Till salu

GÖTEBORG / MAJORNA - SåGGATAN 50A

Såggatan 50A

Snabbfakta - Bostadsrättslägenhet
Utgångspris
2 750 000 kr
Boarea
51 m²
Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Objekttyp
Bostadsrättslägenhet
Antal rum
2 R.O.K.
Förening
Brf Såggatan 50

Landshövdingecharm möter modern funktion på allra bästa sätt!

Landshövdingepärla med tilltalande planlösning och vackra, bevarade detaljer. Fint ljusinsläpp och fritt läge mot Godhemsplatsen!

Planlösning

Landshövdingecharm möter modern funktion på allra bästa sätt!

Mitt i Majorna, på Såggatan och i det vaniljgula huset på nummer 50, välkomnas ni till detta ljusa landshövdingehem!

Två trappor upp i huset finns välplanerat hem med bra umgängesytor och ett fint ljusinsläpp. Det är fritt från insyn, och alla fönster vetter mot Godhemsplatsens öppna yta. Originaldetaljer såsom spegeldörrar och gjutjärnsradiatorer har bevarats, och de vackra brädgolven sätter tonen i hemmet. Modernt kök och badrum.

Här bor ni i hjärtat av Majorna i en stabil förening, med grönskande trädgård med gemensamma uteplatser och möjlighet till odling. Mycket trevligt och populärt område med närhet till det mesta såsom Slottsskogen, mataffär, restauranger och kommunikationer.

Landshövdingehuset på Såggatan 50 uppfördes 1932. Stilen är tjugotalsklassicistisk och ritningarna signerade H.Larsson.

Föreningen har en grönskande innergård, där det bland annat växer ett vackert magnolieträd. En altan med grill och trädgårdsmöbler finns för medlemmarna att använda. Gården ska få en uppfräschning nu till våren och nya utemöbler ska införskaffas.

I lägenhetens trappuppgång finns en fräsch tvättstuga, och de boende har även tillgång till ett övernattningsrum som man kan boka när man får långväga besök.

Den omedelbara närheten till Slottsskogen är en stor fördel. Dessutom har man både Hängmattans och Mariaplans sjudande kafe- och restaurangliv inom kort promenadavstånd. Närservicen är god och Majorna hittar man förutom flertalet större mataffärer även spännande och ekologiskt nischade speceributiker. Till Majvallens spårvagnshållplatsgår man på några minuter, och med linje 11 tar man sig enkelt till både city och havet.

Fakta

Objekttyp
Bostadsrätt
Utgångspris
2 750 000 kr
Månadsavgift
3 099 kr, Inkl. värme och vatten.
Boarea
51 m² Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Rum
2 R.O.K.
Våningsplan
2/4
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning
308 607 kr. Beräknad utifrån föreningens senaste årsredovisning 2022.

Interiör

Interiör
Interör: Två trappor upp i det vaniljgula huset på Såggatan 50 välkomnas ni in i detta hem!
Redan i hallen märker ni av hemmets generösa ytor och det ljuva ljusinsläppet. Utmärkta förvarings- och avhängningsmöjligheter erbjuds i form av garderober till höger samt en mindre klädkammar som inrymmer mycket. Väggarna är målade i vitt och golvet kläs av nyslipat furuplank i original. Dessa är vitlaserade och lackade.

Bostadens rymliga vardagsrum nås rakt fram från hallen och här avspeglas byggårets orginaldetaljer i varje hörn i form av spegeldörrar, höga fotlister och de fina brädgolven. Stora fönster ger ljuset gott om spelrum och tillsammans med den generösa takhöjden skapas en härlig atmosfär. Utanför fönstret finns utsikt mot Godhemsplatsens öppna och fria yta. Vardagsrummet är lättmöblerat och här finns det gott om plats för en stor soffgrupp med tillhörande möblemang. Väggarna är även här målade i vitt. Rummet inramas fint tack vare det vitlaserade och lackade plankgolvet.

I fil med vardagsrummet, bakom en vacker spegeldörr, nås det ljusa sovrummet. Utanför fönstret återfinns även här fri utsikt mot Godhemsplatsen. Här ryms med lätthet en stor säng med tillhörande möblemang. Klädförvaringen tar garderoberna hand om. Väggarna är målade i vitt som förstärker den ljusa känslan i rummet. Plankgolvet är här vitmålat.

