Såld

GÖTEBORG / MAJORNA - SåGGATAN 50B

Såggatan 50B

Snabbfakta - Bostadsrättslägenhet
Utgångspris
2 400 000 kr
Boarea
31 m²
Areauppgifter enligt mätning.
Objekttyp
Bostadsrättslägenhet
Antal rum
1 R.O.K.
Förening
Brf Såggatan 50

Nyproducerad vindslägenhet med ljuvlig takterrass mitt i hjärtat av Majorna!

Bli först att bo i denna vindslägenhet med solig takterrass!

Planlösning

Nyproducerad vindslägenhet med ljuvlig takterrass mitt i hjärtat av Majorna!

Mitt i Majorna, på Såggatan och i det vaniljgula huset på nummer 50, välkomnas ni högst upp i huset till denna nybyggda vindslägenhet av högsta kvalitet! En genomgångslägenhet med fina umgängesytor och ett otroligt ljusinsläpp. Genomgående fina materialval gör det här till ett fantastiskt hem att få flytta in i och bli den första som använder det! Från takfönstren har ni vidsträckt utsikt över Majornas takåsar, Masthuggskyrkan och längre bort ser ni Karlatornet ta form!

Här bor ni i hjärtat av Majorna i en stabil förening, med grönskande trädgård med gemensamma uteplatser och möjlighet till odling. Mycket trevligt och populärt område med närhet till det mesta såsom Slottsskogen, mataffär, restauranger och kommunikationer.

Fakta

Objekttyp
Bostadsrätt
Utgångspris
2 400 000 kr
Månadsavgift
1 919 kr, Inkl. värme och vatten.
Boarea
31 m² Areauppgifter enligt mätning.
Rum
1 R.O.K.
Våningsplan
4/4
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning
191 383 kr. Beräknad utifrån föreningens senaste årsredovisning 2022. Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten.

Interiör

Interiör
Interiör: Varmt välkommen högst upp i huset, till denna fantastiska vindslägenhet! Redan ett kliv in i hallen andas lägenheten kvalitét från topp till tå. Gott om plats för avhängning finns till höger om ytterdörren. Hemmet värms upp via golvvärme och ovanpå vilar vitlaserat 1-stavs parkettgolv. Golvet bryts fint av mot de målade väggarna i en ”greige” nyans, mer exakt Jotuns kulör ”Froströk” - genomgående för hela hemmet.

Det smakfulla köket är från Kviks serie ”Avolia” och går i en ”varmbeige” nyans – en mycket smakfull dansk design. Bänkskivan som likt luckorna är av samma material är lättskött och lätt att hålla ren. Bra arbetsytor och gott om förvaringslösningar finns via både lådor och överskåp. Den maskinella utrustningen består av ugn, induktionshäll, fläkt, integrerad diskmaskin och kyl/frys. Intill köket, framme vid pardörrar som tar dig ut till hemmets takterrass, finns en en given plats för en matgrupp för ca 2-4 personer.

Från köket kliver du ut på den ljuvliga takterrassen, där möts du av en slående utsikten. Här blickar du utöver grönskande trädtoppar och njuter av solens värmande strålar. Här ryms en loungegrupp och planteringar för den med gröna fingrar. En plats att landa och koppla av på.

I andra änden av bostaden finns det stora allrummet. Här finns plats för soffgrupp med tillhörande möblemang samt en större säng med tillhörande nattduksbord. Med enkla medel kan du, om du så önskar, ska en separat sovalkov. Likt i resterande delar av hemmet, har väggarna här målats i Jotuns behagliga nyans ”Froströk” och på golvet ligger vitlaserad 1-stavs parkett.

I badrummet återfinns praktfulla och moderna materialval. De helkaklade väggarna och klinkergolvet i en mörkgrå ton, tillsammans med dimbara spotlight, utger en hotellkänsla av högsta rang. Här finns vägghängd wc, dusch med vikbar glasvägg, handfat med kommod och ovanhängande belyst spegel. Ett stort vädringsfönster släpper in dagsljus och bjuder på utsikt. Mattsvarta detaljer förhöjer känslan ännu lite till!

Minst sagt, en idyll mitt i stan!

Bostadsfakta

Ekonomi & Drift

Total driftkostnad
400 kr/månad
Elektricitet
250 kr/månad
Försäkring
150 kr/månad
Kommentar
Detta är endast riktvärden och kan variera beroende på bland annat personlig förbrukning och avtal. Driftkostnaderna är en uppskattad schablon.

Byggnad

Byggår
1923
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Uppvärmning
Fjärrvärme
Hiss
Nej
Energiprestanda / Premiärenergital
96

Förening

Namn
Brf Såggatan 50
Om föreningen
Brf Såggatan 50 är en föreningen i en välskött fastighet från 1932. Föreningen består av 22 bostadsrätter och 1 lokal (pizzeria) som är upplåten med hyresrätt. Byggnadens totalyta är 1 092 m², varav 974 m² utgör lägenhetsyta och 118 m² utgör lokalyta. Föreningen äger sin egen mark och kommer således inte att påverkas av höjd tomträttsavgift. Föreningen har inga planerade avgiftshöjningar i dagsläget (kontrollerat 25/2-24). SBC sköter den ekonomiska förvaltningen. Föreningen är en mindre brf så alla medlemmar behöver hjälpa till på olika sätt. Både stora och små saker såsom vid städdagar, styrelsearbete, trädgårdsgrupp, snöskottning etc.
Äger föreningen marken
Ja
Överlåtelseavgift
1 433 kr Betalas av köpare
Pantsättningsavgift
573 kr
Renoveringar
Utförda renoveringar:
1984: Totalrenovering och stambyte
2004: Ommålning av fasad
2005: Målning och renovering trapphus
2008: Soprum/cykelskjul byggts
2009: Renovering av gården
2015: Renovering tvättstuga
2017: Fönsterbyte
2017: Fasadmålning
2018: Genomförd och godkänd OVK
2019: Brandinspektion
2019-2020: Återställer vattenläcka i källare pga. trasigt gjutjärnsrör
2022: Relining av samtliga rör
2023: Takrenovering
2023: Vindsbyggnation

Planerat underhåll som är under värdering:
2025: Nya portar till entréer A, B & C

Föreningen har inget stort på gång efter vindsbygget, men föreningen kommer att förbättra utemiljön när allt är klart.
Andel Av Årsavgift
2.95 %
Andel i BRF
2.95 %
Parkeringar
För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Göteborgs Stad. Du kan gå in på Göteborgs Stads hemsida och få mer information samt beställa ansökningshandlingar där: www.goteborg.se.
Gårdplats
Föreningen har en härlig egen gård med en stor trall som gör sig fint med trädgårdsmöblerna samt en gemensam grill.
Tv och Bredband
Föreningen är ansluten till kabel-TV och bredband via Tele2.
Övrigt
Uppgifterna i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och årsredovisningen som kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.
Försäkring
Föreningen är fullvärdesförsäkrad via IF.

Karta

Hör av dig till oss

Zara Ek

Fastighetsmäklare

Delägare

Zara Ek

Tilde Aurbakken

Fastighetsmäklare

Tilde Aurbakken