Snart till salu

GÖTEBORG / MAJORNA - SåGGATAN 35D

Såggatan 35D

Snabbfakta - Bostadsrättslägenhet
Utgångspris
2 795 000 kr
Boarea
47.8 m²
Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Objekttyp
Bostadsrättslägenhet
Antal rum
2 R.O.K.
Förening
Brf Svenska Folkbyggens Nr 2 i Göteborg

Charmfull funkis med solig balkong

Ljuv funkistvåa där nyrenoverade ytskikt och kök möter bevarade detaljer i fin harmoni. Balkong i ett högt och fritt läge med många soltimmar.

Planlösning

Charmfull funkis med solig balkong

I hjärtat av Majorna återfinns denna mycket välplanerade funkistvåa med balkong i soligt gårdsläge. Här erbjuds ni ett hem som renoverats med varsam hand, sinne för detaljer och respekt för husets byggår. Tidstypiska detaljer från 40-talet som djupa fönsterbänkar i sten, vacker originalparkett samt högt i tak präglar bostaden. Stort vardagsrum med plats för både matsalsmöbel och soffgrupp. Härifrån nås även den rymliga balkongen mot den grönskande gården. Sol från mitt på dagen till kväll! I samma rofyllda gårdsläge ligger det rymliga sovrummet med klädkammare. I motsatt väderstreck nås köket som renoverats smakfullt. Gott om förvaring bakom de ljusa träluckorna. Matbord för 3-4 personer ryms här. Halvkaklat badrum med dusch.

Här bor ni i en förening med låg belåningsgrad och välskötta hus. Beläget mitt emellan Slottsskogens promenadstråk och goda spårvagnskommunikationer till city, får ni här det bästa av två världar. Här bor ni med ett lugnt läge men ändå nära till Majornas rika utbud av mysiga caféer, restauranger och små charmiga butiker.

Fakta

Objekttyp
Bostadsrätt
Utgångspris
2 795 000 kr
Månadsavgift
3 506 kr, Inkl värme, vatten, kabel-TV.
Boarea
47.8 m² Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Rum
2 R.O.K.
Våningsplan
2/3
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning
149 143 kr. Beräknad utifrån föreningens senaste årsredovisning 2022.

Interiör

Interiör
Interiör: Två trappor upp välkomnas ni in i detta smakfulla hem. Här finns gott om plats för avhängning direkt till höger samt i två inbyggda originalgarderober med överskåp, båda med tidstypiska beslag. Garderoberna, liksom övriga av hemmets ytskikt har renoverats med varsam hand och noggrannhet. Vita väggar möter en ekparkett i original i holländsk läggning. Under 2021 så renoverades, slipades och lackades parketten som sedan löper vidare in i vardagsrummet.

Till höger når ni hemmets otroligt fina kök som genomgått en renovering (2021) där varje detalj är noga utvald och tillsammans möts de i en mycket tilltalande helhet. Skåpsluckor i björkplywood behandlade med vitpigmenterad hårdvaxolja möter rostfri bänkskiva med integrerad diskho från Stala. Här ryms matbord för 3-4 personer. Köket är utrustat med kyl/frys, induktionshäll, ugn, kolfilterfläkt, microvågsugn och integrerad diskmaskin. Väggarna är smakfullt målade i en vit matt färg som sedan möter en fondvägg i persikokulör (Jotun Desert Pink 12120) vid arbetsytan. Golvet pryds av brädgolv i furu, som såpats med vitpigmenterad linsåpa.

I motsatt väderstreck, vilket skapar ett härligt ljusflöde genom bostaden, ligger vardagsrum och sovrum i lugnt och lummigt gårdsläge. Vardagsrummet är i generös storlek och bjuder in till umgänge och gemenskap då här ryms både matgrupp och soffa med tillhörande möblemang. Väggar målade i vit, matt färg. Vackra detaljer som smyckar detta och övriga rum är bevarade radiatorer, fönsterbänkar i sten och renoverade originalfönster.

Från vardagsrummet nås också hemmets härliga balkong. I ett lugnt och soligt läge mot gårdens grönska skapas en plats att spendera många timmar på. Plats för både sittgrupp och odlingar. Västerläget ger under sommaren sol från tidig eftermiddag till kväll.

Sovrummet är målat i en rofylld blågrön kulör (Jotun Balans 6325, helmatt) och golvet pryds av vitlaserat furugolv. Här ryms enkelt dubbelsäng med tillhörande sängbord. Kläderna förvaras i klädkammaren som nås härifrån.