Bostadens kök bjuder på vackert ljusinsläpp och goda förutsättningar för matlagning. Framme vid fönstret med utsikt mot Såggatan, finns utrymme för en ljus och trivsam matplats som rymmer ett matbord för fyra personer. Härifrån kan man följa växtligheternas skiftningar med årstiderna. Skåpinredningen består av vita släta luckor och lådor, och bänkskivan är i ek. Ovanför diskbänken sitter vitt kakel som harmonierar fint med resten av inredningen. Ugn, kyl/frys och diskmaskinen är den utrustning som finns . Golvet pryds här av original plankgolv målade i vitt, även väggarna går i vitt.

Det fräscha badrummet nås från hallen. Inredningen går i neutrala färger med vitt kakel och svart klinker. Här finns wc, dusch och handfat med en infälld och stor ovanhängande belyst spegel. Finns plats för extra förvaringsmöbel. De mörka fogarna förhöjer känslan ännu lite till!

Bostadsfakta

Ekonomi & Drift

Total driftkostnad
400 kr/månad
Elektricitet
250 kr/månad
Försäkring
150 kr/månad
Kommentar
Detta är endast riktvärden och kan variera beroende på bland annat personlig förbrukning och avtal. Driftkostnaderna är en uppskattad schablon.

Byggnad

Byggår
1932
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Uppvärmning
Fjärrvärme
Hiss
Nej
Energiprestanda / Premiärenergital
96

Förening

Namn
Brf Såggatan 50
Om föreningen
Brf Såggatan 50 är en föreningen i en välskött fastighet från 1932. Föreningen består av 22 bostadsrätter och 1 lokal (pizzeria) som är upplåten med hyresrätt. Byggnadens totalyta är 1 092 m², varav 974 m² utgör lägenhetsyta och 118 m² utgör lokalyta. Föreningen äger sin egen mark och kommer således inte att påverkas av höjd tomträttsavgift. Föreningen har inga planerade avgiftshöjningar i dagsläget (kontrollerat 25/2-24). SBC sköter den ekonomiska förvaltningen. Föreningen är en mindre brf så alla medlemmar behöver hjälpa till på olika sätt. Både stora och små saker såsom vid städdagar, styrelsearbete, trädgårdsgrupp, snöskottning etc.
Äger föreningen marken
Ja
Överlåtelseavgift
1 433 kr Betalas av köpare
Pantsättningsavgift
573 kr
Renoveringar
Utförda renoveringar:
1984: Totalrenovering och stambyte
2004: Ommålning av fasad
2005: Målning och renovering trapphus
2008: Soprum/cykelskjul byggts
2009: Renovering av gården
2015: Renovering tvättstuga
2017: Fönsterbyte
2017: Fasadmålning
2018: Genomförd och godkänd OVK
2019: Brandinspektion
2019-2020: Återställer vattenläcka i källare pga. trasigt gjutjärnsrör
2022: Relining av samtliga rör
2023: Takrenovering
2023: Vindsbyggnation

Planerat underhåll som är under värdering:
2025: Nya portar till entréer A, B & C

Föreningen har inget stort på gång efter vindsbygget, men föreningen kommer att förbättra utemiljön när allt är klart.
Andel Av Årsavgift
4.7569 %
Andel i BRF
5.58205 %
Parkeringar
För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Göteborgs Stad. Du kan gå in på Göteborgs Stads hemsida och få mer information samt beställa ansökningshandlingar där: www.goteborg.se.
Gårdplats
Föreningen har en härlig egen gård med en stor trall som gör sig fint med trädgårdsmöblerna samt en gemensam grill.
Tv och Bredband
Föreningen är ansluten till kabel-TV och bredband via Tele2.
Övrigt
Uppgifterna i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och årsredovisningen som kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.
Försäkring
Föreningen är fullvärdesförsäkrad via IF.

Karta

Hör av dig till oss

Zara Ek

Fastighetsmäklare

Delägare

Zara Ek

Tilde Aurbakken

Fastighetsmäklare

Tilde Aurbakken

Intresseanmälan

Här kan du anmäla intresse för detta objekt.

*” anger obligatoriska fält

Hidden
*