Såld

GöTEBORG / MAJORNA - SåGGATAN 48A

Såggatan 48A

Snabbfakta - Bostadsrättslägenhet
Utgångspris
2 250 000 kr
Boarea
37 m²
Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Objekttyp
Bostadsrättslägenhet
Antal rum
1 R.O.K.
Förening
Vingabåkens BRF

Charmig landshövdingeetta i hjärtat av Majorna

Smakfull och ytterst väldisponerad etta med landshövdingecharm och rofyllt gårdsläge

Planlösning

Charmig landshövdingeetta i hjärtat av Majorna

Välkomna till Såggatan 48A och denna fantastiska landshövdingeetta där högt i tak och bevarade originaldetaljer möter nutida inslag. Med ett genomgångsläge och fönster i två väderstreck tillsammans med högt i tak bidrar det till känslan av rymd och en luftig atmosfär. Ni erbjuds plankgolv i original tillsammans med renoverade och ljusa ytskikt vilket gör det enkelt för er att sätta en egen prägel med möbler och textiler. Köket är även det nyrenoverat med allt ni kan tänkas behöva. Allrummet har gott om plats för såväl soffgrupp med tillhörande möblemang, arbetshörna samt en dubbelsäng. Till sist erbjuds ni ett ljust badrum utrustat med dusch. Här är det bara till att flytta in och känna sig som hemma på en gång!

Den mysiga innergården med trädgårdskänsla är grönskande och bjuder in till umgänge. Här finns möjligheter till odling, avkopplande lässtunder och sena grillkvällar. Läget är perfekt med närhet till såvål Linnéstadens och Mariaplans restaurangutbud som Slottsskogens grönska.

Fakta

Objekttyp
Bostadsrätt
Utgångspris
2 250 000 kr
Månadsavgift
2 492 kr, Inkl. värme och vatten. Utöver månadsavgiften tillkommer ett obligatoriskt tillägg om 89 kr/mån som avser kabel-TV. ändra till 2403
Boarea
37 m² Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Rum
1 R.O.K.
Våningsplan
2/3
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning
90 362 kr. Baserad på senaste årsredovisning 2021.

Interiör

Interiör
Interiör: Ni välkomnas in i en ljus och ombonad hall med plats för fri avhängning samt ytterligare förvaringsmöjligheter i en större garderob med spegeldörrar som utgör en känsla av rymd. Väggarna är målade i vitt och golvet pryds av ett fantastiskt originalplankgolv vilket är genomgående i bostaden.

Vidare har ni allrummet som andas harmoni med väggar i vitt tillsammans med det fantastiska plankgolvet. Här finns det gott om plats för en soffgrupp med tillhörande möblemang, en arbetshörna om så önskas samt en dubbelsäng med tillhörande sängbord. Ett fönster bidrar med ett behagligt ljusinsläpp i rummet.

Nyrenoverat och tidstypiskt kök med ljusgråa lådfronter och charmiga tidstypiska beslag. Ovan bänkskivan i massiv ek sitter vitt kakel. Resterande delar av väggarna i köket pryds av en ljusgrå Boråstapet vid namn "Dahlia Garden" med smakfullt blommönster. Den maskinella utrustningen består av ugn, induktionshäll, kolfilterfläkt från märket Miele samt kyl/frys. Ett bevarat kallskafferi bidrar med charm och än mer förvaring. Här finns gott om plats för ett matbord och genomgångsläget mellan kök och allrum skapar ett härligt ljusflöde i rummet. På golvet återfinns det fina plankgolvet.

Badrummet är helkaklat och går i ljusa nyanser. Kaklade väggar i vitt möter klinkergolv i vitt med inslag av svart. Inredningen består av en wc-stol, handfatskommod med ovansittande spegelskåp samt dusch.

Bostadsfakta

Ekonomi & Drift

Total driftkostnad
439 kr/månad
Elektricitet
200 kr/månad
Försäkring
150 kr/månad
Kommentar
Detta är endast riktvärden och kan variera beroende på bland annat personlig förbrukning och avtal. Posten övrigt avser obligatoriskt tillägg (Kabel-TV).

