en enstavig ekparkett. Två fönster i valv samt ett takfönster i motsatt riktning släpper in riktigt med ljus och bjuder på fina vyer mot Majornas takåsar.

Avskilt från kök och vardagsrum ligger det mysiga sovrummet. Här ryms dubbelsäng med tillhörande sängbord samt klädförvaring i tre fristående garderober (ingår). Väggarna samt garderoben är målade i Auros ekologiska väggfärg "Mörk Jade", på golvet ligger en enstavig ekparkett. Utanför sovrummet finns också en klädkammare för extra förvaring.

Badrummet är rymligt och stilrent! Smakfullt inrett med vita, blanka kakelplattor på väggarna och grå klinkers med golvvärme, värmer kalla morgonfötter. Utrustningen består av handfat med ovansittande badrumsskåp, dusch, wc samt tvättmaskin från Whirlpool (inköpt 2021).

Bostadsfakta

Ekonomi & Drift

Total driftkostnad
575 kr/månad
Elektricitet
200 kr/månad
Försäkring
150 kr/månad
Kommentar
Detta är endast riktvärden och kan variera beroende på bland annat personlig förbrukning och avtal. Posten övrigt avser bredband & telefoni.

Byggnad

Byggår
1932-1933
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Uppvärmning
Fjärrvärme
Hiss
Nej
Energiprestanda / Premiärenergital
110

Förening

Namn
BRF Såggatan 56
Om föreningen
Brf Såggatan 56 är en äkta bostadsrättsförening som bildades 2005. Detta trevliga landshövdingehus är en del av ett större kvarter, där man bland annat tar del av en egen gård med två stora uteplatser, fina träd och en nybyggd pergola. Under budgetmötet hösten 2022 togs beslutet tillsammans med den ekonomiska förvaltaren (Bredablick), om att höja avgifterna vid årsskiftet 2022/2023 med 5% för att möta inflation, höjda räntor och driftskostnader. Inget beslut om ytterligare höjning har tagits, men den ekonomiska förvaltaren har uppmanat styrelsen om att det möjligtvis skulle behövas. Hur mycket och om, kommer diskuteras vidare under höstens budgetmöte 2023.
Äger föreningen marken
Ja
Överlåtelseavgift
1 313 kr Betalas av köpare
Pantsättningsavgift
525 kr
Renoveringar
Föreningen följer en underhållsplan och det finns inga stora renoveringar de kommande åren, endast löpande underhåll.

Utdrag från tidigare renoveringar (se mer i årsredovisningen):

1984: Stambyte och elstambyte
2007: Tak- och fönster byttes
2008: Vindslägenheter byggdes och taket lades om
2009: Gården renoverades
2015: Trapphusen renoverades
2016: Gatufasadens sockel målades om
2017: Underhåll och Justering av värmeflödet samt installation av fläkt i soprummet.
2019: Slipning och målning av alla fönster. Byte av fönster på vindsvåningarna. Oljning av terrass och staket.
2020: Inköp av nya trädgårdsmöbler samt byggnation av pergola.
2021: Spolning av dag- och spillvattenledningar, byggnation av lekplats
Andel Av Årsavgift
2.99 %
Andel i BRF
2.99 %
Parkeringar
För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Göteborgs Stad. Du kan gå in på Göteborgs Stads hemsida och få mer information samt beställa ansökningshandlingar där: www.goteborg.se.
Gemensamma ytor
Föreningen har en tvättstuga som ligger i källaren på Såggatan 56 E. Tvättstugan är utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkskåp och en tvättmaskin för drop in tvätt. Föreningen har även cykelställ med och utan tak på gården samt barnvagnsförråd i E uppgången.
Gårdplats
Föreningen har en stor och härlig egen gård med två uteplatser, grill, lekplats och pergola.
Tv och Bredband
Föreningen är ansluten till kabel-Tv och Bredband via Via ComHem. Basutbudet för TV ingår i avgiften. Fiberbredband 100/10 mBit är obligatoriskt och läggs på avgiften.
Övrigt
Uppgifterna i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och årsredovisningen som kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Karta

Hör av dig till oss

Tilde Aurbakken

Fastighetsmäklare

Tilde Aurbakken

Julia Albinsson

Fastighetsmäklare

Delägare

Julia Albinsson

Intresseanmälan

Här kan du anmäla intresse för detta objekt.

*” anger obligatoriska fält

Hidden
*