Badrummet är halvkaklat med vitt kakel och ljus våtrumsmatta. Taket är inmålat i samma blågröna ton som sovrummets väggar, vilket ger en effektfull kontrast. Här finns dusch, wc, handfat med ovanhängade spegel samt två spegelskåp för förvaring.

Bostadsfakta

Ekonomi & Drift

Total driftkostnad
223 kr/månad
Elektricitet
104 kr/månad
Försäkring
119 kr/månad
Personer i hushåll
3
Kommentar
Varav 2 barn på halvtid. Detta är endast riktvärden och kan variera beroende på bland annat personlig förbrukning och avtal.

Byggnad

Byggår
1943
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Uppvärmning
Fjärrvärme
Hiss
Nej
Energiprestanda / Premiärenergital
121

Förening

Namn
Brf Svenska Folkbyggens Nr 2 i Göteborg
Om föreningen
Brf Svenska Folkbyggen nr 2 bildades samma år som huset byggdes, 1943 och består av 65 bostadsrätter. Föreningens förvaltning sker genom SBC. Föreningen följer en upprättad underhållsplan och det som är på gång är en basturenovering inom närmaste året. Fastigheten är välskött och många av de stora renoveringarna är gjorda sedan 90-talet. Även ekonomin är väldigt välskött med en belåningsgrad på ca 3400 kr/kvm. Föreningen höjde avgiften med 2 % under Q1 2024. Besök gärna föreningens informativa hemsida: https://varbrf.sbc.se/svenskafolkbyggennr2
Äger föreningen marken
Ja
Överlåtelseavgift
1 313 kr Betalas av köpare
Pantsättningsavgift
525 kr
Renoveringar
De renoveringar som är genomförda är följande:
1993: Elstambyte
1994: Rörstambyte
2003: Omputsning och målning av fasad
2004: Rengöring av avloppsrör
2007: Byte av termostater
2008: Byte till säkerhetsdörrar
2009: Rengöring av avloppsrör
2010: Målning trapphus
2011: Upprustning gård, nya plattor, växter
2012: Installation av fönsterventiler
2013: Lagning källartrappa, ytskikt golv trapphus
2015-2016: Fönster- och balkongrenovering
2016: Fasadmålning
2019: Åtgärder mot för höga radonhalter. Miljöförvaltningen avslutade ärendet nov -19 med uppmaning till samtliga medlemmar om att hålla alla friskluftsventiler öppna och rengjorda.
2019: utfördes underhållsspolning av avlopp i kök och badrum samt gemensamma utrymmen, entrépartier byttes till nya och tvättstugan fick nya maskiner.
2020 filmades avlopp i bottenplattan och en besiktning av grunddräneringsbehov utfördes. Inga åtgärder krävs de närmsta åren.
2020: Renovering av entrépartier är slutförd, OVK
2020: Installation av entrégrind från Såggatan mot innergård
2021: Nya cykelställ
2021: Nytt gym
2022: Byte av golv i torkrum
2022: Byte till energieffektiv belysning i trapphus
2023: Renovering av gästlägenhet och nytt badrum till gästlägenhet
2024: Gemensamhetslokal renoverad

Planerade underhåll:
2024: Renovering av bastu (ej beslutat ännu)
2025: Nya postfack
2026: Renovering yttertak (vid behov), kontroll grunddränering, underhåll avlopp,
2027: OVK, byte termostater
Andel Av Årsavgift
1.71537 %
Andel i BRF
1.71538 %
Gårdplats
Den gemensamma gården erbjuder lummiga omgivningar samt en pergola med utemöbler att nyttja för mysiga grillkvällar med nära och kära. Det finns också en trädgårdsgrupp som jobbar aktivt med att hålla gården fin. Trappstäd sköts av ett företag.
Tv och Bredband
Ansluten till kabelnät via Tele 2. Bredband via Tele 2 eller Telenor.
Övrigt
Uppgifterna i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren, årsredovisningen och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Karta

Hör av dig till oss

Julia Albinsson

Fastighetsmäklare

Delägare

Julia Albinsson

Zara Ek

Fastighetsmäklare

Delägare

Zara Ek

Intresseanmälan

Här kan du anmäla intresse för detta objekt.

*” anger obligatoriska fält

Hidden
*