Byggnad

Byggår
1931
Uppvärmning
Fjärrvärme
Hiss
Nej
Energiprestanda / Premiärenergital
97

Förening

Namn
Vingabåkens BRF
Om föreningen
Det gråblå husen på Såggatan och Vingagatan uppfördes 1931 i tidstypisk stil. Föreningen förvärvade fastigheten 2007 och idag finns här 23 bostadsrätter och 5 hyreslokaler med adresserna Vingagatan 4 A-B och Såggatan 48. SBC tar hand om förvaltningen av husen. Föreningen har idag väldigt låga lån/kvm, och ligger långt under snittet i Göteborg (se nyckeltal i årsredovisningen). Under år 2014 upprättades en långtidsbudget som sträcker sig fram till 2024. Föreningen har löpande amortering på lånen. Föreningen ser i detta nu över om en kommande avgiftshöjning på omkring 15% då avgifterna inte har justerats sedan så sent som 2013. Avgiftshöjningen kommer i sådana fall göras för att ta höjd på inflation, öka räntor och driftskostnader. Hur mycket exakt och om, kommer diskuteras vidare under 2023.
Äger föreningen marken
Ja
Överlåtelseavgift
1 208 kr Betalas av köpare
Renoveringar
Föreningen följer en underhållsplan som upprättades 2022 och sträcker sig till 2071. Stambyte är planerat att utföras 2038.

Kommande åtgärder som kommer göras de kommande åren är: Fasadmålning och renovering av trapphus, samt renovering av tvättstuga och källare på Vingagatan.

Utdrag från tidigare renoveringar:

2011- Färdigställdes en ventilationsrenovering. Då fick samtliga lägenheter nya fläktkåpor och man lät installera mekanisk frånluft i kök och badrum. Under 2011 renoverades även fasaderna och taket på Vingagatan 4.

2012- Renoverades taket på Såggatan 48.

2013- byttes portarna ut och tvättstugan på Vingagatan 4 uppdaterades med ny tvättmaskin och torktumlare.

2014- Installerades säkerhetsdörrar till samtliga lägenheter

2019- Uppfräschning och fixande av den grönskande innergården.

2020- Byggdes ett trädäck vid Såggatan. Samma år uppfördes också cykel-barnvagnsskjul på gården.

2021- Dränering mot innergård vid Vingagatan. Radonmätning genomfördes samt energideklaration utfördes.


För mer information om utförda renoveringar, se detaljerad information i årsredovisningen.
Andel Av Årsavgift
3.72089 %
Andel i BRF
4.82677 %
Parkeringar
Föreningen har sju parkeringsplatser utanför huset på Vingagatan som hyrs ut till en kostnad om 465 kr/månad. Medlemmarna har förtur till platserna och kö upprättas i fall alla skulle vara upptagna. För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Göteborgs Stad. Du kan gå in på Göteborgs Stads hemsida och få mer information samt beställa ansökningshandlingar där: www.goteborg.se.
Gemensamma ytor
Föreningen har två tvättstugor, en på Vingagatan 4 och en på Såggatan 48. Tvättstugan på Vingagatan är utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare samt ett torkrum och tvättstugan på Såggatan är utrustade med en tvättmaskin, en torktumlare samt ett torkrum.
Gårdplats
Föreningens grönskande gård blir en mysig oas att umgås på. Här finns gemensamma utemöbler, grillar och odlingslådor. Förvaring av cykel och barnvagn i ett skjul på gården.
Tv och Bredband
Föreningen är ansluten till Kabel-TV och Bredband via Tele2.
Övrigt
Det är en liten förening som är beroende av att medlemmarna hjälps åt. Ambitionen är att göra så mycket som möjligt själva för att hålla kostnaderna nere.

Karta

Hör av dig till oss

Tilde Aurbakken

Fastighetsmäklare

Tilde Aurbakken

Zara Ek

Fastighetsmäklare

Delägare

Zara Ek