Såld

GöTEBORG / MAJORNA - SåGGATAN 35B

Såggatan 35B

Snabbfakta - Bostadsrättslägenhet
Utgångspris
2 595 000 kr
Boarea
43 m²
Registrerad som 1 rok i föreningen
Objekttyp
Bostadsrättslägenhet
Antal rum
2 R.O.K.
Förening
Brf Svenska Folkbyggens Nr 2 i Göteborg

Charmfull funkis med balkong

Ljuv funkistvåa med bevarade detaljer i härliga omgivningar. Balkong i ett högt och fritt läge med vidsträckt vy.

Planlösning

Charmfull funkis med balkong

I hjärtat av Majorna återfinns denna mycket välplanerade funkistvåa med balkong i ett högt och fritt läge. Här erbjuds ni ett hem som präglas av ljus och väldisponerade kvadratmeter tack vare stora fönster i två väderstreck och en mycket bra planlösning. Tidstypiska detaljer från 40-talet som djupa fönsterbänkar i sten, vacker originalparkett samt högt i tak präglar bostaden. Stort vardagsrum med plats för både matsalsmöbel och soffgrupp. Härifrån nås även den rymliga balkongen där ni njuter av vidsträckt vy. Trevligt kök med lackade luckor. Väldisponerat sovrum mot den lugna baksidan. Helkaklat badrum. Flera garderober i både hall och sovrum tar hand om klädförvaringen.

Här bor ni i en förening med låg belåningsgrad och välskötta hus. Beläget mitt emellan Slottsskogens promenadstråk och goda spårvagnskommunikationer till city, får ni här det bästa av två världar. Här bor ni med ett lugnt läge men ändå nära till Majornas rika utbud av mysiga caféer, restauranger och små charmiga butiker.

Fakta

Objekttyp
Bostadsrätt
Utgångspris
2 595 000 kr
Månadsavgift
3 144 kr, Värme, vatten, kabel-TV
Boarea
43 m² Registrerad som 1 rok i föreningen
Rum
2 R.O.K.
Våningsplan
3/3
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning
139 247 kr.

Interiör

Interiör
Interiör: Direkt när ni tar klivet in i hallen så slås ni av det ljus och den rymd som präglar detta hem! Plats för avhängning finns samt ytterligare förvaring i rymlig platsbyggd garderob. Väggarna är ljusa och golvet pryds av en välbevarad originalparkett i ek i som löper vidare in i vardagsrummet.

Till höger når ni det rymliga vardagsrummet. I vardagsrummet fortsätter ljuset att strömma in tack vare det stora fönsterpartiet och genomgångsljuset från köket. Vardagsrummet erbjuder flera möbleringsalternativ. Plats finns för soffgrupp samt matbord eller arbetshörna, och det är härifrån den ljuvliga balkongen nås. De ljusa väggarna blir en vilsam bas att inreda efter.

Till vänster från hallen når ni det tilltalande köket som går i ljusa toner och innehåller mycket goda förvaringsmöjligheter. Ovan bänkskivan i trä sitter ett ljust mosaik kakel. Köket är utrustat med spis och ugn. Väggarna är vitmålade och på golvet ligger ett laminatgolv. Vid kökets fönstret rymmer ett mindre bord med plats för två personer. Utanför finns trädens grönska och innergårdens lugn.

Bostadens väldisponerade sovrum är, även det, beläget mot den lugna innergården. Här finns plats för en större säng med tillhörande sängbord. Väggarna går i en beige nyans och på golvet ligger laminatgolv. Sovrummet erbjuder gott om klädförvaring.

Badrummet är ljust och fräscht med vita kaklade väggar samt ljus våtrumsmatta på golvet. Här finns handfat med ovanhängande spegel, wc och dusch.

Bostadsfakta

Ekonomi & Drift

Total driftkostnad
435 kr/månad
Elektricitet
250 kr/månad
Försäkring
185 kr/månad
Kommentar
Detta är endast riktvärden och kan variera beroende på bland annat personlig förbrukning och avtal.

Byggnad

Byggår
1943
Uppvärmning
Fjärrvärme
Hiss
Nej
Energiprestanda / Premiärenergital
121

Förening

Namn
Brf Svenska Folkbyggens Nr 2 i Göteborg
Om föreningen
Brf Svenska Folkbyggen nr 2 bildades samma år som huset byggdes, 1943 och består av 65 bostadsrätter. Föreningens förvaltning sker genom SBC. Föreningen följer en upprättad underhållsplan och det som är på gång är en basturenovering inom närmaste året. Fastigheten är välskött och många av de stora renoveringarna är gjorda sedan 90-talet. Även ekonomin är väldigt välskött med en belåningsgrad på ca 3600 kr/kvm. Föreningen höjde avgiften med 2 % vid årsskiftet 21/22. Föreningen kommer höja avgiften med 3 % under Q1 2023. Besök gärna föreningens informativa hemsida: https://varbrf.sbc.se/svenskafolkbyggennr2
Äger föreningen marken
Ja
Överlåtelseavgift
1 313 kr Betalas av köpare
Pantsättningsavgift
525 kr
Renoveringar
De renoveringar som är genomförda är följande:
1993: Elstambyte
1994: Rörstambyte
2003: Omputsning och målning av fasad
2004: Rengöring av avloppsrör
2007: Byte av termostater
2008: Byte till säkerhetsdörrar
2009: Rengöring av avloppsrör
2010: Målning trapphus
2011: Upprustning gård, nya plattor, växter
2012: Installation av fönsterventiler
2013: Lagning källartrappa, ytskikt golv trapphus
2015-2016: Fönster- och balkongrenovering
2016: Fasadmålning
2019: Åtgärder mot för höga radonhalter. Miljöförvaltningen avslutade ärendet nov -19 med uppmaning till samtliga medlemmar om att hålla alla friskluftsventiler öppna och rengjorda.
2019: utfördes underhållsspolning av avlopp i kök och badrum samt gemensamma utrymmen, entrépartier byttes till nya och tvättstugan fick nya maskiner.
2020 filmades avlopp i bottenplattan och en besiktning av grunddräneringsbehov utfördes. Inga åtgärder krävs de närmsta åren.
2020: Renovering av entrépartier är slutförd, OVK
2020: Installation av entrégrind från Såggatan mot innergård
2021: Nya cykelställ
2022: Byte av golv i torkrum
2022: Byte till energieffektiv belysning i trapphus

Under 2022 pågår ett arbete med att iordningsställa ett gym. Föreningens bastu kommer även att renoveras under 2022. Bastun planerades att vara renoverad till 2020, men har skjutits upp då de inte har fått tag på lämplig hantverkare.

Inga underhåll planerade närmsta tiden för 2023.
Andel Av Årsavgift
1.56917 %
Andel i BRF
1.57 %
Gemensamma ytor
De gemensamma utrymmen som finns är tvättstuga, bastu, hobbyrum, cykelförvaring, gemensamhetslokal och övernattningslägenhet som kan hyras för 150kr/natt.

Karta

Hör av dig till oss

Julia Albinsson

Fastighetsmäklare

Delägare

Julia Albinsson

Zara Ek

Fastighetsmäklare

Delägare

Zara Ek